Цялата ведическа астрология се основава на концепцията за карма и прераждане, многобройни инкарнации на душата с цел обогатяване на опитностите и духовна еволюция.
От друга страна, научни доказателства за това все още няма. Не е изключено и сред астролозите да има скептици. Аз лично никому нямам намерение да доказвам каквото и да било. С какви аргументи? Понякога с кармата си обяснявам неща, които за мен нямат друга обосновка и не могат да бъдат аргументирани с факти, нито да кажа, че настъпили вследствие на нещо, което съм извършила или заслужила в този живот. Ако отхвърлим опцията за прераждания, друго обяснение ще се основава на това, че всеки от нас – според хороскопа в мига на раждане (чиста случайност?) - получава конкретна среда и конкретна съдба. Не според каквото заслужава, а просто защото в този миг това му се е паднало. Руска рулетка.
Иначе съм на принципа да не отлагам за следващия живот това, което бих могла да постигна в сегашния. И не се уповавам на това, че ако сегашният е труден и несправедлив, следващият ще е по-добър. Нямам такива илюзии.