Здравей Гост

Жестокоста към животните!!!

• 80 Отговора
  • 15779 Прегледи
Жестокоста към животните!!!
« -: Февруари 25, 2014, 10:27:51 am »
Днес след разговор с моя близка приятелка, която има фондация за защита на животните, ме наведе на следните мисли:
Как може да си жесток с животно, което нищо не ти е направило, освен, че е бездомно?
Как може обществото да гледа с безразличие и БЕЗГЛАСИЕ към този проблем?
Как може да се гледа овчедушно?
Как може да няма закони с криминална тежест, за хора тормозещи животни?
Аз лично никога не съм имал и нямам намерение да гледам животно в нас, но никога не съм тормозил или минавало през акъла. Но бруталността на тези хора, че даже и да го снимат и пускат в ютюб или в личните си профили ми идва в повече.

ПП. Да се продава палто от котешка кожа в продавалник.ком направо ме втрещи!
Не знам, дали е мястото точно тук, за такива "прокламации", но моля хората ползващи социални мрежи, да изразят позицията си по този въпрос.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

Re: Жестокоста към животните!!!
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2014, 12:13:37 pm »
Е, тук няма как да не се включа :р Болна тема...
“Убийците…много често започват от убийства и измъчвания на животни като деца”, според Робърт К. Реслър, който разработва профили на серийни убийци за ФБР.
Убийството на животни е патология. Насилието ражда насилие...
Само за последния месец случаите на откровен садизъм над животни могат да дадат работа на цял отряд психолози и психиатри...запалено куче, отрязани крака, масово тровене на животни.
Това без да споменавам случаите на домашни животни, с които се отнасят не по-малко садистично.
Скоро четох някаква история за един  кучешки Робин Худ...човекът убивал такива садисти. Убивал ги така, както те убивали.
Тъй като фейса ми е пълен с такива страници всеки ден виждам поне няколко фрапиращи случаи, които чак глава не ти ги побира как изобщо е възможно. Виждам обаче и много хора, които помагат. И това малко ми връща надеждата в човеците.
А иначе закони има...някакви. Доколко обаче се прилагат? Ами не се. Прокуратурата се самосезирала след случаят със запаленото куче?! Ами останалите? Няма ли превенция, няма ли адекватни наказания нищо няма да се промени.
Това на снимката е куче, куче бебе намерено в дупка пълна с асфалт! Садистите могат да бъдат много "изобретателни"...
Асфалтчо обаче се оправя :), благодарение на човеците, защото все пак ги има, той ще живее и ще бъде добре, напук на болния садистичен мозък причинил му това...

« Отговор #2 -: Февруари 25, 2014, 12:16:29 pm »
Нерилчо,има сили по-големи от силата на закона,които ще съдят тези хора.Бившия имаше приятел,който бил ослепил малко коте и когато му се родило дете било сляпо! Вселенските Закони не делят съществата на хора и животни,на бедни и богати,на красиви и грозни.Всички сме равни според тези закони и всеки ще си получи заслуженото! Пожелавам на всеки,който тормози животно да страда и той и децата му 10 пъти по-силно!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #3 -: Февруари 25, 2014, 12:37:49 pm »
Нерилчо,има сили по-големи от силата на закона,които ще съдят тези хора.Бившия имаше приятел,който бил ослепил малко коте и когато му се родило дете било сляпо! Вселенските Закони не делят съществата на хора и животни,на бедни и богати,на красиви и грозни.Всички сме равни според тези закони и всеки ще си получи заслуженото! Пожелавам на всеки,който тормози животно да страда и той и децата му 10 пъти по-силно!
Така е, нищо не остава ненаказано. Но все пак ми се иска и по нашите, земни закони да се вземат адекватни мерки. Това са болни мозъци, нормален човек не би направил това. Днес посяга на животно, а утре ще посегне на човек.
Скоро попаднах на случай с "домашни любимци" - питбул полумъртъв от глад, и кокер в толкова плачевно състояние, че сигурно на улицата би бил по-добре. Какво ще се случи на този "любител на животни"?...ами нищо. Все пак успяха да му вземат пита,  кокера обаче не.
Просто ще продължава безнаказано да "се грижи" за животното...

« Отговор #4 -: Февруари 25, 2014, 01:23:57 pm »
В Америка не е така-там има зоополицаи,които следят за тези неща.Собственици,които тормозят домашните си "любимци" могат да бъдат осъдени на до 1 година затвор,но мисля че е малко! Присъдите трябва да бъдат по-големи според мен.Всяка форма на живот е ценна и не смятам,че човешкия живот е по-ценен от живота на животните.Само помислете-ако ги нямаше растенията и животните с какво щехме да се храним? Как щяхме да оцелеем? Трябва да уважаваме и обичаме всяка форма на живот,защото благодарение на тях ние съществуваме!

« Отговор #5 -: Февруари 25, 2014, 01:47:53 pm »
Това е най-малкото, което трябва да се направи - зоополиция. Но сме много далеч от това. И ще бъдем още дълго далеч, докато не се научим да ценим живота изобщо, във всичките му видове и форми. Права си - всяка форма на живот е важна, и човекът е единственото животно, което забравя тази простичък факт и ще си плаща рано или късно докато не го осъзнае...
За храненето с животни не повдигай въпроса ;D, че там съм още по-крайна. Да отглеждаш животно, за да го изядеш не си го представям дори. За мен поне, човек не е месоядно животно, но както всичко друго и вкусовете ни са извратени. Когато "хванеш плячката си", разкъсаш я със зъби и...изядеш, да, тогава ще се съглася че човекът всъщност е хищник...Аз си вегетарианствам вече 17-18 години...ми мърдам още хаха И  съм повече от  доволна, че съм се осъзнала навреме :)

« Отговор #6 -: Февруари 25, 2014, 01:50:39 pm »
Това е най-малкото, което трябва да се направи - зоополиция. Но сме много далеч от това. И ще бъдем още дълго далеч, докато не се научим да ценим живота изобщо, във всичките му видове и форми. Права си - всяка форма на живот е важна, и човекът е единственото животно, което забравя тази простичък факт и ще си плаща рано или късно докато не го осъзнае...
За храненето с животни не повдигай въпроса ;D, че там съм още по-крайна. Да отглеждаш животно, за да го изядеш не си го представям дори. За мен поне, човек не е месоядно животно, но както всичко друго и вкусовете ни са извратени. Когато "хванеш плячката си", разкъсаш я със зъби и...изядеш, да, тогава ще се съглася че човекът всъщност е хищник...Аз си вегетарианствам вече 17-18 години...ми мърдам още хаха И  съм повече от  доволна, че съм се осъзнала навреме :)
Имам предвид,че ни осигуряват хранителни продукти-като мляко и яйца например  :blink: Ако ги нямаше животинките нямаше да хапваме мляко,сирене,кашкавал,сметана  :P Обожавам млечните продукти  :blink: Аз вегетариантствах от 7 годишна когато видях да убиват кокошка-това доста ме потресе тогава и отказах месото в продължение на 12 години,но развих много тежка анемия и трябваше принудително да ям месо,за да не ми преливат кръв.Освен лекарствата,които пиех всеки ден задължително трябваше да ям поне по веднъж на ден месо.Първия път много плаках,но постепенно свикнах.Сега ям месо рядко,просто не ми е вкусно,за да го ям често,но се налага,за да не се разболея пак.
« Последна редакция: Февруари 25, 2014, 01:55:29 pm от Just_a_Dream »

« Отговор #7 -: Февруари 25, 2014, 02:03:30 pm »
Млечните и аз ги обичам  :blink: Почти съм се отказала от идеята да стана веган някой ден :-[
Колкото до анемията, с какво си се хранила през тези 12 години?
При мен отказа от месо стана толкова естествено и от само себе си, че сама бях изненадана. Но не съм имала подобни оплаквания. Е, ниско кръвно...но при тегло от 45 до 50-на кила в дебелите периоди то си е нормално.

« Отговор #8 -: Февруари 25, 2014, 02:06:54 pm »
Сигурен бях, че ще има асоциация с животните, които консумираме..Като пилешко телешко и тн...
Не, тези животни са за хранене и елементарни нужди. Но да тормозиш животно с цел, душевен кеф и задоволяване на нуждата от това...
Не го разбирам!!!!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #9 -: Февруари 25, 2014, 02:09:36 pm »
Млечните и аз ги обичам  :blink: Почти съм се отказала от идеята да стана веган някой ден :-[
При мен отказа от месо стана толкова естествено и от само себе си, че сама бях изненадана. Но не съм имала подобни оплаквания. Е, ниско кръвно...но при тегло от 45 до 50-на кила в дебелите периоди то си е нормално.
Ми по принцип не съм голям фен на плодовете.Почти не ям такива.Харесвам повече зеленчуците,но най вече харесвам сладкишите.Ако не ям поне веднъж дневно само за това мисля и говоря,а ако не ям 3 дена получавам припадък.Може би имам някаква зависимост към тях.Кръвното ми е много ниско-90 на 60 и сладкото ми действа много добре  :blink:

« Отговор #10 -: Февруари 25, 2014, 02:10:43 pm »
Сега, малко се отлеснахме от основната тема :P
Колкото до останалото си казах мнението, когато си хванеш едно теленце и с голи ръце и зъбки го изядеш...сурово, тогава ще ме убедиш че си истинско месоядно :P Нали си лъв, пробвай се ;D
Ето една статия, която изцяло е в подкрепа на моята теза...http://www.yoga108.info/zdravoslovno-hranene/zashto-da-ba-dem-vegetariantsi

« Отговор #11 -: Февруари 25, 2014, 02:12:47 pm »
Сигурен бях, че ще има асоциация с животните, които консумираме..Като пилешко телешко и тн...
Не, тези животни са за хранене и елементарни нужди. Но да тормозиш животно с цел, душевен кеф и задоволяване на нуждата от това...
Не го разбирам!!!!
Нерилчо,когато убиват животно,за да го изядат после,от страха който изпитва тялото му започва да произвежда отрови,с които после хората се хранят.А това никак не звучи здравословно.Аз също не съм фен на това да се храним с животни,но не осъждам хората,които се хранят с много месо...Но и аз като теб искрено ненавиждам тези,които тормозят животните за удоволствие! На много животни съм помагала и ще продължа да го правя.

« Отговор #12 -: Февруари 25, 2014, 02:13:59 pm »
Ми по принцип не съм голям фен на плодовете.Почти не ям такива.Харесвам повече зеленчуците,но най вече харесвам сладкишите.Ако не ям поне веднъж дневно само за това мисля и говоря,а ако не ям 3 дена получавам припадък.Може би имам някаква зависимост към тях.Кръвното ми е много ниско-90 на 60 и сладкото ми действа много добре  :blink:
И аз ги ям насила малко - плодовете :blink: Приемам ги като един вид лекарство и си налагам да ги ям. Без салатки обаче не мога да съществувам...без сладкиши също :( Ама какво да се прави никой не е идеален :P
Слабичка си предполагам, ниското кръвно е нормално в такъв случай :)))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2014, 02:14:44 pm »
Не познавам хора, малтретиращи домашни любимци или улични животни.
Но да гледаш няколко кучета, затворени в една стая, без възможност да социализация и разходки, също е тормоз. През този ад съм минала, не по собствена воля, а покрай съжителство с други хора, любители на кучетата.
Или, например, да гледаш голямо куче, затворено на терасата, което не е пригодено за отглеждане в апартамент.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Февруари 25, 2014, 02:16:27 pm »
Момичета, мисля темата е сериозна...
А кой вегетарианец, кой не...мисля не е важно и няма общо...
Тук става дума за тормоз над животни без причина...
Не го разбирам!!!!
Нерилчо,когато убиват животно,за да го изядат после,от страха който изпитва тялото му започва да произвежда отрови,с които после хората се хранят.А това никак не звучи здравословно.Аз също не съм фен на това да се храним с животни,но не осъждам хората,които се хранят с много месо...Но и аз като теб искрено ненавиждам тези,които тормозят животните за удоволствие! На много животни съм помагала и ще продължа да го правя.
Хубаво правиш...аз също до блока съм направил колибка, за едно бездомно кученце и го храня всеки ден...
Имаше един фрик...чичо Ташко(наистина се казва така) бачка нещо синекурно в БАН и родителите са му купили апартамента...та той нещо бучеше и бе предупреден ако се занимава с Никол(така се казва кучето), че няма да е здравословно за него, ако продължава да бучи...все пак ми е на една ръка разстояние ;)

« Отговор #15 -: Февруари 25, 2014, 02:19:44 pm »
Забелязали ли сте,че най-върлите фенове на месото за с нулева кръвна група? Аз съм Б и наистина обожавам млечните продукти както и е характерно за тази кръвна група.Нулевата обаче е най-стара и предците ни с тази кръвна група са се изхранвали предимно с месо.

