Здравей Гост

Астроперсонажи от любими книги

• 55 Отговора
  • 13323 Прегледи
Астроперсонажи от любими книги
« -: Януари 08, 2014, 09:28:44 pm »
Случва ли ви се докато четете някоя книга, да се опитвате да изградите астрологически портрет на героите? Примерно (за мен) Портос е Телец с ранен Меркурий, милейди — отровна скорпионка, Алексис Зорбас — Стрелец с недоуточнени аспекти… Фауст, да речем, как бихте го описали? Споделете една-две-няколко любими книги и героите, които са ви направили впечатление :)

*

Yaya

• 2265
Re: Астроперсонажи от любими книги
« Отговор #1 -: Януари 08, 2014, 10:39:36 pm »
Много яка тема! Елизабет Гилбърт я виждам като Риби с Луна в Стрелец и Ац Водолей. Ния на Талев като Рак. Хари Потър - Дева с Ац Дева и Луна в Телец   ;D Любов на Елиф Шафак - Шамс от Тебриз като Стрелец със Слънце в 12 дом и Нептун на АЦ, Луна съвпад Нептун и подвижни оси. Ей, размечтах се - така се напъвам да се сегя за книги, че от старание не мога. А чета поне по 2-3 месечно.
Може ли и автори? Ян ван Хелсинг - Телец с Мерк в Близнаци

Имаше тема някъде за д-р Хаус  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2 -: Януари 08, 2014, 10:50:24 pm »
Хаус-а Луната в Коза му е сигурна.  ;D Може Лъв с меркурий в Дева, нещо такова и ац Скорпион. Или май го направих прекалено проклет?  ;D ;D ;D

« Отговор #3 -: Януари 08, 2014, 10:57:25 pm »
Сега се сетих за Даниел Джаксън от Старгейт.  ;D ;D ;D

На персонажа му върви асцендент Дева, Луна във Везни, Слънчев Рак. Винаги е толкова спокоен и миличък и така се прехласва по всяаквите културни неща, които видят по различните планети.  ;D ;D ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4 -: Януари 08, 2014, 11:03:00 pm »
Хаус-а Луната в Коза му е сигурна.  ;D Може Лъв с меркурий в Дева, нещо такова и ац Скорпион. Или май го направих прекалено проклет?  ;D ;D ;D

на Хауса - СЛЪНЦЕ В лъв в 10 ли се пада? квадрат със Сатурн и Уран в 7ми и изгорен Мерк, ама нещо Лъвски не ми идва...... Марс съвпад с Плутон У АЦ в 1д? в опозе на Уран - би обяснило и недъга.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #5 -: Януари 08, 2014, 11:03:40 pm »
Ей, размечтах се - така се напъвам да се сегя за книги, че от старание не мога. А чета поне по 2-3 месечно.
Може ли и автори?

Ха-ха, пък си мислех, че съм само аз ;D Може, разбира се.
Хаус определено има Нептун с повечко твърди аспекти, тия хапове така и не ги спря, пък и изпълненията с мотора… и определено скорпионски акцент, да — много саркастичен и страхотен лекар. Тронов Марс?

« Отговор #6 -: Януари 08, 2014, 11:10:20 pm »

на Хауса - СЛЪНЦЕ В лъв в 10 ли се пада? квадрат със Сатурн и Уран в 7ми и изгорен Мерк, ама нещо Лъвски не ми идва...... Марс съвпад с Плутон У АЦ в 1д? в опозе на Уран - би обяснило и недъга.

Е как изгорен Мерк :o Меркът според мен събира най-много точки.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Януари 08, 2014, 11:12:25 pm »
 :-\
Мерк в Дева тогава?

А Шопенхауер

« Отговор #8 -: Януари 08, 2014, 11:15:42 pm »
Мерк-а в Дева ми идва по-медицински наистина и според мен е по-допустим. А за Лъвското, все пак човека има мания за величие, с малко по-твърди аспекти на Слънцето може и така да работи.  :rolleyes: А за Мерк в Дева още един + - нали все всичко си пише на дъскичка, систематизира си и т.н.  :rolleyes: Трябва му според мен и изявен Уран, че накрая идеите му идват малко "свише", а като цяло си е доста бунтар срещу системата.

« Отговор #9 -: Януари 08, 2014, 11:21:09 pm »
А социопатщината откъде му идва? Току изтърсва някоя реплика, която излиза от релсите на разговора, вярна, остроумна и на границата на обидното. Някаква заточена или паднала Венера също ми се вижда уместна.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Януари 08, 2014, 11:34:09 pm »
Сега се сетих за Даниел Джаксън от Старгейт.  ;D ;D ;D

На персонажа му върви асцендент Дева, Луна във Везни, Слънчев Рак. Винаги е толкова спокоен и миличък и така се прехласва по всяаквите културни неща, които видят по различните планети.  ;D ;D ;D

Асц тук по-скоро е Везни.Лицето е изключително хармонично ..,балансирано и пропорционално.Нищо излишно...Спокойно излъчване- означава сигурност..Луна в козирог има подобно излъчване...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #11 -: Януари 08, 2014, 11:40:32 pm »
Соник, Може да е и аспект на Меркурия с Плутон, желателно е да е твърд аххаахах. И особено ако е критикарския Мерк в дева, съчетан с твърд аспект на Плутон, става страшна работата.  ;D ;D А за пропаднала Венера,не е нужно, достатъчно е Луна, която най-често се интересува повече от правивостта и истината, а не толкова за чувствата на хората, така че няма смисъл да се преструва. Козята е такава.  ;)

Иначе Марая, самия актьор, не персонажа му във филмa, e Стрелец с Луна в Рак или Лъв. Сигурно е Лъв, щом е актьор. Но и на мен външно много ми допада, а щом ми допада, трябва да има въздух, ахахах. Така че не изключвам асц. Везни, примерно.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #12 -: Януари 08, 2014, 11:41:39 pm »
Харесвам тази тема, много често съм се замисляла :) Също ми е забавно, когато дадени актьори влизат в ролята на дадена зодия :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #13 -: Януари 08, 2014, 11:56:52 pm »
Хю Лори набор '70?! Брей…  или става дума да младичкия хубавец с очилата? Обаче ако приемем Плутон в Дева, може да го съвпаднем с Мерка — това ако не е твърд аспект…

Тия дни си препрочитах за n-ти път "Параграф 22" и се чудя Йосарян какъв да бъде. За да участва във Втората световна е от поколението Плутон в Рак, условно, обаче после? Силно изявено желание да оцелееш, антисистемни действия, усет за абсурд, някакъв странен пацифизъм… просто не знам откъде да почна.

« Отговор #14 -: Януари 09, 2014, 12:02:31 am »
Картата е на младичкия убавец с очилата, нали Марая попита за него.  ;D ;D За Хю Лори не знам на колко стана той.  ;D

Иначе волята за живот може би е по огън, като стихия според мен. Стрелец нещо?

« Отговор #15 -: Януари 09, 2014, 01:05:07 am »
Картата е на младичкия убавец с очилата, нали Марая попита за него.  ;D ;D За Хю Лори не знам на колко стана той.  ;D

Иначе волята за живот може би е по огън, като стихия според мен. Стрелец нещо?

Странно ми се стори, Хю Лори е по-дърт ;D Но те разбирам, де, ако бях жена… на кака шекеря той! ;D ;D

Ами, Стрелец… хич не се връзва на мрачния песимизъм. Пък и волята за живот на моменти граничи с дезертьорство ;D Нещо Сатурново трябва, но и Уран или Меркурий за изобретателност. Може би Марс в Телец, но задължително аспектиращ положително Слънцето, иначе как ще стане пилот на самолет.

« Отговор #16 -: Януари 09, 2014, 06:38:07 am »
Ако попромените заглавието на темата и добавите "и от любими филми и сериали" с удоволствие ще се включа.Уви нямам време за книги  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #17 -: Януари 09, 2014, 08:04:31 am »
А вечната Амбър каква е според вас  :-\

Яя аз съм слънце риби луна стрелец асцедент лъв, докато четох "Яж моли се и обичай" въобще не се виждах като героинята, много въздух ми се струва, че има при нея
« Последна редакция: Януари 09, 2014, 09:04:38 am от sladurkata »

« Отговор #18 -: Януари 09, 2014, 08:39:50 am »
А вечната Амбър каква е според вас  :-\

Яя аз съм слънце риби луна стрелец асцедент водолей, докато четох "Яж моли се и обичай" въобще не се виждах като героинята, много въздух ми се струва, че има при нея
Залагам колко искаш кинти, че е изявена Везна стелиум първодомна и задължителна Венера, а лорд Карлтън или е Лъв или Овен?
Любима книга ми бе преди ;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #19 -: Януари 09, 2014, 08:46:20 am »
Нериле, ти си жена бе! Как тази книга ще ти е любима?!? Иначе съм съгласна за везната, но Карлтън дето се ожени за оная смотла, надали е Лъв, по-скоро стрелец, нали беше по пътуванията :rolleyes: