Здравей Гост

Астрологична обосновка на преражданията и наличие на такива

• 210 Отговора
  • 35541 Прегледи
Не само тук от Репо и другите съфорумници пишат по този въпрос. В реала е същата работа.
Според мен прераждане НЯМА! Доводът ми е, че това е поредното оправдание за нещата, които сме пропуснали да направим съзнателно или не и да търсиме втори шанс другаде.
Моля да се обосновете, астрологично ако имате желание
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

elodiq

• **
  • 903
Преди време бях попаднала на една книга по темата и то доста добре написана , ще се разровя да я потърся и ще я кача.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Не само тук от Репо и другите съфорумници пишат по този въпрос. В реала е същата работа.
Според мен прераждане НЯМА! Доводът ми е, че това е поредното оправдание за нещата, които сме пропуснали да направим съзнателно или не и да търсиме втори шанс другаде.

Душе, тук има много теми в които са засягани принципите на кармичната астрология. Прочети.

Преражданията са астрологически факт- ако мога така да се изразя- не може да вярваш в едното, а да не вярваш в другото. Кармическата астрология си е дял в астрологията- това е. Иначе астрологията трябва да вземе да работи без северен и южен възел- а това няма как да стане.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

Душе, има много теми в които са засягани принципите на кармичната астрология. Прочети.

Преражданията са астрологически факт- ако мога така да се изразя- не може да вярваш в едното, а да не вярваш в другото.
Моля ти се такива глупости нямам намерение да чета. Аз като поискам нещо го довеждам до край!
Замислям се над следното, населението на земята, заедно с флората и фауната в момента е повече от колкото преди 1000 години например, как и къде се губи бройката?
А иначе общи приказки Сатурн е в Нептун и аз разправям на женките за да им правя хороскоп в нас. Е вчера не го направих и ей го на греда ;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

Според мен също няма!

Никога не съм се интересувала от карма, инкарнации и минали животи, просто защото ми е трудно да повярвам на някакъв процес или феномен,  без той да е базиран върху реално-доказуеми факти,.

Астрологично, доколкото съм чела, индикации и инфо за такива, търсим по лунни възли, Юпитер, Сатурн, изобщо ретроградни планети в даден натал, както и интерсептации. Има много много литература по темата.

Аз лично смятам че регресивната хипноза е засега най-добрият начин за узнаване на минали животи и унаследена карма, въпреки че изобщо никой не може да докаже какво всъщност се случва с подсъзнанието и функциите на мозъка по време на такъв сеанс, и дали това което се възпроизвежда като информация има реална връзка с предишни съществувания. Оставаме си пак само на ниво хипотеза.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
Искам прочета астрологичното ти мнение по темата за прераждането, която пусна в Астрология. Защо смяташ, че няма.
И не ме питай аз какво смятам. Ти си кажи обоснованото мнение.  :19:

Моля, да го чуем....................
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Никога не съм криел, че ти и други да не ги изброявам сте астрологично много добре подготвени и съм ви търсил мнението и съветите. Преди на теб, вчера зикову ми отговори. Мисля съм показвал добро отношение къв вас и тези които са ми отговаряли със същото?
Ами математиката не ми се връзва, заради това не вярвам. Как може населението, флората и фауната сумарно 2014 да са с една цифра, а преди 1000 години с далеч по малка?
Дори от преди 100 години да кажем, пак същото.
Според мен това е тъпо оправдание на хора търсещи такова.

*

Yaya

• 2265
Нерил, Дедо ти Боже е увеличил производството. Стоката се търси.... Явно е излязъл от рецесията за последните 40 хил години.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Ако "правиш хороскоп на женките, за да идват във вас", сори, ама ми стана интересно, какво точно ги успиваш за сатурн и нептун, за първи път виждам такова нещо, ще внимавам много с мъже астролози....
Ами то с приказки само не става да ти кажа. Трябва чар и да ти е вродено, иначе няма учебници за това ;)
И зависи от жената де...

*

Yaya

• 2265
Ох, като усетя, че започват да ме обработват...
Цитат
И зависи от жената де...

Сигурно е от квадрата на Уран с У7.

А Шопенхауер

Ако вярваш, че всичките ти действия имат последствия, следващата стъпка е кармата — това е условно казано сметката, която си натрупал: имам да вземам, имат да ми дават, всичко накуп. Ако не я занулиш в сегашния живот и си на минус, прераждаш се и си изплащаш дълговете. Ако си на плюс, ти решаваш, но обикновено има какво още да се учи — да обичаш, да прощаваш, ей такива неща.

А иначе общи приказки Сатурн е в Нептун и аз разправям на женките за да им правя хороскоп в нас. Е вчера не го направих и ей го на греда ;)
Имаш леб да ручаш, докато стигнеш класата на бай Апостолофф ;D

Цитат
И зависи от жената де...

Кое усети не разбрах ;)
Дайте по темата, Репо не се изказва мълчи си глеам
Айде да не се говорят общи приказки и да се обяснява коя колко е недосегаема и коя е старо куче чакал?
В смисъл всички ви аресвам ( тези които ги де)..Ама пишете с доводи, пак казвам ако желаете

Ако вярваш, че всичките ти действия имат последствия, следващата стъпка е кармата — това е условно казано сметката, която си натрупал: имам да вземам, имат да ми дават, всичко накуп. Ако не я занулиш в сегашния живот и си на минус, прераждаш се и си изплащаш дълговете. Ако си на плюс, ти решаваш, но обикновено има какво още да се учи — да обичаш, да прощаваш, ей такива неща.

Репо, пак общите ти приказки за тока и ручането.
Хора сериозно питам, освен Мейфлауър и Зикову друго нещо смислено май нема

Що мислиш, че бях несериозен? Трети закон на Нютон: всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Пренеси го на по-високо ниво и те́ ти карма. Каквото правиш, с такова ти отвръщат. За Мойсеев закон чувал ли си? Същата работа, но формулирано негативно.

*

Yaya

• 2265
Цитат
И зависи от жената де...

Кое усети не разбрах ;)
Дайте по темата, Репо не се изказва мълчи си глеам
Айде да не се говорят общи приказки и да се обяснява коя колко е недосегаема и коя е старо куче чакал?
В смисъл всички ви аресвам ( тези които ги де)..Ама пишете с доводи, пак казвам ако желаете

Усещам ти кармата.... айде по темата, че тук недосегаеми няма, а ти рядко се придържаш към зъглавието на темата. Да не изтървем момента.
Знаеш как е - ако ти откажат, значи не знаеш как да си поискаш. Ама това си е наш личен разговор.  ;)

Аз само ще чета, щото не съм наясно  ;)

Репо правилно цитира Нютон, браво!

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
Цялата ведическа астрология се основава на концепцията за карма и прераждане, многобройни инкарнации на душата с цел обогатяване на опитностите и духовна еволюция.
От друга страна, научни доказателства за това все още няма. Не е изключено и сред астролозите да има скептици. Аз лично никому нямам намерение да доказвам каквото и да било. С какви аргументи? Понякога с кармата си обяснявам неща, които за мен нямат друга обосновка и не могат да бъдат аргументирани с факти, нито да кажа, че настъпили вследствие на нещо, което съм извършила или заслужила в този живот. Ако отхвърлим опцията за прераждания, друго обяснение ще се основава на това, че всеки от нас – според хороскопа в мига на раждане (чиста случайност?) - получава конкретна среда и конкретна съдба. Не според каквото заслужава, а просто защото в този миг това му се е паднало. Руска рулетка.
Иначе съм на принципа да не отлагам за следващия живот това, което бих могла да постигна в сегашния. И не се уповавам на това, че ако сегашният е труден и несправедлив, следващият ще е по-добър. Нямам такива илюзии.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

За солидни астрологични обяснения по темата бих чела трудовете на Ебертин. Неговите познания в космобиологията са всепризнати, съотвенто достоверен източник на инфо, с добре-обосновани твърдения.

Той смята, че плюс астрологични, са нужни и солидни психологически и медицински знания, за да може да се оцени и интерпретира правилно индивидуалното значение и субективните фактори на даден радикс.

А и надали има по-подходящ метод за астро-диагностика на карма и инкарнация от Космобиологията, лично мнение!
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

Що мислиш, че бях несериозен? Трети закон на Нютон: всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Пренеси го на по-високо ниво и те́ ти карма. Каквото правиш, с такова ти отвръщат. За Мойсеев закон чувал ли си? Същата работа, но формулирано негативно.
Репо в предният ти пост пишеше общи приказки, все едно некой клисар от манастир.
Но след като поставяш въпроса така, ще те питам следното:
Ако днес, направиш лошо на някого?
1. Как разбра, че ти е направил лошо?
2. Има приказка всяко зло за добро.
3. След като е всяко зло за добро, ЗАЩО ще си плащам в друг живот?

*

Yaya

• 2265
За солидни астрологични обяснения по темата бих чела трудовете на Ебертин. Неговите познания в космобиологията са всепризнати, съотвенто достоверен източник на инфо, с добре-обосновани твърдения.

Той смята, че плюс астрологични, са нужни и солидни психологически и медицински знания, за да може да се оцени и интерпретира правилно индивидуалното значение и субективните фактори на даден радикс.

А и надали има по-подходящ метод за астро-диагностика на карма и инкарнация от Космобиологията, лично мнение!

Мей, къде четеш Ебъртин? На пазара има само Здравна астрология, ако не се лъжа. А на английски са платени в амазон.  :-\

А Шопенхауер

Цялата ведическа астрология се основава на концепцията за карма и прераждане, многобройни инкарнации на душата с цел обогатяване на опитностите и духовна еволюция.
От друга страна, научни доказателства за това все още няма. Не е изключено и сред астролозите да има скептици. Аз лично никому нямам намерение да доказвам каквото и да било. С какви аргументи? Понякога с кармата си обяснявам неща, които за мен нямат друга обосновка и не могат да бъдат аргументирани с факти, нито да кажа, че настъпили вследствие на нещо, което съм извършила или заслужила в този живот. Ако отхвърлим опцията за прераждания, друго обяснение ще се основава на това, че всеки от нас – според хороскопа в мига на раждане (чиста случайност?) - получава конкретна среда и конкретна съдба. Не според каквото заслужава, а просто защото в този миг това му се е паднало. Руска рулетка.
Иначе съм на принципа да не отлагам за следващия живот това, което бих могла да постигна в сегашния. И не се уповавам на това, че ако сегашният е труден и несправедлив, следващият ще е по-добър. Нямам такива илюзии.
Т.е според теб има нещо такова, като прераждане, но не трябва да се лежи на тази кълка, правилно ли те разбрах?