« Отговор #16 -: Февруари 25, 2014, 02:22:23 pm »
Темата е повече от сериозна, но само с приказки няма как да се промени нещо. Трябва първо промяна в съзнанието на хората...Но аз съм оптимист, виждайки че все повече хора помагат. А садистичното отношение към животни и към хора, за мен двете си вървят ръка за ръка винаги ще го има. Въпросът е да не се толерира и да се наказва адекватно.

« Отговор #17 -: Февруари 25, 2014, 02:24:29 pm »
Забелязали ли сте,че най-върлите фенове на месото за с нулева кръвна група? Аз съм Б и наистина обожавам млечните продукти както и е характерно за тази кръвна група.Нулевата обаче е най-стара и предците ни с тази кръвна група са се изхранвали предимно с месо.

Нерилчо пак ще вика ;D Ама да си вика :P
Повечето хора не си представят живота без мръвка. А иначе преди е било въпрос на оцеляване, сега на какво е?

« Отговор #18 -: Февруари 25, 2014, 02:25:29 pm »
Темата е повече от сериозна, но само с приказки няма как да се промени нещо. Трябва първо промяна в съзнанието на хората...Но аз съм оптимист, виждайки че все повече хора помагат. А садистичното отношение към животни и към хора, за мен двете си вървят ръка за ръка винаги ще го има. Въпросът е да не се толерира и да се наказва адекватно.
Ако има протести за да се направят закони адекватни за защита на животните, ти би ли участвала..?

« Отговор #19 -: Февруари 25, 2014, 02:27:53 pm »
И аз да споделя! То моето не е любов, не е обич към животните, не знам какво е, измъчвам се непрекъснато и се самообвинявам че не правя достатъчно! Където и да отида на тази планета винаги ме преследват животни, които са в нужда, болни, наранени, бездомни!

В България откакто се помня и когато и да се прибера, спасявам и помагам на бездомни животни, имаме 6 котки, 2 кучета и папагали в нас, постоянно съм в конфликт със съседи, с майки, с малоумни изроди които искат да нараняват животни! Мира нямам, отделно храня отвън други животни. Миналото лято се занимавах с отдел Екология в общината, с полицията и с кой ли още не, защото една малоумна съседка искаше да трови котка с малки дечица, която си живееше навън, но влизала в двора ѝ. Беше кошмар престоя ми.

Преди няколко години един ненормалник щеше да ме застреля, мен и котката която хранех и имаше малки, защото спяха върху скъпата му кола! Много тровеха котките в тази държава (средиземноморска), много умряха в ръцете ми там. Постоянно ходех да помагам в приютите, там бяха по-големи изроди и от българите в това отношение, душата ми е черна, никога няма да забравя тези муцуни:( Спасявала съм какво ли не-и костенурки и таралежи и птици!

Все на мен се случва сякаш, даже като бях студентка в западна и уредена в това отношение страна, където няма бездомничета, на мен се случи да намеря магаренце изоставено и натирено в една канавка! Стоях с него на дъжда и студа няколко часа докато дойдат да го приберат от анимъл рескю сървисес!!!

Преди години в БГ отивахме със сестра ми на вилата, по един второстепенен път се минава и на средата точно, се излегнала една красива змия да се пече, спряхме колата, чудим се какво да правим защото ни е страх да  я преместим, а пък със сигурност някой ще мине отгоре и, седим и ревем и двете, тогава се появи някакъв овчар, който я хвана и я премести в храстите, Господ го прати този човек!

Друг път неволно станах свидетел как щяха да колят агне, на улицата при това го изкарали, голям рев, баща ми спря колата и откупихме агънцето! Няколко дни на балкона стоя, докато намерим къде да го дадем! Не че после онези не са заклали друго:(

Най-силна връзка имам с котките, няма спор, те са ми и слабост.

Най-тежкото нещо е да умре в ръцете ти животно :( По едно време четях книги за отвъдното, даже правих сеанс с една американка, която издава книги за починали животни и твърди че се свързва с душите им. Тогава пак имах една котка отровена и съответно самообвиненията бяха огромни. Уж говори с котето тази жена, каза че то не ми се сърдело и т.н., но то това няма как да се докаже.

Душата ме боли, все се чудя как може ние човеците, да сме така жестоки, защо е нужно:(

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!