Здравей Гост

Северен възел на Асцендента

• 44 Отговора
  • 11990 Прегледи
*

sunrain

• 6710
« -: Октомври 16, 2006, 11:15:30 pm »
Не открих да сте обсъждали тази тема. Какво разкрива северен възел в съвпад с Асцендента? Нещо, като да се достигне връх и развие знака или дома, в който попада или кармични задачи ... Абе незнам и аз, точно си ги съчинявам. Някакви идеи?  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #1 -: Октомври 16, 2006, 11:38:57 pm »
Цитат
Не открих да сте обсъждали тази тема. Какво разкрива северен възел в съвпад с Асцендента? Нещо, като да се достигне връх и развие знака или дома, в който попада или кармични задачи ... Абе незнам и аз, точно си ги съчинявам. Някакви идеи?
От това,което четох тези дни мисля,че би трябвало да означава нов кармичен урок на Аза.Да откриеш кой си в действителност.

Е, "даскалиците" ми ще кажат със сигурност как съм се справил ;)  B)  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2006, 08:04:43 am »
Перфектно си се справил, Док :)

Означава и сгъстяване на кармата във времето. Човек живее много кармичен живот, в който  си получава "наградите и наказанията" незабавно. Без да се отлагат за следващи прераждания.
Всичко друго си зависи от знака и аспектите. И от избора.......

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2006, 08:24:56 am »
СЛВ в съвпад с Асц в натал или по транзит?

Между другото, имах една приятелка с възли в точен съвпад с линията Асц-Дсц в радикса, натоварени водни знаци и 4 дом... все още се мъча да я разбера, но не успявам - почти на 25 години е, води много изолиран живот вкопчена в родителите си и продължава да чака красивия Принц да се появи и да я събуди от летаргичния й сън с целувка... очаквания големи, резултати - засега никакви  :blink:  B)
« Последна редакция: Октомври 17, 2006, 08:30:18 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2006, 08:42:48 am »
В натал. Транзитът ще сгъсти още повече кармата. И ще бъде възвръщане на възлите на рождената им позиция. Така периодът е "двойно" натоварен - веднъж зариди Асцендента , втори път заради възвръщането :)  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2006, 10:16:56 am »
Аз питам за натала. Предполагам, че при транзит и завръщане сигурно още по-силно се подчертава темата. Лили, явно говорим за същото разположение на възлите, но не бих казала, че човека е така затворен. Затова ми е интересно какво подсказва подобна позиция. Знам, че е свързано с кармата, но какво ще е ...  

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2006, 10:21:03 am »
Тази тема е интересна и за мен. Аз имам съвпад на северен възел с МС, а Южен възел-с IC и Слънце. А при баща ми е обратното. Той има съвпад на Южен възел с МС, а Северен възел с IC и един сериозен стелиум-Меркурий, Слънце, Луна, Юпитер.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #7 -: Октомври 17, 2006, 11:30:36 am »
Цитат
Аз питам за натала. Предполагам, че при транзит и завръщане сигурно още по-силно се подчертава темата. Лили, явно говорим за същото разположение на възлите, но не бих казала, че човека е така затворен. Затова ми е интересно какво подсказва подобна позиция. Знам, че е свързано с кармата, но какво ще е ...
Ами да спреш да се виждаж през очите на другите и най-вече на партньорите /особенно ако АСЦ ти е воден знак си надарена с Голяма сензитивност и лесно улавяш техните възприятия за теб,а от това следва ,че нагаждаш личността си според очакванията им/.В този живот кармата ти е да откриеш собствената си идентичност, да намериш коя си ти самата.
Гледай филма "Булката беглец" ще ти помогне ;)  

*

АН

« Отговор #8 -: Октомври 17, 2006, 02:02:44 pm »
"Предопределеността" може да е по-голяма, отколкото за другите хора, и става много важно осъзнаването на възможностите и избора пред човек :)  

« Отговор #9 -: Октомври 17, 2006, 03:30:48 pm »
Цитат
Тази тема е интересна и за мен. Аз имам съвпад на северен възел с МС, а Южен възел-с IC и Слънце. А при баща ми е обратното. Той има съвпад на Южен възел с МС, а Северен възел с IC и един сериозен стелиум-Меркурий, Слънце, Луна, Юпитер.
При теб отговора е в семейството,ще се явяваш като "майка квачка",която трябва да обръща внимание на пиленцета.Възможно е отриагираш много наивно на членовете на семейството,а също така да имаш проблеми с наследство от близки членове на фамилията.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Октомври 17, 2006, 04:21:53 pm »
Цитат
Цитат
Ами да спреш да се виждаж през очите на другите и най-вече на партньорите /особенно ако АСЦ ти е воден знак си надарена с Голяма сензитивност и лесно улавяш техните възприятия за теб,а от това следва ,че нагаждаш личността си според очакванията им/.В този живот кармата ти е да откриеш собствената си идентичност, да намериш коя си ти самата.
Гледай филма "Булката беглец" ще ти помогне ;)
Не става дума за мен  :P Човекът с това разположение на възлите е мъж и асцендента е Дева.
 Колкото до "Булката беглец" филма ми е познат добре. До преди известно време бих могла да кажа, че и ролята идеално би ми паснала. Ама да не говоря за себе си, че съм тежък случай  :D  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2006, 04:29:47 pm »
Цитат
Я! И моят северен е в съвпад с МС, и още в съвпад с Плутон в дева, а южен в рибка.
Пише, че било могъща позиция, високо положение в обществото и тиририрам...ама...

« Отговор #12 -: Октомври 17, 2006, 05:58:14 pm »
Цитат
Цитат
Я! И моят северен е в съвпад с МС, и още в съвпад с Плутон в дева, а южен в рибка.
Пише, че било могъща позиция, високо положение в обществото и тиририрам...ама...
Я,пък моя е на МС,но пък в Стрелец :D  :D  :D  :D  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #13 -: Октомври 17, 2006, 06:14:37 pm »
Следователно следва да сме цъфнали и вързали.  :P
Ама наистина интересна работа-събрали сме се хора с акцентирани възли, от що ли ще да е това..

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #14 -: Октомври 18, 2006, 01:09:57 pm »
Цитат
Цитат
При баща ми Северният е в Риби и наистина беше постигнал високо положение в обществото. Но Сатурн в 10-дом не го подмина :unsure: . Преди около 3 години фалира. Важното е че е жив и здрав. :)  

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #15 -: Октомври 18, 2006, 01:16:43 pm »
Цитат
Цитат
При теб отговора е в семейството,ще се явяваш като "майка квачка",която трябва да обръща внимание на пиленцета.Възможно е отриагираш много наивно на членовете на семейството,а също така да имаш проблеми с наследство от близки членове на фамилията.
   Това може да се каже за всяка жена. ;)  

*

АН

« Отговор #16 -: Октомври 18, 2006, 05:04:35 pm »
Цитат

Ама наистина интересна работа-събрали сме се хора с акцентирани възли, от що ли ще да е това..
може би така да се поддържа някаква по-жива връзка с предишни опитности и това да стимулира търсенето на осъзнаване сега :)  

« Отговор #17 -: Октомври 18, 2006, 06:29:15 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Това може да се каже за всяка жена. ;)
Ако в минал живот си се отнасяла с неблагодарност към семейството,което те е изхранвало,то в този ти предстои да влезеш в ролята на ръката ,която изхранва.При това положение на възлите си кармично задължена на семейството,вероятно ще имаш проблеми с някое от децата или със съпруг.В случая с мъжа,него или го няма или е много слабохарактерна личност и на теб ще ти се наложи да влезеш в ролята и на баща и на майка.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #18 -: Октомври 18, 2006, 06:56:22 pm »
Цитат
Ако в минал живот си се отнасяла с неблагодарност към семейството,което те е изхранвало,то в този ти предстои да влезеш в ролята на ръката ,която изхранва.При това положение на възлите си кармично задължена на семейството,вероятно ще имаш проблеми с някое от децата или със съпруг.В случая с мъжа,него или го няма или е много слабохарактерна личност и на теб ще ти се наложи да влезеш в ролята и на баща и на майка.
 Много силни думи. В астрологията няма еднозначни неща. :)

Знаеш ли на мен какво ми харесва в нея?  Философията и мъдростта, причинно-следствените връзки, самопознанието.

А ти какво виждаш в астрологията?

И още: Според мен си умен мъж, малко вероятно е да си на 32 години. Криеш се.

Поздрави.

« Отговор #19 -: Октомври 18, 2006, 07:11:45 pm »
Цитат
Цитат
Много силни думи. В астрологията няма еднозначни неща. :)

Знаеш ли на мен какво ми харесва в нея?  Философията и мъдростта, причинно-следствените връзки, самопознанието.

А ти какво виждаш в астрологията?

И още: Според мен си умен мъж, малко вероятно е да си на 32 години. Криеш се.

Поздрави.
Живота ми се стече така,че трябваше да помъдрявам на бързи обороти,три години ми костваше възстановяването от пълна лявостранна парализа,на легло на 18 години без да можеш и до двете нули да отидеш сам :D .

А сестра ми е запалената по астрология и често сме спорили с нея по точно този въпрос,но от няколко седмици се ровя усилено и аз ;)  :D ,чета и откривам,че понятието зодия е като да кажеш в кои сезон едно растение вирее.Благодарско на АН,Лилие  :wub: ,че ме насочваха в коя посока да се информирам и не ми дадоха всичко на готово,а ме оставиха сам да си поблъскам главата ;) .
Сега съм малко като папагал,който предава това ,което е научил и бърза да си напери перушината с наученото,но не мога да дам мнение какво виждам в астрологията,защото все още го градя.