Здравей Гост

Юпитер в Лъв

• 67 Отговора
  • 17588 Прегледи
Re: Юпитер в Лъв
« Отговор #60 -: Февруари 27, 2014, 07:51:09 am »
Ванила, поне постоянната ти прогресия е хубава. :)

Ааа, и други "хубави" има - прогресивният Уран перманентно е опънал  ;D наталния съвпад Марс/Сатурн и то в квадрат.., ама това си е за темата за прогресии. 
И само във връзка със споменатото - споделяла съм, че от доста години практикувам йога с цел - вкарване в пътя на този хубостник Уран; в скоро време обаче обмислям идеята за тренировки по бокс  :blink: - отваря ми се такава възможност и честно: ще сложа ръкавиците.
Аз знам че йогата е за Плутона, астрологията е за Урана :) " така се хранят планетите"

това ми се струва странно - Уран е такова разбичкване на нервната система, че няма накъде, Плутон дълбае, дълбае, чопли те отвътре, а йогата се стреми да успокои и възвеси - хич не ми се връзват.

« Отговор #61 -: Февруари 27, 2014, 10:46:50 am »
Според мен най-общо йогата се свързва със знака риби и Нептун.
Нептун с главния мозък и връзката му с подкорието (лимбичната НС), която включва - гънки, форникс, хипоталамус, хипокамп и амигдала, която пък най-общо отговаря за емоциите, настроенията и паметта на индивида.

Цитат
Йога означава “съюз, единение” – равновесие между тялото, ума и духа. Йога е една от най-древните философски системи на Индия, която се занимава преди всичко с практичните аспекти на съществуването. Поради това тя се счита за най-древната наука за живота, насочена едновременно към тялото, ума и духа. Древните йоги са притежавали задълбочени познания за същността на човешката природа, за това какво е нужно на човека, за да живее в хармония със себе си и с околния свят. Те гледали на физическото тяло като на средство за придвижване, направлявано от ума и смятали, че душата на човека е неговата истинска същност, а действието, емоциите и интелекта си представяли като трите движещи сили на тялото. За да бъде възможно цялостно развитие, тези три сили трябва да бъдат в равновесие. На основата на  концепцията за взаимовръзката между тялото, ума и духа, те създават уникален метод за  поддържане на това равновесие, съчетаващ в себе си всички необходими за физическото здраве движения с техники за дишане и медитация, осигуряващи душевен мир.

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #62 -: Февруари 27, 2014, 10:56:45 am »
Астрология и йога
Лектор: Венцислав Дончев
Българска астрологична асоциация

Думата йога произлиза от санскритски корен юдж, който има значения "свързвам'', “прикрепвам”, "впрягам в ярем", "насочвам и съсредоточавам вниманието", "използвам", ''прилагам". Тя означава също обединение или приобщаване. Това е истинско обединяване на нашата воля с волята на Бога. В своя увод към Гита според Ганди, Махадев Десай казва: "По такъв начин тя означава впрягане на всички сили на тялото, ума и душата към Бога; предполага дисциплиниране на интелекта, ума, емоциите, волята; означава душевно равновесие, което дава възможност да се гледа уравновесено и спокойно на живота във всичките му аспекти".
Системата йога представлява сама по себе си практически аспект на всички философии. Йога е философия на психологията и експериментирането. Тя е единствената система, в която няма място за спорове, предположения и съмнения, защото тя представлява практически път на анализа и синтеза на физическата и метафизическата Вселена. Няма нито една философия, в която по някакъв начин да не присъства йога,
Всяка фирма на знание е резултат на три процеса:
-щателно експериментиране
-внимателно критическо наблюдение
-формиране на теория посредством метода на индукция и дедукция
Първите два в себе си са анализ, а третия синтез. Йога осъществява анализ и синтез на експериментални данни. В широк смисъл йога включва в себе си всички философии, техните средства и методи. В това отношение йога е уникална система; всички знаменити основатели на философски школи в една или друга форма са практикували йога.
След каго йога обхваща толкова неща, кои са планетите, определящи я в хороскопа. На първо място трябва да. има силно Слънце. То може да е хармонично или поразено, но човек трябва да има жизнена енергия да се бори. На второ място доколкото, основната практика на йога са физически упражнения, влияе Марс. Голямо влияние на човек да се занимава с йога оказват и висшите планети Уран, Нептун и Плутон. Най-силно действа Плутон, която е планета на трансформациите. Тя дава йога при позитивни аспекти (тритон или секстил) със Слънцето, Марс и Сатурн. При позитивен аспект с Юпитер, Плутон дава влечение към духовната страна на йогата. За другите две планети Уран трябва да има позитивни аспекти със Слънцето, Марс и Сатурн, а Нептун с Марс.
Освен планетите влечение към йога дават астрологическите домове. За да си подобри здравето човек чрез йога трябва да са силни първи или шести дом. На духовната страна на йога човек набляга, когато са силни трети или девети дом. На окултната страна на йога има изява при силни осми или дванайсти дом. Всичко това ще докажа със съответни практически примери.:
« Последна редакция: Февруари 27, 2014, 11:03:54 am от mail »
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

