Здравей Гост

раздяла

• 22 Отговора
  • 4150 Прегледи
раздяла
« -: Януари 13, 2014, 10:48:51 am »
Здравейте,
Зодия стрелец съм с асцендент везни и луна в телец. Съпругът ми е телец с асцендент телец и луна в рак. Оженихме се миналата година на 14.06.13. Дълго съм подбирала датата според моите макар и любителски познания. На 1.11.13 се роди нашата дъщеричка. От повече от 6 години сме заедно, но последната година настъпи разрив в отношенията ни. Поведението му беше повече от отвратително по време на бременността ми. Отлагах раздялата с идеята, че нещо ще се промени с раждането на дъщеричката ни. Сега знам, че искам раздяла -не искам да остарея с този човек и той да ми е спътник. Въпросът ми е конкретно- имам ли заложено в хороскопа си, че ще имам стабилен човек до себе си? От дете мечтая за здраво и стабилно семейство.
« Последна редакция: Януари 13, 2014, 04:07:15 pm от althea »
Слънце: Стрелец  Асцендент: Везни  Луна:Телец

*

Yaya

• 2265
Re: раздяла
« Отговор #1 -: Януари 13, 2014, 03:53:02 pm »
Здравей, Алтея.
Ти си с Луна в Близнаци. Слънцето ти е в съвпад със Сатурн и диспозитора на Луната във втори дом. Ти си склонна да се чувстваш несигурна, когато нямаш финансва стабилност или си в позиция, която не отговаря на общоприетите ценности, не си в положение на връзка (тъй като Сатурн е У4) - един вид се идентифицираш със семейството. Чувстваш се добре във връзка и търсиш подобни отношения. Като цяло, У7 ти съвпада и с АЦ - общителна си и държиш на доброто представяне пред хора, както и на наличието на социални контакти.
Опозицията на Луната допълнително ти носи силни емоции, които на моменти биха могли да вавират или да те водят в неочаквани посоки. Тригонът й с Юпитер спомага за силната емоционалност
С изгряващ Марс откъм 12 дом и с Плутон в 1ви е малко трудно да се подчиниш в едни семейни отношения. Осите съ ти също в кардинални знаци, ти не си толкова приспособима, колкото дейна натура и не търпиш напасване. Венерата ти е в Скорипон и понякога стигаш до крайности в личните си отношения - или всичко, или нищо. Би могла да минеш и за ревнива, но по-скоро пазиш като лъвица гнездото и не приемаш да те предадат. Венера е на трон по дом, което допълнително подчертава написаното за стелиума, но съвпад със Сатурн не мисля, че ича, защото не е дори знаков. Двете планети се зареждат с различна енергия. Това води до неаспектирана Венера и засилва нейните качества в знака Скорпион.

Съпругът ти може би е бил привлечен от теб заради двете Скорпионови планети на АЦ и в 1 дом.
Той, от своя страна има Уран в 7д и опозиция с Венера. При него е налице колизия между това, което е мислил, че търси и това, което е намерил у една жена. Той винаги ще е склонен да се оказва недоволен от избора са впоследствие, колкото и да е искал да е с теб и да е държал на теб преди брака. Сякаш бракът го е променил в това отношение.
При него Сатурн в моменат транзитира през ДЦ и е странно, ако се разделите, но не невъзможно, защото Сатурн внася ред и чисти стари и ненужни отношения. Допълнително, Плутон му опозира Луната и няма да е изненада да прекрати отношенията с жена или най-малкото да го поизпоти в тази област доста. А след Плутон никой не е същият.

Относно теб и въпорсът ти - не те съветвам да влизаш във връзки преди Уран да е пресякъл К7. Предстои ти освен аспект на Сатурн с Венерата, но също така и възврат. Изчакай да минат те и тогава се впускай в нови връзки. Не знам къде ти е в момента прогресивна Луна, но се съобрази и с нейната позиция. Тъй като Сатурн ще мине 3 пъти над венерата ти, доколкото виждам, мисля, че докато това не се случи, няма да се разделиш с него. А и транзитен Сатурн в опозиция с Луна е тежък психически период. В крайна сметка решението ти е налице, трябва да прецеиш дало можеш да носиш неговите последици.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2 -: Януари 13, 2014, 04:34:11 pm »
Благодаря, за отговора,Yaya!

