Здравей Гост

хорарен въпрос за изгубен паспорт

• 9 Отговора
  • 2224 Прегледи
*

sabuke

« -: Август 17, 2006, 10:03:24 pm »
Става дума за следното - моят приятел е в Дубай и си изгуби международният паспорт там. Аз съставих карта за деня и часа, когато ми съобщи това - 16.08.2006 в 12:25рм за София- какво мислите: ще намери ли паспорта и къде да го търси?

*

АН

« Отговор #1 -: Август 18, 2006, 12:47:58 pm »
Има някаква вероятност вече да го е намерил, някъде около себе си, сложен отделно от всякакви други неща и някак на видно място.

Не е подходящо да се паникьосва и да нервничи.

По-важно е да си даде сметка това знак за нещо ли е, разсеяност ли е, или пък просто нелепа случайност....И да си направи някои изводи:)

*

Guest

« Отговор #2 -: Август 18, 2006, 11:07:53 pm »
Ан,
още не го е намерил.
Най- странното е, че е изчезнал от колата докато е сменял пукната гума или поне тогава е забелязал, че чантата с документите я няма. Паспорта може и да е откраднат според мен, макар, че той казва, че не е.
И едно пояснение - аз сама си зададох хорарният въпрос т.е. разглеждам картата по следния начин: Асц съм аз ,той е 7 дом и гледам господаря на 8 дом защото е 2 дом от 7 дом. ...... така ли е?
И последно - луната е без аспект - как го интерпретираш това ?

*

АН

« Отговор #3 -: Август 19, 2006, 09:59:30 am »
За хорарните въпроси вариантите за разглеждане са доста повече, отколкото при другите астрологии.

Така или иначе ти трябва сигнификатор на вещите - взимаме господаря на 2-ри дом, като можем да погледнем и Меркурий - той има естествено отношение към документи.
Не е добре Луната да е без аспекти, но е по-важно да мислим позитивно :)  

*

Guest

« Отговор #4 -: Август 19, 2006, 10:31:00 pm »
последният аспект на Луната е с Плутон - това какво значи според теб?

*

АН

« Отговор #5 -: Август 20, 2006, 01:28:52 pm »
аз ползвам широк орбис и май Луната в случая правеше аспекти, но пък конкретно на въпроса - ако Луната е в аспект с Плутон, то загубената или откраднатата вещ е на някое потайно място, може отходно, може канал, може на земята, може тунел, може храм и т.н. аналогия, подходяща за Плутон. От друга страна, последният аспект на Луната говори за крайния резултат - ако е хармоничен, но с малефик, както в случая Плутон, то предметът ще се намери, но трудно или бавно...

Пък и разгледай, щом така си се ангажирала, по-детайлно дали за кражба става въпрос или за забутан някъде документ или чантичка. Нали се сещаш - за кражба сигнификаторите трябва да са в аспект или с куспидата, или с управителя или с планета в 7-ми дом.

Пък и аз бих разширила броя на сигнификаторите - бих гледала и Венера, като естествен управител на втори дом, както и Фортуна, както и Възлите. Хармоничните аспекти на сигнификаторите със Северния възел са добра предпоставка за намиране на паспорта :)  

*

Guest

« Отговор #6 -: Август 21, 2006, 11:20:24 am »
AH,
в хорарна карта аз тълкувам локус фортуна от първоначалния Асц и според моята карта тя попада в 9 дом, което ще рече, че паспорта е на непознато  място???
Затруднявам се с възлите, защото не съм сигурна как да ги тълкувам. В наталната карта нехармоничните аспекти с тях са хубави и обратното. Тук явно принципът е обратният доколкото разбирам от теб.
И още нещо - каза да гледам сигнификаторите на 7 дом за кражба, но имаш предвид за 7  производен дом?

*

АН

« Отговор #7 -: Август 21, 2006, 05:35:00 pm »
И Фортуна и Венера и Меркурий са в 9-ти дом, но какво точно ще рече това ще си зависи от човека насреща - то затова е полезно да си се говори с него, защото в случая ние просто си гледаме теоретични постановки :) Ти го познаваш и може би да си по-наясно :)

Но все пак да тръгнем от това какво казва астрологията - дали го е забутал или изпуснал някъде или са го откраднали. За да си го е загубил сам, сигнификаторите следва да са в аспекти с Нептун. Имаме подобни индикации.
За да е откраднат трябва управителите на първи, втори дом или Луната да са в негативни аспекти с управителя на 7-ми дом в хорарната карта, в случая Венера. Май не бяха.

А за възлите - аз харесвам актуалната астрология, която се занимава с въпросите:"защо на мен"; "защо това"; "защо сега" :)  - даже и при хорарен въпрос  това ми се струва най-важно :) Но в хорарната интерпретацията се върти около това, че  хармоничен аспект на сигнификаторите със Северния възел говори за благоприятно решаване на въпроса :) Ако се доверим на това, то можем да очакваме паспортът да се появи, но сякаш му беше крайно време :)  - ти си познаваш човека и можеш да предположиш дали е по-вероятно да му го откраднат или пък да го забута някъде :) Например на мен 2 пъти са ми крали документи от колата, но не си спомням да съм прибрала или забутала нещо някъде и да не мога да го открия :)  

*

sabuke

« Отговор #8 -: Август 22, 2006, 12:09:13 am »
Цитат
За да си го е загубил сам, сигнификаторите следва да са в аспекти с Нептун. Имаме подобни индикации.
За да е откраднат трябва управителите на първи, втори дом или Луната да са в негативни аспекти с управителя на 7-ми дом в хорарната карта, в случая Венера. Май не бяха.

Да ти кажа не виждам индикации нито за откраднат , нито за загубен....

*

АН

« Отговор #9 -: Август 22, 2006, 07:47:30 am »
Цитат
Да ти кажа не виждам индикации нито за откраднат , нито за загубен....
постепенно разширяваме орбиса на сигнификаторите и почваме пак отначало - изобщо си е много труд :)