« Отговор #63 -: Февруари 27, 2014, 11:37:13 am »
Хаха :blink: Моето мнение беше от лекция на Гал Сасон, от миналата година в София. Както и да е...  ;)

Който е посещавал или посещава да си погледне аспектите и да прецени... Аз за първи път посетих йога курс през 2006г. За мен йогата е по Нептун.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #64 -: Февруари 27, 2014, 11:55:33 am »
Еее, момичета много готини цитати сте дали за йога - благодаря!  :blink: :blink:

Йога е единственото нещо, което практически! отбелязвам - действа при мен; използвам йога като лечебно средство.
По принцип не съм спортен тип човек - това Телец с асц Скорпион да тръгне да ти тича и подскача  ;D - забрави... Но по начало в картата ми има заложено доволно количество напрежение - по натал Уран ми е в точен съвпад с Асцендента плюс Раху.

Принципно съм състрадателен, разбиращ и изслушващ човек /Луна съвпад Нептун по натал/, щедър и много любеобвилен /Венера съвпад Юпитер и Слънце/, но казвала съм го - вземе ли думата Урана  ;D ;D и ...и отиде, та се невидя... Трудно се балансират толкова различни страни - със сигурност всеки има своите предизвикателства, но поне като си ги знаеш - може да се опиташ да поработиш.

Пак казвам - единственото, което открих, че работи с идеята - този Уран да не ми изкача от засада  ;D  и да го вкарам малко в редиците е йога. Може би защото Марс /отговарящ за движение, гняв, спорт, хъс и т.н./ ми е едновременно "блокиран" от Сатурн /съвпад/ и "подклаждан" от Уран /квадратура/ се налага да вземам тези мерки  :blink: :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #65 -: Февруари 27, 2014, 01:58:37 pm »
Астрология и йога
Лектор: Венцислав Дончев
Българска астрологична асоциация

.............На духовната страна на йога човек набляга, когато са силни трети или девети дом. ......... Всичко това ще докажа със съответни практически примери.:

Не му знам на автора примерите, но аз имам силен трети дом и духовната страна на йога не ми е в приоритетите, сас сигурност. Даже там е и Плутон, в добавка. Е, и Уран е там де :)

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #66 -: Февруари 27, 2014, 02:38:36 pm »
Много интересна тема сте засегнали. Аз също се занимавам с йога. Предлагам ви да не спамим повече тази тема, някой да пусне една тема за йога и астрологията, а аз ще кача картата на един от най-големите съвременни индийски гурута.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #67 -: Май 30, 2014, 10:10:24 pm »
Все ми се струва,че за Юпитер е много важно какви аспекти прави към Стрелец и Риби при транзитите си ,както и дома в който преминава...знака е допълнителна украса.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците