Здравей Гост

И жестоки към хората

• 96 Отговора
  • 16839 Прегледи
*

astro

• 475
И жестоки към хората
« -: Февруари 26, 2014, 05:53:55 pm »
Възмутени сме към жестокостта към животните...,а замисляли ли сте се защо сме жестоки и към хората? Кое е онова,което провокира жестокост...? Свидетели сме на обири,грабежи...,изнасилвания,убийства...
Как бихме обяснили това с астрологически интерпретации?

*

Lillie

• 30532
Re: И жестоки към хората
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2014, 06:06:23 pm »
Забележително е също, че някои хора прехвърлят цялата си човечност към животните, а към останалите хора се държат като същински зверове.

За съжаление познавам и такива случаи - много мили и жалосливи към животните и изключително зли и неблагодарни към хората.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2014, 07:33:54 pm »
Имаше случай със сериен убиец на кучета, който беше намерен ритуално и жестоко убит, и интернет идиотията изписа гигабайти, как даже и това му е малко. И като казах, че убиването на животни е садистично, но за убийство на човек, пък даже и лош, трябва да се мине съвсем друга психологическа граница, щяха и мене да ме пратят при него, ако можеха да ме докопат през монитора, понеже съм го "защитавала". А ако бях повдигнала въпроса за животните, които са убити не по-малко жестоко, за да се търкалят в чиниите им, и монитора нямаше да ги спре. Това не е слепота, ами не знам какво.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2014, 08:38:07 pm »
Имаше случай със сериен убиец на кучета, който беше намерен ритуално и жестоко убит, и интернет идиотията изписа гигабайти, как даже и това му е малко. И като казах, че убиването на животни е садистично, но за убийство на човек, пък даже и лош, трябва да се мине съвсем друга психологическа граница, щяха и мене да ме пратят при него, ако можеха да ме докопат през монитора, понеже съм го "защитавала". А ако бях повдигнала въпроса за животните, които са убити не по-малко жестоко, за да се търкалят в чиниите им, и монитора нямаше да ги спре. Това не е слепота, ами не знам какво.

Наказание...Фрустрация от Сатурн наранена Луна...и не на последно място липса на усет за себеподобното...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4 -: Февруари 26, 2014, 09:14:51 pm »
Наказание...Фрустрация от Сатурн наранена Луна...и не на последно място липса на усет за себеподобното...

Слънцето ми е в опозиция със Сатурн и Луната ми е ранена от Плутон, пак с опозиция, но гледам да не отсъждам твърде прибързано и жестоко. С квадратури сигурно е по-трудно.

По темата, жестокостта е по Плутон, Марс, Сатурн. Убийства, Плутон и Марс, изнасилвания по Плутон. Наскоро четох, че насилници от всякакъв тип били свързани с астероида Nessus.

« Отговор #5 -: Февруари 26, 2014, 09:21:07 pm »
Забележително е също, че някои хора прехвърлят цялата си човечност към животните, а към останалите хора се държат като същински зверове.

За съжаление познавам и такива случаи - много мили и жалосливи към животните и изключително зли и неблагодарни към хората.
И аз познавам такъв един екземпляр- безкрайно обича животните, а е абсолютен социопат..:)

« Отговор #6 -: Февруари 26, 2014, 09:29:33 pm »
Какво значи жестоки към хората? В крайна сметка ако някой е агресивен към мен, аз как трябва да постъпя? Ако с някого имаме различни гледни точки, мисля е нормално да има сблъсък? Въпроса е да не се прекрачва границата и да се стига до насилие над хора, само заради самото насилие...
Както е по закон сега, ако някой ми влезе в дома неправомерно, аз нищо не мога д аму направя. В правото има неизбежна отбрана и крайна необходимост...
И какво ако иска да ме коли с нож размер еди кой си аз трябва да търся същият ли?
Ако е с остра отверка пак ли?
Аз заради това съм бил и продължавам да съм фен на САЩ...там си е написано, частната собственост е СВЕЩЕНА И НЕПРИКОСНОВЕНА!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #7 -: Февруари 27, 2014, 10:47:34 am »
Ами че то това е правило! Всички познати, които обожават животни и ги спасяват и хранят и пр., ненавиждат хората! Това на мен ми е известно като закономерност отдавна! Възможно е да са пострадали от уродливи неща в природата на някои хора и затова да са намразили целия човешки род, знам ли. Но това - е. Не че те биха тръгнали да убиват хора. Те се смятат за "добри".

Иначе за жестокостта, гледайте Марс-Плутон и Сатурн-Плутон, а вече за тежки случаи на психопати-рецидивисти би трябвало да има тежка дисхармония някъде в хороскопа, или целия да е в дисонанс.

По мои наблюдения, на който са му ранени и двете светила, а па не дай си боже и Венерата с тях, и то от Плутон, Сатурн най - вече, (и не е толкова закономерно от Уран и Марс), то той има склонност към студена жестокост и насилие. За мен по-страшна е системната жестокост, пресметната. Там че някой Марс изтрещал и избухнал, после даже човека се разплакал какво е направил, не е толкова страшно (Той и Марс самостоятелно като че ли не дава такива последици) И уран и той малко наивник го дава - тресват, кресват и им минава. Друго обаче са Плутон и Сатурн.
« Последна редакция: Февруари 27, 2014, 10:52:42 am от zvezda »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2014, 11:14:51 am »
Да, има такъв момент. По много животни се случва да гледат хора, които са силно разочаровани от себеподобни и не изпитват особено топли чувства към тях.

За жестокостта, студена и пресметната – Марс и Сатурн към светилата, но по някакъв начин трябва да участват и Лунните възли. Зависи в какви знаци и накшатри попадат – някои от тях дават по-голяма предразположеност към такива прояви.

Плутон също играе роля, но всичко тръгва от Сатурн (ако разглеждаме само септенера, какво правим?). В редица случаи съм наблюдавала как доминантният Плутон привлича чужда агресия и може да превърне натива в обект на малтретиране, но като цяло той не е основен фактор за наличие на жестокост и агресия.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Февруари 27, 2014, 11:23:17 am »
Ами че то това е правило! Всички познати, които обожават животни и ги спасяват и хранят и пр., ненавиждат хората! Това на мен ми е известно като закономерност отдавна! Възможно е да са пострадали от уродливи неща в природата на някои хора и затова да са намразили целия човешки род, знам ли. Но това - е. Не че те биха тръгнали да убиват хора. Те се смятат за "добри".

Иначе за жестокостта, гледайте Марс-Плутон и Сатурн-Плутон, а вече за тежки случаи на психопати-рецидивисти би трябвало да има тежка дисхармония някъде в хороскопа, или целия да е в дисонанс.

По мои наблюдения, на който са му ранени и двете светила, а па не дай си боже и Венерата с тях, и то от Плутон, Сатурн най - вече, (и не е толкова закономерно от Уран и Марс), то той има склонност към студена жестокост и насилие. За мен по-страшна е системната жестокост, пресметната. Там че някой Марс изтрещал и избухнал, после даже човека се разплакал какво е направил, не е толкова страшно (Той и Марс самостоятелно като че ли не дава такива последици) И уран и той малко наивник го дава - тресват, кресват и им минава. Друго обаче са Плутон и Сатурн.
Ами аз едва ли рабирам толкова колкоте теб от астрология...но нещата касаещи светилата и Венера...ами не са верни!
На мен Слънцето ми е в квадрат с Уран и Луната ми е в квадрат с Плутон, венера също ми е в квадрат с уран...
Марс ми е неаспектиран...
Ами никога първоизточник на агресия не съм бил...
Но когато към мен има отвръщам...Но едва ли аз съм изключение, всеки човек мисля е така
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Февруари 27, 2014, 11:34:22 am »
Каквото повикало, такова се обадило. На арогантна агресия ако не се отговори с агресия, най-малкото трябва да е игнор. Заобикаляш такива хора и по възможност ги елиминираш от обкръжението си. Ако говорим за домашна агресия, там е по-страшно – не винаги обектът на грубо и жестоко третиране има възможност да отвърне или да се защити, не всеки успява да излезе от порочния кръг – например, това често се случва в семейства с малки деца.
Никога не съм била агресивна, ако мен не ме предизвикат, а и дори тогава имам слонско търпение – двете ми светила са в напрегната конфигурация с Плутон, АС Скорпион. Но хора, които не са в състояние да контролират агресивните си изблици, познавам – грозна гледка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Февруари 27, 2014, 11:36:37 am »
Каквото повикало, такова се обадило. На арогантна агресия ако не се отговори с агресия, най-малкото трябва да е игнор. Заобикаляш такива хора и по възможност ги елиминираш от обкръжението си. Ако говорим за домашна агресия, там е по-страшно – не винаги обектът на грубо и жестоко третиране има възможност да отвърне или да се защити, не всеки успява да излезе от порочния кръг – например, това често се случва в семейства с малки деца.
Никога не съм била агресивна, ако мен не ме предизвикат, а и дори тогава имам слонско търпение – двете ми светила са в напрегната конфигурация с Плутон, АС Скорпион. Но хора, които не са в състояние да контролират агресивните си изблици, познавам – грозна гледка.
Ами и аз това казвам...в смисъл, като се дават астро аспекти, мисля е редно да се дава и обратен пример...как описани такива не действат.
Лил, някой като ми каже...аз съм добър, ама като ме настъпят става страшно...винаги им казвам...ами ти и още към милиард човека сте така...;)

« Отговор #12 -: Февруари 27, 2014, 11:40:37 am »
Според мен да си агресивен към хора които нищо е са направили...Преди имах едни познати с много пари и скъпи коли които се кефеха като с колата блъснеха някой просяк него или количката му с боклуци...направо ми идваше да ги забия качествено...какво им е направил, човека????
И най интересното ми беше, че споделяха такива неща и то пред момичета и те им се кефеха...
В момента същите са обиколили всички комуни за нарко зависими...сега не ги знам, какво правят...
Според мен за агресия трябва да се търсят астро аспекти И КЪМ АДРЕНАЛИНА...
« Последна редакция: Февруари 27, 2014, 11:45:12 am от Нерил »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Февруари 27, 2014, 11:43:31 am »
Агресия у всеки човек има заложена, при всички ни има инстинкт за самосъхранение. Но степента на изява при всеки е различна, различен е и прагът на толерантност, при различни обстоятелства се събужда “звярът“.

Моят праг на толерантност се преминава, ако някой посегне вербално или физически върху мой близък или домашен любимец. С някой близък вкъщи може от време на време да се караме, но обиди ли го някой навън, реагирам много остро.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Февруари 27, 2014, 12:21:50 pm »
Иначе за жестокостта, гледайте Марс-Плутон и Сатурн-Плутон, а вече за тежки случаи на психопати-рецидивисти би трябвало да има тежка дисхармония някъде в хороскопа, или целия да е в дисонанс.Ами че то това е правило! Всички познати, които обожават животни и ги спасяват и хранят и пр., ненавиждат хората! Това на мен ми е известно като закономерност отдавна! Възможно е да са пострадали от уродливи неща в природата на някои хора и затова да са намразили целия човешки род, знам ли. Но това - е. Не че те биха тръгнали да убиват хора. Те се смятат за "добри".

Не може да бъде, написаното ме определя като личност ненавиждаща целия Човешки род, само защото спасявам и помагам на животни ;D Даже съм определена и като "добра", само че в кавички :blink:

Като публикувате такива нелепи хипотези, бихте ли обосновали научно какви точно аргументи имате в подкрепа на твърденията?

При това и двете ми светила са наранени от малефици, че и Венерата ми горката, аспектирана от Марс и Плутон, очевидно влизам в категорията "сериен убиец" на човешки същества ;D
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #15 -: Февруари 27, 2014, 12:49:28 pm »
Не може да бъде, написаното ме определя като личност ненавиждаща целия Човешки род, само защото спасявам и помагам на животни ;D Даже съм определена и като "добра", само че в кавички :blink:

Като публикувате такива нелепи хипотези, бихте ли обосновали научно какви точно аргументи имате в подкрепа на твърденията?

При това и двете ми светила са наранени от малефици, че и Венерата ми горката, аспектирана от Марс и Плутон, очевидно влизам в категорията "сериен убиец" на човешки същества ;D

Каква научна обосновка тук, споделяме впечатления ;D Горе-долу така е — не съм виждал зверолюб, който да има нормално отношение към хората. Не става дума за няколко улични котки, а за цели зоопаркове в апартамент, само прасето на терасата липсва. Същите тия индивиди сутрин хранят бездомните кучета и им говорят като на родни деца — "Жорко, не яж попарата на Шаро!", "Ела по-насам, Миме, къш, Тошко!" После Жорко ухапва някое дете, бащата на детето трови Жорко с антифриз и заплашва бабата-хранител, че ще ѝ разбие мутрата, нейната мамица мръсна!, ако не престане да събира псетата пред входа, а тя още повече намразва човешкия род и прибира още една гадинка вкъщи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2014, 12:52:49 pm »
Горе-долу така е — не съм виждал зверолюб, който да има нормално отношение към хората.

Соник, приготвил си ми пъклен сценарий  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Февруари 27, 2014, 01:11:53 pm »

Каква научна обосновка тук, споделяме впечатления ;D Горе-долу така е — не съм виждал зверолюб, който да има нормално отношение към хората. Не става дума за няколко улични котки, а за цели зоопаркове в апартамент, само прасето на терасата липсва. Същите тия индивиди сутрин хранят бездомните кучета и им говорят като на родни деца — "Жорко, не яж попарата на Шаро!", "Ела по-насам, Миме, къш, Тошко!" После Жорко ухапва някое дете, бащата на детето трови Жорко с антифриз и заплашва бабата-хранител, че ще ѝ разбие мутрата, нейната мамица мръсна!, ако не престане да събира псетата пред входа, а тя още повече намразва човешкия род и прибира още една гадинка вкъщи.

Апартамента си в България съм го оставила да го превърнат в зоопарк. Ако искат и прасе да занесат на балкона, стига да са го спасили от тормоз. Не съм помогнала и спасила няколко, а може би стотици котки и други животни. Аз също се обръщам към животните като към хората, сложила съм им и имена. При все това имам нормални отношения и с човешките създания.

С риск някой пак да се обиди, твърденията дискутирано по-долу, пак са български продукт.
В чужди общества, такова мислене не съм срещала.

В крайна сметка какво излиза-че онези пък които са отявлени човеколюбци, следва неистово да презират животинския свят.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #18 -: Февруари 27, 2014, 01:31:40 pm »
С риск някой пак да се обиди, твърденията дискутирано по-долу, пак са български продукт.
В чужди общества, такова мислене не съм срещала.

Оооо,обидих се жестоко! ;D И като един злопаметен телец ще го помня години,години,години наред...ще ми съсипе съня и психиката. ;D

« Отговор #19 -: Февруари 27, 2014, 01:34:10 pm »
Горе-долу така е — не съм виждал зверолюб, който да има нормално отношение към хората.

Соник, приготвил си ми пъклен сценарий  ;D

Лиле, де се буташ при професионалистите с тия пет котака? ;D Има още да сол да ядеш, сега си още при девойките.

MayFlower, не знам ти каква си и съответно не се изказвам. За едно си права обаче, това е български продукт — по на запад няма вариант за домашни зоопаркове, нито за тричане, нито за глутници, които да оставят старци без крака. Намерили са му цаката някак.

В крайна сметка какво излиза — че онези пък които са отявлени човеколюбци, следва неистово да презират животинския свят.
Не, не излиза така. Това е фалшиво отрицание — обратното на "Всички мъже носят синьо" не е "Всички жени носят розово", съжалявам за тъпия пример. Радвам се, че си намерила баланс и добрите чувства към H. sapiens sapiens не са накърнени от тези към другите видове.