Здравей Гост

Депресията в натала

• 112 Отговора
  • 16274 Прегледи
*

toroni

• **
  • 561
Re: Депресията в натала
« Отговор #40 -: Януари 27, 2014, 07:39:55 pm »
Мисля,че съм писала преди по тази тема, но пак да кажа.
Имам класически депресивен аспект :Луна връх на тао-квадратура с Нептун и Сатурн в подвижни знаци-от малка страдам от депресия :(
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Януари 27, 2014, 08:30:49 pm »
Тук намерих интересна тема за депресията. Но това е астропсихология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Януари 27, 2014, 08:30:50 pm »
Мисля,че съм писала преди по тази тема, но пак да кажа.
Имам класически депресивен аспект :Луна връх на тао-квадратура с Нептун и Сатурн в подвижни знаци-от малка страдам от депресия :(

А има ли моменти в които се обостря? :rolleyes:
Ако е мн.лично ..,може и на лични да ми отговориш... :-[

Какво стана с визата?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #43 -: Януари 27, 2014, 09:26:23 pm »
Няма проблем-нямам нищо за криене :blink:
 Да ,имам моменти когато се  обостря, но те винаги са свързани с конкретни неприятни събития  в живота ми. От 5 години пия антидепресанти и съм я овладяла :blink:

Визата я взех при точен съвпад на тр.Меркурий със СЛВ :blink:

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #44 -: Януари 27, 2014, 09:28:33 pm »
Торони, ти нямаше ли слънце квадрат луна в дева близнаци?

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #45 -: Януари 27, 2014, 09:31:22 pm »
Нямам квадрат -Слънце 26 гр.Близнаци - Луна 8 гр.Дева..слава  Богу :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Януари 27, 2014, 09:33:24 pm »
 Да ,имам моменти когато се  обостря, но те винаги са свързани с конкретни неприятни събития  в живота ми. От 5 години пия антидепресанти и съм я овладяла :blink:

Браво! Сега остава да полетиш...

Имам молба към теб...да погледнеш къде са били управителите на 4-8-12 и 6-ти дом в такива моменти...къде е била пр.луна и в какви аспекти.
Дирекции и какви по същото време?
В какво се изразява депресията..,какви са симптомите?

Много БЛАГО-ДАРЯ ,че сподели...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #47 -: Януари 28, 2014, 07:06:02 am »
аз имам слънце квадрат луна и слънце квадрат нептун, слънце в дева 12ти дом. имам склонност към депресивни състояния.

също имам пример с новолуние в 12 дом дева квадрат уран У6

друг - луна У2 квадрат марс съУ6 и уран. марс и уран са в 6ти дом. също луна квадрат У1 меркурий, който също е в 6ти дом.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #48 -: Януари 28, 2014, 09:51:57 am »
Аз съм склонна към депресии, но не мога да го отнеса към конкретен аспект. Луна/Меркурий имат много разкрачен квадрат към Плутон - 10/11*, освен на това да се дължи.

С тая тема ме върнахте към времето 2003/2004, когато даже мислех да се самоубивам, но в транзитите тогава не намирам нещо кой знае какво. По дирекции имам дир.Уран върху Нептун в 4 и дир.Марс върху Юпитер в 3, както и прогр.Меркурий върху Слънце, не ми изглеждат особено депресарски.

Депресията до голяма степен зависи от това, което се нарича "черни очила" в мисленето - когнитивните изкривявания, които са класически признак за депресия. Тук правя разграничение между ендогенна и екзогенна депресия. В единия случай депресията сякаш идва отвъре, а не от външни събития, човек сутрин при събуждане е най-зле, докато в другия случай разни събития и/или интерпретацията им предизвикват депресия, в този случай (екзогенна) по-тежките моменти са в късните следобедни часове и началото на вечерта.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #49 -: Януари 28, 2014, 01:39:28 pm »

Браво! Сега остава да полетиш...

Имам молба към теб...да погледнеш къде са били управителите на 4-8-12 и 6-ти дом в такива моменти...къде е била пр.луна и в какви аспекти.
Дирекции и какви по същото време?
В какво се изразява депресията..,какви са симптомите?

Много БЛАГО-ДАРЯ ,че сподели...

Депресията се изразява най-често в тревожност и апатия.
Качвам ти 3 карти за по нагледно за конкретен период -  натал + транзити;прогресии + транзити и натал+прогресии + дирекции.
Най-ясното,което аз виждам е влизането на прогр.Луна в Козирог, а не след дълго и в 8 ми дом, дирекц. Луна в съвпад с Уран в 5 ти дом

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Януари 28, 2014, 01:44:24 pm »
Тая сутрин в рейса в продължение на 45 минути гледах как някакъв чичко на предната седалка упорито и методично търка стъклото на прозореца - при все това, че беше измръзнало отвън. Гледката беше толкова монотонна и досадна, че едва не подивях, а е нещо съвсем незначително. Това при мен депресия ли е или психично разстройство? Или народът полудява?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #51 -: Януари 28, 2014, 01:56:38 pm »
Toва твойто не е депресия аз съм в такава в момента и ще ви го опиша ясно и точно. Нямаш желание да говориш с когото и да било, нямаш нужда от нйкои и от нищо, не ти се прави нищо, не ти е до нищо ,искаш просто да си стоиш сам и да не виждаш и чуваш никой и нищо.И най-вече не те интересува какво се случва около теб.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Януари 28, 2014, 02:00:32 pm »
Туй моето е кривотия, не е депресия, дразят ме хора с вид на дебили.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #53 -: Януари 28, 2014, 02:23:45 pm »
Да, еlodiq, точно така си представям и аз депресията. Дано по-скоро излезеш от нея!

Аз не мога да кажа, че нямам депресивни аспекти в картата си. Най-показателен е Тао квадрата Слънце-Нептун-Сатурн. Като по-млада съм имала нелеки състояния. Последната криза ми беше при Сатурновото завръщане, но тогава си имаше и реални причини - смърт на близък човек, проблеми в работата, майчинство, което ми ограничи социалните контакти, а съм забелязала, че точно контактът с хората ме поддържа жива и енергична. Но при мен реално депресия не се наблюдава в този смисъл на апатия и незаинтересованост към нищо и никого. По-скоро ме обхващат мрачни мисли и тревожност. Интересното е, че когато нещата ми вървят добре съм изключително позитивна и оптимистично настроена, но случи ли ми се нещо по-тежко, съм склонна да преувеличавам проблема и да рисувам мрачни сценарии. И опитностите са общо взето все едни и същи и много добре знам, че трябва да ги отработя, даже знам и как, но като дойде кризата, умът ми става тотално неуправляем. Дано намеря някой ден сили да отработя опозицията Сатурн-Слънце, от който аспект съм сигурна че идват всичките ми страхове и тревоги.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #54 -: Януари 28, 2014, 02:29:10 pm »
Благодаря за пожеланието и аз имам кофти аспект на слънцето със сатурн и смятам,че депресивните ми състояния се дължат на него и на скорпионската луна .

« Отговор #55 -: Януари 28, 2014, 07:43:15 pm »
Да, еlodiq, точно така си представям и аз депресията. Дано по-скоро излезеш от нея!

Аз не мога да кажа, че нямам депресивни аспекти в картата си. Най-показателен е Тао квадрата Слънце-Нептун-Сатурн. Като по-млада съм имала нелеки състояния. Последната криза ми беше при Сатурновото завръщане, но тогава си имаше и реални причини - смърт на близък човек, проблеми в работата, майчинство, което ми ограничи социалните контакти, а съм забелязала, че точно контактът с хората ме поддържа жива и енергична. Но при мен реално депресия не се наблюдава в този смисъл на апатия и незаинтересованост към нищо и никого. По-скоро ме обхващат мрачни мисли и тревожност. Интересното е, че когато нещата ми вървят добре съм изключително позитивна и оптимистично настроена, но случи ли ми се нещо по-тежко, съм склонна да преувеличавам проблема и да рисувам мрачни сценарии. И опитностите са общо взето все едни и същи и много добре знам, че трябва да ги отработя, даже знам и как, но като дойде кризата, умът ми става тотално неуправляем. Дано намеря някой ден сили да отработя опозицията Сатурн-Слънце, от който аспект съм сигурна че идват всичките ми страхове и тревоги.

Аз не знам дали имам депресивен аспект, но си имам и аз опозиция Слънце /Сатурн+Хирон. И това, което си описала горе се случва и при мен. Разбирам, че тази опозиция се проявява в отношението с шефа ми, но за съжаление, не знам вече как точно трябва да подхождам, може би защото самия Сатурн е на границата между 9. и 10. дом - дразни ме най-вече неговия хаос и неспазването на законите, реда. А Слънцето ми, горкото, е точно на куспидата на 4. дом - там долу, в ниското :) хич не може нещо да изгрее :) и да вкара присъщата му хармония и баланс. :)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #56 -: Януари 28, 2014, 09:05:46 pm »
Нерил пусна на предната страница добър текст за Слънце/Сатурн квадрат, но то и за опозицията е същото. Това е труден, но награждаващ аспект, особено като поодъртеете и разбира се, ако се стараете. Но това не е точно депресия, а чувство на ограниченост, което допълнително ви нахъсва и за добро, надявам се.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

neo

• *
  • 72
« Отговор #57 -: Януари 28, 2014, 10:52:20 pm »
Toва твойто не е депресия аз съм в такава в момента и ще ви го опиша ясно и точно. Нямаш желание да говориш с когото и да било, нямаш нужда от нйкои и от нищо, не ти се прави нищо, не ти е до нищо ,искаш просто да си стоиш сам и да не виждаш и чуваш никой и нищо.И най-вече не те интересува какво се случва около теб.

Така както го описваш някои го наричат просветление :). Ако махнеш "да не не ти се прави нищо", вече става дума за гений-творец който създава работата на живота си :). Но естествено, тънката разлика е не в ситуацията и какво човек изживява, а в самият човек който попада в тази ситуация и я изживява...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #58 -: Януари 28, 2014, 11:02:27 pm »
Депресията дълго време ми беше сестра. Ако вярвам на "психарите", че депресията е вратата към психичните заболявания ,да съм кукнала, ама-не, поне не още. ;D
Де-прес-какво значи..."пресираш мЕ-освен луна.-сатурн, плутон, при мъже още-слънца-напрегнато спрямо плутон и сатурн, също и за мъжете-марс-сатурн...та, депересарите не можеш ги убеди да станат, да спортуват, да НАПРАВЯТ НЕЩО, да се борят, те си харесват мазохизма, тук пък нептун ми го говоир за  тях,за болкатау, която не искат да излекуват.Техен избор, те го правят, не затъвайте с тях.  Съжалявам, нищо лично-това от лична-15 годишна депресарка-аз, е споделено.. Ако те не искат, не са готови да се излекуват-а вие искате да им помогнете-не, не можете, ще ви въвлекат на тяхното дъно-кой печели-нито вие, нито те..
Отеглете се навреме, преди херметичната гравитация на тяхното тресавище да ви погълне. Вие сте платили вашата цен, за да сте вън от де-прессс.
насила можеш да вземеш, но не и да дадеш, изборът е техен. ;D ;D ;D ;D

Естествено, ако депремираният е човек -близък, няма да го оставя, ще го дърпам за косите, после ще плача с него, но ще му извадя плутона, също нептун и -сатурн, за да продължи. Ако иска....
Нелекуваните депрес-хора стават зависими от вашето внимание, това им е патеричката.
Сурово ли да звучи-не, истината е такава-сурова.
Учителят Дънов казва-Природата не познава състраданието. Който иска0ще разбере смисъла.
« Последна редакция: Януари 28, 2014, 11:23:28 pm от Enigma »

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #59 -: Януари 28, 2014, 11:14:47 pm »
От както започна Саде-Сати периодът си давам сметка, че бавно и сигурно съм навлезнала в едно меланхолично състояние, продължително депресивно, което на моменти е по-ясно изразено, а в други - не се усеща толкова. Имам :mer:, :sun::soe: :sat:, както и :vlu: :soe: :moo:. А сега съм в Раху-период, който ми е в 12 дом. Сатурн ми транзитира в 7-ми дом и се засили чувството на самота.