Здравей Гост

Професия юрист

• 44 Отговора
  • 6478 Прегледи
Re: Професия юрист
« Отговор #20 -: Декември 19, 2013, 05:31:15 pm »
Sunshine_ ти на колко години си?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #21 -: Декември 19, 2013, 05:34:14 pm »
20

« Отговор #22 -: Декември 19, 2013, 05:34:39 pm »
Усетила си раздразнение не заради това каква искаш да станеш и какво питаш,  а защото попринцип на повечето редовни потребители им е писнало да се превръщат в хора, които да правят безплатни астрологични консултации и другите да чакат на тях и да си мислят, че те са длъжни нещо да кажат нещо. Като не ми вярваш - върви се разрови из старите теми и виж дали създаването на нова тема от новобранец жъне някаъв по-голям успех от това. В повечето случаи се превръща в пъдене или говорилня. Аз може и да се изразявам рязко, но не съм те пъдила нито имам нещо против участието ти във форума.
Второ, никой не може да ти създаде комплекси - освен ти самата. Нали не очакваш като излезеш навън, сред хората, всички да знаят и да се съобразяват с това колко чувствителна и обидчива си? Намираш начин, вместо да се впрягаш, да не обръщаш внимание.
Мисли преди да говориш.  :blink:

И ПС: Излизаш с някакви аргументи как не трябвало да говорим за хора, които не познаваме и да "им насаждаме комплекси", но в същото време вече си прецеила какви са преподавателите в университета ми без да ги познаваш?  ;D Съншайн, то не е като в училище, тези хора си имат друга работа и в голяма част от случаите, те са преуспяли в нея и преподавателската им дейност е нещо на заден план, с което се занимават. Как точно са успели, не мога да съм сигурна нито аз, нито ти, за да бързаш да заклеймяваш. Аз поне, като съм им била на лекциите, знам колко им е умствения капацитет и (може би) не случайно съм качила тези карти.
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 05:40:04 pm от ThunderGoddess »

« Отговор #23 -: Декември 19, 2013, 05:37:03 pm »
20
Само така няма да се даваш, но без да прекаляваш и връзваш...Аз съм за младите да пробиват и успяват...Бунт на младите да има, така и трябва
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #24 -: Декември 19, 2013, 05:41:31 pm »
Тъндър - за каква чувствителност и обидчивост говориш...Имам предвид,че ние се намираме в форум,нито се познаваме лично,нито нищо. Мен ме дразнят редовните негативните изказвания на хора,които постоянно се заяждат по форумите, а после отричат. Не ме баламосвайте. И не мога да разбера защо е създаден този форум,след като не искате да се създават нови теми,макар и повтарящи се? Нали този форум трябва да се развива или предпочитате да си тъпче на едно място с редовните му потребители?

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #25 -: Декември 19, 2013, 05:45:56 pm »
ЯЯ, по картата на твоята бивша шефка, тя има акцентиран 3 дом и явно е предопределено да се занимава с юридически науки, но скоро тук спомена някой, в наталната карта да обърнем внимание на Северния възел и неговото разположение за професията, при нея виждам, че е в 5 дом, как се проявява?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #26 -: Декември 19, 2013, 05:50:28 pm »
Можеш да попиташ, ако питаш от любопитство. Само дето ми звучиш назидателно и на буквата Ф.

Който иска, пише в нея, който не иска, не пише. В този форум темите определят съдържанието и така следва да бъде. В тема "Любов и брак" не можеш да питаш за право и политически науки.

Ако някой иска, да качи картата на юрист, за да я обсъждаме. Ето, ще кача картата на един мн добър юрист - бившата ми шефка.

Леле, тази карта наиситна е създаден направо за юрист. Този т-квадрат трудно би могъл да се отработи градивно по друг начин, предвид факта, които планети участват в него и кои домове заема. Можем да я даваме за класически пример за юридическа карта.  ;D

За възела (според мен) -  5 дом, наред със всички приятни сфери на живота, с които го асоциираме, е този, който покровителства и всякакви социални дела. Да не говорим, че всичко в 5 дом блести или иска да заблести, така че според мен може да дава популярност, лидерски качества и да задължава да се научим с отговорност да ги използваме.

« Отговор #27 -: Декември 19, 2013, 06:01:24 pm »
Четвъртата е моята. Аз много си харесвам специалността, но има и хиляди други неща, с които бих могла и искам да се занимавам, ахахах. Така че не знам какво крие бъдещето за мен, ако някой иска, може да погледне и да каже дали според него ставам за юрист.

Наистина има други сфери, които също биха ти ходили, според мен свързани с литературата или образованието.

Асцендента ти е във втората декада на Дева, под влиянието на Сатурн. Предполагам, че много обичаш да работиш.

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Декември 19, 2013, 06:04:23 pm »
Kaто ви чета, излиза, че и моята карта е за юрист, но съм инж. Признавам, че ми е минавало през ум да сурна едно право, ако може- като Ленин- за 2г. ;D ;D ;D

« Отговор #29 -: Декември 19, 2013, 06:07:10 pm »
SunMoon, да, много ми вървят такива сфери. Преди пишех повече - и художествени неща, и други. Имам няколко спечелени награди и олимпиади за написани от мен неща. За образованието, също много съм се замисляла, обичам да уча хората на нови работи, но не мисля, че имам търпението и подхода за нещо такова.
Иначе да, обичам да работя, даже в най-напрегнатите и най-тежките от тази гледна точка, сякаш се чувствам най-добре, но и козята луна допринася за това.  ;)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #30 -: Декември 19, 2013, 06:30:49 pm »
Тъндър, я се успокой малко. Гледам на 22 години си, кой наричаш детенце? Ти лелка ли си или вече внуци гледаш? Я не ми замазвай очите . Не съм будала и не позволявам да ме баламосват. Виждам,че се заяждате, така че е малко лицемерно да отричаш. А тази тема се чудя как не е създадена по-рано. Сакън да не се намери още един юрист, който не дай се боже да ви вземе мястото.
А това да ми претендирате с огромния умствен капацитет на тази тема,благодарение на преподавателите ви в университетите е чиста комплексарщина. Явно е,че няма с какво друго да претендирате, така че - почерпете даскалите и професорите.

Съни, чеденце. Имаш една година да учиш теми по история и литература. Имаш поне още 5г да учиш евентуално право, ако не ти дойдат тегави изпитите и не повтаряш. Имаш още 10 години след това, докато натрупаш моя стаж.
Имаш общо 16 години да се научиш първо да мислиш, а после да говориш.

От поведението ти виждам само едно детинско намерение да ти кажат кое се завършва по-лесно и с кое ще станеш най-великия юрист/депутат, при който ще ходят всички.
Е, да те светна, ако не знаеш - няма лесно никъде. Дори и като идеш до тоалетната, пак трябва да се напънеш.  ;D

Иначе, да, комплексари сме и ти завиждаме сигурно - щото ще дойдеш и ще заемеш нашето място. А колко хляб и шамари ще изядеш дотогава, само ти си знаеш.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #31 -: Декември 19, 2013, 06:35:17 pm »
ЯЯ, по картата на твоята бивша шефка, тя има акцентиран 3 дом и явно е предопределено да се занимава с юридически науки, но скоро тук спомена някой, в наталната карта да обърнем внимание на Северния възел и неговото разположение за професията, при нея виждам, че е в 5 дом, как се проявява?

За съжаление, не се проявява. Неаспектирано Слънце. Иначе е много готин човек.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #32 -: Декември 19, 2013, 06:38:06 pm »
Kaто ви чета, излиза, че и моята карта е за юрист, но съм инж. Признавам, че ми е минавало през ум да сурна едно право, ако може- като Ленин- за 2г. ;D ;D ;D

Уран - нова тема да направиш. Дали няма да е за точните науки? Аз си мислех одеве как да озаглавя една за финансисти и счетоводители, банкери.... но е измислих. То, един акъл за какво по-напред   ;D

На мен хич не ми върви математиката, ама ХИЧ. и се вижда  ;)

А Шопенхауер

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #33 -: Декември 19, 2013, 06:51:13 pm »

За съжаление, не се проявява. Неаспектирано Слънце. Иначе е много готин човек.

