Здравей Гост

Луна в Скорпион

• 217 Отговора
  • 40742 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #140 -: Септември 12, 2007, 08:58:06 am »
Цитат
Твърде относително - да, но някои "вероятности" принадлежат на едни хора други на други.
Не случайно написах("по-специално мен").
По принцип обаче водолеите се характеризират с голяма доза непредсказуемост...

Привет  :)
Някои характеристики, присъщи на теб или на мен, може и да не бъдат валидни за друг представител на същия слънчев знак. Винаги съм избягвала да правя обобщения и класификации по еди кой си признак.
Водолеят е непредсказуем знак по принцип, но често именно тази му черта или, да го кажем по-точно, този му порив може да бъде манупулиран... щом тук сега повдигнахме въпроса за фини манипулации  :D не го споделям от личен опит, а от дългогодишни наблюдения.
Познавам дори Водолеи, които са безкрайно предвидими... поне за мен, все пак имам и "вода" в повече от необходимото в хороскопа  ;) но има и наистина непредвидими екземпляри. Познавам и Водолеи, които са безкрайно материални и прагматични и са далеч от прословутата си "духовност" и "обективност". Това, което споделям, естествено може и да не важи за друг представител на същия знак, а само за конкретните лица, които някога съм познавала или познавам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Луна в Скорпион
« Отговор #141 -: Септември 12, 2007, 09:40:46 am »
Цитат
Обичаме се, но понякога ни е изключително трудно заедно.
Ева Браун и Щирлиц отишли при Лао Дзъ.
"Когато сме заедно - постоянно се караме, а когато сме разделени много си липсваме. Какво да правим?"
"Медитирайте" - отговорил Лао Дзъ и се усмихнал малко по-късно.

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #142 -: Септември 12, 2007, 10:30:53 am »
Цитат
За еманципацията, почти :)), няма какво да пиша.
От силна жена до силна има разлика.

Какво ми е мнението за силните жени по-подробно разказано.
Еми някои са много интересни други-глупаво смешни.

И като за край - силен е прекалено относително.
Може би ако е силна в повечето ситуации се води за силна, но и това не е гаранция.

На еманципацията, в общоприетия й вид и по начина, по който се възприема, и аз не съм фен  :D
За силните жени и критериите, на които трябва да отговарят, за да бъдат "силни", бих могла да споря до безкрай.
Какво е силна жена?
Преуспяла, самостоятелна, независима, налагаща се, напориста...?
Това са все характеристики, възприети като проява на "силен характер" в западното общество.
"Силните" жени могат да бъдат и много слаби. Според "зависи" и според гледната точка. "Слабите", възприети за такива според статуса и позицията им в обществото, могат да бъдат в пъти по-силни от стереотипно силните. Мисля, че е редно да се направи разграничение между жена, която минава за силна в обществото и жена, която е силна духом без оглед на обществената й позиция и роля.
Една самотна, социално слаба многодетна майка може да бъде много по-силна от една класическа "бизнес дама" или друга, преуспяла по някакъв начин (и с някои средства) в социален контекст жена.
Така че тук отново стигаме до точката, в която нещата придобиват доста относителен характер  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #143 -: Септември 12, 2007, 10:35:25 am »
Цитат
Въпросния г-н беше Сл-Риби и Луна Водолей,мерк -Близнаци ......
Хм... колега, Слънце в Риби може ли да има Меркурий в Близнаци?  :blink:  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Луна в Скорпион
« Отговор #144 -: Септември 12, 2007, 11:06:31 am »
Темата за скорпоновата луна е много интересна,особено за хора с повече планети в този знак,от личния си опит мога да кажа,че този знак дава изследователски наклонности и забележителни възстановителни сили,вярно е,нищо ,че звучи като по учебник :D .Но аз имам един въпрос,задавала съм го и в друг форум.Защо, според някои становища ,жена с повече планети в скорпион,по-трудно сключва брак.Това, разбира се ,не е достатъчно основание за притеснение,човек не се вторачва в картата си в изблик на суеверен страх,стига да е достатъчно осведомен за личния избор.Но все пак ми е любопитно,защо ;)
« Последна редакция: Септември 12, 2007, 11:07:23 am от unicorn »

Луна в Скорпион
« Отговор #145 -: Септември 12, 2007, 04:40:59 pm »
Цитат
Цитат
Въпросния г-н беше Сл-Риби и Луна Водолей,мерк -Близнаци ......
Хм... колега, Слънце в Риби може ли да има Меркурий в Близнаци?  :blink:  :P
 :D  :D  :D Мерка му е в Риби и в трети дом,но да ме простите страдам от хроничен заплес през последните дни  :D .
Благодарско за закачката ! :D

ето и пълните му данни 01.03.1965  1ч.09м 42N09  24E45  

*

porto_kalka

Луна в Скорпион
« Отговор #146 -: Септември 12, 2007, 05:35:31 pm »
Цитат
ето и пълните му данни 01.03.1965  1ч.09м 42N09  24E45
...от които веднага се набива на очи почти точната опозиция на Мерка с Плутон. Точно този аспект отговаря за качествата, които описваш, че притежава.  

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #147 -: Септември 12, 2007, 06:41:00 pm »
Цитат
Цитат
ето и пълните му данни 01.03.1965  1ч.09м 42N09  24E45
...от които веднага се набива на очи почти точната опозиция на Мерка с Плутон. Точно този аспект отговаря за качествата, които описваш, че притежава.
Хех, тогава би трябвало да съм от групата на великите лъжци и манипулатори - с Плутон в опозиция на мидпойнта Слънце/Меркурий, с Меркурий в тригон с Нептун, скорпи Асцендент  :D ма не съм  :unsure:
Шегувам се де  :)
Една от най-изкусните и фини манипулаторки, които познавам, е с Меркурий ранен от Плутон /най-точния аспект в натала!/, Слънце в опозе към Нептун, Нептун на "специално" място в хороскопа... при въпросната особа се усеща и много силен /неосъзнат/ енергиен вампиризъм до степен на пълно изтощаване на отсрещната страна, което отдавам на егоцентризма й...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Луна в Скорпион
« Отговор #148 -: Септември 12, 2007, 07:00:09 pm »
Има една много хубава книжка за енергийните вампири,малка ,на достъпен за всеки език,много добре е обеснена там тази проблематика,всъщност енергийните вампири са болни хора,шизофреници,понеже не могат да си набавят енергията от вселената,защото са в тотална дисхармония със себе си ,следователно с всичко,я черпят,като съвсем умишлено нервират хората  наоколо.

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #149 -: Септември 12, 2007, 07:20:00 pm »
Цитат
{...} всъщност енергийните вампири са болни хора,шизофреници...
О, не, мнозина от тях са в прекрасно физическо и ментално здраве  :D
За да се аргументирам, ще ти цитирам нещо от херметичната философия:
"...по тази причина не може безразборно да помагаме на всички, защото разпиляваме силата си без всякаква полза, а в резултат се изпълваме с отрицателни вибрации, които могат да ни унищожат.
Онези индивиди, които постоянно търсят публика, за да споделят сполетелите ги бедствия, подсъзнателно се стремят да се освободят от отровата, натрупана в тях и да я инжектират в слушателя на разказите за страданията си, който ще завърши в много тежко състояние поради това, че се е натоварил с чужди беди",
и още:
"Сред най-опасните белези на принципа на причината и следствието е фактът, че кармата може да се насочва и да засяга хора, които нямат никаква вина за причините, приведени в действие от "предавателя". Съществува един неизбежен закон в смисъл, че ако помогнем на човек с отрицателна карма, ще трябва да понесем разрушителната й сила и това ще ни причини сериозни приблеми".

Така че, драги колеги, внимавайте с кого споделяте и какво се споделя с вас  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Луна в Скорпион
« Отговор #150 -: Септември 12, 2007, 08:04:56 pm »
Цитат
Така че, драги колеги, внимавайте с кого споделяте и какво се споделя с вас  :D
Така може и да престанеш да споделяш... Границата е доста трудна, но се учи, предполагам. Човек може да се научи да е открит , без  да бъде "засмукван", нали? Както и да споделя без да "засмуква". Мисля си, че може... без да се превръща в камък.

