Здравей Гост

Конкретна хорарна тема

• 62 Отговора
  • 12998 Прегледи
*

astro

• 475
Конкретна хорарна тема
« -: Януари 26, 2014, 07:15:37 pm »
Понеже ми идва в повече спора ХОРАР и Натал за конкретика пускам тази тема...После ще я заключа ,а ако желаете ще я оставя за друга конкретика.
И така НЕ ОТРИЧАМ ХОРАРНАТА/ЧАСОВА/ астрология. Самото и определение обаче означава ЧАСОВО тълкуване по конкретен казус.
В натала е отразено всичко....АМА ВСИЧКО,ДО НАЙ-МАЛКАТА ПОДРОБНОСТ!
Да направим практически изводи би било най-добре..,щото ми писва да си чешем езиците от пусто в празно...

въпрос:
ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЛИ СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ ,КОЕТО ОЧАКВАМ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЯНУАРИ?
Уточнение решението е по гражданско дело,аз съм в качеството на ищец.
20:14мин.
Координати Варна.
Нека някой да качи картата..

*

Lillie

• 30532
Re: Конкретна хорарна тема
« Отговор #1 -: Януари 26, 2014, 07:27:01 pm »
въпрос:
ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЛИ СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ ,КОЕТО ОЧАКВАМ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЯНУАРИ?
Уточнение решението е по гражданско дело,аз съм в качеството на ищец.
20:14мин.
Координати Варна.
Нека някой да качи картата..

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

astro

• 475
« Отговор #2 -: Януари 26, 2014, 07:28:32 pm »

Това е картата ми към днешния ден с прогресии,дирекции...

Ето картата и на хорара....по Плацидус

Ето я и по Кох

*

astro

• 475
« Отговор #3 -: Януари 26, 2014, 07:51:34 pm »
По хорара:
АСЦ в Дева ,ДСЦ в Риби. МЦ в Близнаци ,а ИЦ в Стрелец. С две думи мутабелни оси.
Управителя на АСЦ е Меркурий ,който се намира в знака на Водолея в 6-ти дом от картата.
Управителя на ДСЦ е Нептун ,който се намира в 6-ти дом от картата в знака на Риби.
/ще говоря първо по картата със съвременните управители, а после ще я разгледам и според класиците/.
Луната е в Стрелец в съвпад с неподвижната звезда Антарес. Тя е Ко-сигнификатор на въпроса.
Ако приема решението по 7-ми дом , то м/у управителите на АСЦ и ДСЦ няма да има аспект преди напускането на знака.
Луната е с предстоящи аспекти към Уран -диспозитор на Меркурий и към Марс - упр. на 8-ми и към самия Меркурий.
В този случай бих приела , че решение ще има до края на месеца.

Ако разгледам картата с планетите до Сатурн ...то ситуацията е по-различна по отношение на ДСЦ ..,защото той се управлява от ретрограден Юпитер в рак.
Няма мажорен аспект м/у упр. на АСЦ упр. на ДСЦ.
На Луната и предстои аспект с Меркурий..и това е единственния мажорен аспект преди да напусне знака.
Това показва,че аз съм заинтересована от това да излезе решението..,но липсващия аспект към управителя на ДСЦ не говори,че решението ще излезе.

В наталната ми карта..нещата са съвсем различни гледайки и прогресиите и дирекциите и транзитите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 26, 2014, 07:56:09 pm »
А по 7 дом не е ли твоят опонент, ответникът?

Съдебното решение не трябва ли да се гледа по 9 дом - да се види неговият управител дали има подкрепяща връзка с твоя сигнификатор? Естественият сигнификатор е Юпитер - екзалтирал, ретрограден, но той управлява и дома на опонента.

Обаче Луната е много близо до ИЦ и е в мутабелен знак - това не би ли трябвало да говори за бърза развръзка?
Според античните астролози Антарес е мощна звезда и вещае успех. Има и марсова символика, така че в този случай подкрепя кверента в неговата битка.

Ако става въпрос за присъждане на парична сума в твоя полза, 8 дом ли гледаме? Или втори според класиците?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #5 -: Януари 26, 2014, 08:09:40 pm »
Да, 7 дом е противника-ответника, ако ти си завела дело, и в единия, и в другия случай ти винаги си 1 дом, а другият 7.Адвокатът на питащия е 9 дом/управител, планети вътре в него.../, 3 дом е адвокатът на противника.
10 дом е съдията, съда/и планетите там, ако ги има/тук е и крайното решение на съда, каква ще е присъдата и в чия полза.
4 дом-на края по всеки въпрос, ако има връзка с 1, може да се допълни заключението.
3 дом-свидетелите, ако има такива.
Юпитер и венера, както и планети в стрелец и везни, ако има такива-също имат значение.

