Здравей Гост

Водолейски лунации 2014

• 52 Отговора
  • 9305 Прегледи
*

ib

• *
  • 182
Re: Водолейски лунации 2014
« Отговор #20 -: Януари 07, 2014, 12:34:03 am »
мразя лунациите във водолей
то не бяха катастрофи, болести, смърт на близки, скандали с роднини, пожари - всякз година гадна песен с неизвестен глас ... макар че с мъжо тогава "тръгнахме" и на другата година пак тогава се събрахме ...  :unsure: дано таз година ми е на късмет
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #21 -: Януари 07, 2014, 08:32:38 am »
"Новолунието във водолей се случва в ден на светлината...Това е 29 лунен ден.

Най-опасният и страшен ден на лунния месец. Това е време на черните безлунни нощи, когато се сгъстява астралната мъгла, когато вещиците и злите магьосници в миналото са вършели своите тъмни дела. Хората отслабват, енергията им се изчерпва. Необходимо е да се погрижите за надеждна защита. Трябва да избягвате фалшивите и ненужни връзки, досадните и безполезни хора, а също да се избавите от мрачните мисли и тъгата. Това е най-неподходящият ден за употреба на алкохол.
 През този ден дори мислено не бива да градите никакви планове, не бива да започвате нови дела. По-добре е да се занимавате с дома, домакинството, с не много важни неща. Не бива да вярвате на никакви обещания, предсказания, прогнози. Може да се правят равносметки."

Това принципно за Новолунието или само за новолунието във водолей??

"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Yaya

• 2265
« Отговор #22 -: Януари 07, 2014, 08:53:47 am »
Уау, какво романтично описание за деня на светлината  :57:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #23 -: Януари 07, 2014, 09:06:33 am »
Мен ще ме вълнуват осмодомни теми. На К8 ми е новолунието. АСЦ му ми се пада в 4 дом, а управителя му, в 6 натален, е в голям земен тригон с Марс и Хирон. Отделно Новолунието е в точен квадрат с Хирон. Болезнени уроци, промени в дома. Осмодомната тема не знам точно как да я тълкувам - смърт ли ще е, секс ли, кредити?!?!
Орбиса с моето слънце е около 9 градуса, брои ли се или е твърде голям?

Пълнолуние - във втори, в каре с Уран, У8, АСЦ в 5 дом...Има един секстил и тригон със Сатурн, У7.

Ще се забавляваме очевидно :) Да отбележа, че Луната е и върху СЛВ! Като си знам и соларното каре на СЛВ със Слънцето, очаква доста уроци да науча през идната година.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #24 -: Януари 07, 2014, 09:23:08 am »
Мен ще ме вълнуват осмодомни теми. На К8 ми е новолунието. АСЦ му ми се пада в 4 дом, а управителя му, в 6 натален, е в голям земен тригон с Марс и Хирон. Отделно Новолунието е в точен квадрат с Хирон. Болезнени уроци, промени в дома. Осмодомната тема не знам точно как да я тълкувам - смърт ли ще е, секс ли, кредити?!?!
Орбиса с моето слънце е около 9 градуса, брои ли се или е твърде голям?

Пълнолуние - във втори, в каре с Уран, У8, АСЦ в 5 дом...Има един секстил и тригон със Сатурн, У7.

Ще се забавляваме очевидно :) Да отбележа, че Луната е и върху СЛВ! Като си знам и соларното каре на СЛВ със Слънцето, очаква доста уроци да науча през идната година.

Ако питаш Лиз Грийн, при нея орбисите са винаги 10 градуса - заради цикличността на планетните обиколки  ;) Аз не съм обръщала внимание кога точно има събитие. Вероятно зависи от това дали планетата е лична или зад септанера, дали не е ретроградна в натала или по транзит... :-\ При всички случаи по-събитийно е, ако има и натална конфигурация, а още повече - ако е налице и натален аспект между транзитната и рожденната... Но какъв е градусът на орбисата.... Май всички си го знаем това, нямаше нужда да го пиша  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #25 -: Януари 07, 2014, 09:48:44 am »
За Слънце и Луна повечето автори дават 10 градусов орбис. На мен ми се струва множко. Обикновено при лунации гледам 2-3 градуса. Останалите аспекти са ми до толкова точни.
А иначе аспекта от новолунието ми подчертава тригон Слънце/Сатурн в натала.

« Отговор #26 -: Януари 30, 2014, 11:41:12 am »
Новолуние в 6дом,образува секстил с възела и квадратура с Плутона-У4.А пълнолунието в 12дом като аспектите,които образува са  тригон с Венера-У3/10,секстил с Марс-У9 и тригон Уран-У7.Забравих  тригона с пр.Уран и квадратура с пр.Венера.Може би сега ще е момента да навия вкъщи народа за домашен любимец. ;D

Денят започна със здравословни проблеми. :angry:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Януари 30, 2014, 11:50:44 am »
Тази лунация ми се пада в точна опозиция с нат. Сатурн в 9 дом - смятам да се опълча срещу една явна злоупотреба и несправедливост. Човекът е сатурнов. Сега ще отнесе половинката му, по-нататък ще има и за него.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Януари 30, 2014, 12:12:56 pm »
При мен днешното новолуние е в съвпад с ИЦ и в опозиция на натален Марс и МЦ. Марс ми е У6, диспозитор на Луна в 6-ти. Преди малко ми се обадиха да ми кажат че едно котенце, на което бях намерила осиновители, днес е умряло :'( Отглеждали са го навън, вероятно е било блъснато от кола.

Дори не мога и да го видя, защото е в друга държава, ужасно е!
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #29 -: Януари 30, 2014, 12:31:15 pm »
Моите нали се въртят в 4д - днес баща ми заминава в чужбина.
Какво ли ще е проявлението върху нодалната ос след 2 седмици.