Всъщност луната ми е последните градуси на телец. Качила съм по погрешка друга карта. Извинявам се, за което-сега я коригирах. Много верни неща! И за емоционалността, за семейството и крайностите...

Уран в 7д и опозиция с Венера в картата на съпруга ми -  това означава ли, че не само с мен, но и с която и жена да има брак пак ще е недоволен от избора си?

преди Уран да е пресякъл К7 - да не влизам до тогава във връзки. Как мога да изчисля кога ще пресече К7? Всъщност не съм наясно какво е К7.

Прогресивната луна ми е в близнаци в 8-ми дом.

Последен въпрос- има ли подходящ период за раздяла, така че да бъде максимално безболезнено и за двамата?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #3 -: Януари 13, 2014, 05:02:23 pm »
Ще си позволя да отговоря на някои от въпросите.

Уран в 7д и опозиция с Венера в картата на съпруга ми -  това означава ли, че не само с мен, но и с която и жена да има брак пак ще е недоволен от избора си? - Да, докато не разбере, че всъщност проблемът е в него, а не толкова в жените. Всъщност препоръчително е изобщо да не сключва брак, ще се чувства задушен винаги.

преди Уран да е пресякъл К7 - Уран ще ти пресече К7 (ако ти е верен часа на раждане) през 2017г. К7 е куспида на 7 дом, т.е. ДЦ. Тук е на 22* на Овен, а транзитният Уран сега е в ранните градуси на Овен. Yaya има предвид може би, че когато Уран стигне ДЦ, ако имаш връзка, тя внезапно може да приключи. Уран е такъв - внезапен и разчистващ. Ако останеш с мъжа ти, може тогава да се разделите. Ако се разделите, но не се разведете, може тогава да се разведете. Това са само възможни варианти. Кога планетите достигат определени градуси се гледа в ефемеридите. В астро.ком ги има за всички години, ще ги намериш.

Ако прогресивната ти Луна е в 8 дом, това сочи не само раждането на детето, но и през 8 дом си отиват всички неща, на които им е дошло времето, така че напълно е възможно и сега да се разделите. А колко ще е безболезнено, това май от вас си зависи, колко ще се нараните или колко ще сте възпитани един към друг.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #4 -: Януари 13, 2014, 05:10:25 pm »
Благодаря, за отговора,Yaya!

Всъщност луната ми е последните градуси на телец. Качила съм по погрешка друга карта. Извинявам се, за което-сега я коригирах. Много верни неща! И за емоционалността, за семейството и крайностите...

Уран в 7д и опозиция с Венера в картата на съпруга ми -  това означава ли, че не само с мен, но и с която и жена да има брак пак ще е недоволен от избора си?

[/size]
преди Уран да е пресякъл К7 - да не влизам до тогава във връзки. Как мога да изчисля кога ще пресече К7? Всъщност не съм наясно какво е К7.

Прогресивната луна ми е в близнаци в 8-ми дом.

Последен въпрос- има ли подходящ период за раздяла, така че да бъде максимално безболезнено и за двамата?

Най-вероятно означава точно това. Уран в 7-ми дом е много труден, особено с това опозе към Венера в картата на съпруга ти, не знам как изобщо е решил да сключи брак. Казвам това разбира се съвсем условно, защото от значение има и куспида на 7-ми, транзити, дирекции, прогресии. Но ако проследим натална обусловеност в картата му, Уран предразполага към нестабилни партньорства.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #5 -: Януари 13, 2014, 05:30:31 pm »
Благодаря за отговорите. Ами може би заради детето се омъжи за мен. Иначе имаме 6 годишна връзка. Но семейство в истинския смисъл на думата никога не сме били- сякаш той не иска да се ангажира с нищо! Определено има проблеми, които само той може да си разреши. Всъщност ние сме разделени от преди Коледа- той прави някакви бегли опити за помирение, но знам, че нищо  няма да се промени. Доста време до 2017 година, надявах се по скоро да срещна моята половинка... :-[ И все пак истинската любов може ли да устои на транзита на Уран през 7-ми дом?
« Последна редакция: Януари 13, 2014, 05:44:03 pm от althea »

