Здравей Гост

странни усещания

• 8 Отговора
  • 3126 Прегледи
*

DDD

• *
  • 286
    • http://
странни усещания
« -: Ноември 26, 2006, 12:18:17 am »
Сънувах че някой ме бута за да се събудя, когато уж се събудих сънувах че половината ми тяло олеква и се опитва да се издигне над леглото,имах чувството че краката ми бяха в безтегловност и се отлепят  посока нагоре за да се издигне цялото ми тяло,само главата ми тежеше и се опитвах да запазя самообладание за да не се отпусна и полетя във въздуха . Малко се уплаших,случвало ми се е и друг път и никога не съм се отпускал напълно и не съм се издигал над леглото. После мисля че наистина се събудих...но не съм много сигурен

*

АН

странни усещания
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2006, 09:08:07 am »
е, ако напоследък си забравил, че не си само физическо тяло, сънят може да ти го припомня :D

може да ти подсказва, че имаш и неуползотворен капацитет :)

може да ти подсказва, че емоционално си на грешен път :)

и продължавай нататък сам какво още може да е сънят :D  

*

Гостенка

странни усещания
« Отговор #2 -: Декември 02, 2006, 02:34:52 am »
Едни странни усещания имах и аз, за които ме подсети тази тема.
Увлякана в ежедневието набързо изтласках спомена в подсъзнанието, за да изплува отново. Но немога да ги опиша така като ДД, защото при мен беше непосредствено след събуждане, мислех си за спомени върху някакъв сън , и на два пъти сякаш усетих вятър над себе си ( и то силен, сякаш истински) и сякаш нещо поседна отгоре ми...придружено сякаш от някакви звуци и вибрации...трудно описуемо, но и двата пъти не продължи повече от 30 сек. ,през това време се завих през глава и се молех да свърши по-бързо и никога да не се повттори , защото много се уплаших, а и чувството за чуждо присъствие бе доста осезаемо., всичко е възможно предпочитам да мисля, че е някакъв сън, но незнам..тогава около половин час стоях под завивките, преди да посмея да погледна  :) А, и когато ме сполетя далеч нямах някаква специална мистична настройка...

*

Lillie

• 30532
странни усещания
« Отговор #3 -: Декември 02, 2006, 01:31:07 pm »
Охоооо, мислех си, че аз не съм наред, но "симптомите" наистина и учудващо точно съвпадат  :blink: същото ми се случваше и на мен преди, напоследък като че ли отмина вече... усещането е като това, което ти описваш, - силен вятър, придружен с енергийно присътствие, нещо като че ли сякаш със стремителна скорост ти се стоварва отгоре и предизвика панически ужас, съпроводено с някакви странни вибрации и звуци.... бъррр... имаш усещане за чуждо присътствие в стаята  :huh:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
странни усещания
« Отговор #4 -: Декември 02, 2006, 01:40:17 pm »
А не мислите ли, че е възможно гореспоменатите симптоми да се дължат на случайно "кръстосване" или "пресичане" на нашето измерение с друго, макар и за броени секунди? Знае се, че понятието "време" в някои други измерения може или да не съществува, или да съществува в друг вид и по друг начин измеримо. Това, че нашето "време" е линейно, все още не означава, че в този си "вид" то съществува навсякъде отвъд границите на видимата, т.е. проявена реалност - нашата "реалност"...  :blink:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Гостенка

странни усещания
« Отговор #5 -: Декември 03, 2006, 05:03:53 pm »
Цитат
А не мислите ли, че е възможно гореспоменатите симптоми да се дължат на случайно "кръстосване" или "пресичане" на нашето измерение с друго, макар и за броени секунди? Знае се, че понятието "време" в някои други измерения може или да не съществува, или да съществува в друг вид и по друг начин измеримо. Това, че нашето "време" е линейно, все още не означава, че в този си "вид" то съществува навсякъде отвъд границите на видимата, т.е. проявена реалност - нашата "реалност"...  :blink:  B)
Всичко е възможно,това знам. :) Сега и аз съм по-покойна..., че поне знам, че има и други хора на които се случват странни неща, съвсем нечакане, и поне не провокирани съзнателно.
Но така както никога дори не бих и фантазила нещо подобно, така и обяснението може би е отвъд границите на моето съзнание и представи... или нещо , което колкото и да предполгам все ще пропусна. А може и някакав знак да е, че нещо не е наред, че нещо трябва да се промени...тази енергия- съчетание от вибрации и звук, ми докара само неприятни усещания,въпреки ,че отдавна, в началото на годината ми се случи нещо подобно, но вятър нямаше..по-скоро само вибрации и звук... Знам, че поне интуитивно можем да усетим, кога нещо е хубаво и кога нещо е страшно и ужасно. Когато нещо е толкова истинско и осезаемо , може да се различи от всички останали преживявания и да  се отличи като странно ,необичайно ,неочаквано и уникално. Но това никога няма да разбере човек, който не е изпитал нещо подобно..за доста хора това може да са щуротии и ..хайде да не описвам , всеки знае как биха реаграли повечето хора...обаче и подобни явления стават все по-често срещани сред доста хора..бях, чела някъде, че в нашата ера на Водолея, всичко анормално ще стане нормално...тези явления също..и да, освен нашата реалност, се смята, че съществува и друга метафизична реалност. Харесва ми обяснението за преплитането на двата свята, за времен отскок в друго време, но от личното си преживяване , останах с впечатлението ,че аз съм домакина в случая, а "онова" некаканен гост, сбъркал адрес/измерение.., или един дявол знае какво :unsure: . Поне с едно такова обяснение, бих си обясниляа всичко с някаква случайност, а не като някакво лично нападение на странно същество персонално към мен/ или пък към теб.
Накратко:незнаем какво е, но можем да го усетим чисто интуитивно като нещо "страшно " и "неприятно". Засега а:/ преплитане на два свята
б/.някакъв знак
в/.полтъргайст..предизвикан и създаден от задържане на емоции, и някакви вътрешни конфликти...
Засега се замислям за тези три възможни отговора, въпреки, че съвсем не излщчвам истинското обяснение, да няма нищо общо с тези предположения..

*

Lillie

• 30532
странни усещания
« Отговор #6 -: Декември 03, 2006, 05:19:14 pm »
Цитат
Накратко:незнаем какво е, но можем да го усетим чисто интуитивно като нещо "страшно " и "неприятно". Засега
а:/ преплитане на два свята
б/.някакъв знак
в/.полтъргайст..предизвикан и създаден от задържане на емоции, и някакви вътрешни конфликти...
Засега се замислям за тези три възможни отговора, въпреки, че съвсем не излщчвам истинското обяснение, да няма нищо общо с тези предположения..
Виж... наистина изживяването бих го описала като нещо "страшно" и "неприятно", или дори нещо повече от това, защото не се вмества в стандартната рамка на човешките възприятия. Това, че ние го усещаме като "страшно", все още не означава, че то наистина Е. Не знам, до настоящия момент не съм намерила логично обяснение на този "феномен" и подобните му.

В интерес на истината съм се замисляла и аз дали пък случайно не е някакъв "знак свише", но не беше. След подобен тип "визитации" реално нищо не се случва, нито пък се променя. Ами тогава какво???
За наличието на полтъргайст не се бях замисляла досега - поне това "чудо" в нашата къща засега липсва...  :lol:

И като че ли повече клоня към вариант (а), но и си задавам въпроса - защо пък точно на мен, или на теб се случва?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Гостенка

странни усещания
« Отговор #7 -: Декември 03, 2006, 05:21:44 pm »
Друг важен въпрос е защо на едни хора им се случват разни такива неща , а на други не ? И дали не се случват на всички,но само малцина са в състояние да ги забележат ? Дали тези, които имат някакви мистични преживявания , просто са по-отворени за тях, дори и да не го осъзнават, или пък просто ,както се изразяват, някои биоенерготерапевти, понеже е модерно сред тях ;) нямат по-слаби аурични защити?
:)Аз дори и да не си давам сметка, като се замисля, винаги съм се ръководила от интуитивното, и съм по-отворена за тези неща...някакво естествено влечение, към сферата на окултно-мистично, метафизично и чисто психично...напр. като бях на 5 упорито се опитвах да преместя един контейнер с боклук на улицата само с поглед- това, че не успявах колкото и да се концентрирах е отделен въпрос , нужно е било повече желание:lol: а сигурно е ,че всеки човек попаднал тук си има подобни интереси в тези сфери :) и ..засега е ясно,  хората, които биват  сполитани от  подобни преживявания до някаква степен са по-отворени за тях...,а когато се отвори врата на неизвесното никога не е ясно какво може да изкочи от там :)  

*

Lillie

• 30532
странни усещания
« Отговор #8 -: Декември 03, 2006, 05:43:32 pm »
Цитат
Друг важен въпрос е защо на едни хора им се случват разни такива неща, а на други не ? И дали не се случват на всички,но само малцина са в състояние да ги забележат? Дали тези, които имат някакви мистични преживявания, просто са по-отворени за тях...
и ..засега е ясно,  хората, които биват  сполитани от  подобни преживявания до някаква степен са по-отворени за тях..., а когато се отвори врата на неизвесното никога не е ясно какво може да изкочи от там :)
Да, солидарна съм с теб и само мога да подтвърдя това, което казваш ти.

Може би подобни "неща" и "изживявания" по-често се случват на онези, които са с по-отворено съзнание и сетива да ги усетят и приемат, че наистина е възможно да съществуват и други светове и измерения извън тъй наречената "реалност".

Един близък ми беше казал следното: "Възможно е при вас... някаква "вратичка" да се е отворила - от онези, които по принцип при повечето хора цял живот или стоят зазидани и залостени, или нещо извънредно силно трябва да ги разтърси и провокира да надникнат отвъд тази врата".
Мисля, че това поне донякъде обяснява защо... това, че за търсещия логика такова 'обяснение' не е достатъчно, вече е друг въпрос  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.