По тази тема има писано из много теми и вероятно поради това не мога да го намеря. С търсачката не намерих такава тема, но ако има преместете тази.
Забелязах, че освен че съм родена с някои от бавните планети в ретрограден период, всичките от Марс до Плутон в определен момент от живота ми се обръщат назад. Това не ме възрадва много. Казва се, че прогресиите отразяват вътрешното психическо развитие на човек. Казва се също, че когато планета е ретроградна, енергията и тече навътре интроспективно. Въпросът е, как човек може да използва най-полезно за себе си тези целоживотни положения?
Марс, управляващ 8 ми дом, е станал ретро в деня на раждането ми. Ще остане така за цял живот.
На 2-3 год.възраст, когато започват сериозните турбуленции в живота ми, Юпитер У4 също се обръща назад.
Сатурн е така по рождение.
Най-интересната случка е с Уран У6, който е близо до ИЦ, който на 16 става ретро, и това е годината, в която се местя в друг град за пореден път, но този път шокът е огромен, но в същата година се разболявам тежко с опасност за живота, и след това конституцията на тялото ми се промени, повече никога нямам енергията отпреди, нито издръжливостта, нито удоволствието от ежедневното ходене на училище/работа. И съм се чудела, защо по-рано бях така, пък сега съм иначе, и не може ли да се оправи.
След 5-6 год. Нептун У7 ще стане ретро. Това ме омърлушва, ако и той направи като Уран.
Плутон е ретрограден по принцип и така ще си остане.
Венера и Меркурий слава Богу ще останат директни.
Наблюдавам при други хора, че ретро прогр. планети сякаш блокират изявата на човека, свързана с енергията на планетата. Обръщането на движението се усеща силно.
Имате ли подобни наблюдения във вашите карти и как може да се възползва човек от ретроградността на прогресивните планети?