Здравей Гост

Върти ми се една мисла...

• 113 Отговора
  • 16581 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #100 -: Октомври 19, 2006, 03:10:06 pm »
Цитат
касае работата над Аза, независимо като шеф или като подчинен, независимо като наемен работник или като собственик на бизнес - не това ще е важно за Сатурн в 9-ти дом.
Което и да си избереш като форма, ще имаш провокации за Аза. :)

Сети се за тантристките възгледи за живота - прави каквото трябва толкова съсредоточено, че да забравяш всичко друго и се наслаждавай на сегашния си избор и неустойчиво равновесие :)
Бе това ясно, стана ми ясно още даже преди ти да го напишеш, толкова ми е ясно, че просто по-ясно от това не може да бъде.
Ма аз сега друго питам...като къде ще им бъде угодно на Силите да ми мачкат Аза най-много? Като как ще им бъде най-удобно да им се подложа?
Не може ли е така некак си да врътна ино бизнесче, че да им се подложа по-удобничко, докато си върша работата.

*

АН

« Отговор #101 -: Октомври 19, 2006, 03:18:47 pm »
Цитат
Не може ли е така некак си да врътна ино бизнесче, че да им се подложа по-удобничко, докато си върша работата.
кое на практика ти пречи да правиш бизнеса, като го искаш, вместо да го умуваш от разните гледни точки, включително астрологична? :)
Гаранции ли търсиш? :)  

*

kaily

• 5145
« Отговор #102 -: Октомври 19, 2006, 07:25:40 pm »
Ми бизнесът иска да вложиш време, енергия, труд, пари, които нямаш, крие риск, то да не е сега дали да си изчопля лявата ноздра или дясната.
Може да стане така че да загубя месеци, пари и шансове пропуснати.
Как може да се прави бизнес, без да го изумуваш от всички гледни точки? То де се вика, за пари в банка да кандидатстваш, ти трябва умуване на бизнес план. Много учудваща позиция това твоята. :huh:  

*

АН

« Отговор #103 -: Октомври 20, 2006, 09:39:08 am »
Цитат
Ми бизнесът иска да вложиш време, енергия, труд, пари, които нямаш, крие риск, то да не е сега дали да си изчопля лявата ноздра или дясната.
Може да стане така че да загубя месеци, пари и шансове пропуснати.
Как може да се прави бизнес, без да го изумуваш от всички гледни точки? То де се вика, за пари в банка да кандидатстваш, ти трябва умуване на бизнес план. Много учудваща позиция това твоята. :huh:
да, трябва да се умува и да се разграничат условия от пречки.
Тия, които имаха вътрешна потребност да работят сами, започнаха преди 15 години. Въпросът е какво ги мотивира.
Подходящата мотивация за успешен бизнес е не духовно израстване, а финансово:)
Свободата, както доста пространно обяснява Торо/ ако го харесваш  като писател/, е по-голяма като наемен работник.
Бързите транзити сега насочват вниманието към парите, но пък Сатурн и Юпитер май искат свобода......
Естествено е, на около 40 години, човек да поиска промяна и да се преориентира. Няма защо да се доверява на избора на 20-годишно хлапе:)
По рождение стабилността и благополучието следва да те интересуват.
Ти и до сега работеше сама.
За по-сериозни и мащабни собствени бизнеси май е по-добре още да поумуваш и да поизчакаш.
Последното никак не значи, че трябва да зарежеш интервютата и опитите все пак малко повече да поработиш като наемен работник. Може би няма да ти хареса, защото там управлява Венера, а тя сега е напрегнато аспектирана, но си е важно в дългосрочен план.

*

kaily

• 5145
« Отговор #104 -: Октомври 20, 2006, 09:59:40 am »
Цитат
все пак малко повече да поработиш като наемен работник. Може би няма да ти хареса, защото там управлява Венера, а тя сега е напрегнато аспектирана, но си е важно в дългосрочен план.
Егати йезуитското обяснение.  :D
Да, почнах собствен бизнес още в началото на 90-те, а фирмата ми е от 90-та точно година.  ;)
Какво ме е мотивирало-не знам точно, аз съм повече предприемач по дух, то аз опити за бизнес правех и преди фирмата ми да стартира, събирах 89-а едни пуловери от цяла България, щото ме бяха излъгали, че в Гърция са луднали по домашно плетени пуловери от груба вълна, бех се напълнила с пуловери, китеници и молци.  :lol:
След това се хванах не с износ на пуловери, а с внос на такива образно казано. А после минах в другата сфера и там висях 10 години.
Тая идея ми хрумна на едно ниво преди две години и после я забравих, а сега покрай интервютата попаднах на една мацка, която е тръгнала да я реализира, ама се е напълнила с администрация първо и ми се струва, че копа в леко погрешна посока. Както и да е де, такива услуги още няма развити, има място за настаняване на пазара, не иска много пари, иска повече организация, структура и обмисляне.
А от друга страна имам вече близо от месец обещание от едно място да ме вземат нито знам заплата, нито условия, защото не искаха да кажат. Обаче мястото наистина си струва, парите изобщо няма да са много, но мястото ми се струва много добро за заплюване.
Обаче те се бавят там, уж беше преди седмица, преди две, звъня, казват, че уговорката остава, обаче се занимават със структурата в момента, просто не знам какво става.
Ако ставаше там, защо се бавят, дали не искат висшите сили да ми дадат шанс да опитам тук. Наистина съм леко объркана.
Да, моя приятелка ми беше тия дни на гости, ще заминава да бачка в чужбина да гледа старци по някакви острови, като се наслушах какво и как ще прави, и взе, че ми помина мерака да се влача и аз по стъпките и. Значи вариантите лекичко отпадат сами. По интервюта да, ходих, имах няколко възможности за малко пари, не се навих, щото ако ще са малко пари, по-добре да дебна онова място там, де уж съм заплюла.
Та сега хем чакам да ме викнат а дано оттам, хем в същото време използвам времето да мисля на тема-а какво ако с оня бизнес.
Просто предприемаческият дух в мен ме човърка и не ми дава мира.
То най-добрият вариант е фирмичка в холдинг-в по-голяма групировка и структура и аз като местен феодал, ръководещ и развиващ тая фирма. Т.е. фирма, която не е моя, а на некой, де примерно пере пари, пък аз като управител. Ма де го такъв, познавам един-двама отпреди години, които биха могли да поемат точно тази идея, ма ...абе объЛкана съм.

Та какво ме мотивира-има идея и тая идея си е наумила да се реализира и чрез мен. И почва да ме човърка да я проявя. Общо взето това ме мотивира. А повечето пари определено също са ми мотивация, както и факта, че ги печеля с ей тия две ръце и че печалбите ми зависят от мен, както и загубите, а не от касиерката, която изчислява работната ми заплата и е достатъчно некадърна винаги да я изчислява погрешно.

Може ли примерно да реша, че понеже Венера е напрегнато аспектирана в момента, това е една от причините да не става още нищо с оная работа? И ако е така, кога ще се разаспектира тая Венера?

« Отговор #105 -: Октомври 20, 2006, 10:38:43 am »
Кайли миличко,сега ще си направя шега и предварително те моля да не се сърдиш,щото усилено мисля как да ти се помогне,но от това,което прочетох първата ми мисъл беше за теб :) Този коментар ми напълни душата :D

Ако имате проблеми, Апостол ще ги разреши

Днес цял ден се забавлявам с творчеството на един изключителен копирайтър и всестранно развит специалист, при това българин - Апостол Апостолов. На човека веднага му личи, че е прекарал поне няколко седмици в четене на американски сайтове за реклама тип "промиване на мозъка", след което е решил да пробва придобитите знания на родна почва. Човекът предвидливо се е насочил към три многолюдни пазарни ниши в България: едната е на хората, които желаят да отслабнат, втората - на търсачите на предсказания, врачки и хороскопи, а третата - на хората, които са подочули, че американците изкарват милиони от Интернет бизнес и им се иска да направят нещо подобно, без да се напрягат особено много.

Първо попаднах на сайта, който обещаваше луди пари от създаването на Интернет бизнес. Доста му се посмях - не само заради обещанието да стана "червива от пари", ако си купя книжките на автора, а и заради убедителния рекламен текст, който включва дори нещо подобно на опити за хипноза. Доста мои познати, както и аз самата, следваме препоръки, които съм сигурна, че се съдържат във въпросния курс, но все още не сме стигнали до момента на "въргалянето в пари". Може би тепърва ни предстои, кой знае?

Специалистът по онлайн маркетинг г-н Апостолов, обаче, не спира дотук. Той се занимава и с астрология, и знае методите, с които всички български манекенки се поддържат слаби. При разглеждане на тези негови сайтове вече започнах да се смея с глас. Много ми допада този стил на рекламен текст. Подсеща ме за американеца John Skorczewski, който ме спамна преди известно време, но продължих да чета бюлетина му (единственото изключение, което правя за спамър), тъй като има някои интересни идеи. Една от тях е да съставим сайт за продажба на продукт или услуга по подобие на писмо, както се препоръчва в класическата The Robert Collier Letter Book. Струва ми се, обаче, че ако прекалим със следването на неговите препоръки, вместо към нас да потекат тълпи от доволни клиенти, по-скоро на потенциалните ни клиенти ще им потекат сълзи от смях, докато четат рекламните ни послания. Буквално това се случи с мен, докато четях сайтовете на г-н Апостолов. Вижте ги и вие - едва ли ще променят живота ви към по-добро, както обещават, но деня ви - със сигурност, като ви осигурят порция смях.

написано от Silvina @ 3/21/2006 08:14:00 PM    

*

kaily

• 5145
« Отговор #106 -: Октомври 20, 2006, 11:48:58 am »
Апостол Апостолов беше първият астролог, направил ми хороскоп точно в размирната есен на 1989 година...и впрочем доста точно ми каза някои неща.
Ти си много чуден човек-всеки бизнес е тръгнал от някаква идея, развитието и, опитите дали става или не става и евентуалното и ставане. От 10 идеи сигурно 1 или две оцеляват, другите просто не се опитват, а от 10 опитани оцелява сигурно една.
Така или иначе аз близо 20 години се храня от собствен бизнес и е такива идеи, значи има хляб там, нали?
Това идеите сегашни на Апостол да ти напомнят моите идеи е все едно астрологията на Ан да ми напомни ясновидката Звездина от телевизия 2001.
Чат ли си, за страничен наблюдател всичко е шарлатания. Значи явно ти се явяваш страничен наблюдател в предприемачеството.

*

АН

« Отговор #107 -: Октомври 20, 2006, 05:33:27 pm »
Цитат

Може ли примерно да реша, че понеже Венера е напрегнато аспектирана в момента, това е една от причините да не става още нищо с оная работа? И ако е така, кога ще се разаспектира тая Венера?
че що да не можеш да решиш така :)

Виждаш - Меркурий и Юпитер даже може вече да са я разаспектирали :D , но Нептун...... :)

Нали сме вече достатъчно големи, като усем, че всичко ни кара да бързаме, да се спираме съвсем тенденциозно :D

Остави ги нещата да се случат сами - всеки момент може да се случат. Нали е много вероятно желанието ни да поражда сила с обратен знак :)  

« Отговор #108 -: Октомври 20, 2006, 06:43:37 pm »
Цитат
Апостол Апостолов беше първият астролог, направил ми хороскоп точно в размирната есен на 1989 година...и впрочем доста точно ми каза някои неща.
Ти си много чуден човек-всеки бизнес е тръгнал от някаква идея, развитието и, опитите дали става или не става и евентуалното и ставане. От 10 идеи сигурно 1 или две оцеляват, другите просто не се опитват, а от 10 опитани оцелява сигурно една.
Така или иначе аз близо 20 години се храня от собствен бизнес и е такива идеи, значи има хляб там, нали?
Това идеите сегашни на Апостол да ти напомнят моите идеи е все едно астрологията на Ан да ми напомни ясновидката Звездина от телевизия 2001.
Чат ли си, за страничен наблюдател всичко е шарлатания. Значи явно ти се явяваш страничен наблюдател в предприемачеството.
Кайли,слънчице не се гавря с човека,той каквото си го е направил,го е направил.Може да е добър астролог,но за мен е по-скоро,човек хванал цаката как да се обогати лично.

Защо ми дойде на ум за теб,ще ти кажа.От наколко дена се тръшкам как да ти помогна да си осъществиш идейката за бизнес така,че да ти остава свободно време,а снощи се заврях дира и налетях на Апостолов и www.LudiPari.com .Прочитайки наименованието си казах  "ЕВРИКА" спасихме Кайли,но после.......
« Последна редакция: Октомври 20, 2006, 06:54:52 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

kaily

• 5145
« Отговор #109 -: Октомври 20, 2006, 06:52:49 pm »
Ъха, на мен в последните 15-ина години ми оставаше предостатъчно свободно време...така ми се подредиха или аз ги подредих нещата.
Имах колкото за хляба и чат пат за малко луканчица, но по-важно ми беше свободното време, необходимо за самоусъвършенстване.
Ама сега ми се иска да наблегна на външния свят, парите, властта и всичко останало.  :D ...и все пак да ми остава и по някоя свободна минутка...

*

АН

« Отговор #110 -: Октомври 21, 2006, 05:19:09 pm »
Цитат
От наколко дена се тръшкам как да ти помогна да си осъществиш идейката за бизнес така,че да ти остава свободно време,а снощи се заврях дира и налетях на Апостолов и www.LudiPari.com .Прочитайки наименованието си казах  "ЕВРИКА" спасихме Кайли,но после.......
kaily обича да провокира.  :D Господарят на Аза и управлява и знака Водолей :)

Задава въпроси на първо място на себе си, като вече си има идея за отговора :)
Т.е. търси отговори комбинирано, кажи-речи, магически :D  

« Отговор #111 -: Октомври 21, 2006, 07:43:33 pm »
Цитат
Цитат
От наколко дена се тръшкам как да ти помогна да си осъществиш идейката за бизнес така,че да ти остава свободно време,а снощи се заврях дира и налетях на Апостолов и www.LudiPari.com .Прочитайки наименованието си казах  "ЕВРИКА" спасихме Кайли,но после.......
kaily обича да провокира.  :D Господарят на Аза и управлява и знака Водолей :)

Задава въпроси на първо място на себе си, като вече си има идея за отговора :)
Т.е. търси отговори комбинирано, кажи-речи, магически :D
Аз се бях засвяткал за волни пожертвования :rolleyes:  :D  :D  :D

*

kaily

• 5145
« Отговор #112 -: Октомври 22, 2006, 09:41:29 am »
Великолепна идея.  :rolleyes:
Да обявявам ли банкова сметка?  

*

kaily

• 5145
« Отговор #113 -: Октомври 27, 2006, 08:06:01 pm »
Оооо, ма вие нищо не знаете.
Завъртя ми се друга мисла.  :P
Оше по-фина и по-лека от предишната, свързана е с интернет и информация, да речем и с лека нотка на забавление, но съвсем сериозна иначе.
Е нов хорар  :rolleyes:

Ааан, кажи, че ще стане, кажи, че ще стане.  :D  :lol:  <_<  B)  ;)
« Последна редакция: Октомври 27, 2006, 08:07:05 pm от kaily »