Здравей Гост

Луна в Скорпион

• 217 Отговора
  • 40766 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #120 -: Септември 10, 2007, 04:01:01 pm »
Цитат
и да не ревнуват,

...което е голямо изпитание за плутоновите теми в хороскопа ми  :D
Всъщност, в интерес на истината трудно ми е да ревнувам и обсебвам, опитвам се да си 'забраня' каквато и да било вкопченост и фиксираност върху някой или нещо, да запазя самообладание в случай на провокации... не знам доколко успешно, но май се получава... поне да имитирам безразличие  :lol:
Но ако трябва да избирам между стрелешка и близнашка /мъжка/ Луна, бих избрала стрелешката все пак...

« Последна редакция: Септември 10, 2007, 04:08:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Луна в Скорпион
« Отговор #121 -: Септември 10, 2007, 04:58:07 pm »
Хаха, хайде да ви светна нещо.
Да манипулираш Водолей(по специално мен) си е чиста проба игра с въздуха.
Всичко се свежда до това, че  съм адски непредсказуем и трудно УЛОВИМ(пример :вода която изтича през пръстите).
Като анализатор и експериментатор съм също на ниво.
На всичко от горе се занимавам и с точна наука!
Оставям се, подчертавам, НАРОЧНО на положителните манипулации, и е голям кеф, понеже си падам по директното изпълнение - лице в лице, да казвам  това какво мисля за даден човек в определен момент, ако се опитва да ме манипулира в негативен аспект!
А независимо от какъв характер е манипулацията, човек трябва винаги да свежда до минимум вероятността от отрицателни резултати, както и при евентуални такива(никой не е застрахован) да си дава сметка за какво иде реч.
Няма нужда да пиша, че съм отмъстителен, но ще допълня и че разполагам с доста богата фантазия, така че не ми липсват и картинки в главата с помощта на  които да чертая схеми .
Що се отнася до поста на "Lillie"  - може да се разглежда като вид манипулация...
След това е въпрос на онче бонче в главата ми как ще реагирам !?

VIVE LE AQUARIUS

Луна в Скорпион
« Отговор #122 -: Септември 10, 2007, 05:18:23 pm »
Цитат
Цитат
Хех, изчетох какви ли не глупости за луна в скорпион.
Но никой до сега не се осмели да каже, че харесва силните жени!
Е , аз може би съм 1-я и като водолейче с луна в скорпион бих казал, че добре " управлявам" всякакъв тип дами - дори и  тези, които се "опитват" да доминират !
Виж сега повечето жени не държат да доминират, а им се налага, тъй като мъжете са изоставили ролята си. Ти с това изказване евала ти правя, но на думи е лесно ... Все пак ако така стоят нещата, те поздравявам. Къде такива мъже?!
Ти засягаш друга тема.
Факт е , че мъжете стават по-пасивни, но едва ли бих дал някакво КЛУ защо е така :)!
Само ще вметна, че причините са прекалено много и в тази връзка да ви поздравя за настъпващата : "THE LONELY TIMES ERA".

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #123 -: Септември 10, 2007, 09:25:06 pm »
Драги ми дабъл*ю*дот,
отчасти съм съгласна с Вашето твърдение, но само отчасти. Като човек, занимаващ се с точни науки, би трябвало да сте по-наясно от нас с факта, че всичко написано тук е твърде относително. Далеч съм от идеята да правя обобщения, позовавйки се на двама-трима Водолеи с еди какви си Луни, които случайно познавам... наистина много далеч  :)
По-скоро мисълта ми бе, че човешката психика е толкова сложна и противоречива, че трудно би могла да бъде вкарана в "рамките" на някой зодиакален знак и присъщите му ключови характеристики.
В други два астрологични форума наскоро цъфна тема за "силните жени" и характеристиките, които трябва да притежават, за да им бъде лепнат този етикет. За теб това проява на преекспонирана еманципация ли е или просто поредния стереотип, възприето шаблонно схващане?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

Луна в Скорпион
« Отговор #124 -: Септември 11, 2007, 12:03:16 am »
.
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 12:49:35 am от Jeni »

*

Jeni

Луна в Скорпион
« Отговор #125 -: Септември 11, 2007, 12:27:42 am »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:50:19 pm от Jeni »

Луна в Скорпион
« Отговор #126 -: Септември 11, 2007, 11:11:24 am »
Цитат
Цитат
Нали основната функция на Луната е да получава, не да дава. Луните биват привличани, а не привличащи...
За мен Луна в скорпион е най-скритата Луна. Интензивността на емоциите, която й е присъща, остава вътре.
...Друго което ми прави впечатление е, че за цял живот почти никога не е плакал- много малко, при някакви трагични събития свързани със загуба на близки и за малко. Май само тъгата се е научил да покрива, но не и другите емоции, които на мен ми идват в повече.
...
Сега познавам много Скорпиони , познавам и Скорпион с Луна във Везни - въобще всичките Скорпиони , които познавам са вън6но много сдържани, овладяни,  вътре им ври и кипи, но отвън всичко изглежда ок. Явно при лунните я няма тази овладяност.
Това имах предвид - Луната е "нерафинирана", ако мога така да се изразя. Неосъзната. Затова на Луната в скорпион й липсва овладяността на Слънцата в скорпион. И тъй като преживява емоциите си свръхинтензивно, но вътре в себе си, тя може да не успява да ги изрази.
Казваш, че почти не е плакал и че крие тъгата си... ами... именно!
Според мен вътрешното свръхнапрежение може да обясни неадекватното поведение и
"лошия" нрав... както го описваш.  Може би му липсва споделеност...
И аз познавам Слънце във везни в съвпад с Плутон - при това на асцендент. Чувствително зверче  :) . Непоклатима категоричност, решителност, истинските чувства са "зона забранена" за външни лица. Безкрайно трудно доспуска до себе си, нужно е доверие с главно Д, непрекъснати вътрешни промени, интензивен живот. Но Луната е в лъв и е по-различно - от други неща се нуждае лъвската Луна.
Трудна е Луната в скорпион според мен. Може би само водните Слънца могат да я познават...  

*

Jeni

Луна в Скорпион
« Отговор #127 -: Септември 11, 2007, 02:54:56 pm »
.
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 12:49:47 am от Jeni »

Луна в Скорпион
« Отговор #128 -: Септември 11, 2007, 03:35:38 pm »
Цитат
... инак от деца като се скараме и винаги той поема инициативата за сдобряване, а и няма  как да не му прости човек, знае и да е много мил. Наистина сантименталните , дълбоките чувства крие, но понеже си го познавам отблизо, знам че е много чувствителен.

... Обича да спори за всичко, но това му е от Везните - аз просто заемам неговата позиция, за да застане той в обратната/ моята/ и така печеля .

:)  
Става чудно, когато толкова контролирани чувства намерят отдушник и се заобичат на дълбокото
 :)

Заемаш неговата позиция, за да го убедиш?  :)  Някой от двама ви да няма някъде в хороскопа си водолей?
« Последна редакция: Септември 11, 2007, 03:36:55 pm от бръмбърче »

Луна в Скорпион
« Отговор #129 -: Септември 11, 2007, 03:41:31 pm »
Цитат
сега се интересувам от двоен скорпион, владее се добре, но всички си имаме хубави маски :)  ;)
За да ти дам кураж - някъде бях чела, че скорпион не си позволявал да "лъже", когато срещу него стои рак  ;)  :)
А също и че все някой от двамата трябва да отстъпи, и то доста...   ;)  :)  
« Последна редакция: Септември 11, 2007, 03:42:30 pm от бръмбърче »

Луна в Скорпион
« Отговор #130 -: Септември 11, 2007, 06:22:43 pm »
Цитат
Драги ми дабъл*ю*дот,
отчасти съм съгласна с Вашето твърдение, но само отчасти. Като човек, занимаващ се с точни науки, би трябвало да сте по-наясно от нас с факта, че всичко написано тук е твърде относително. Далеч съм от идеята да правя обобщения, позовавйки се на двама-трима Водолеи с еди какви си Луни, които случайно познавам... наистина много далеч  :)
По-скоро мисълта ми бе, че човешката психика е толкова сложна и противоречива, че трудно би могла да бъде вкарана в "рамките" на някой зодиакален знак и присъщите му ключови характеристики.
В други два астрологични форума наскоро цъфна тема за "силните жени" и характеристиките, които трябва да притежават, за да им бъде лепнат този етикет. За теб това проява на преекспонирана еманципация ли е или просто поредния стереотип, възприето шаблонно схващане?
Твърде относително - да, но някои "вероятности" принадлежат на едни хора други на други.
Не случайно написах("по-специално мен").
По принцип обаче водолеите се характеризират с голяма доза непредсказуемост...
За еманципацията, почти :)), няма какво да пиша.
От силна жена до силна има разлика.
До сега не ми се е случвало да не хвана цаката на някоя от силните, каквато и да е.Просто лесно нацелвам слабостите на един човек, но по принцип никога не ги използвам(зависи и от вида слабост) освен ако той не припари до моето лично пространство неканен...
В лошите ситуации се е случвало някой да ми се скара за нещо което съм направил или сгрешил и в последствие аз да му изчета цял лист(виртуален) от негови подобни грешки с което той побеснява независимо мъж или жена.

ЛИЛИ разбрах какво искаш да разбереш.
Какво ми е мнението за силните жени по-подробно разказано.
Еми някои са много интересни други-глупаво смешни.
Аз съм имал шеф "силна" жена. Всички от колектива се страхуваха от нея и никой не си беше  позволил някога да гъкне против или да се усмихне в нейно присъствие.
Е аз го направих, просто видях, че тя понякога играе рола за да сплашва и на едно фейс ту фейс "виждане" не успях да се сдържа и започнах да се смея.
Тя първоначално позеленя обаче в последствие видя, че съм я анализирал правилно и че не може да се скрие.. някак си се уплаши..
Не знам може би съм слабост на жените... кой знае??
И като за край - силен е прекалено относително.
Може би ако е силна в повечето ситуации се води за силна, но и това не е гаранция.
Но хей обичам силните жени.
Мацки, цункам ви всичките по муцунките(в кръга на приятната шега разбира се).Независимо кога сте повече силни и кога сте повече слаби.
Имате поздрави от дабъл ю дабъл ю дабъл ю дот.
« Последна редакция: Септември 11, 2007, 11:30:59 pm от wwwdot »

Луна в Скорпион
« Отговор #131 -: Септември 11, 2007, 08:56:16 pm »
Цитат
Хаха, хайде да ви светна нещо.
Да манипулираш Водолей(по специално мен) си е чиста проба игра с въздуха.
Всичко се свежда до това, че  съм адски непредсказуем и трудно УЛОВИМ(пример :вода която изтича през пръстите).
Като анализатор и експериментатор съм също на ниво.
На всичко от горе се занимавам и с точна наука!
Оставям се, подчертавам, НАРОЧНО на положителните манипулации, и е голям кеф, понеже си падам по директното изпълнение - лице в лице, да казвам  това какво мисля за даден човек в определен момент, ако се опитва да ме манипулира в негативен аспект!
А независимо от какъв характер е манипулацията, човек трябва винаги да свежда до минимум вероятността от отрицателни резултати, както и при евентуални такива(никой не е застрахован) да си дава сметка за какво иде реч.
Няма нужда да пиша, че съм отмъстителен, но ще допълня и че разполагам с доста богата фантазия, така че не ми липсват и картинки в главата с помощта на  които да чертая схеми .
Що се отнася до поста на "Lillie"  - може да се разглежда като вид манипулация...
След това е въпрос на онче бонче в главата ми как ще реагирам !?

VIVE LE AQUARIUS
Ха, ха .....Четох ти мнението и се сетих за един приятел ,който навремето обичаше да казва :
-Докато не измисля някаква манипулация за следващия ден ,сън не ме хваща :D

Въпросния г-н беше Сл-Риби и Луна Водолей,мерк -Близнаци ......е, той определено беше цар на манипулациите :D  :D  :D .

*

Jeni

Луна в Скорпион
« Отговор #132 -: Септември 11, 2007, 11:16:57 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:47:40 pm от Jeni »

*

Jeni

Луна в Скорпион
« Отговор #133 -: Септември 11, 2007, 11:25:06 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:48:00 pm от Jeni »

Луна в Скорпион
« Отговор #134 -: Септември 11, 2007, 11:26:13 pm »
Цитат
Цитат
сега се интересувам от двоен скорпион, владее се добре, но всички си имаме хубави маски :)  ;)
За да ти дам кураж - някъде бях чела, че скорпион не си позволявал да "лъже", когато срещу него стои рак  ;)  :)
А също и че все някой от двамата трябва да отстъпи, и то доста...   ;)  :)
Хех имах вземане даване с рачка осмокрачка в слънце.

Целта беше тотална дезинформираност по направление моето отношение към нейната особа, защото явно я бях привлекъл с нещо ... кой знае какво и тя беше хлътнала..
А около нея буквално валеше от мъже..
Та споделила сладураната на нейната колежка(слънце в скорп), че от толкова хора наоколо аз съм тотална мъгла за нея!
Преди това познавах също една рачка, която се опита да се вмъкне в леглото ми неканена, НО ...

Като се замисля луна в скорпион и слънце във водолей действат добре в моя случай.
« Последна редакция: Септември 11, 2007, 11:33:28 pm от wwwdot »

*

Jeni

Луна в Скорпион
« Отговор #135 -: Септември 11, 2007, 11:35:47 pm »
:D Хмм...Водолеят не представлява ли за Рака 8- мия астрологичен Дом, на загадките/Скорпионския/   ?:)  Точно така - 6-8 е конфигурацията.  :ph34r: Така, че не е излъгала като е казала, че си мъгла за нея.  ;)
А пък от своя страна Девата представлява за Водолея 8мия астрологичен Дом, и на теб пък Девите може да са ти като "мъгла" и да се чувстваш необяснимо привлечен, както Рaчките, за които разказваш към тебе :)

*

maja

Луна в Скорпион
« Отговор #136 -: Септември 11, 2007, 11:39:55 pm »
да ви кажа за мен най-трудната луна е луната в дева.При мен положението е такова,а и с марс и венера в овен ми става доста напечено понякога.

*

porto_kalka

Луна в Скорпион
« Отговор #137 -: Септември 12, 2007, 07:11:25 am »
Цитат
Въпросния г-н беше Сл-Риби и Луна Водолей,мерк -Близнаци ......е, той определено беше цар на манипулациите :D  :D  :D .
Е това не е възможно - Слънцето да е в риби, а Меркурия в близнаци? :D  

*

porto_kalka

Луна в Скорпион
« Отговор #138 -: Септември 12, 2007, 07:18:20 am »
Цитат
Като се замисля луна в скорпион и слънце във водолей действат добре в моя случай.
Дистанцираност, хладност, егоцентризъм, не знам от кога липсата на емоционалност се приема за качество и това че не допускаш хора до себе си също?

Луна в Скорпион
« Отговор #139 -: Септември 12, 2007, 08:08:16 am »
Цитат
Цитат
Дистанцираност, хладност, егоцентризъм, не знам от кога липсата на емоционалност се приема за качество и това че не допускаш хора до себе си също?
Нах(не), притежавам много по-разнообразна и богата душевност, за да се огранича само в рамките на общоприетата манипулативност.
Но и тези "качества" които изреди вършат работа от време на време.
Дори на женските често им харесват.

Към дамата която написа, че девите ще са ми мъгла - определено не е така.
Асецендента ми е дева !
Без да ги обиждам(имам много приятели деви), но те самите се чудят по какъв начин познавам какво мислят...дори се дразнят понякога.
И лично ще призная, че е много малка вероятността да ме привлече някоя дама дева!
Прекалено малка.
« Последна редакция: Септември 12, 2007, 08:09:18 am от wwwdot »