При мен днешното новолуние е в съвпад с ИЦ и в опозиция на натален Марс и МЦ. Марс ми е У6, диспозитор на Луна в 6-ти.
MayFlower :blink: и в моята карта новолунието е в много точен съвпад с ИЦ; чак до опозиция с наталния Марс не се стига, ама и той е най-горе до МС, откъм 9-ти натален дом.
Новолунието сключва точен квадрат с наталния Юпитер /У2 и У5/ и тригон с натален Плутн /У1/ - има положителни промени във финансовата сфера, обаче /нали е квадрат/ очаквах повече - типично по Юпитериански :blink: Благодарна съм и на случващото се, с пожелание за още
Очакваш ли промени по ІV-ти дом, заради съвпада с ИЦ... ?
Vanila, при теб е по-добре откъм аспекти, а пък и щом Юпи е замесен, макар и с квадрат към него, няма да е нещо лошо :blink:
Съвпадът с ИЦ при мен е около 5 градуса, иначе опозицията с Марс е точна, с разлика от няколко минути само.
Точно по теми на 4-ти дом, нямам очаквания, нито пък планувам нови начинания по неговите сигнификации. При мен е доста объркано, защото съотнесено към моя слънчев знак Телец, домовата ми система е обърната. Тоест мунданно тази лунация попада в 10-ти дом и МЦ на мунданните Телци, а пък при мен е точно наобратно.
Обяснявам това по-горе, защото много често, лунациите при мен се изразяват по аналогиите на противоположния дом. Конкретното новолуние е опозе към Марс в 10-ти, може някакви неприятности в работата, но Марс е У6 и 7-ми домове, затова го свързах с 6-ти проявлението.