*

astro

• 475
« Отговор #6 -: Януари 26, 2014, 08:18:16 pm »
А по 7 дом не е ли твоят опонент, ответникът?

Съдебното решение не трябва ли да се гледа по 9 дом - да се види неговият управител дали има подкрепяща връзка с твоя сигнификатор? Естественият сигнификатор е Юпитер - екзалтирал, ретрограден, но той управлява и дома на опонента.

Обаче Луната е много близо до ИЦ и е в мутабелен знак - това не би ли трябвало да говори за бърза развръзка?
Според античните астролози Антарес е мощна звезда и вещае успех. Има и марсова символика, така че в този случай подкрепя кверента в неговата битка.

Ако става въпрос за присъждане на парична сума в твоя полза, 8 дом ли гледаме? Или втори според класиците?

Лили,
Ти си в течение на всичко..и знаеш,че делто е за пари и го водя от 2г. Знаеш,че дори ти гледа по ведическата...
Решение още няма!
Сигнификатор на въпроса е Юпитер ... Сигнификатор на питащата Меркурий..,сигнификатор на квезита е Юпитер/ако гледам класиците/,ако следвам принципите на модерната Нептун.
Енигма е права..края на нещата са в 4-ти дом.
В хорара...обаче Парс Фортуна е много важна /това го знам от моята учителка като Отче наш/..затова и съм поставила Прас Фортуна в картата..Тя е на в-ха на 3-ти дом...

*

astro

• 475
« Отговор #7 -: Януари 26, 2014, 08:20:12 pm »
Да, 7 дом е противника-ответника, ако ти си завела дело, и в единия, и в другия случай ти винаги си 1 дом, а другият 7.Адвокатът на питащия е 9 дом/управител, планети вътре в него.../, 3 дом е адвокатът на противника.
10 дом е съдията, съда/и планетите там, ако ги има/тук е и крайното решение на съда, каква ще е присъдата и в чия полза.
4 дом-на края по всеки въпрос, ако има връзка с 1, може да се допълни заключението.
3 дом-свидетелите, ако има такива.
Юпитер и венера, както и планети в стрелец и везни, ако има такива-също имат значение.

Да..Делото го водя аз от 2г. Решението според сроковете следваше да излезе в началото на януари...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #8 -: Януари 27, 2014, 10:52:50 am »
Много ретроградни сигнификатори....включително и венера на твоите пари, при това е ретро до края на месеца, върви към опозиция с юпитер, макар и да не стигне точния градус. Сигнификаторът на другия е по-добре поставен. Мисля, че няма да стане тази седмица-краят на януари.
Но-у-л неговите пари е в твоя 2 дом, зле поставен-затруднен е, или не му се иска никак да даде, но ще...
Луната има 4 градуса до куинконса с юпитер, това са 4 дни/седмици, аспектът иска компромис, промяна, юпи е негов с-р/на другия човек/ и добре обвързан с луната тук /пропускаме уран засега/, следва луна секстил марс, който работи за теб, и луна секстил меркурий. В крайна сметка, ще спечелиш ти, обаче...марс и венера отново ще се срещнат в квадрат към м. март, та си мисля, да няма връщане на делото, примерно другата страна да обжалва, нейните пари стават ретро и се бавят в твоя 2 дом. Подвижните оси също говорят за движение "напред-назад", а и Алдебаран-Антарес както казваш и ти. Дано поне в началото на февруари да стане, че меркурий вече е в сянка и след 8 февруари, ще се точи....меркурий с ретроградието си, ще срещне диспозитора сатурн с квадрат.
В крайна сметка луната има хубави предстоящи аспекти, дано успееш.
Нямам никакъв опит с карти за дела, малко си теоретизирам тук. Иначе-казваш, че всичко до минутка е показано в натала, сигурно си погледнала. :blink:
Иначе пък тази луна на ИЦ, първата ми мисъл беше, че решение вече има...
« Последна редакция: Февруари 03, 2014, 02:21:17 pm от Enigma »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Януари 27, 2014, 12:34:26 pm »
Много ретроградни сигнификатори....включително и венера на твоите пари, при това е ретро до края на месеца, върви към опозиция с юпитер, макар и да не стигне точния градус. Сигнификаторът на другия е по-добре поставен. Мисля, че няма да стане тази седмица-краят на януари.
Но-у-л неговите пари е в твоя 2 дом, зле поставен-затруднен е, или не му се иска никак да даде, но ще...
Луната има 4 градуса до куинконса с юпитер, това са 4 дни, аспектът иска компромис, промяна, юпи е негов с-р/на другия човек/ и добре обвързан с луната тук /пропускаме уран засега/, следва луна секстил марс, който работи за теб, и луна секстил меркурий. В крайна сметка, ще спечелиш ти, обаче...марс и венера отново ще се срещнат в квадрат към м. март, та си мисля, да няма връщане на делото, примерно другата страна да обжалва, нейните пари стават ретро и се бавят в твоя 2 дом. Подвижните оси също говорят за движение "напред-назад", а и Алдебаран-Антарес както казваш и ти. Дано поне в началото на февруари да стане, че меркурий вече е в сянка и след 8 февруари, ще се точи....меркурий с ретроградието си, ще срещне диспозитора сатурн с квадрат.
В крайна сметка луната има хубави предстоящи аспекти, дано успееш.
Нямам никакъв опит с карти за дела, малко си теоретизирам тук. Иначе-казваш, че всичко до минутка е показано в натала, сигурно си погледнала. :blink:
Иначе пък тази луна на ИЦ, първата ми мисъл беше, че решение вече има...