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #30 -: Януари 30, 2014, 12:34:41 pm »
На К3 в съвпад с ПР.Венера в аспект с МП Слънце/Меркурий.
Нищо за сега... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #31 -: Януари 30, 2014, 02:23:23 pm »
Засягат 4/10 домове, квадратират Асц-Дсц, както и Плутон/Марс. Има дилеми, трудности, свързани с разбиранията ми и ценностната система, които се отнасят до личните взаимоотношения/партньорска връзка.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #32 -: Януари 30, 2014, 02:36:24 pm »
При мен попада точно върху луната ми в 7дом, в тригон към прекрасното ми скромно стрелешко слънце в 5ти. Съвпада  с луната е точен до минута, да чакам ли нещо или.. ;) :blink: :blink:
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #33 -: Януари 30, 2014, 02:56:14 pm »
При мен днешното новолуние е в съвпад с ИЦ и в опозиция на натален Марс и МЦ. Марс ми е У6, диспозитор на Луна в 6-ти.

MayFlower
:blink: и в моята карта новолунието е в много точен съвпад с ИЦ; чак до опозиция с наталния Марс не се стига, ама и той е най-горе до МС, откъм 9-ти натален дом.

Новолунието сключва точен квадрат с наталния Юпитер /У2 и У5/ и тригон с натален Плутн /У1/ - има положителни промени във финансовата сфера, обаче /нали е квадрат/ очаквах повече - типично по Юпитериански  :blink:  Благодарна съм и на случващото се, с пожелание за още  ;D

Очакваш ли промени по ІV-ти дом, заради съвпада с ИЦ... ?
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #34 -: Януари 30, 2014, 03:13:11 pm »
При мен днешното новолуние е в съвпад с ИЦ и в опозиция на натален Марс и МЦ. Марс ми е У6, диспозитор на Луна в 6-ти.

MayFlower
:blink: и в моята карта новолунието е в много точен съвпад с ИЦ; чак до опозиция с наталния Марс не се стига, ама и той е най-горе до МС, откъм 9-ти натален дом.

Новолунието сключва точен квадрат с наталния Юпитер /У2 и У5/ и тригон с натален Плутн /У1/ - има положителни промени във финансовата сфера, обаче /нали е квадрат/ очаквах повече - типично по Юпитериански  :blink:  Благодарна съм и на случващото се, с пожелание за още  ;D

Очакваш ли промени по ІV-ти дом, заради съвпада с ИЦ... ?

Vanila, при теб е по-добре откъм аспекти, а пък и щом Юпи е замесен, макар и с квадрат към него, няма да е нещо лошо :blink:

Съвпадът с ИЦ при мен е около 5 градуса, иначе опозицията с Марс е точна, с разлика от няколко минути само.

Точно по теми на 4-ти дом, нямам очаквания, нито пък планувам нови начинания по неговите сигнификации. При мен е доста объркано, защото съотнесено към моя слънчев знак Телец, домовата ми система е обърната. Тоест мунданно тази лунация попада  в 10-ти дом и МЦ на мунданните Телци, а пък при мен е точно наобратно.

Обяснявам това по-горе, защото много често, лунациите при мен се изразяват по аналогиите на противоположния дом. Конкретното новолуние е опозе към Марс в 10-ти, може някакви неприятности в работата, но Марс е У6 и 7-ми домове, затова го свързах с 6-ти проявлението.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #35 -: Януари 30, 2014, 05:01:22 pm »
Хайде и аз :) Новолунието при мен е в 8 дом, в тригон с неаспектиран Мерк в 4. дом, а Мерк е У3 и У12. Но пък Мерк е атакуван от транзитните Уран, Юпитер и Плутон - правят си квадрат :) и става много сложно за мен :) Предполагам, че новолунието ще активира въпросните транзитни аспекти и пак ще съм под напрежение ... вече едвам издържам. Или?

« Отговор #36 -: Януари 30, 2014, 08:09:40 pm »
Новолунието ми попада в 3 дом-компютърът ми се срина  :angry:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #37 -: Януари 30, 2014, 08:42:54 pm »
Новолунието ми е в 7ми. Най-точните аспекти са секстил меркурий У3 и квадрат венера У4 и 11 ;D

А пълнолунието ми е във 2ри,най-точните аспекти са квадрат с луна У12 и квадрат марс У5 и 10 ;D

Тегаво ще е май..... ;D

Но пък днес на новолунието,ми беше много приятен ден.Много.И в работата и с емоциите.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #38 -: Януари 31, 2014, 05:22:57 am »
При мен осмодомната тема се проявява, за сега, в разговори със застрахователи.

Но пък АСЦ с Марс на него ми е в 4 дом, върху Плутон, У5. Не планирам някакви промени в дома, нямам и планове по 5 дом. Да видим какво ще донесе.

« Отговор #39 -: Януари 31, 2014, 05:56:36 pm »
Хайде и аз :) Новолунието при мен е в 8 дом, в тригон с неаспектиран Мерк в 4. дом, а Мерк е У3 и У12. Но пък Мерк е атакуван от транзитните Уран, Юпитер и Плутон - правят си квадрат :) и става много сложно за мен :) Предполагам, че новолунието ще активира въпросните транзитни аспекти и пак ще съм под напрежение ... вече едвам издържам. Или?

хайде още една 8-домна случка :) Обади ми се мъж, с когото прекратих сексуални отношения миналата година :) И сега се чудя, какви да ги свърша :) И то естествено, офертата е пак за секс :) Вече 6-7 години тоз човек не ме оставя :) дали да не кача една карта в синастриите :)