Здравей Гост

Абе...

• 312 Отговора
  • 42471 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Абе...
« -: Октомври 06, 2006, 10:06:33 am »
Предлагам в тая тема да говорим за синхрониите и връзката им с транзитите.
Синхронията е понятие, въведено в науката от Юнг и отговарящо на бабешките "знаци".
Две или повече събития, които нямат причинно следствена връзка едно с друго, обаче имат смислена връзка. Примерно сутринта ти мине черна котка пътя, а после шефът ти те направи на мад и маскара.
Тук не е лошо да вмъкна един текст от "Съдбата като шанс":

СЪДБАТА КАТО ШАНС

Става въпрос за ПЪРВИЧНИТЕ ПРИНЦИПИ - които са вертикални и прорязват вертикално битието.
За разлика от хоризонталните, с които сме свикнали да боравим, т.е. причинно-следствени.
От древността се смята, че има 7 първични принципа, отговарящи на седемте основни планети

Важното е да разберем, че има както хоризонтално деление на действителността на нива, така и вертикално деление на серии принципи. Първата се използва почти без изключения в науката, втората, горе-долу със също толкова малко изключения, в езотериката. Защото принципът „Каквото горе, такова и долу” задължително води до вертикално мислене. Така че външно научната и езотеричната система на мислене са обърнати точно на деветдесет градуса една спрямо друга, затова познатото ни до гуша вече „разминаване” между двете партии няма защо повече да ни учудва.
...
На ниво животински свят на всеки първичен принцип трябва да отговаря определено животно. Ако познавам това съответствие, мога да взема за всеки принцип по едно животно и да ги събера заедно в един зоопарк. От наблюденията на поведението на животните едно спрямо друго, би трябвало да могат да се направят заключения както на ниво първични принципи, така и на всички останали конкретни нива, т. е. в аналогията от наб-людението на едно ниво се правят изводи за друго ниво.
Предпоставка за подобен метод е точното познаване на вертикалните съответствия и способността конкретните наблюдения от едно ниво да се пренасят по аналогия към ситуацията на друго ниво. Така, чисто теоретично, от наблюдението на животните могат да се вадят заключения за растенията, да се правят паралели със социалния живот на хората или с поведението на борсата на пивоварските акции. Подобно мислене се нарича аналогично и то няма нищо общо с причинността.

Примерно-човек му предстои да навлезе в сатурнова фаза.

Съветите биха звучали горе-долу така:
В близко време ще трябва да предотвратите всички усилия за експанзия, да избягвате компаниите и забавите, както и всичко, което има нещо общо с разсейването, развлечение-то и прекаляването. Започнете да се обличате по възможност само в черни дрехи и често се разхождайте на гроби-щата. Ако имате възможност, отделете стая, в която да можете да се оттегляте сам. Стаята трябва да е семпла, обзавеждането й да се свежда до най-необходимото. Да е боядисана цялата в бяло или черно; като украса на стена-та може да има евентуално тринайсетата карта от Таро (Смъртта). На работната си маса бихте могли да поста-вите череп или пясъчен часовник. Оттегляйте се колкото ви е възможно по-често в тази стая за медитация. Четете Тибетската книга на мъртвите и определени места от Библията. Избягвайте обилното ядене. Хранете се, напри-мер, макробиотично или, още по-добре, постете. Като напитка за предпочитане е чаят от хвощ. За лекарство са подходящи оловото или варта в хомеопатична форма, в го-ляма доза и еднократно. Слушайте класическа, сериозна музика. През този период внимавайте да има ред във всичко, което вършите. Опитайте се да структурирате по нов на-чин много области от живота си. Опознайте благодатта на тишината и самотата и ги обикнете.
 Веднага се вижда, че всички по-горни препоръки идват от вертикалната аналогова верига на Сатурновия принцип: структура, олово, хвощ, черно, гробище, всички символи на смъртта и т.н. По-същия начин възможностите могат да се разширят на много други нива и да се съобразят с конкретния човек. Ако клиентът последва повечето от тези съвети, той неизбежно ще опознае и разбере принципа на Сатурн. Защото човек не може просто да извърши всичко това, без едновременно нещо да се случи в него.
Но понеже върши всичко доброволно, той няма да предизвика съпротива и така ще се научи да обича смисъла на принципа на ограничението, отказването и структурата (редукцията до най-необходимото). След този период той ще установи, че съприкосновението със старателно избяг-ваните преди проблеми на смъртта, самотата, тишината, го е направило по-зрял, че му е било позволено да опознае нови измерения на действителността. През периода той активно е вършил онова, което е трябвало да върши - учейки се е интегрирал нов за себе си аспект от действителността. Изпълнил е своя учебен план и е освободил проблема.
Ако въпросният клиент не последва препоръките, защото смята, че отказът, ограниченията и самотата „не са за него”, че не са му по вкуса и продьлжи да си живее по стария начин, Сатурновият аспект много скоро ще стане „лош” за него. Той принудително ще вземе „жертвата” си.
Така например някое пътно произшествие ще докара нашия клиент до болницата. В нея той ще трябва да се откаже от толкова много неща - от събирания, компании, обилна храна, всякакви удоволствия, от всичко, от което го посъветвахме да се откаже доброволно! Обстановката в болничната му стая се свежда до най-необходимото - точно такава стая го посъветвахме да си обзаведе. На всеки няколко дни ще вижда как карат починали хора по коридо-рите и неизбежно ще го споходи мисълта, че самият той при катастрофата е бил много близо до смъртта. Ние също го бяхме посъветвали да се замисли върху умирането и смъртта. Дълго ще стои сам и ще има достатъчно време за размисъл.
Както виждаме, крайният ефект е същият. Защото вече казахме, че учебната цел е предварително определена. Изборът, който ни е даден, е в това „как” да учим - доброволно или по принуда

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2006, 10:09:28 am »
Та...на мен в последно време ми протекоха всички възможни течащи работи из къщата. Първо водомерите се наложи да сменя по причудливи причини, после едните тръби вертикални, после неочаквано почна да тече чешмата в банята, после сама неочаквано спря, после душът се развали, после се полуоправи. Върхът беше че снощи ми се появи мокро петно на мокета буквално по средата на стаята направо отникъде. То сигурно има откъде де, ама още не съм установила, всичко около него и до него е сухо, стените и таванът също.

Знам, че Нептун отговарял за потопите, ама моят в момента просто не е в някаква особена фаза да прави това.

*

АН

Абе...
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2006, 11:03:28 am »
и да не виждаме фазата му :D , пак е удачно да мислим за Нептун :)

Идеята е, че е подходящо време да интегрираш нещо от неговите енергии.
Например, би могла да поразсъждаваш за връзката на личната си карма с националната. /Нептун от радикса в 12-ти дом има отношение към националната карма/
Би могла да поразсъждаваш и за емоционалните си привързаности /пак заради радикалния Нептун/

Ако смяташ, че ти е важно да улавяш фините енергии около теб, поразшири орбиса на транзитите и ще видиш, че тр.Меркурий ще активира наталния Нептун.
Транзитите обикновено ги усещаме към края сепарацията, но понякога по-чувствителните хора ги усещат още при началото на апликация.

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 09:50:15 pm »
Мамка му и прасе <_<  :blink:  :unsure:

Всичко започна тоя март, когато зяпайки си по картите, озяпах картата на един певец, който ми беше огромната несравнима дългогодишна ученическа суперлюбов.
Направи ми впечатление, че има точен съвпад на Сатурн с Венера.
После естествено наложих синастрия и се оказа, че тоя съвпад е в точен съвпад с мойта мила Лилит, която много любя, тача и милея.

Просто нямаше как да не ми направи впечатление.

Така, после обаче зазяпах картата на любимия си учител-Ошо и ха! Венерката му съвпад със Сатурна му. Е, доста широк съвпад, ама се пак...12 градуса и 21 градуса Козирог, върху моите Юпитер и Сатурн.

Приятелката ми от ученически години беше тия дни тук и и гледах картата, ма Венерка пак съвпад Сатурн -16, 21 козирог и пак там връз моя Сатурн и Юпитер.

После се присетих да метна очо на екс-съпруга, който е седмица по-рано от нея роден...ми нали няма нужда да ви говоря.  :D

Сега си бръщолевя тук с един приятелски на теми езотерични и доста ги разбира момчето, та ми е от доста време насам приятно да говоря с външен на системата ми от приятелски взаимоотношения човек. Гледам, гледам-а! Венерка съвпад Сатурн почти точен върху мойта Венера направо точно.

Взех да ровя, още една приятелка много близка ми в последните години е 24 и 25 в рибки, луната ми е на 19 там.

На другите просто не им знам датите, но и това стига-ми те хората, които са оказвали значимо влияние на живота ми, са все със съвпад Венера Сатурн и все върху някоя възлова моя точка.
Просто няма как да е случайност.

:wub:
-------------------------------------------------------------
------------------------------------------------
-----------------------------
Щото намерих още съвпадъци и да не идат зян допълвам:
 :blink:

Един мъж, който изигра много голяма роля в живота ми за няколко години-

И, О БОЖЕ!!! Един човек, който ми беше навремето преподавател, когото считам за най-силната си платоническа любов и който ми преобърна живота на 180 градуса  :o

Честно казано, аз съм наистина повече от шокирана, щото общо взето това са 90% от хората, които са оказали забележимо въздействие върху живота ми.

И в допълнение-солара ми за тая година и наложения върху него натал дават следното:

« Последна редакция: Януари 12, 2007, 09:57:26 pm от kaily »

*

АН

Абе...
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2006, 05:36:49 pm »
Цитат

На другите просто не им знам датите, но и това стига-ми те хората, които са оказвали значимо влияние на живота ми, са все със съвпад Венера Сатурн и все върху някоя възлова моя точка.

:wub:
класическият случай на кармични аспекти, срещи и пр.
Козирозите сте си избрали много кармични срещи за тоя живот :)
Съвпадите поне учат по приемлив начин :)  

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2006, 05:53:29 pm »
Кайли, чудя се как ли го правиш тоя номер с изрязването на отделни "пасажи" от синастричните карти? Направо шапка ти свалям, много профешънъл изглежда  :D
« Последна редакция: Октомври 21, 2006, 05:59:39 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2006, 06:16:53 pm »
Е добре де, обаче каква е характеристиката, качеството точно на съвпад Венера Сатурн?
И то на фона на факта, че мойта Венера неаспектирана, а моят Сатурн-властелин на хороскопа. Ако разбера точно какво е качеството на тоя съвпад, може би ще намеря ключе за нещо...

Лили, първо сейфваш картата, после има програмки за изрязване на част от тая карта, аз лично ползвам вградения фотоедитор-или в уиндоуса, или в МС офиса е вграден. Може обаче да не ти е инсталиран, а може и да ти е инсталиран и ти да не знаеш какво да го правиш.
А после изрязаната част качваш в интернета, аз ползвам hit.bg.

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2006, 06:42:42 pm »
Цитат
Е добре де, обаче каква е характеристиката, качеството точно на съвпад Венера Сатурн?
И то на фона на факта, че мойта Венера неаспектирана, а моят Сатурн-властелин на хороскопа. Ако разбера точно какво е качеството на тоя съвпад, може би ще намеря ключе за нещо...

Съвпадът Венера-Сатурн е една от символичните аналогии на Венера в Козирог, ако може така да се каже. Неаспектирана Венера във Водолей си е чиста уранова Венера, тук водолейското най-вероятно още повече се акцентира...  :o  B)
Други "вариации" на тема Венера/Сатурн могат да бъдат, например, следните:

- Сатурн на Дсц или в 7ми дом (сигнификатор Венера);
- Сатурн във Везни (и евентуално в Телец може би);
- Венера в Козирог или на МЦ (в 10ти дом);
- взаимна рецепция между Венера и Сатурн;
- и може би малко по-слабо изразено - владетел на Дсц в 10 дом или владетел на МЦ в 7ми, или силен мажорен аспект между владетелите на Дсц и МЦ.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2006, 07:14:21 pm »
И ако толкова те интересува тази неаспектирана Венера във Водолей, да вземем да й направим една тематична карта? Поставяме водолейската Венера на Асцендента и оттам нататък посторяваме цяла "верижка" от аналогии по следния начин:

- Венера във Водолей - съответствия - Венера в 11 дом, Венера в силен аспект с Уран, Уран в 7 дом, взаимна рецепция Венера-Уран...
Атрактивна за (на принципа за допълващите се противоположности):
- Венера в Лъв;
- Венера в 5 дом;
- Венера/Слънце.

- Венера във Водолей, Луна в Риби във 2ри производен дом от знака на Венера - атрактивна за: Луна в Телец/Скорпион, Луна/Венера и Луна/Плутон, Луна в 8 дом; Луна/Уран.

- Венера във Водолей, Слънце в Козирог в 12ти производен дом от знака на Венера - атрактивна за: Слънце в Риби/Дева, Слънце/Меркурий и Слънце/Нептун, Слънце в 6 дом; Слънце/Уран.

- Венера във Водолей, Марс в Рак (?) в 6ти производен дом от знака на Венера - атрактивна за: Марс в Дева/Риби, Марс/Меркурий и Марс/Нептун, Марс в 12 дом; Марс/Уран.

По същата схема можеш да построяваш тематични карти за всяка лична планетка - Слънце, Луна, Венера, Марс, за владетеля на Дсц също B)

Но пък си мисля, че "неаспектираната" ти Венера всъщност не е толкова неаспектирана - ако се отчете опозицията й с Уран, се получава нещо като "два пъти" водолейска Венера. Но това си е моето субективно 'виждане' на нещата и възприета от мен система на разглеждане на наталните констелации, не претендирам, че е правило с универсално приложение...  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2006, 07:25:19 pm »
Цитат
...хората, които са оказвали значимо влияние на живота ми, са все със съвпад Венера Сатурн и все върху някоя възлова моя точка.

А пък тук случайно или не толкова случайно се сетих, че въпросният съвпад Сатурн/Венера би могъл да бъде и "огледало" на твоя Марс... в Рак, нали правилно се сещам?  :rolleyes:

По същата логика се получава следното:

Марс в Рак - аналогии - Марс/Луна, Марс на ИЦ (или в 4 дом), Марс и Луна във взаимна рецепция;
Марс в Рак - "огледало" - Марс/Сатурн, Марс в Козирог, Марс на МЦ (в 10 дом), Марс в рецепция със Сатурн;

Атрактивен за - Венера в Рак/Козирог, Венера/Луна и Венера/Сатурн, Венера на ИЦ (в 4 дом) или на МЦ (в 10 дом).

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Абе...
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2006, 08:45:29 am »
Цитат

СЪДБАТА КАТО ШАНС

Mnogo hubawa knijka,radvam se 4e i drugi са я чели

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2006, 09:51:58 am »
Да бе, мерси за аналогиите, ама какво значат те в крайна сметка?
А иначе трети и девети дом са ми интерсептирани водолей и лъв, Венера водолей и Уран в Лъв. Та няма начин да няма нещо тук...то на принципа на:

Седя си аз на пост и се взирам в тъмното. Гледам, гледам-нищо, гледам, гледам - пак нищо...и си викам-тая работа не е току така, тука има нещо... :D

Още повече, че Венера е в точен съвпад с Веста. На върха на трети е козирог, Сатурн е съуправител и на водолей и т.н.-всякакви разсъждения на тема...обаче мен ме интересува на какво трябва да не научи чуждият съвпад Венера-Сатурн връз мойте мили планетки и не само.  :blink:
То впрочем Зета в една комбинация даваше за владетел на хороскопа ми Венера. :unsure:  

*

АН

Абе...
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2006, 04:59:49 pm »
Цитат

в радикса: аналогиите на Сатурн /власт, авторитет, забрани, дисциплина, табута, модели, традиции, разбирания и т.н./ ще се опитват да контролират, да филтрират, да ограничават аналогиите на Венера /чувства, любов, пари, творчество и т.н./, но надделее ли Венера, човек отива в крайности.

кармично: стремеж към хармония чрез продължителен, траен процес на търсене и постигане на мъдрост, зрялост и т.н.

В различни периоди, на различни етапи, по различен начин излизат задачите по аспекта :)  

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #13 -: Октомври 23, 2006, 07:47:53 pm »
стремеж към хармония чрез продължителен, траен процес на търсене и постигане на мъдрост, зрялост и т.н.
Я виж ти, я виж ти...формулировката ти ме устройва и ми харесва, лепна ми като на свинче звънче.  :D  :P
Сега си метна едно очо на солара за догодина впрочем...и познайте...Венера съвпад сатурн натален.  :rolleyes:

Таман се бях зачудила поради що ли точно сега ми излезе на дневен ред да осъзнавам тия съвпади.

*

Kali

• **
  • 1411
Абе...
« Отговор #14 -: Октомври 23, 2006, 08:28:45 pm »
Цитат
но надделее ли Венера, човек отива в крайности.

В различни периоди, на различни етапи, по различен начин излизат задачите по аспекта :)
А може ли да се приеме, че ако надделее Сатурн това също е крайност? Може ли и Венера или всяка друга планета да бъде понякога учител на Сатурн?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #15 -: Октомври 23, 2006, 08:59:23 pm »
Цитат
Цитат

А може ли да се приеме, че ако надделее Сатурн това също е крайност? Може ли и Венера или всяка друга планета да бъде понякога учител на Сатурн?
Хмм... не знам дали и доколко може и кой на кого да бъде Учител, но нито едната, нито другата крайност не е за предпочитане. Все пак Венера-Афродита е дъщеря на Сатурн, а Сатурн екзалтира в знака Везни, чиято владетелка е Венера (Афродита Урания).

Срещала съм жени с натален "хард" аспект между Венера и Сатурн, които буквално се люшкат между тези две крайности - между сатурнов аскетизъм с присъщите му високи летви и изисквания, от една страна, и венерина пандемия и нисък праг на приемливост в преценката на избора в изразяването на някои венерини аналогии, от друга.
Всичко живо в Природата има нужда от уравновесяване, балансиране, и начините за това могат да бъдат най-различни, стига да сме в състояние да видим кога ни се изпращат тези 'знаци'... но мнозина от нас все още не сме/са...  :huh:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #16 -: Октомври 23, 2006, 09:27:27 pm »
Естетиката е Венера, нива над Сатурн, как да не може да го дърпа.
Принципът е Сатурн-етика, Венера-естетика.
Естетиката е висша вибрация на етиката, в Япония май думата за красота и за истина беше една и съща.
Което е красиво, е истина, което е истина, е красиво.
Човекът, който се движи по вибрациите на естетиката и красотата, не може да върши грозни неща, отвътре не му идват да ги върши.
Т.е. 10-те божи заповеди се спазват насила, когато минеш във висшата вибрация на Венера, тези заповеди стават вътрешна необходимост, защото това поведение е красиво...

Эстетика         6.0
Энтузиазм         4.0
Сильный интерес         3.3
Консерватизм         3.0
Скука            2.5
Антагонизм         2.0   
Боль            1.8
Гнев            1.5
Скрытая враждебность      1.1
Тревога            1.02
Страх            1.0
Отчаяние         0.98
Горе            0.5
Смерть тела         0.0
« Последна редакция: Октомври 24, 2006, 10:00:31 am от kaily »

*

АН

Абе...
« Отговор #17 -: Октомври 24, 2006, 02:05:54 pm »
Цитат
Цитат

Като се съобразим със силата на планетите, която те носят от прапринципите си /топло, сухо, студ и влага/, Сатурн естествено надделява над Венера. Като числов израз древните астролози са приемали за Сатурн сила около 16, а за Венера - около 11.

Естествените неща обикновено не ги приемаме за крайност :)  - затова, когато се случи в конкретния хороскоп Венера поради позицията си да е по-силна от Сатурн, то такъв човек, например, както си изглежда сдържан и едва ли не студен, ако бъде обхванат от любов, може да върши абсолютно неочаквани неща :) Може да бъде обхванат и от ревност и тогава неочакваните неща са даже нежалани :)

Иначе всяка планета сама за себе си има крайности - изявите и, например, в  падение :)

И всяка планета, която е в по-добро космично състояние, се предполага, че се изявява по-висшо от планетите в по-лошо космично състояние, особено ако човек нищо не е отработил по тях :), т.е. всяка би могла да бъде учител за другата :)  

*

АН

Абе...
« Отговор #18 -: Октомври 24, 2006, 02:07:45 pm »
Цитат
Човекът, който се движи по вибрациите на естетиката и красотата, не може да върши грозни неща, отвътре не му идват да ги върши.

обикновено, щом сме все още на земята, имаме по-малък или по-голям проблем с движението по вибрациите на естетиката и красотата :D  

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #19 -: Октомври 24, 2006, 05:53:23 pm »
Що да имаме проблем?
Че Земята е съвършено красива, къде из космоса, висшите светове или отвъдното ще можеш да се насладиш на такава съвършена топла есен жълта примерно?