Аз ще ви замъкна към Щатите B) със следните споделени наблюдения на един американски автор:
• Холивуд е място, където ще ви забият нож в гърба, а след това ще ви арестуват за носене на незаконно оръжие
• Изгледа ме без да мигне, при което може би скри мислите си, стига да ги имаше.
• Случват се такива дни. Срещаш само изкукуригал народ.
После се гледаш в огледалото и си задаваш разни въпроси
• Къщите на кинозвездите. И на това ако му казват звезди… Ветерани на хиляди чужди легла!
• Вечерях в едно заведение близо до Хилядата дъба. Храната беше лоша, но обслужването бързо. Девизът гласеше:нахрани го и ги изхвърли. Много сме заети. Не можеш да ни губиш времето, като се мотаеш с втора чаша кафе, мистър. Заемаш място, което носи пари. Виждаш ли опашката отпред? И те искат да вечерят. Или поне така си мислят. Един Господ знае защо им е щукнало да дойдат точно тук. Ако изядат една консерва у дома, сто на сто ще им е по-вкусно.
• Калифорния - щатът универсален магазин. Количество без качество.
• Приближих се до нея и тя ме продупчи с две ледено сини сачми, които в нейният случай минаваха за очи…
• Гласът й би могъл да се използва като разтворител на бои и лакове.
• Можеш цял живот да прекараш в Холивуд и никога да не видиш онова,
което показват в киното.
• В киното, ако спестите половин долар ще имате счетоводна работа за пет.
• Киното е единственият бизнес в света, в който можете да вършите колкото си искате грешки и пак да спечелите пари.
• Бях замаян като дервиш, безсилен като повредена перална машина, смазан като настъпен банан, неуверен като синигер и със същите шансове за успех като балерина с дървен крак
Уличниците се държат винаги крайно почтено. Освен най-евтините
• Вдигнах ръка и потърках устните си. Имах чувството, че устата ми е претъпкана със зъби
• Ще постигна много повече, ако се разрева на рамото на някой варел.
• Не бих ти дал и изгорена кибритена клечка
• Вътре седеше жена без възраст, каквито има в държавните канцеларии из цял свят. Те никога не са млади, но и не остаряват. Нямат красота, нито обаяние, да не говорим за елегантност. Не са длъжни да се харесват на никого. Работата им е сигурна. Държат се възпитано, но никога любезно, умни са и знаят какво трябва, без да се интересуват от нищо.Те са точно онова, в което се превръщат хората, щом заменят живот срещу съществуване и амбиции срещу осигуреност