Здравей Гост

Психология на огнената Венера

• 23 Отговора
  • 7835 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Психология на огнената Венера
« -: Март 04, 2014, 05:54:49 pm »
Всички знаем за "малкото щастието"..,но не всички познаваме истинското лице на Венера.
Тя е различна в кардинаните  фиксирани и мутабелни знаци и далеч многозначна в различните стихии...
Та какво е основното при огнената ВенераЛъв,Стрелец,Овен?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: Психология на огнената Венера
« Отговор #1 -: Март 04, 2014, 06:21:01 pm »
При Венера в Овен (марсов знак) в любовта често присъства състезателен елемент. За другите две огнени Венери нямам задълбочени наблюдения. Може би общото между тях е, че в повечето случаи доста спонтанно и директно изразяват своите симпатии и антипатии, не говоря за чувства - там има значение и Луната. За мен лично няма по-голяма отрова от това да се преструвам, че харесвам някого, в името на мира и хармоничните отношения, а още повече - да се държа така, че да не ми проличи, когато очевидно не харесвам някого.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #2 -: Март 04, 2014, 06:59:02 pm »
Аз съм с венера в Стрелец и за мен най важното е да има емоция.... Като хлътна не се понасям не мога да се свъртя на едно място...не мога да започна взаимоотношения ако някой не ми е запалил огъня :blink:
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #3 -: Март 04, 2014, 07:00:59 pm »
Венера в Лъв като влезе сред една група хора, така изразява предпочитания и ценности, че все едно тия предпочитания и ценности са естествения ред, въведен от Бог Отец и записан в книга първа на Битие. И след няколко минути всички останали просто се чувстват неудобно, че досега не са се идентифицирали с въпросното съдържание, защото изобщо не може дума да става, някой да не е възприел тази норма. Пък ако Венерата прояви и щедрост, благоразположение и то с покровителствения маниер, който най-добре владее, то се превръща в новия моден дизайнер, литературен или кино критик, гурме разбирач и все в тоя дух, към който всички глави се обръщат, за да разберат отговора на въпроса "а сега какво ни харесва?". Преекспонирам за повече наситеност на чувството и от уважение към лъвската Венера. Срещала съм случаи обаче, когато това не е преувеличение, ако Венерата е в съвпад с Юпитер да речем, а личността е силно самоуверена и лидерска, на практика точно така се получава. Където и да се появи такъв човек, той задава нормита. Ако Венерата е в земни домове или в 4, там където има простота и приземеност, още по-лесно се получава.

Срещала съм и лъвски Венери, които поради разни неблагоприятни положения и аспекти може би, имат такъв убийствено лъскав вкус, че може да мине за кич и във второразредните попфолк среди, не искам да обидя никой фен на тази субкултурна прослойка. Всичко розово, лъскаво или с щампи на котешки маскировки, кожи, пухове и други... :) Това влияние се намалява от сатурнови аспекти, дори да не са конкретно към Венера, може и към светилата. Но нека самите лъвски венери да кажат.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Март 04, 2014, 07:06:11 pm »
За Венера в Лъв имам впечатления, че дава лоялност във взаимоотношенията (ако се абстрахираме от всички останали фактори), за Венера в Стрелец дотук нямам никакви наблюдения, Венера в Овен е лоялна, докато не се обърне полюсът, т.е. преминаване от екзалтирана симпатия към силна антипатия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5 -: Март 04, 2014, 08:02:41 pm »
Венера в Лъв като влезе сред една група хора, така изразява предпочитания и ценности, че все едно тия предпочитания и ценности са естествения ред, въведен от Бог Отец и записан в книга първа на Битие. И след няколко минути всички останали просто се чувстват неудобно, че досега не са се идентифицирали с въпросното съдържание, защото изобщо не може дума да става, някой да не е възприел тази норма. Пък ако Венерата прояви и щедрост, благоразположение и то с покровителствения маниер, който най-добре владее, то се превръща в новия моден дизайнер, литературен или кино критик, гурме разбирач и все в тоя дух, към който всички глави се обръщат, за да разберат отговора на въпроса "а сега какво ни харесва?". Преекспонирам за повече наситеност на чувството и от уважение към лъвската Венера. Срещала съм случаи обаче, когато това не е преувеличение, ако Венерата е в съвпад с Юпитер да речем, а личността е силно самоуверена и лидерска, на практика точно така се получава. Където и да се появи такъв човек, той задава нормита. Ако Венерата е в земни домове или в 4, там където има простота и приземеност, още по-лесно се получава.

Срещала съм и лъвски Венери, които поради разни неблагоприятни положения и аспекти може би, имат такъв убийствено лъскав вкус, че може да мине за кич и във второразредните попфолк среди, не искам да обидя никой фен на тази субкултурна прослойка. Всичко розово, лъскаво или с щампи на котешки маскировки, кожи, пухове и други... :) Това влияние се намалява от сатурнови аспекти, дори да не са конкретно към Венера, може и към светилата. Но нека самите лъвски венери да кажат.
И аз имам такива впечатления от Лъвска венера, макар че не знам точно къде да я отнеса въпросната внера , защото е точно на ръба на Лъв и Дева буквално на 0 градуса .

« Отговор #6 -: Март 04, 2014, 09:08:48 pm »

Всичко е тотално вярно!
Като изключим вкуса към кича и щампите и тн...Всичко, ама всичко е тотално вярно. А като се вземе в предвид, че е част от стелиума ми в Лув, става чудоУУУ
Венерата ми прави квадрат с Уран, и съвпад с АСц и ретро мерка
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #7 -: Март 04, 2014, 09:38:16 pm »
Огнената Венера в Овен не търпи отказ.Както и да го върти, колко и да изчаква все си търси своето.Трябва да се има в предвид, че почти не и се налага да овърта и да чака - много е директна, настоятелна и нетърпелива.Жалкото е, че колкото бързо им се разгаря желанието, толкова бързо и угасва.Иначе е много романтична, но не такава приказна романтика, а с материални жестове.Наистина има някакъв вид съревнование в отношенията и винаги искат да са по-горе от останалите.Малко егоистична, много борбена, малко равнодушна и много честна и пряма. :)

« Отговор #8 -: Март 04, 2014, 09:49:56 pm »
Венера в лъв, който аз познавам не обича кича. Но пък е супер педантичен. Да дам пример.. ПокаЗвам му гардероба си по някаква причина и му вметвам, че вчера съм го подреждала основно, а той с изненадан тон ми отбелязва " - това според теб подредено ли е?" ;D а аз " ами че да, какво му е? " ( сравнително подреден...), а той ми показа неговият - ризи по цвят, една зад друга, всички тениски старателно изгладени и подредени отново по цвят.. Всичко по конец опънато... Засрамих се и в яда си, че ме изкара мърла ( а определено не съм), подредих отново всичко в гардероба ми по негов тертип. Той възкликна накрая " ето това е подреден гардероб сега" ;D
Харесва хубави дрънкулки, обича да пазарува, да се мотае из магазините, хубавите дрехи и е сравнително семпъл, съвсем не кичозен. Не случайно ми избира обици 3 дена, докато реши кои са идеалните за мен, но пък колебанието е всеизвестно при Везните. Голямо чудене се чуди, но пък в повечето случаи прави перфектен избор. Работата му е свързана с кулинарията и там се изисква педантичност- справя се отлично, бързо се вписва в колектива и скоро всички го оценят, защото е перфектен в работата си. Винаги иска да е пръв, състезавал се е и е печелил. И той самият знае, че е перфектен ( почти) ;D
Много състрадателен. Помага винаги, когато може. Даже понякога, когато не е нужно. Понякога ми изглежда като натегач, но сякаш това му е в кръвта. Жертвоготовен, за семейството си и тези, които обича е готов на всичко. Обича да прави тайни изненади и да следи реакциите отстрани. Мога да дам много примери за това. Ранима душа и веднъж спечелиш ли доверието му, ще го имаш за цял живот. Въпреки, че като тийн е правил много глупости и е бил с доста жени, е сравнително моногамен, когато е сериозен. Обаче има нещо, което ме дразни, в намерението си да стои в добри отношения със всички, включително и с бившите си, често те го разбират по различен начин. Бившите му.  :angry: иначе определено си е флиртаджия. Той в с асц. Овен и смело мога да кажа, че е леко лудичък и нищо не може да го отклони от целта му. Целеустремен е. А ентусиазмът му е завиден. Докато не почнеш да го ограничаваш и си бие камшика ... Хаха
Това са моите наблюдения :)

*

Нова

• 3491
« Отговор #9 -: Март 05, 2014, 10:45:32 am »
Венера в лъв, който аз познавам не обича кича. Но пък е супер педантичен. Да дам пример.. ПокаЗвам му гардероба си по някаква причина и му вметвам, че вчера съм го подреждала основно, а той с изненадан тон ми отбелязва " - това според теб подредено ли е?" ;D а аз " ами че да, какво му е? " ( сравнително подреден...), а той ми показа неговият - ризи по цвят, една зад друга, всички тениски старателно изгладени и подредени отново по цвят.. Всичко по конец опънато... Засрамих се и в яда си, че ме изкара мърла ( а определено не съм), подредих отново всичко в гардероба ми по негов тертип. Той възкликна накрая " ето това е подреден гардероб сега" ;D

Това въобще не ми звучи лъвско. Не че не са тертиплии, но просто няма да вземат да се втелясват в разни детайлности и пр. самотни занимания като подреждане по цвят, форма и размер. По-важно тук е да се комбинира розовата риза със съответното коралово-златно украшение и да се блести като бижу, нердели състоянието на гардероба. Самият лъв по-скоро ще обърне всичко в тъкменето пред огледалото, докато намери точната комбинация по неговите разбирания.
Понеже слънцето е везни, а венера лъв, то тук играе силен девишки акцент и дори скорпионов, може би, за да има такава натъртваща педантичност.

« Отговор #10 -: Март 10, 2014, 11:22:41 pm »
 ;D определно моментът пред огледалото го има! А дева и скорпион си ги има в натала... Последователен е, педантичен също. Интересен е , когато планува пътуване зад граница... Всякаква информация се сваля на word за съответното място, цени, билети... Да е подготвен... ;)
P:s радвам се, че сайта отново работи!

« Отговор #11 -: Март 16, 2014, 11:27:08 am »

. .... По-важно тук е да се комбинира розовата риза със съответното коралово-златно украшение и да се блести като бижу, нердели състоянието на гардероба. Самият лъв по-скоро ще обърне всичко в тъкменето пред огледалото, докато намери точната комбинация по неговите разбирания.

..че да го забележат и одобрят хората и да усетят единствеността и величието му сред останалите,... ;)...лъвската Венера харесва и се задоволява само с най- луксозното действително , но това е свързано задължително и с одобрението на околните...
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #12 -: Март 17, 2014, 12:26:14 am »
Лъвската Венера може и да е много семпла във вкуса (това не значи евтина, тъкмо обратното най-често), ако е в 4 дом, но демонстрацията на тоя семпъл вкус не е просто ей така, има си старание за привличане на вниманието - "вижте ме колко съм над нещата... но пък какъв добър вкус имам!". Добре аспектирана Венера в Лъв в 4 дом наистина е естет и отличен интериорен дизайнер. Веднага разбира кое е важното и кое - не. Не само за мебелите и цвета на стените.

Нерил, ти с Луна в Козирог няма как да харесваш лъскаво. 
« Последна редакция: Март 17, 2014, 12:31:51 am от Smarta »
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #13 -: Март 17, 2014, 07:59:27 pm »
Лъвската Венера може и да е много семпла във вкуса (това не значи евтина, тъкмо обратното най-често), ако е в 4 дом, но демонстрацията на тоя семпъл вкус не е просто ей така, има си старание за привличане на вниманието - "вижте ме колко съм над нещата... но пък какъв добър вкус имам!". Добре аспектирана Венера в Лъв в 4 дом наистина
...за себе си си обяснявам този стремеж към привличане на вниманието ,свързвайки го с избиване на някакъв "комплекс".....принципно суетата на лъва я свързвам със стремеж на всяка цена да  докажат на другите,че са над тях,което си е чиста проба прикриване  на  някаква вътрешна  неудовлетвореност... а и съм забелязала,че мъжете със Слънце в лъв страдат от такива комплекси повече от другите мъже и за това и се стремят  да се покажат като най-блестящи сред тълпата ....Познавам добре Венера в лъв / 5 д/ в съвпад със Слънце  и Марс - обича да е осветявана  и да е единствена най....иначе страда дълбоко.... :blink:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #14 -: Март 20, 2014, 10:41:27 pm »
Някои са такива, както ги описваш, Марсин, но има и други, които истински греят със собствена, неподправена светлина. Както знаем, Слънцето управлява Лъва, а Слънцето представлява и егото в най-неприятните му проявления, но и Висшият Аз. Когато срещнеш Висшия Аз в лицето на един човек с акцентиран Лъв, и особено у една лъвска Венера, никога няма да забравиш тази среща. А ако същата те и обича, може повече никога да не се усетиш така обичан от някой друг. Но за жалост в прайдовете рядко се срещат такива същества.

« Отговор #15 -: Март 21, 2014, 09:40:27 am »
Лъвската Венера може и да е много семпла във вкуса (това не значи евтина, тъкмо обратното най-често), ако е в 4 дом, но демонстрацията на тоя семпъл вкус не е просто ей така, има си старание за привличане на вниманието - "вижте ме колко съм над нещата... но пък какъв добър вкус имам!". Добре аспектирана Венера в Лъв в 4 дом наистина
...за себе си си обяснявам този стремеж към привличане на вниманието ,свързвайки го с избиване на някакъв "комплекс".....принципно суетата на лъва я свързвам със стремеж на всяка цена да  докажат на другите,че са над тях,което си е чиста проба прикриване  на  някаква вътрешна  неудовлетвореност... а и съм забелязала,че мъжете със Слънце в лъв страдат от такива комплекси повече от другите мъже и за това и се стремят  да се покажат като най-блестящи сред тълпата ....Познавам добре Венера в лъв / 5 д/ в съвпад със Слънце  и Марс - обича да е осветявана  и да е единствена най....иначе страда дълбоко.... :blink:

При мъжете Лъв (за жените не съм го проверила още) доказването въобще не стои на преден план. Както те самите казват - "това ми се полага по рождение", "това е кота нула", "от нивото на АЗ започва всичко друго в света". Разбираш ли - при тях просто не се задава въпрос за егото, а това его се използва като отправна точка за всичко останало. Питай ме, питай ме .... за мъже Лъвчета :) - до болка познати :)

« Отговор #16 -: Март 31, 2014, 09:53:45 pm »
Какво ще кажете за венера - стрелец в 5 дом в опозиция с луна - близнаци в 12 дом?  :blink:
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

« Отговор #17 -: Април 01, 2014, 05:12:49 pm »
Някои са такива, както ги описваш, Марсин, но има и други, които истински греят със собствена, неподправена светлина. Както знаем, Слънцето управлява Лъва, а Слънцето представлява и егото в най-неприятните му проявления, но и Висшият Аз. Когато срещнеш Висшия Аз в лицето на един човек с акцентиран Лъв, и особено у една лъвска Венера, никога няма да забравиш тази среща. А ако същата те и обича, може повече никога да не се усетиш така обичан от някой друг. Но за жалост в прайдовете рядко се срещат такива същества.
...о,напълно съм съгласна...още повече,че и ти си я усетила тази Венера/и това Слънце/,като мен  -може би това са най-харизматичните позиции ...ако нямат кофти аспекти, които да ги приглушават :blink:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #18 -: Април 06, 2014, 12:18:02 am »
Може и да нямат кофти аспекти. Даже една такава Венера върху Регулус... мисля, хора, че се предоверяваме на астрологията. По една карта никога не може да се разбере на какво ниво функционира човекът зад нея. Взимаш най-благородната позиция... и какво? Зад нея стои надут, егоцентричен, чат-пат нарцистичен човек, говорещ големи приказки и мислещ си, че това е достатъчно (щедро). Някои обичат шоколад. Други обичат астрология. За лакомията говоря, оная отвъд дневната дажба. Аспект за това, аспект за онова, всяко дребно нещо, всяко мимолетно чувство трябва да му намерим астрологичната запетайка... не че в шоколада има нещо лошо, не ме разбирайте погрешно, обичам шоколад! Астрологията повече. Очаквам всички лакомници да ме нападнат. И аз понякога преяждам с астрология. Но това е тъпо - от дърветата в тоя форум гора не остана. Как четете толкова теми? Как пишете в толкова теми? Половината оспамени. Всяка трета - някой се скубе с друг? Тук-там се и с посритват озъбено. Да не говоря какво става, когато човек тръгне да чете тема с цел да получи информация, да научи нещо. Изберете си произволна тема и пробвайте. И това, което написах, не е за тая тема, но поне се държа съобразно форумния кодекс. А живата астрология ходи под синьото на небето по своите си работи, докато ние тука си изтъркваме буквите на клавиатурите, някои от нас може би мислейки си, колко са проницателни. Нищо лично, просто коментарче. ;)

*

astro

• 475
« Отговор #19 -: Април 06, 2014, 12:45:20 pm »
Може и да нямат кофти аспекти. Даже една такава Венера върху Регулус... мисля, хора, че се предоверяваме на астрологията. По една карта никога не може да се разбере на какво ниво функционира човекът зад нея. Взимаш най-благородната позиция... и какво? Зад нея стои надут, егоцентричен, чат-пат нарцистичен човек, говорещ големи приказки и мислещ си, че това е достатъчно (щедро). Някои обичат шоколад. Други обичат астрология. За лакомията говоря, оная отвъд дневната дажба. Аспект за това, аспект за онова, всяко дребно нещо, всяко мимолетно чувство трябва да му намерим астрологичната запетайка... не че в шоколада има нещо лошо, не ме разбирайте погрешно, обичам шоколад! Астрологията повече. Очаквам всички лакомници да ме нападнат. И аз понякога преяждам с астрология. Но това е тъпо - от дърветата в тоя форум гора не остана. Как четете толкова теми? Как пишете в толкова теми? Половината оспамени. Всяка трета - някой се скубе с друг? Тук-там се и с посритват озъбено. Да не говоря какво става, когато човек тръгне да чете тема с цел да получи информация, да научи нещо. Изберете си произволна тема и пробвайте. И това, което написах, не е за тая тема, но поне се държа съобразно форумния кодекс. А живата астрология ходи под синьото на небето по своите си работи, докато ние тука си изтъркваме буквите на клавиатурите, някои от нас може би мислейки си, колко са проницателни. Нищо лично, просто коментарче. ;)

Всеки намира онова..,което търси. ;D
Доста често именно сред спама можеш да откриеш златото на нечие знание и опит. Не изключвам и обратното...Въпрос на гледна точка,опит и вкусове какъв да бъде шоколада. ;D горчив или сладък.