Първо по натала...
Дирекции:
Дирекция на Луната в конюкция К8 и Парс Фортуна. /говорим за пари и посочвам само дирекциите свързани с оста на притежанията/
Прогресии:
Прогресия на АСЦ/ДСЦ в Козирог/Рак 2-ри натален дом. Прогресивните АСЦ/ДСЦ са в точен тригон и секстил със Сатурн и Луна. В натала Сатурн е упр. на 2-ри , а Луна е упр. на 8-ми. Аспекта в натала е точен секстил до минута.
Прогресивната Луна е в 3-ти дом /договори/ в апликиращ аспект тригон към ПР.Юпитер и нат.Юпитер.
Също така е в съвпад с Прогресивен Марс. В наталната карта Луна/Марс са в тригон.
До 4* в риби тя ще запомни последния аспект тригон с нат.Юпитер или до 1г.1м. имам подкрепата на Прогресивната Луна.
Профекции:
Управител Марс
Транзити:
Плутон в 10-ти натален в аспект с нат.Луна и Марс във 2-ри натален транзитира  във 2-ри дом в секстил със Сатурн -управител на 2-ри и тригон с Луна - управител на 8-ми.
Уран в 10-ти натален в аспект с натално Слънце в 1-ви дом /нат/ -управител на 9-ти нат. транзитира на к5 в тригон към Слънце натално.
Юпитер в 7-ми нат. на К8 е в знак на екзалтация в транзит през 8-ми дом. Аспекти за периода от 1г:
Тригон нат.Сатарун секстил натална Луна , следва секстил с нат.Плутон и Уран и тригони към нат.Нептун и АСЦ нат.
Транзитния Юпитер в съвпад с ПР.ДСЦ.
От лятото предстои тригон на Юпитер към нат.Меркурий съупр. на 7-ми и 10-ти , а после тригон към нат.Слънце.
Сатурн ще секстилира планета във 2-ри дом, а това е Марс в козирог отлично поставен в картата...Ще прави и секстил с нат.Плутон и Уран.
СЛВ е във везни в аспект с нат.Юпитер - тригон. ЮЛВ е в секстил с нат.Юпитер.
Точка Гама:
В съвпад с Пр.СЛВ и опозиция ЮЛВ...при мен те са ситуирани по оста АСЦ/ДСЦ. След 4 месеца ще съвпадне с ДСЦ.
Лунации:
На 31.01.14г. новолунието във Водолей ще съвпадне с ПР.Венера и куспидата на 3-ти нат.дом.
Пълнолунието на 15.02. ще бъде в съвпад с МП Слънце/Луна и в тригон с нат.Юпитер.
Солар:
АСЦ соларен в Лъв -9-ти дом , МЦ в Телец.
2-ри соларен в Дева -Меркурий в Стрелец в съвпад с АСЦ нат. Във 2-ри соларен е Марс.
Пълнолуние в съвпад соларната ос АСЦ/ДСЦ.
Лунар:
Лунара от 6.02. Луна в Телец 2-ри дом от лунара в тригон с Венера и Плутон в секстил с Юпитер.

Легенда:
Луна упр.8-ми намира се в 6-ти ,учатва в голям земен тригон от наталната ми карта.
Меркурий съуправлява 7-ми и 10-ти нат.домове , ситуиран е в 1-ви фазов,ретрограден в съвпад с ЮЛВ.
Венера упр. на ДСЦ в Козирог 2-ри нат. дом. Диспозира Луна. Аспектира с тригон и секстил нат.АСЦ/ДСЦ.
Марс упр. на 5-ти ,намира се във 2-ри в съвпад с Вега участва в големия земен тригон ,аспектира със секстил Сатурн и тригон с Луна.
Юпитер съуп. на АСЦ във взаимна рецепция с Меркурий ...в съвпад с Парс Фортуна.
Сатурн-упр. на 2-ри.
Слънце упр. на 9-ти в 1-ви.

Изводите след малко...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #10 -: Януари 27, 2014, 01:08:01 pm »
Марая- решението е вече излезнало, не знам защо още не са ти го казали- до дни трябва да го научиш. Пари има, всичко има
« Последна редакция: Януари 27, 2014, 01:14:31 pm от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #11 -: Януари 27, 2014, 01:17:27 pm »
Марая провери си вниманително пощите- източниците за контакт, виж да не ти се е разминало изветието по някакъв начин, излиза по картата, че е изпратено до теб- все едно си известена. Виж да не си недогледала нещо

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 27, 2014, 01:38:26 pm »
И така изводите от предишния ми пост.... :blink:

К8 са дадените ми пари в заем. Парс Фортуна в съвпад с нат.Юпитер говори за късмет по отношение на финансите. ДЛ в Рак е в собствен знак и е силно поставена.
Прогресиите на АСЦ/ДСЦ в аспект с Луна и Сатурн показват добро здраве,душевно спокойствие..успехи в проекти..щастие,сигурност и спокойствие...успехи в делата. Действието ще засегне конкретно мен и оста на желанията тъй като това е 2-ри и 8-ми нат. домове.
Пр.Луна в тригон с Юпитер показва...възможност за успех и ползи от  бизнеса. Успех във всички начинания.Един от най-добрите периоди в живота, за успех,...и то в  особено в областта на финансите, инвестициите, спекулации.
Оф...имам работа..по-късно ще дописвам... :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Януари 27, 2014, 01:39:52 pm »
Марая провери си вниманително пощите- източниците за контакт, виж да не ти се е разминало изветието по някакъв начин, излиза по картата, че е изпратено до теб- все едно си известена. Виж да не си недогледала нещо

Имам адвокати...,ако аз съм разсеяна.Решенията по всички дела се проверяват в сайтовете на съответните съдилища...През час гледам...НЯМА! :-\

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #14 -: Януари 27, 2014, 01:43:54 pm »

Имам адвокати...,ако аз съм разсеяна.Решенията по всички дела се проверяват в сайтовете на съответните съдилища...През час гледам...НЯМА! :-\

:unsure: аааабее..много е странна тази работа.. :-\ решението е взето,..не знам - много скоро ще го разбереш.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Януари 27, 2014, 01:50:11 pm »

:unsure: аааабее..много е странна тази работа.. :-\ решението е взето,..не знам - много скоро ще го разбереш.

Колко скоро? :'( Вече не ми пука...по течението съм...
Защо мислиш така? :wub: :'(

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #16 -: Януари 27, 2014, 02:03:10 pm »

спокойно, всичко ще е в твоя полза. ами меркурия вече е минал в тригон на управителя на 3тия ти дом- известяването, новината, научаването на решението.. твоите адвокати ретровенера ли бяха? да не са се разсеяли нещо те и да не са свършили някаква работа...

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Януари 27, 2014, 02:12:00 pm »
Зикову..,това в натала ли гледаш?

спокойно, всичко ще е в твоя полза. ами меркурия вече е минал в тригон на управителя на 3тия ти дом- известяването, новината, научаването на решението.. твоите адвокати ретровенера ли бяха? да не са се разсеяли нещо те и да не са свършили някаква работа...

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #18 -: Януари 27, 2014, 02:57:33 pm »
всичко в хорара :lol:

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Януари 27, 2014, 03:09:36 pm »
всичко в хорара :lol:

Аспекта е отминал... :rolleyes:
Няма как да крият решението от мен.Това е последна инстанция... :unsure: