Здравей Гост

Химерата в хороскопа на натива

• 12 Отговора
  • 3493 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Химерата в хороскопа на натива
« -: Март 26, 2014, 03:22:31 pm »
В преносен смисъл химера означава „невъзможно желание, фантазия“. В скулптурата химера се наричат фантастичните чудовища.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0

Забелязала съм..,че съществуват хора , при които изведнъж се проявява химерата. При други е за цял живот...
Кое според Вас провокира /отключва/ подобни прояви? Кое в натала е предпоставка за това?
Кога и при какви транзити и прогресии илюзиите вземат основно място в живота?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Химерата в хороскопа на натива
« Отговор #1 -: Март 26, 2014, 03:46:43 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=6vfWtBXbKAE

Eдна страхотна песен докато разсъждавам.., и Вие се включите в темата... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2 -: Март 26, 2014, 04:13:42 pm »
Ами то туй си е малко срамно,кой ще си признае,че е шемет. ;DНе е по Сатурн де :P

« Отговор #3 -: Март 27, 2014, 12:12:18 pm »
При мен предпоставката е квадрата с Нептун. Все пак Нептун са мечти, илюзии, и като добавиш негативен/труден аспект и сбъдването им става почти невъзможно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Март 27, 2014, 12:16:27 pm »
Ако се абстрахираме от Нептун и присъствието му в хороскопа, случва се Лунните възли доста да затъмнят разсъдъка и сетивата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Март 27, 2014, 12:32:23 pm »
При мен предпоставката е квадрата с Нептун. Все пак Нептун са мечти, илюзии, и като добавиш негативен/труден аспект и сбъдването им става почти невъзможно.

Нептун е висша планета...Тя както всички останали има своята и тъмна и светла страна. Трудните аспекти са онези , които не ни позволяват да се отдадем на неговите ефирни вълни. Така,че само на един Нептун не е достатъчно да заложим.
Мисля,че Луната има пръст в това.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Март 27, 2014, 01:36:26 pm »
Нептун е висша октава на Венера... Може би аспект между Нептун, Луна, Венера, Меркурий?
При мен Нептун и Слънце са в квадрат - няма мечти, няма фантазия... сама се приземявам. Често виждам реално фактите, друг е въпросът дали се вслушвам или овнешки правя това, което съм решила и което ми се иска.
« Последна редакция: Март 27, 2014, 02:52:04 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #7 -: Март 27, 2014, 02:09:08 pm »
при мен е Нептун в точен съвпад с Меркурий и също толкова точна опозиция с Хирон.
не ми се вЕрва.

//най-големият ми ужас е да не би да си въобразявам/измислям нещо, да съм неадекватна на действителността. за преобладаващите ми посатурнени планети и специално козирожкото Слънце и девишката Луна, емоционалният хаос. очакванията ми към хората и света са изключително украсени от богатото ми въображение и отгледания наивизъм (или с други думи - чистота/красота на съзнанието). смело мога да кажа, че това е най-стресиращото, фрустриращото и прочее в тази смислова редица влияние върху личността ми.

« Отговор #8 -: Март 27, 2014, 04:50:50 pm »
Нептунчо казвате...
При мен прави тригон със Слънцето и секстил с Плутон..Но и прави квадрат със Сатурн...
не бих казал, че съм някакъв да хвърчи в облаците, но и не съм чук дето е като кон с капаци...
По мой наблюдения, най големите химерици са със Слънце съвпад Нептун...
Нептун ми е в 5ти дом ретрограден, но е управител на 9ти дом, който ми е в риби...Заедно с юпитерчето..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #9 -: Март 27, 2014, 08:32:02 pm »
РИБИ!!!

« Отговор #10 -: Март 28, 2014, 07:17:07 pm »
Я, темичка като за мен. :-[ Израснах летейки в небесата, вечно имаща тайни желания и копнежи, повечето от тях нереалистични (поне за момента). Понякога имам чувството, че животът ми е една огромна илюзия и на моменти се губя в нея. "Бягам" там, когато нещата не вървят към хубаво, често другите го считат като бягане от отговорност, аз го приемам по-скоро като начин да се спрявям с нещата, чакайки по-добро време. Понякога пропилявам солидно количество време в мечти и илюзии и често ме приземяват, падайки с гръм и трясък, а това много болиииии. :-\
От край време любовните ми истории са все илюзорни. Мечтая за тях, обличам си ги във всякакви образи, ситуации... Изобщо пълно ку-ку съм. Хубавото е, че големите ми мечти(някога илюзии) се превърнаха в реалност и голяма част от тях вече са изживяни. Не стават веднага, дълго ги чакам. Сега съм в една връзка, на 99% нереалистична, чиста химера, но я крепя някакси, вярвам и я обрисувам...
Имам една квадратура на Нептун с Марс и Нептун в полусекстил със Слънце... И секстил с Плутон и тригон с МЦ
За някои неща в любовта интуицията ми е до толкова развита, че и вярвам на 1000%. Изобщо не се съмнявам в нея, никога не ме е лъгала.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 28, 2014, 11:16:44 pm »
Я, темичка като за мен. :-[ Израснах летейки в небесата, вечно имаща тайни желания и копнежи, повечето от тях нереалистични (поне за момента). Понякога имам чувството, че животът ми е една огромна илюзия и на моменти се губя в нея. "Бягам" там, когато нещата не вървят към хубаво, често другите го считат като бягане от отговорност, аз го приемам по-скоро като начин да се спрявям с нещата, чакайки по-добро време. Понякога пропилявам солидно количество време в мечти и илюзии и често ме приземяват, падайки с гръм и трясък, а това много болиииии. :-\
От край време любовните ми истории са все илюзорни. Мечтая за тях, обличам си ги във всякакви образи, ситуации... Изобщо пълно ку-ку съм. Хубавото е, че големите ми мечти(някога илюзии) се превърнаха в реалност и голяма част от тях вече са изживяни. Не стават веднага, дълго ги чакам. Сега съм в една връзка, на 99% нереалистична, чиста химера, но я крепя някакси, вярвам и я обрисувам...
Имам една квадратура на Нептун с Марс и Нептун в полусекстил със Слънце... И секстил с Плутон и тригон с МЦ
За някои неща в любовта интуицията ми е до толкова развита, че и вярвам на 1000%. Изобщо не се съмнявам в нея, никога не ме е лъгала.

Интуицията е друга бира... ;D Нищо общо с химерата...
Да си представяш , че някой те следи...,защото е влюбен,а човека хал - хабер да си няма...Да си мислиш,че някой търси номера ти ..,за да ти направи мръсно...,и още неща...Това за мен е химера...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Март 29, 2014, 10:44:56 am »
Любовната химера определено си е по Нептун - той е майстор да създава красиви, но често несбъднати блянове.
А като цяло в живота химери да искаш - всеки гони някакво птиче и се надява да кацне на рамото му...
Химера е и да си въобразяваш, че контролираш някого или нещо, напр. някоя ситуация, а същевременно да не осъзнаваш, че нямаш контрол дори върху себе си, да не осъзнаваш най-голямата си слабост, особено когато е явно видима отвън, а ние се чувстваме толкова силни и неуязвими.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.