Здравей Гост

Жестокоста към животните!!!

• 80 Отговора
  • 15831 Прегледи
Re: Жестокоста към животните!!!
« Отговор #20 -: Февруари 25, 2014, 02:29:04 pm »
Аз вече учавствам, по един или друг начин, повече или по-малко. ДА!!!
А по темата какво би трябвало да бъде наказанието за това :angry:
http://bg.myletsadopt.com/?p=4384

« Отговор #21 -: Февруари 25, 2014, 02:31:09 pm »
И аз да споделя! То моето не е любов, не е обич към животните, не знам какво е, измъчвам се непрекъснато и се самообвинявам че не правя достатъчно! Където и да отида на тази планета винаги ме преследват животни, които са в нужда, болни, наранени, бездомни!

В България откакто се помня и когато и да се прибера, спасявам и помагам на бездомни животни, имаме 6 котки, 2 кучета и папагали в нас, постоянно съм в конфликт със съседи, с майки, с малоумни изроди които искат да нараняват животни! Мира нямам, отделно храня отвън други животни. Миналото лято се занимавах с отдел Екология в общината, с полицията и с кой ли още не, защото една малоумна съседка искаше да трови котка с малки дечица, която си живееше навън, но влизала в двора ѝ. Беше кошмар престоя ми.

Преди няколко години един ненормалник щеше да ме застреля, мен и котката която хранех и имаше малки, защото спяха върху скъпата му кола! Много тровеха котките в тази държава (средиземноморска), много умряха в ръцете ми там. Постоянно ходех да помагам в приютите, там бяха по-големи изроди и от българите в това отношение, душата ми е черна, никога няма да забравя тези муцуни:( Спасявала съм какво ли не-и костенурки и таралежи и птици!

Все на мен се случва сякаш, даже като бях студентка в западна и уредена в това отношение страна, където няма бездомничета, на мен се случи да намеря магаренце изоставено и натирено в една канавка! Стоях с него на дъжда и студа няколко часа докато дойдат да го приберат от анимъл рескю сървисес!!!

Преди години в БГ отивахме със сестра ми на вилата, по един второстепенен път се минава и на средата точно, се излегнала една красива змия да се пече, спряхме колата, чудим се какво да правим защото ни е страх да  я преместим, а пък със сигурност някой ще мине отгоре и, седим и ревем и двете, тогава се появи някакъв овчар, който я хвана и я премести в храстите, Господ го прати този човек!

Друг път неволно станах свидетел как щяха да колят агне, на улицата при това го изкарали, голям рев, баща ми спря колата и откупихме агънцето! Няколко дни на балкона стоя, докато намерим къде да го дадем! Не че после онези не са заклали друго:(

Най-силна връзка имам с котките, няма спор, те са ми и слабост.

Най-тежкото нещо е да умре в ръцете ти животно :( По едно време четях книги за отвъдното, даже правих сеанс с една американка, която издава книги за починали животни и твърди че се свързва с душите им. Тогава пак имах една котка отровена и съответно самообвиненията бяха огромни. Уж говори с котето тази жена, каза че то не ми се сърдело и т.н., но то това няма как да се докаже.

Душата ме боли, все се чудя как може ние човеците, да сме така жестоки, защо е нужно:(
Какво имаш в 6-ти дом? Аз имам там един Водолейски Юпитер  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #22 -: Февруари 25, 2014, 02:32:21 pm »
И аз да споделя! То моето не е любов, не е обич към животните, не знам какво е, измъчвам се непрекъснато и се самообвинявам че не правя достатъчно! Където и да отида на тази планета винаги ме преследват животни, които са в нужда, болни, наранени, бездомни!

В България откакто се помня и когато и да се прибера, спасявам и помагам на бездомни животни, имаме 6 котки, 2 кучета и папагали в нас, постоянно съм в конфликт със съседи, с майки, с малоумни изроди които искат да нараняват животни! Мира нямам, отделно храня отвън други животни. Миналото лято се занимавах с отдел Екология в общината, с полицията и с кой ли още не, защото една малоумна съседка искаше да трови котка с малки дечица, която си живееше навън, но влизала в двора ѝ. Беше кошмар престоя ми.

Преди няколко години един ненормалник щеше да ме застреля, мен и котката която хранех и имаше малки, защото спяха върху скъпата му кола! Много тровеха котките в тази държава (средиземноморска), много умряха в ръцете ми там. Постоянно ходех да помагам в приютите, там бяха по-големи изроди и от българите в това отношение, душата ми е черна, никога няма да забравя тези муцуни:( Спасявала съм какво ли не-и костенурки и таралежи и птици!

Все на мен се случва сякаш, даже като бях студентка в западна и уредена в това отношение страна, където няма бездомничета, на мен се случи да намеря магаренце изоставено и натирено в една канавка! Стоях с него на дъжда и студа няколко часа докато дойдат да го приберат от анимъл рескю сървисес!!!

Преди години в БГ отивахме със сестра ми на вилата, по един второстепенен път се минава и на средата точно, се излегнала една красива змия да се пече, спряхме колата, чудим се какво да правим защото ни е страх да  я преместим, а пък със сигурност някой ще мине отгоре и, седим и ревем и двете, тогава се появи някакъв овчар, който я хвана и я премести в храстите, Господ го прати този човек!

Друг път неволно станах свидетел как щяха да колят агне, на улицата при това го изкарали, голям рев, баща ми спря колата и откупихме агънцето! Няколко дни на балкона стоя, докато намерим къде да го дадем! Не че после онези не са заклали друго:(

Най-силна връзка имам с котките, няма спор, те са ми и слабост.

Най-тежкото нещо е да умре в ръцете ти животно :( По едно време четях книги за отвъдното, даже правих сеанс с една американка, която издава книги за починали животни и твърди че се свързва с душите им. Тогава пак имах една котка отровена и съответно самообвиненията бяха огромни. Уж говори с котето тази жена, каза че то не ми се сърдело и т.н., но то това няма как да се докаже.

Душата ме боли, все се чудя как може ние човеците, да сме така жестоки, защо е нужно:(

Имаш си мисия :)) Просто помагай...

« Отговор #23 -: Февруари 25, 2014, 02:33:43 pm »
Аз вече учавствам, по един или друг начин, повече или по-малко. ДА!!!
А по темата какво би трябвало да бъде наказанието за това :angry:
http://bg.myletsadopt.com/?p=4384
АМи на мен ми е странно, как може да има такива хора. Според мен в началото трябва да се говори за този проблем-социални мрежи разговори с френдове  тн..След това трябват конкретни предложения, и бюджетиране за съответния казус. А протест ако се стигне до там, дои и 10% от говорещите участват, ще доведе до промяна. На мен лично, както и по горе съм написал...Да се протестира сещу правителство, с мотиви ами оставка, ама какво следва не е ясно...няма как да се промени...ама за такова нещо, никой не го е правил до момента!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #24 -: Февруари 25, 2014, 02:38:39 pm »
В социалните мрежи не само се говори, но и се помага реално. Наблюдавала съм как буквално за часове са събирани пари за спасяване на животно, на живот...По-важна обаче е превенцията, как да не се стига дотам. Защото голяма част от тези случаи, най-фрапиращите, най-садистичните и жестоки са причинени от "хора".

« Отговор #25 -: Февруари 25, 2014, 02:39:21 pm »
Помагам както и с каквото мога!

Говореше се за закон срещу насилието върху животни в България, след като онзи изрод отряза крачетата на кучето преди няколко години. Не зная дали де факто има такъв закон приет вече. Това което ми казаха в Екология лятото, че при доказуемо насилие върху животно, виновникът заплаща глоба до 5000лв., възможно е да бъде осъден да лежи от 3-5 години. Не знам това дали е само фиктивно, или пък вече има осъдени в България.

Щом се говори за закон, пак е някакъв напредък, елате да видите южни европ. страни, които нямат даже и закон срещу насилие, с кого да се разправяш там и за какво?!
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #26 -: Февруари 25, 2014, 02:40:35 pm »
Just, в 6-ти дом имам Луна, Меркурий и ЮЛВ, всичко е накуп в Овен, в съвпад.
For you!

« Отговор #27 -: Февруари 25, 2014, 02:43:19 pm »
В социалните мрежи не само се говори, но и се помага реално. Наблюдавала съм как буквално за часове са събирани пари за спасяване на животно, на живот...По-важна обаче е превенцията, как да не се стига дотам. Защото голяма част от тези случаи, най-фрапиращите, най-садистичните и жестоки са причинени от "хора".
Еми да и аз си написах мнението и предложих някакво решение. Защото да спасиш е едно-достойно е за уважение. Но за превенция говоря.
Аз пак казвам, животно не съм имал няма и как да има в нас...Но храня и съм осигурил условие според това което мога на улично кученце. Много е сладко ама много...Супер сладко е..и ако някой му причини лошо, просто да не изброявам какво точно ще му се случи...Ми същото, което е причинил на животинката..;)
На моята приятелка която има фондация ще съдействам и скоро ще има резултат...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Февруари 25, 2014, 02:44:29 pm »
Обичам животните, но не изпадам в крайности, най-много да приютя няколко котки в нас. Но честно казано не си представям някъде да откупя агне или прасенце и да го държа на терасата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #29 -: Февруари 25, 2014, 02:47:33 pm »
Разбираемо е, че не съм отглеждала агнето като домашен любимец на терасата, за удоволствие. Стоя там 2 дни, за да не му отрежат главата пред очите ми.

For you!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Февруари 25, 2014, 02:49:39 pm »
Разбрах де, просто си нямала изход. Но на такава постъпка малко хора са способни.

Най-екзотичните животинки, които някога съм гледала в нас, бяха две плъхчета - мъжки и женски, после се родиха 12 малки.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #31 -: Февруари 25, 2014, 02:53:18 pm »
Еми да и аз си написах мнението и предложих някакво решение. Защото да спасиш е едно-достойно е за уважение. Но за превенция говоря.
Аз пак казвам, животно не съм имал няма и как да има в нас...Но храня и съм осигурил условие според това което мога на улично кученце. Много е сладко ама много...Супер сладко е..и ако някой му причини лошо, просто да не изброявам какво точно ще му се случи...Ми същото, което е причинил на животинката..;)

Ами това е начина :) Да реагираш, да направиш нещо.
И защо да не можеш да гледаш животно вкъщи?
Аз съм в един от редките периоди в който нямам и ужасно ми липсва. Храня един красавец и покрай него още няколко :))) но това не ми стига.
Пробвай се някой път. Ако искаш чиста, безкористна, 100 процентова любов си вземи животно :)

« Отговор #32 -: Февруари 25, 2014, 02:55:29 pm »

Аз съм в един от редките периоди в който нямам и ужасно ми липсва. Храня един красавец и покрай него още няколко :))) но това не ми стига.
Пробвай се някой път. Ако искаш чиста, безкористна, 100 процентова любов си вземи животно :)
Ами не мога да поема такава отговорност, признавам си...Да се грижиш за животно си е на 1во място отговорност...А като знам, че живее най много 15 години и пред мен ще почне да гасне...няма как да го издържа...И ей така да не мога да направя нещо...
По скоро в обратният ред на написаното ме е спирало

« Отговор #33 -: Февруари 25, 2014, 02:55:37 pm »
Разбрах де, просто си нямала изход. Но на такава постъпка малко хора са способни.

Най-екзотичните животинки, които някога съм гледала в нас, бяха две плъхчета - мъжки и женски, после се родиха 12 малки.  :rolleyes:

Дано да си нямала котка в този момент ;D
Моята ловеше гълъби на терасата :lol: Едва ги спасявах хаха

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Февруари 25, 2014, 02:57:20 pm »
Ако искаш чиста, безкористна, 100 процентова любов си вземи животно :)

Тая сутрин усетих чистата и безкористна любов на една от котките ми (най-малкото) още преди да звънне будилникът  ;D - почна да прави надбягвания и салта отгоре ми. Как да разбере животинчето, че не ни съвпадат биоритмите, кака му обича да си поспива сутрин?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #35 -: Февруари 25, 2014, 03:01:20 pm »

Ами не мога да поема такава отговорност, признавам си...Да се грижиш за животно си е на 1во място отговорност...А като знам, че живее най много 15 години и пред мен ще почне да гасне...няма как да го издържа...И ей така да не мога да направя нещо...
По скоро в обратният ред на написаното ме е спирало

Да се грижиш за животно е огромна отговорност. Когато губиш животно е ужасно, наистина. Мен още от хлапе ме осиновяват ;D котки основно. Не си падам по породисти животни. Отказвам да пазарувам животни също. Но усещането да вземеш от улицата едно парцалено животинче и да му дадеш дом и любов, и пред очите ти за дни да претърпи такава метаморфоза, че чак не вярваш на очите си е страхотно :)

« Отговор #36 -: Февруари 25, 2014, 03:03:08 pm »
Ако искаш чиста, безкористна, 100 процентова любов си вземи животно :)

Тая сутрин усетих чистата и безкористна любов на една от котките ми (най-малкото) още преди да звънне будилникът  ;D - почна да прави надбягвания и салта отгоре ми. Как да разбере животинчето, че не ни съвпадат биоритмите, кака му обича да си поспива сутрин?  ;D

Хахаха има само едни биоритми - котешките ;D Те не признават нищо друго ;D Моята ме будеше в 3-4 часа, леле полудявах  ;D

« Отговор #37 -: Февруари 25, 2014, 03:04:09 pm »
МДам...Никол като я храня така ми се радва и е супер благодарна...преди да яде винаги ме ближе по ръцете от благодарност...
Много ме зарежда как ми се радва и маха с опашка...Ама знаеш ли колко е сладка?
Гледа ме все едно е човек бе...Падам направо!..;)...:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Февруари 25, 2014, 03:05:00 pm »
Моето сега е тийнейджър и по се съобразява. Когато го прибрах от улицата, през първите два месеца беше мъка - започваше едно дивашко подскачане отгоре ми от 5 сутринта, още преди изгрев слънце, сякаш съм му някаква писта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #39 -: Февруари 25, 2014, 03:07:11 pm »
МДам...Никол като я храня така ми се радва и е супер благодарна...преди да яде винаги ме ближе по ръцете от благодарност...
Много ме зарежда как ми се радва и маха с опашка...Ама знаеш ли колко е сладка?
Гледа ме все едно е човек бе...Падам направо!..;)...:)

Ами време е да осиновиш Никол официално  :P
Аз съм по котките, но те са диви, своенравни, правят каквото си искат ;D Аз затова ги обичам де...
Но кучето наистина ще те обича повече, отколкото ти обичаш себе си :)