:unsure:
« Последна редакция: Септември 12, 2007, 08:06:14 pm от бръмбърче »

Луна в Скорпион
« Отговор #151 -: Септември 12, 2007, 08:09:08 pm »
Цитат
ако помогнем на човек с отрицателна карма, ще трябва да понесем разрушителната й сила и това ще ни причини сериозни приблеми
Ако този човек ни е близък обаче, нали?

П.П. Какво е отрицателна карма и какво я определя като такава?

*

unicorn

Луна в Скорпион
« Отговор #152 -: Септември 12, 2007, 08:30:00 pm »
Това ,че някой ти е близък,не значи,че не те вампири,почне ли се едно жалване,просто сменяй темата,казвай с непринуден тон,че ти се говори за нещо по-забавно,по-позитивно,ако наистина са ти приятели,ще те разберат и ще им помогнеш,ако почнат да те обвиняват в бездушие ,че си се променила и т.н.,картинката е ясна,просто вече не могат да те смучат  и сега им е криво,нямаш нужда от такива хора.
« Последна редакция: Септември 12, 2007, 08:31:14 pm от unicorn »

*

unicorn

Луна в Скорпион
« Отговор #153 -: Септември 12, 2007, 08:34:07 pm »
Абе ,казваш смело:"Обичам те до тук!"и продължаваш  :D .Не позволявай на разни гадни ,хлъзгави типове да те давят в блата от мъка за тях ,горките жертви.

Луна в Скорпион
« Отговор #154 -: Септември 12, 2007, 08:51:00 pm »
Цитат
Цитат
Твърде относително - да, но някои "вероятности" принадлежат на едни хора други на други.
Не случайно написах("по-специално мен").
По принцип обаче водолеите се характеризират с голяма доза непредсказуемост...

Привет  :)
Някои характеристики, присъщи на теб или на мен, може и да не бъдат валидни за друг представител на същия слънчев знак. Винаги съм избягвала да правя обобщения и класификации по еди кой си признак.
Водолеят е непредсказуем знак по принцип, но често именно тази му черта или, да го кажем по-точно, този му порив може да бъде манупулиран... щом тук сега повдигнахме въпроса за фини манипулации  :D не го споделям от личен опит, а от дългогодишни наблюдения.
Познавам дори Водолеи, които са безкрайно предвидими... поне за мен, все пак имам и "вода" в повече от необходимото в хороскопа  ;) но има и наистина непредвидими екземпляри. Познавам и Водолеи, които са безкрайно материални и прагматични и са далеч от прословутата си "духовност" и "обективност". Това, което споделям, естествено може и да не важи за друг представител на същия знак, а само за конкретните лица, които някога съм познавала или познавам.
Ясно е , че не всички характеристики са масово присъщи на група хора от един и същ зодиакален знак.
И на мен ми се е случвало да набарам водолей "малко" по-предсказуем от останалите.
Не случайно и написах "ВЕРОЯТНОСТИ".

С "Водолеят е непредсказуем знак по принцип" ЛИЛИ, имам чувството, че ПОЛУ се съгласяваш с общоприетата теория за непредсказуемостта на водолея.
И аз избягвам да обобщавам хората по еди какъв си признак, но масово водолеите са ми правили впечатление, че къртят мивки по отношение на непредсказуемост в сравнение с останалите.
(А НЕПРЕДСКАЗУЕМОСТТА е основа и главен признак за липса на евнтуален контрол..)
Много по-лесно е да разбера какво мисли различна зодия от "водолей" ....
може би и  защото представителите на последната са отенесени като халееви комети.

Лично на мен ми се е случвало да предизвиквам голям интерес по отношение на моята особа най-вече, естествено, у представителки на нежния пол.
Особено някои жени си умират да разберат по какъв начин разсъждавам и какво ще ми щукне.
Куп въпроси задават с цел да узнаят нещо повече и да ме разчовъркат отвътре.
Ама големи сладурани са!
Колкото повече искат да разберат толкова повече се усмихвам и ги дразня приятно(хахаха).Естествено не винаги се държа по един и същ начин. Разнообразявам!
Но определено с някои действия и поведение човек не би могъл да ме провокира(в повечето случаи) както той иска и това е резултат от присъщата ми 'природна' нагласа и добър анализ.
Реакцията му, при провокация от моя страна, след отказ да реализирам негови намерения(тон на гласа, промяна в изражението му),
само ми помага да отчета кога е сериозен, кога не е, какво се е опитвал да провокира и защо така...
Случвало ми се е да хващам хора от всички зодии да ме лъжат.
За някои зодиакални знаци е по-характерно да лъжат, за други не толкова(или по-добре се прикриват).

Със сигурност едва ли успявам да хвана всички в лъжа!
Но колкото повече пързаляш толкова е по-вероятно да те сгащят.
Когато сгащиш някой в определен момент и лъжата е с ДАДЕН ХАРАКТЕР, може да се върнеш назад, да се сетиш за подобни случки и да си дадеш сметка дали и как те е лъгал...
Казваш всичко в лицето му и работата е опечена.
Може да го подразниш - още по-добре. Имаш възможност всичко да разбереш.
Поне при повечето хора е така! :)))

Има ли желаещи да споделя лични впечатления от лъжливите моменти на 12те зодиакални знака?

ПС: с времето все повече и повече опознаваш хората, защото голяма част от тях имат навици(много),
режим, спечифични-характерни особености на поведение в дадени моменти и изобилстват с праволинейност
« Последна редакция: Септември 12, 2007, 11:00:43 pm от wwwdot »

Луна в Скорпион
« Отговор #155 -: Септември 12, 2007, 09:02:59 pm »
Ха, вие нещо се отнесохте на вампиризъм гледам!!
 :D  

Луна в Скорпион
« Отговор #156 -: Септември 12, 2007, 09:15:25 pm »
уупс, поздрави на почитателката на Гарбидж!
Не знаех, че имат такава песен.

Луна в Скорпион
« Отговор #157 -: Септември 12, 2007, 10:05:13 pm »
Цитат
Това ,че някой ти е близък,не значи,че не те вампири,почне ли се едно жалване,просто сменяй темата,казвай с непринуден тон,че ти се говори за нещо по-забавно,по-позитивно,ако наистина са ти приятели,ще те разберат и ще им помогнеш,ако почнат да те обвиняват в бездушие ,че си се променила и т.н.,картинката е ясна,просто вече не могат да те смучат  и сега им е криво,нямаш нужда от такива хора.
Ставаше дума за нечия негативна карма , в която се замесваш... както пишеше в цитата. Странно, не можеш да носиш негативната карма на човек, за който не ти пука... в голяма част от случаите. Т.е. щом ти пука, значи и ти участваш, със своята част.
Стана сложно...

Луна в Скорпион
« Отговор #158 -: Септември 12, 2007, 10:14:04 pm »
Цитат
Струва ми се че някой споделя личен опит с : "да те обвиняват в бездушие ,че си се променила"  
:P  

Луна в Скорпион
« Отговор #159 -: Септември 12, 2007, 10:28:07 pm »
Цитат
Има ли желаещи да споделяТ лични впечатления от лъжливите моменти на 12те зодиакални знака?

Овен - "Това, което е, е това, което е. Не ме е страх"
Телец - "Тази болка не си струва боленето"
Близнаци - "След 5 минути съм там"
Рак - "Не, не ревнувам. Искам само да ми кажеш истината"
Лъв - "Изобщо даже не държа всички да ме харесват"
Дева - "Дръж се както си искаш"
Везни - "Този път съм напълно сигурен, че е така"
Скорпион - "Обичам те дотук"
Стрелец - "Харесвам те"
Козирог - "Живея за мига"
Водолей - "Съгласен съм с теб"
Риби - "Някога да съм казвал това?"