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6 -: Януари 13, 2014, 05:42:19 pm »
И все пак истинската любов може ли да устои на транзита на Уран през 7-ми дом?
Транзитът може да ти я донесе. По-притеснителен ми изглежда изразът "истинската любов". Ако вземем Уран като един от символите на висшия разум, когато премине през твоя ДЦ, ще измете разни стари неща, за да стори път на новите. Но ДЦ е и неосветената страна на нашата личност, и когато Уран мине оттам с фенерчето, може би ще разбереш много неща за себе си, които по-рано не си осъзнавала. Така че, ще обобщя, цитирайки Руми, "Не трябва да търсиш любов, а да търсиш преградите, които си издигнал в себе си срещу нея." :)
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Януари 13, 2014, 09:10:07 pm »
Алтея, Смарта ти е обяснила това, което аз не сколасах навреме. И Мей.
Всичко се случва в живота ни тогава, когато трябва и не си отива, преди да ни е научило на това, за което е дошло. И всичко се случва, когато му дойде времето... Аз вече 6 години я чакам тази любов, ама е, нА...  ;) На моменти съжалявам, на моменти си мисля, че взех правилното решение, като напуснах мъжа ми. Е... Като остареем, ако имаме време да направим равносметка, тогава ще стане ясно  :P Дай Боже!

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #8 -: Януари 13, 2014, 09:26:27 pm »
Yaya, някакви любовни аспекти не ти ли предстоят?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Януари 13, 2014, 09:58:28 pm »
:-) Не. Забелязала съм, че при по-сериозните събития съм имала аспектиран У5. Нептун ми е на 22 Стрелец и нищо не предстои към него скоро. А и по дирекции и транзит не виждам... Освен пр Луна в 10 дом, но едва ли това се има предвид под смяна на статуса  :blink:

А Шопенхауер

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #10 -: Януари 13, 2014, 10:04:11 pm »
:-) Не. Забелязала съм, че при по-сериозните събития съм имала аспектиран У5. Нептун ми е на 22 Стрелец и нищо не предстои към него скоро. А и по дирекции и транзит не виждам... Освен пр Луна в 10 дом, но едва ли това се има предвид под смяна на статуса  :blink:
Догодина Юпитер ще направи тригон от Лъв към твоя У5. А след 10 прогресивната ще иде в 11. При мен събитията вървят не само по У5, но и по У7 със същата сила.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #11 -: Януари 13, 2014, 10:07:02 pm »
От опит - имам предвид Сатурн или Плутон като тежък транзит. При мен Юпитер е и У5, но ще видим. Не му възлагам надежда, преди 13г не ми е донесъл заслепяваща любов  :P

Е, задава се тригон ан Плутон към Венерата, но Венера при мен означава финанси, не любов.

А Шопенхауер

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #12 -: Януари 13, 2014, 10:56:54 pm »
Здравейте,
Зодия стрелец съм с асцендент везни и луна в телец. Съпругът ми е телец с асцендент телец и луна в рак. Оженихме се миналата година на 14.06.13. Дълго съм подбирала датата според моите макар и любителски познания. На 1.11.13 се роди нашата дъщеричка. От повече от 6 години сме заедно, но последната година настъпи разрив в отношенията ни. Поведението му беше повече от отвратително по време на бременността ми. Отлагах раздялата с идеята, че нещо ще се промени с раждането на дъщеричката ни. Сега знам, че искам раздяла -не искам да остарея с този човек и той да ми е спътник. Въпросът ми е конкретно- имам ли заложено в хороскопа си, че ще имам стабилен човек до себе си? От дете мечтая за здраво и стабилно семейство.
И двамата сте коренно различни-той има земен стелиум, двоен телец е. Практичен, непроменлив, грижовен. Стабилен като стена, но и донякъде ограничен за теб . А стелиумът си е прекаляване винаги-и дава много накуп за реализация, но  и ограничава-тъпче на едно място. Впрочем това си е вид съдба, нито добра, нито лоша. Просто -твоята/неговата.
 Стелиумният стрелец си ти , той те приземява , реже  крилата ти-САМО така ти изглежда на тебе, ти за него в решения и действия вероятно изглеждаш  "въздух под налягане".Де факто не е така, просто сте се събрали несъвместими хора. Защо? Има си причина, така ви е нужно-на всеки от вас.
И двамата имате управител на 7/брачния партньор/ в 12 дом и в падение/заточение. 7 дом-партньора,хехе :lol:са още и явните врагове, ще учите по 12-карма от миналото, страхове и ваши лични грешки. Истинската същност на семейния живот за всеки от вас-егото ви да се разтвори през фокуса на това-да се обезличиш,  живеейки с коренно различния. Но, не само това-да се загубиш, но и -да се намериш. Защо? За да постигнете една връзка без его-проекции, .. Иначе за семейство-той  си е "мноооого женен" и това е добро-стабилен, добър домакин, осигурявщ чудесен домашен комфорт, особено и с луната в рак, типичен семеен тип, традиционна представа аз брака и жената има. Не понася свободна, умна и самостоятелна съпруга.
  Няма огън,трудно дръзва, бавно поисква да расте ,идеалите са му само това, което е материално постигнато-просто житейския му път е такъв. Трудно е да се развива като личност, индивидуалност, професионалист, не рискува. Впрочем точно в брака и партньорствата му е заложено да узрее за различното, за нов житейски опит, друг начин на мислене. Желанието за независимост- да го види като идея в партньора, да приеме неговото различно. Това е уран. Не е развеждащ се тип, но е толкова лишен от гъвкавост, че е като кроманьонец. Животът ще го "разведе" от ограниченото мислене.
И двамата имате управител на 7 дом-брачния партньор в 12 дом в заточение/падение. Аз го разбирам така-12 дом е минало и предишни задължения. При него това е шансът на уран, при цялата му заземеност трябва да приеме и различното в партньора-уран, за да има трайна връзка. Според мен, дали ти, или друга-тази дилема ще я има винаги за него във всяка връзка.
И двамата имате съвпади на -луна и меркурий в телец, но също и в съвпад с виолантни звезди. Алгол....
Детето ви пък е сложно скорпионче,  обобщава нещо от вашите карти. Според теб, защо е такова-каква е връзката с вас?
Родено е малко преди 3.11 2013-имаше новолуние в скорпион, при него е образуващо се. Ще окаже влияние вашият брак върху развитието му. Естествено, както и при всяко дете.
Ти си стелиумен стрелец, но сатурн е сигурността, важен е в твоята карта. Тогава и идеалите отстъпват пред конкретните материални постижения и пред това да си осигуриш независимост, но преди това -да имаш материална сигурност, и твоята не е лека.. затова вероятно съдбата те е срещнала с такъв различен от теб човек.
Давам ти  идеи за размисъл. Бракът е сложно нещо. Който не е ял тези г-в-а/семейните/ да замълчи сега, или -завинаги. ;DПоследното е казано с чувство за хумор. От семеен човек. :blink:

« Последна редакция: Януари 13, 2014, 11:33:31 pm от Enigma »

« Отговор #13 -: Януари 14, 2014, 08:39:08 am »
Enigma- съгласна съм с всичко, което си написала. Само озадачаващото за мен е, че той няма нищо ама нищо общо със семеен тип човек. Въпреки че е двоен телец с луна в рак. Мисля че точно проблемът му идва от това че не може да преодолее "Его"-то си. По никакъв начин не мисли за семейството си- нито за дом, нито за прехрана, не се чувства ангажиран. Мисли само и единствено за себе си! Докато бях бременна, през цялото време ме оставяше сама и не спря да ходи нагоре надолу с приятели. Не помисли и за детето- ако не беше майка ми, сега щяхме да сме на улицата! Бракът ще има въздействие върху детето. Винаги съм искала стабилно семейство и направих всичко възможно, изтърпях много. Не мисля обаче, че ще е здравословно за едно дете  да расте в скандали и караници и ежедневно напрежение. Благодаря за отделенето внимание не искам да отнемам повече от времето на учатниците във форума! 

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #14 -: Януари 14, 2014, 02:05:52 pm »
Enigma- съгласна съм с всичко, което си написала. Само озадачаващото за мен е, че той няма нищо ама нищо общо със семеен тип човек. Въпреки че е двоен телец с луна в рак. Мисля че точно проблемът му идва от това че не може да преодолее "Его"-то си. По никакъв начин не мисли за семейството си- нито за дом, нито за прехрана, не се чувства ангажиран. Мисли само и единствено за себе си! Докато бях бременна, през цялото време ме оставяше сама и не спря да ходи нагоре надолу с приятели. Не помисли и за детето- ако не беше майка ми, сега щяхме да сме на улицата! Бракът ще има въздействие върху детето. Винаги съм искала стабилно семейство и направих всичко възможно, изтърпях много. Не мисля обаче, че ще е здравословно за едно дете  да расте в скандали и караници и ежедневно напрежение. Благодаря за отделенето внимание не искам да отнемам повече от времето на учатниците във форума!
Слънцето на мъжа, управляващо 5 дом-любов, съзидателност, деца е в съвпад с Хирон, астероид, койтое свързан с болката, самоизцелението, подсъзнателни травми от миналото. За хирон в телец-"В в миналото е била подтисната любовта, чувствения свят, затова хората с тази позиция трябва да се научат да изразяват любовта си, иначе ще страдат от липсата на любов." Аз мисля, че този човек има страх- да не страда ,но явно се държи така, по сатурново, че всъщност студенината, която прикрива страхът от нараняване, накрая може и да му върне студенина от другите.
Друго интересно-съвпадите на неподвижните звезди. Стелиум в 1 дом-много планети, силно начало е обещано да има -като личност, професионалист, житейски път, но телецът е голям инат. всички лични планети без луната са там, при това "оцветени", ранени от съвпади-слънце-хирон, венера-Алгол, меркурий-Плеяди. Всичко ще е модифицирано от тяхното влияние. без да гледаме прогностика, и преди урановата опозиция, човекът ще преживее някакъв краен период, минавайки през всичките планети. За инатливи телета, периодът е силно вътрешно сеизмичен. Искам да кажа, че той все още не е наясно с вътрешната си същност, нужди.
Освен това-уран и слънце са анти...единият управлява 5 дом-даваната любов/с комплицираните позици в телец, които споменахме/, а другия-получаваната любов. Има широка , или поне мунданна опозиция. това също е и дилемата-свобода-близост. Казваш-снове с приятели, 11 управлява и приятелите. Те, вероятно  въплъщават за него нещо различно, това към което се стреми , или бяга-към уран, заради телеца. А приятелите семейни ли са, или-съвсем различни като начин на живот спрямо неговия?
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 03:53:43 pm от Enigma »

« Отговор #15 -: Януари 14, 2014, 03:55:03 pm »
Благодаря Enigma! Разбрах че човекът има вътрешни проблеми, които сам трябва да си разреши. Аз се опитвах 6 години да му помогна, но не успях. Това е човек с 2 лица! Да не говорим, че вече му нямам доверие и се държи като луд на моменти, чак ме хваща страх до къде може да стигне. Много е садистична тази негова любов- голям психически тормоз ми оказва и ако не се разделим имам чувството, че ще завърша в психиатрия.
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 03:59:27 pm от althea »

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #16 -: Януари 14, 2014, 04:09:00 pm »
Благодаря Enigma! Разбрах че човекът има вътрешни проблеми, които сам трябва да си разреши. Аз се опитвах 6 години да му помогна, но не успях. Това е човек с 2 лица! Да не говорим, че вече му нямам доверие и се държи като луд на моменти, чак ме хваща страх до къде може да стигне. Много е садистична тази негова любов- голям психически тормоз ми оказва и ако не се разделим имам чувството, че ще завърша в психиатрия.
Ами-желая ти успех, да разбереш, да разплетеш нещата. Важно е да си здрава и щастлива. Нещо, което те мъчи, сваля надолу, или-деградира, не е добре да се търпи. Но само ти можеш да прецениш.
Смяташ ли, че си податлива на трудни емоцинално-психически състояния-луната ти е в съвпад с Алгол.

« Отговор #17 -: Януари 14, 2014, 06:27:13 pm »
Не знам дали съм податлива-емоционална съм по принцип. Но до такива крайни емоционално-психически състояния не ме е докарвал никой човек както той.
Иначе пропуснах за сатурн в стелиума ми-за материалната сигурност разчитам на себе си, не на партньора. От партньора търся други неща.
Къде мога да прочета нещо повече за Алгол?
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 06:37:51 pm от althea »

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #18 -: Януари 14, 2014, 07:08:59 pm »
Не знам дали съм податлива-емоционална съм по принцип. Но до такива крайни емоционално-психически състояния не ме е докарвал никой човек както той.
Иначе пропуснах за сатурн в стелиума ми-за материалната сигурност разчитам на себе си, не на партньора. От партньора търся други неща.
Ами най-добре в Гугъл, нямам по-конкретни записки.

« Отговор #19 -: Януари 14, 2014, 07:15:54 pm »

http://www.constellationsofwords.com/