Здравей Гост

Ретроградност на прогресивните планети

• 17 Отговора
  • 3509 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Ретроградност на прогресивните планети
« -: Февруари 03, 2014, 11:25:49 am »
По тази тема има писано из много теми и вероятно поради това не мога да го намеря. С търсачката не намерих такава тема, но ако има преместете тази.

Забелязах, че освен че съм родена с някои от бавните планети в ретрограден период, всичките от Марс до Плутон в определен момент от живота ми се обръщат назад. Това не ме възрадва много. Казва се, че прогресиите отразяват вътрешното психическо развитие на човек. Казва се също, че когато планета е ретроградна, енергията и тече навътре интроспективно. Въпросът е, как човек може да използва най-полезно за себе си тези целоживотни положения?

Марс, управляващ 8 ми дом, е станал ретро в деня на раждането ми. Ще остане така за цял живот.
На 2-3 год.възраст, когато започват сериозните турбуленции в живота ми, Юпитер У4 също се обръща назад.
Сатурн е така по рождение.
Най-интересната случка е с Уран У6, който е близо до ИЦ, който на 16 става ретро, и това е годината, в която се местя в друг град за пореден път, но този път шокът е огромен, но в същата година се разболявам тежко с опасност за живота, и след това конституцията на тялото ми се промени, повече никога нямам енергията отпреди, нито издръжливостта, нито удоволствието от ежедневното ходене на училище/работа. И съм се чудела, защо по-рано бях така, пък сега съм иначе, и не може ли да се оправи.
След 5-6 год. Нептун У7 ще стане ретро. Това ме омърлушва, ако и той направи като Уран.
Плутон е ретрограден по принцип и така ще си остане.
Венера и Меркурий слава Богу ще останат директни.

Наблюдавам при други хора, че ретро прогр. планети сякаш блокират изявата на човека, свързана с енергията на планетата. Обръщането на движението се усеща силно.

Имате ли подобни наблюдения във вашите карти и как може да се възползва човек от ретроградността на прогресивните планети?

« Последна редакция: Февруари 03, 2014, 11:30:27 am от Smarta »
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
Re: Ретроградност на прогресивните планети
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2014, 02:53:32 pm »
 Относно спирането на Ретро Прогресивен Нептун спокойно, рядко е белязано със събитие. Ретроградната фаза на Прогресивен Нептун може да е времето, когато човек придобива много идеалистично чувство за себе си и може да копнее за по-дълбоко духовно удовлетворение. А също така може да ускори нереалистичното търсене на учител, независимо това дали е любовник, гугу,учител, водач.
Копнеж по романтика и духовно сливане може да проникне в преживяванията на човека в продължение на няколко години след като настъпи ретро фазата, придавайки колорит на взаимоотношенията. Тези взаимоотношения на които липсва идеал, могат да се разрушат и изчезнат, оставяйки човека в състояние на изчакване известно време , докато се обработят новите критерии за любов, романтика, религиозна изява и духовни ресурси.
И тъй като при теб е У7 явно ще бъде свързано с отношенията.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2014, 03:22:06 pm »
За ретроградността на  прогресивните планети са важни вътрешните...
Или Меркурий ,Венера, Марс ,Юпитер.
Външните планети не оказват такова влияние....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2014, 03:31:07 pm »
За ретроградността на  прогресивните планети са важни вътрешните...
Или Меркурий ,Венера, Марс ,Юпитер.
Външните планети не оказват такова влияние....

