Здравей Гост

Пълнолуние на 16.01

• 43 Отговора
  • 7639 Прегледи
Re: Пълнолуние на 16.01
« Отговор #20 -: Януари 12, 2014, 12:32:49 am »
Градуса в който попада Слънцето е тъмен.ГРАДУС НА ЛЮБЕЗНОСТТА. Мечтателен характер, симпатии, пътувания в чужбина.
Градуса в който попада Луната е светъл.ГРАДУС НА НЕУСТОЙЧИВОСТТА. Артистичен...Променливо положение и нестабилност, изменчиви нрави.

Това по сабианските символи ли е?

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #21 -: Януари 12, 2014, 08:46:13 am »

И при двете планети не предстоят мажорни аспекти преди напускането на знаците...така,че избора за приключване е последен...От друга страна мунданния кръст,който засяга кардиналните оси на картата, съвпада на АСЦ от пълнолунната карта с новолунието говори за трайно приключване с доза напрежение.

Моята карта нещо не ми проговаря. Новолуние в 6-ти, голям земен тригон - Марс, У10, Юпитер, У6, и Хирон. Диспозитор на Хирон и У на новолунието Венера в точен тригон със Сатурн, У7. Новолунието в каре с Луната, У1. Събития: в работата много случаи, които се нуждаят от решения на момента, тежки неща; в личният живот: гаджето реши да сложи край на връзката ни, катастрофа и под влияние на новолунието си загубих гривната, подарък от него. Емоционално никаква ме няма, всичко ми е все тая, с никой не ми се вижда, искам само да си стоя вкъщи и да си чета книжки.

Ще видим след няколко дни какво ще донесе пълнолунието при Луна на АСЦ ми.

*

astro

• 475
« Отговор #22 -: Януари 12, 2014, 12:41:14 pm »
Градуса в който попада Слънцето е тъмен.ГРАДУС НА ЛЮБЕЗНОСТТА. Мечтателен характер, симпатии, пътувания в чужбина.
Градуса в който попада Луната е светъл.ГРАДУС НА НЕУСТОЙЧИВОСТТА. Артистичен...Променливо положение и нестабилност, изменчиви нрави.

Това по сабианските символи ли е?

Не е по сибианските символи. По Ян Кефнер.

« Отговор #23 -: Януари 12, 2014, 05:06:09 pm »

Марайка, къде да намерим в Интернет "Ян Кефнер - символи" на български ?

:blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Януари 12, 2014, 05:22:30 pm »
Ян Кефер го има на руски, с бг превод не знам къде може да се открие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Януари 12, 2014, 05:33:57 pm »
Много интересна биография има Кефер, но не намирам какво е написал. Може ли малко насоки?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Януари 12, 2014, 05:46:44 pm »
Много интересна биография има Кефер, но не намирам какво е написал. Може ли малко насоки?

Намерих това -
Ян Кефер

ПРАКТИЧЕСКАЯ АСТРОЛОГИЯ,
или
Искусство предвидения и противостояния судьбе.

Линк за сваляне на книгата ( в док-формат): http://www.ezospirit.com.ua/publ/astrologija/jan_kefer/17-1-0-690

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Януари 12, 2014, 05:50:44 pm »

Намерих това -
Ян Кефер

ПРАКТИЧЕСКАЯ АСТРОЛОГИЯ,
или
Искусство предвидения и противостояния судьбе.

Линк за сваляне на книгата ( в док-формат): http://www.ezospirit.com.ua/publ/astrologija/jan_kefer/17-1-0-690

Благодаря ти много, Лили :blink:

« Отговор #28 -: Януари 12, 2014, 07:49:14 pm »

Благодаря Лили ♥
Интересува ме къде намери Марая информацията по-долу ? От руски ли я преведе ?

"Градуса в който попада Слънцето е тъмен.ГРАДУС НА ЛЮБЕЗНОСТТА. Мечтателен характер, симпатии, пътувания в чужбина.
Градуса в който попада Луната е светъл.ГРАДУС НА НЕУСТОЙЧИВОСТТА. Артистичен...Променливо положение и нестабилност, изменчиви нрави."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Януари 12, 2014, 07:52:08 pm »
Да не е от книгите на Гита Мерджанова? Там има интерпретация на всеки градус.

Но нека тя да уточни, аз само предполагам.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

astro

• 475
« Отговор #30 -: Януари 12, 2014, 08:02:31 pm »
http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,1037.0.html

http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,1035.0.html

има още...не са от Гита...,май и аз не знам от къде съм ги взела... :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Януари 12, 2014, 08:03:24 pm »
И при Уилям Лилли имаше интерпертация на градусите, но не е същата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Януари 12, 2014, 08:10:13 pm »
И при Уилям Лилли имаше интерпертация на градусите, но не е същата.

При Лили интерпретацията на градусите се базира на неподвижните звезди. Най-вероятно е взел значението на градусите от древните, а само от негово време насам звездите са мръднали поне ~5°. Не бих разчитал особено на точност.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #33 -: Януари 15, 2014, 08:36:56 am »
Народе, това пълнолуние ми е на 2 гр. от Нодалната ос и днес ми предстои интересна среща....

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #34 -: Януари 15, 2014, 09:02:42 am »
При мен е в квадратура с нодалната ос и венера, орбис 1 градус. Притеснено ми е какъв ли шамар ще изям сега

« Отговор #35 -: Януари 15, 2014, 10:35:16 am »
А пък аз чак сега видях че това пълнолуние е в точния градус на прогресивната ми Луна в 9-ти дом.

В натала отново попада в 9-ти дом лунацията, а самата Луна ми е съуправител на 9-ти! Много нещо се насъбра там, остава само да чакам проявлението :blink:
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #36 -: Януари 15, 2014, 04:08:40 pm »
В 11дом,образува само  квадрат с Венера и куинконс с Урана.Пак приятелства ще прекъсвам. :haha:

Плюс квадрат пр.Луна. ;)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #37 -: Януари 16, 2014, 09:55:24 pm »
Абсолютно точен съвпад на Новолунието с прогресивната ми Луна в 9 дом. За 2 дена букнах 2 екскурзии в чужбина. Е, при ретро Венера... Да се надяваме, че няма да се прояви. Новолунието е в квадрат с Луната ми и тригон със Слънзето ми. Не се чувствам комфортно, защото бая пари изхарчих, но знам, че го заслужавам. Какво по-добро проявление на аспектите? :blink:

Самите пътувания ще са на двете затъмнения - 16 април на АЦ-ДЦ и 29 април върху Венерата ми при орбиси до 2гр. Явно ще има събитийност, остава да видим каква ще е.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #38 -: Януари 17, 2014, 12:13:40 pm »
Абсолютно точен съвпад на Новолунието с прогресивната ми Луна в 9 дом. За 2 дена букнах 2 екскурзии в чужбина. Е, при ретро Венера... Да се надяваме, че няма да се прояви. Новолунието е в квадрат с Луната ми и тригон със Слънзето ми. Не се чувствам комфортно, защото бая пари изхарчих, но знам, че го заслужавам. Какво по-добро проявление на аспектите? :blink:

Самите пътувания ще са на двете затъмнения - 16 април на АЦ-ДЦ и 29 април върху Венерата ми при орбиси до 2гр. Явно ще има събитийност, остава да видим каква ще е.
Новолуние?  :rolleyes:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Yaya

• 2265
« Отговор #39 -: Януари 17, 2014, 01:05:21 pm »
Ми аз така си го повтарям...  ;D като мантра, ама е Пълно-луние  ;D ;D ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер