Здравей Гост

Професия юрист

• 44 Отговора
  • 6461 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Професия юрист
« -: Декември 19, 2013, 04:23:11 pm »
Много започнахме да спамим съседната тема и недопустимо смесихме любовта с правото.

Нека тук обсъждаме аспектите в картата, които улесняват професионалната реализация на юридическото поприще.
Предлагам да си направим такива конкретни теми за повечето по-разпространени професии, защото в общата тема нещата се размиват малко. Въпреки че в нея има немалко полезна инфо.

Та, качвам картата си.
Никога не съм мислила да се занимавам с нещо друго, също и знам, че друго не мога да правя... Всичко останало е покрай основното.
АЦ Везни - управител в муданен 7 дом на договарянето;
интерсептиран овен в 6 и 7 домове;
интерсептирани 3 и 9 домове - комуникацията и съдилищата;
опозиция на Слънце - Сатурн - търсене на своя начин да направя нещо и трудно признаване на авторитети. Понякога помага при обжалването, ако искаме да сме буквалисти.
Съуправител на 9 на К7 (малко ми пречи емоцията, но понякога ме нахъсва за победа);
взаимна рецепция на Меркурий като У9 и сигнификатор на комуникацията и Юпитер, като У3 и сигнификатор на закона.

Друго не се сещам. Тъндър, твой ред е  ;)
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 04:36:32 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Re: Професия юрист
« Отговор #1 -: Декември 19, 2013, 04:29:45 pm »
С каква цел направи тази тема, ако мога да попитам?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2 -: Декември 19, 2013, 04:35:10 pm »
Можеш да попиташ, ако питаш от любопитство. Само дето ми звучиш назидателно и на буквата Ф.

Който иска, пише в нея, който не иска, не пише. В този форум темите определят съдържанието и така следва да бъде. В тема "Любов и брак" не можеш да питаш за право и политически науки.

Ако някой иска, да качи картата на юрист, за да я обсъждаме. Ето, ще кача картата на един мн добър юрист - бившата ми шефка.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #3 -: Декември 19, 2013, 04:44:02 pm »
Не виждам нищо лошо в това,че съм създала тема за брак и любов и в нея се възползвах да попитам и за образованието/кариерата си. Ако бях създала нова тема, пак щяхте да врякате. Не може да ви угоди човек.

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #4 -: Декември 19, 2013, 04:47:21 pm »
Ето и моята карта, макар че моята реализация тепърва започва, надявам се да бъде успешна  :blink: Аз също не съм мислила с друго да се занимавам  :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Декември 19, 2013, 04:49:25 pm »
Съншайн, не е направена нова тема, за да си задаваш само ти въпросите, а всеки, който се интересува от заглавието на темата.
Не те карам да пишеш, ако не искаш. Защо си мислиш, че нещо се прави заради теб? Марс/Сатурн ли се проявява в момента?  ;D

А Шопенхауер

« Отговор #6 -: Декември 19, 2013, 04:54:49 pm »
Ни най-малко съм си помислила,че темата е създадена заради мен. Просто ми прави впечатление,че си поредната,която се бие в гърдите,че е постигнала еди к'во си и постоянно иска да се доказва. Давай го малко по-умерено. Даже много те изтърпях. Напускам този форум. Като гледам тук се сърбаха много юристи,което говори, че имате много свободно време,а не липса на такова,както някой беше споменал.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Декември 19, 2013, 04:57:56 pm »
Дани:
Венера на АЦ, Плутон У9 в съвпад със Сатурн в муданен дом на Плутон, но и във Везни - всичко в квадрат с Венерата ти, ще те стимулира квадрата.
венера ти е и У3
Един въпрос - как смяташ да се реализираш? Дали няма да имаш успех в пеналистиката и публикациите? Или в държавни учреждения в областта?
Отново интерсептирана ос 3/9
Високо разположен Уран - стремеж към пълна професионална реализация в знак на Юпитер и Юпитер на трон по дом.
Мисля, че ще си успешна  ;)

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #8 -: Декември 19, 2013, 05:00:00 pm »
Ни най-малко съм си помислила,че темата е създадена заради мен. Просто ми прави впечатление,че си поредната,която се бие в гърдите,че е постигнала еди к'во си и постоянно иска да се доказва. Давай го малко по-умерено. Даже много те изтърпях. Напускам този форум. Като гледам тук се сърбаха много юристи,което говори, че имате много свободно време,а не липса на такова,както някой беше споменал.

Ето, не си най-великата и това те смущава. Ами, имаме време. Който както си го направи, нали знаеш  ;D
И аз си мисля, че много време ти отделих.

А Шопенхауер

« Отговор #9 -: Декември 19, 2013, 05:04:07 pm »
ЯЯ, наитина в картата ти личи призванието ти.  ;) Според мен Луната на к7, въпреки че може да даде субективизъм и дори и може да означава, че често береш ядове с хората, е добре поставена в картата на човек с такава професия от гледна точка на това, че засилва желанието да се помогне повече на хората и хората повече да те търсят (също важно нещо, защото в тази професия има много конкуренция).

Аз мога да приложа няколко карти на хора, които съм разгледала, допаднали са ми и се занимават с тази професия. За жалост всичките, без една, са без час.  ;D

Първата е на професор по данъчно и финансово право (Слънцето в Лъв), който е и адвокат. Прави ми впечатление, че има тронови и Сатрун, и Юпитер, не им пречи, че са малко ретро.  ;D Ретро Меркурий в Рак съм виждала и преди в карта на юрист, според мен дава много силна памет, с опозиция към Сатурн, макар и трудно, дава систематична, хуманитарна мисъл, идеално си е за право като аспект.  Сатрун тригон Луна обещава популярност, известност на човека във връзка със сферите на власт и управление. Може би се долавя идеята за работа с финансово, данъчно и публичноправни науки, от Луната в Дева, която е, макар и в широчък, съвпад с Плутон - също позиция, която се старае, вътрешно, към ред и подреждане на нещата по определен начин.

Втората е на нотариус и човек, чиято сила е облигационното и семейното право. (тази със Слънцето в Скорпион) Мисля, че ясно се вижда, че Юпитер в случая е по-подчертан. Да не говорим, че този човек е наистина оооогрооомееен и вероятно Юпитер стои и на някой от ъглите на хороскопа му - най-вероятно на АЦ. Вероятно секстила на Сатрун с Луната остава в орбиса, защото често забелязвам такъв аспект в картите на юристи - някакъв аспект между луна и сатрун, най-често хармоничен.

Третата карта е на брат ми ( със Слънцето в Телец) Откакто завърши право (което винаги е искал да учи) е държавен съдебен изпълнител. Тъкмо беше издържаш адвокатския си изпит и излезе конкурса за ДСИ и се занимава с това вече няколко годни.

Четвъртата е моята. Аз много си харесвам специалността, но има и хиляди други неща, с които бих могла и искам да се занимавам, ахахах. Така че не знам какво крие бъдещето за мен, ако някой иска, може да погледне и да каже дали според него ставам за юрист. Аз съм доста субективна в преценките си, докато не съм емоционално спокойна, но въпреки всичко, правото винаги ми е било много лесно за разбиране и лесно и следя логиката, която стои зад различните институти, приспособявам се и сравнително лесно към особеностите на всякакви дейности, свързани с юридическата работа - или поне това, с което досега съм се сблъскала. Възможна е разлика от 15-тина минути напред за рождения ми час, но доколкото съм го ректифицирала и съм се убедила как нещата работят за мен, сякаш този ми пасва най-добре.
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 06:53:05 pm от ThunderGoddess »

« Отговор #10 -: Декември 19, 2013, 05:05:47 pm »
Чакай,чакай! За какво да бъда най-великата, че не разбрах? Забрави ли ,че се намираме в форум, а не в съда или на бойното поле?

« Отговор #11 -: Декември 19, 2013, 05:07:41 pm »

Детенце, вземи се малко в ръце и си овладей истеричните изблици. С тях не само, че няма да станеш юрист, ми нищо няма да станеш, защото никой няма да те те търпи. Никой не се бие в гърдите (освен може би в главата ти някакви образи) и никой не ти дължи обяснение защо е създал дадена тема - това е ФОРУМ, създават се теми. Иначе покрай коледните празници, нормално е всички да си почиват.

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #12 -: Декември 19, 2013, 05:07:49 pm »
"Дали няма да имаш успех в пеналистиката и публикациите? Или в държавни учреждения в областта?"

Да, това съм си мислила и аз, а иначе опитът ми до момента, колкото и да е скромен, е в държавната администрация
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 05:21:53 pm от danito »

« Отговор #13 -: Декември 19, 2013, 05:11:01 pm »
Тъндър, я се успокой малко. Гледам на 22 години си, кой наричаш детенце? Ти лелка ли си или вече внуци гледаш? Я не ми замазвай очите . Не съм будала и не позволявам да ме баламосват. Виждам,че се заяждате, така че е малко лицемерно да отричаш. А тази тема се чудя как не е създадена по-рано. Сакън да не се намери още един юрист, който не дай се боже да ви вземе мястото.
А това да ми претендирате с огромния умствен капацитет на тази тема,благодарение на преподавателите ви в университетите е чиста комплексарщина. Явно е,че няма с какво друго да претендирате, така че - почерпете даскалите и професорите.

« Отговор #14 -: Декември 19, 2013, 05:18:34 pm »
Не виждам нищо лошо в това,че съм създала тема за брак и любов и в нея се възползвах да попитам и за образованието/кариерата си. Ако бях създала нова тема, пак щяхте да врякате. Не може да ви угоди човек.
Само дето като темата,която си създала има десетки подобни на нея...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #15 -: Декември 19, 2013, 05:20:00 pm »
Тъндър, я се успокой малко. Гледам на 22 години си, кой наричаш детенце? Ти лелка ли си или вече внуци гледаш? Я не ми замазвай очите . Не съм будала и не позволявам да ме баламосват. Виждам,че се заяждате, така че е малко лицемерно да отричаш. А тази тема се чудя как не е създадена по-рано. Сакън да не се намери още един юрист, който не дай се боже да ви вземе мястото.
А това да ми претендирате с огромния умствен капацитет на тази тема,благодарение на преподавателите ви в университетите е чиста комплексарщина. Явно е,че няма с какво друго да претендирате, така че - почерпете даскалите и професорите.
Оффф аман от завистници и комплексари!!!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #16 -: Декември 19, 2013, 05:20:17 pm »
Ха , ми то за това са форумите. За да се създават теми.
Ха-ха , няма за какво да завиждам. Проблема е,че такива като вас няма с какво повече да претендират,освен с наученото в университетите. Жалко,но факт.

« Отговор #17 -: Декември 19, 2013, 05:21:55 pm »
Верно ли е на 22 Тъндър ин парадайс? Мани и аз си мислех, че е възрастна жена...Суншайн смао така няма да се даваш...Аз съм за бунта на младите!!!
НО ЯЯ и други има които ти отговориха и обърнаха внимание, поне едно мерси им каже в крайна сметка не е нужно да се дразниш покрай другите и хора които биха могли да ти услужат...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #18 -: Декември 19, 2013, 05:22:37 pm »
Не съм се заяждала, защото нито нещо си ми направила, нито с нещо си ми крива. Всичко наистина е  главата - и вместо да продължаваш да се заяждаш, би трябвало да ми благодариш, че ти го казвам толкова директно и ти посочвам проблема ти, за да се вземеш в ръце и да го решиш - хората дават луди пари по психотерапевти и врачки, а аз ти правя безплатна консултация.
Аргумента, който посочваш като мним мотив за нашето поведение, е абсурден - да не би да ни заемеш мястото. На мен ми е все тая дали ще влезеш, или не. Първо, защото ако не влезеш ти, ще влезе някой друг на твое място - местата в университетите са твърдо определени и за тази специалност, ще се запълнят със или без теб. Второ, ти не можеш да си никаква конкуренция, нито на ЯЯ, нито на мен и то не защото си обсъждаме способностите на някой, а защото ЯЯ вече си работи отдавна по специалността и си е намерила мястото и аз, след като завърша, също ще съм с поне 5 години повече опит от теб напред и докато учиш, аз ще съм си намерила първата работа.
Трето - във форуми се случва така - в една тема се намира разковничето, което поражда другата. Ако бяхме изчерпали всички възможни теми, на които да си говорим, повече нямаше да има активен форум.
Извод: Спри с тази параноя - ако искаш се включи с градивни коментари в темата, ако не искаш, просто недей. Това беше като писане от мен по този въпрос и мисля да продължа да обсъждам нещо наистина по-смислено от въображаемите ти идеи кой се заяжда с теб.

« Отговор #19 -: Декември 19, 2013, 05:25:51 pm »
Нещо не си ме разбрала. Нито съм в параноя,нито нищо. Напълно спокойна съм. Просто усетих раздразнение в yaya и в повечето потребители тук. Мисля,че е глупаво да насаждате комплекси в някой,който нито познавате лично, нито нищо. Като нямате адекватен аргумент - не коментирайте. Като гледам, новобранци не са добре дошли в този форум и в който и да е. Като не могат да се създават нови теми, стойте си старите потребители и форума съвсем ще залезе от тъпотия и от скука.
И не се заяждам. То се вижда кой се заяжда и провокира конфликти.
И от къде знаеш,че не мога да ти бъда конкуренция ? Пак ви казах - почерпете преподавателите си, щото ако не са те ,няма да се чукате в гърдите и да ми викате след колко години ще сте по-напред от мене. Правото не е само в терминологията и в назубреното от учебниците .Като гледам тук има едни големи зубрачи,които няма да стигнат много далеч. Май само с искането ще си останат.
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 05:31:47 pm от Sunshine_ »