Дано бе..дано...имам ретро плутон на дц у на прогресивен 7ми и ретро сатурн вътре в 7мия :rolleyes:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2014, 04:06:08 pm »
аз имам сатурн и плутон в в 7мия прогресивен дом от много години и факт е, че нещата с връзките и партньорствата при мен се получават с изключително големи клизми

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2014, 10:01:50 pm »
Пра мен има обръщане на директен Не тун в ретрограден като У5. Нюма фрапиращи проявления. Меркурий от ретро се обръща в директен - е, от тогава не си премълчавам каквото имам или поне не винаги. В момента е в 6 дом вече. На 18г Маарс ми се обр ща също директен. Станах по-оправна и уверена. Преди бях доста свита.
След 5г предстои Ю итер като У3 и  У5 да се обърне директен. Не знам да се радвам ли или да плача  ;D Каквото и да е, мой си е, ще си го нося...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2014, 08:17:01 am »
а тази прогресивна карта- там гледате къде управителите от натала попадат или си я тълкувате като съвсем отделна карта- примерно по нея аз имам ац в Телец? :rolleyes:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2014, 09:43:27 am »
а тази прогресивна карта- там гледате къде управителите от натала попадат или си я тълкувате като съвсем отделна карта- примерно по нея аз имам ац в Телец? :rolleyes:

И двете - гледаш аспекти и нови конфигурации между прогресивните ти планети, защото може да се сформират такива. Гледаш дали не аспектират натални планети новите положения на прогресивните планети.
По принцип, най-важно е да се обърне движението на планета след септанера, като при личните са важни освен това и движенията и аспектите им спрямо натални и прогресивни планети - при прогресиите.
При тназитите по-съществени събития дават задсатурновите и луната. Аз транзитните лични почти не ги гледам. Ама пусто, задсатурновите бавно се движат  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #8 -: Февруари 04, 2014, 09:50:27 am »

И двете - гледаш аспекти и нови конфигурации между прогресивните ти планети, защото може да се сформират такива. Гледаш дали не аспектират натални планети новите положения на прогресивните планети.
По принцип, най-важно е да се обърне движението на планета след септанера, като при личните са важни освен това и движенията и аспектите им спрямо натални и прогресивни планети - при прогресиите.
При тназитите по-съществени събития дават задсатурновите и луната. Аз транзитните лични почти не ги гледам. Ама пусто, задсатурновите бавно се движат  ;D

я-я! много благодаря  :wub: ти си една от малкото тук които ми обръщат внимание като питам

ами добре де..аз ще си имам ретро сатурн в прогресивен 7ми поне още 10 години - НО СЛАВА БОГУ е в секстил с наталния ми у7- дали това ще ми помогне да не си остана стара мома :rolleyes: ;D

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #9 -: Февруари 04, 2014, 11:09:40 am »
samoella, вече минах през тия търсения и не че човек е застрахован, но няма какво повече да търся навън от себе си, всички отговори са си в мен. Може би ще започна да осмислям връзкити по друг начин. Нептун У7 е в 4, а аз имам голямо желание да се позанимая с върпоса за отношенията в исторически план, само че засега нещо ми убягва, не мога да настроя самия живот в тоя фокус и се бълтавя с разни други глупости.

И аз мисля, че личните планети са с по-голяма тежест, а поколенческите имат значение, когато се обръщат и като управители на домове. Ако не беше изненадата на Уран, нямаше и да обръщам внимание.

Зикову, това че Сатурн е ретро едва ли е от голямо значение, това че е в 7 е по-важно. Но мисля, че за дългото ти "моминство" играят и други фактори, не ми се струва това да е достатъчно.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2014, 11:29:20 am »
ами да....аз имам марс в седми, ретро сатурн в7ми и ретро плутон точно на ДЦ- не знам до колко е добре това, че поне дц ми е в скорпион- поне там са силни другите планети

*

Yaya

• 2265
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2014, 12:09:45 pm »

я-я! много благодаря  :wub: ти си една от малкото тук които ми обръщат внимание като питам

ами добре де..аз ще си имам ретро сатурн в прогресивен 7ми поне още 10 години - НО СЛАВА БОГУ е в секстил с наталния ми у7- дали това ще ми помогне да не си остана стара мома :rolleyes: ;D

Ми то много не останаха тук вече....
ами да....аз имам марс в седми, ретро сатурн в7ми и ретро плутон точно на ДЦ- не знам до колко е добре това, че поне дц ми е в скорпион- поне там са силни другите планети

да ти кажа, и аз имам кофти аспекти в тази област, но повече зависи дали ние ще им позволим да се проявят в лоша светлина. Плутон на К7 в Скорпион... Лоша работа  ;D Не понасяш властни хора, имаш чувството, че всеки се опитва да те контролира.... Марс в 7 - ако се скарате с гадижето, винаги гледаш да му го върнеш, а дали е разбрал или не е без занчение, важното е ти да си спокойна. Сатурн там.... не знам. Сатурн в 11 при мен дава малко приятели и редки събирания с групи. Но аз имам ценни приятели, немалко познати и не обичам шумните сбирки. Така че, мисля си, че и ти искаш връзка, но ако си във връзка се чувстваш по-добре сама и малко май ти тежи. В натала са предпоставките, може би транзитите са по-важни.
Ако Сатурн ти прави квадратура със себе си при транзит в 10 дом, дали няма да предпочетеш кариерата пред връзката? Много съм се ядосвала на това.... циклите на планетите зависят от наталните им положения. Защо на някой Плутона ще тразитира от 10 до 3 през живота му, а моя след 10г трябва да минава през К4 и да ме травмира с дома на края и семейството? Защо транзитите на Уран ще минат през 6 и 7 дом, да се притеснявам за техните аналогии, а не мине през 2-3? Далеч по-лесни положения. Защо Венерата ми, най-важната планета в радикса, ми е неаспектирана и в съвпад с Хирон?!? Сигурно е карма. Ама нейсе....
Извинявай за тази логорея, имах предвид, че от транзитите зависи.
Малко ми е тъпо и гадно тези дни, за което се извинявам... ако засегна някой.

А Шопенхауер

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #12 -: Февруари 04, 2014, 12:37:31 pm »
Да, жалко, че се изнесоха почти всички. Наистина предпочитам или истински и ценни партньорства или никакви.

А за другото- еми тва е! Програмата, която си е начертала душата ти е такава :lol: и при мен е така. А иначе аз знам,че прогресиите залагт събтията, транзитите ги отключват

*

Yaya

• 2265
« Отговор #13 -: Февруари 04, 2014, 12:52:33 pm »
Аз си мисля, че личните прогресивни ги залагат, а бавните транзитни плюс лунациите ги отключват.

А Шопенхауер

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #14 -: Февруари 04, 2014, 01:13:39 pm »
Аз си мисля, че личните прогресивни ги залагат, а бавните транзитни плюс лунациите ги отключват.

съгласна, да- лунациите определено дават насоки и отключват събития! Сгеа ме подсети да напиша една обратна връзка

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #15 -: Февруари 04, 2014, 01:47:20 pm »
И мен ме вълнува тази тема от скоро, тъй като прогресивната ми Венера в Рак стана на 20 или на 21 декември ретро и ще си виси така много годинки.На 2 градуса и нещо е в Рак във втори дом.Венера ми управлява АЦ и 6 дом.
Нямам идея как ще ми се отрази това..... :unsure:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #16 -: Февруари 04, 2014, 01:53:37 pm »
И мен ме вълнува тази тема от скоро, тъй като прогресивната ми Венера в Рак стана на 20 или на 21 декември ретро и ще си виси така много годинки.На 2 градуса и нещо е в Рак във втори дом.Венера ми управлява АЦ и 6 дом.

би трябвало добре да се отрази на финансите и да даде грижа за външния вид, за здравето

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #17 -: Февруари 04, 2014, 01:59:10 pm »

би трябвало добре да се отрази на финансите и да даде грижа за външния вид, за здравето
;DАз се чудех от къде идва тази мания в момента да си върна килата и външния вид от преди да родя, но обвинявах прогресивната ми луна в 6 дом във Везни, а то било двойна доза.....и от Венерата....