А тя има ли деца?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Asol

• 4140
« Отговор #34 -: Декември 19, 2013, 07:12:13 pm »
Тъндър - за каква чувствителност и обидчивост говориш...Имам предвид,че ние се намираме в форум,нито се познаваме лично,нито нищо. Мен ме дразнят редовните негативните изказвания на хора,които постоянно се заяждат по форумите, а после отричат. Не ме баламосвайте. И не мога да разбера защо е създаден този форум,след като не искате да се създават нови теми,макар и повтарящи се? Нали този форум трябва да се развива или предпочитате да си тъпче на едно място с редовните му потребители?

Знаеш ли колко хора се интересуват най-вече от себе си ?  ;D Не си оригинална.

Във форума не се правят безплатни пълни хороскопи и прогнози. За тази цел си има астрологични консултации. Ничия компетентност не е безплатна. Понеже тук хората отговарят на добра воля, претенциите са неоснователни. Зададени въпроси под формата на монолог и като за астрологична консултация тип "ол инклузив", а не дискусия, не носят нищо интересно за участниците във форума и възможността да им се отговори в такъв формат е минимална. Астрологичният форум е място, където има дискусия, не е бюро справки.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #35 -: Декември 19, 2013, 07:22:50 pm »
Не, Самоела, няма деца. Няма и връзка от доста време....

Асол, щом и на теб и се откачи дъската....  :rolleyes: ама от дума не разбира.

А Шопенхауер

« Отговор #36 -: Декември 19, 2013, 07:24:09 pm »
Asol ли си, Marsol ли си, не те знам, ама каква си ти да ме определяш колко съм оригиална? На всичкото отгоре си и нахална. Не си спомням да си се включила в дискусията и конфликта,който се заформи, така че спри да наливаш масло в огъня. Такива конфликтни личности като теб хич не ги обичам.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #37 -: Декември 19, 2013, 07:25:25 pm »
Нека тук обсъждаме аспектите в картата, които улесняват професионалната реализация на юридическото поприще.

Аспекти в натална карта, които считам, че обуславят професията ми:

- стелиумът Юпитер/Венера/Кету/Слънце в 7-ми дом /Юпитер е най-близо до ДСЦ и води хорото  :blink: /

- съвпадът Марс/Сатурн до МС - сключва секстил със Слънцето и Мерк

- Плутон секстил с МС

- Меркурий /накъде без него :mellow:/ в Близнаци и 8-ми дом.

Разглеждала съм карти на колеги - определено прави впечатление акцентът върху Юпитер; в ъглови домове, в стелиум, най-високо до МС в картата, по-различен начин, но се вижда...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #38 -: Декември 19, 2013, 07:26:21 pm »
ЯЯ - аз не съм искала да ми правите безплатен пълен хороскоп. Просто помолих хората,които са по-навътре в нещата да ми отговорят на конкретни въпроси,засягащи бъдещето ми. Да не бях го правила. Този форум скоро ще залезе, заради такива заядливи и конфликтни хора като вас. Не търпите чуждо мнение.

« Отговор #39 -: Декември 19, 2013, 07:42:26 pm »
ЯЯ - аз не съм искала да ми правите безплатен пълен хороскоп. Просто помолих хората,които са по-навътре в нещата да ми отговорят на конкретни въпроси,засягащи бъдещето ми. Да не бях го правила. Този форум скоро ще залезе, заради такива заядливи и конфликтни хора като вас. Не търпите чуждо мнение.

Ми ей-сега ще ти кажа какви перспективи имаш в най-близко бъдеще, чакай само да пусна един хорар… Тъй… Значи, ако не се осъзнаеш малко, ще отнесеш едноседмичен бан за наглост и ще вдигнеш кръвно. Минимум.