Здравей Гост

Жестокостта в натала

• 35 Отговора
  • 8010 Прегледи
*

Неактивен tanya

• 917
Жестокостта в натала
« -: Декември 10, 2011, 12:26:33 am »
Кое показва жестокостта в натала - психологическа, физическа и всякаква? Мислех си, че трябва да има твърд аспект на Марс, Сатурн, Плутон, но явно не е задължително... Мислех си също, че явната агресия и жестокост не са присъщи на Рибите и Раците, но за последните явно съм грешала... И ако някой има наблюдения - при какви транзити се отключва?  :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Жестокостта в натала
« Отговор #1 -: Декември 10, 2011, 02:41:17 am »
Таня,
Мъжа когото обичам е близнак...има марс в 7-ми , сатурн свпад слънце в 10-ти и плутон в 1-ви...Сещаш се , че слънце/сатурн е фокус на тао-квадрат...С него съм от година...Според астрологията.... ;D...той трябва да е най-жестокия мъж....,но...нищо подобно...Той е НАЙ-ДОБРИЯ ЧОВЕК...когото съм срещала...за 46г...Мек,благ...,великодушен...мъжа на моя живот....Обичам го... :-*
Живяла съм с риби...,брат ми е рак...колкото повече  вода...толкова повече жестокост...Мъжа ми/бившия/е риби....той е НАЙ-ЖЕСТОКИЯ ЧОВЕК..когото познавам....,брат ми е рак...той е не по-малко жесток...Смятам, че на жестокост са способни водните знаци...Те са СЛАБИ....,а само слабите са жестоки... ??? :(
При мъжа ми луната е в риби...той е новолунен...,при брат ми луната е във водолей....това са двама мъже...за които съм правила много....,никой от тях не е заслужил...дори да си мръдна пръсчето на  десния крак за тях...Явно обаче...на мен ми е бил нужен опит...
Мисля, че жестокостта в натала..не се определя от тежките планети...,а от аспектите на светилата...и все си мисля.../дори и да ме сметне някой за пословична/ :)...луната...луната и венера...в аспект с тежките планети имат "вина' за жестокостта...
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 02:43:45 am от Марая »

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #2 -: Декември 10, 2011, 07:30:22 am »
Кое показва жестокостта в натала - психологическа, физическа и всякаква? Мислех си, че трябва да има твърд аспект на Марс, Сатурн, Плутон, но явно не е задължително... Мислех си също, че явната агресия и жестокост не са присъщи на Рибите и Раците, но за последните явно съм грешала... И ако някой има наблюдения - при какви транзити се отключва?  :-*

Не е задължително - твърд аспект на Марс и Сатурн наистина не се отработва лесно, понякога води до жестокост, но една такава първична, животинска, не винаги целенасочена и планирана. Възможно е и градивно подтикване към действие с този аспект, а така също и Сатурн да се отразява добре на Марс-а  ;)

Така също трябва да търсим и страничните психологически показатели, които могат да водят до жестокост. Както вече каза Марая, тези които са слаби се поддават на подобни мисли, емоции и действия. Също така при проблематичност в мисленето е възможно зараждането на жестокост, силно проблемна и объркана емоционалност - Луната; изключително разстройство на личността в разрез с действителността също така  ::)

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #3 -: Декември 10, 2011, 08:40:42 am »
Благодаря, Марая, Коколино  :) Слабостта води до жестокост - това ми беше необходимо да осъзная и да разбера  :) А иначе, астрологически погледнато, в картата, която ме интересуваше има силно влияние на Уран - точна квадратура Слънце / Уран, куинконкс Луна / Уран и тригон между съвпада Венера / Сатурн и Уран. Има и тригон Марс / Нептун, а аспектите на Нептун с Марс в мъжка карта, нещо не ми вдъхват доверие. Като транзити - куинконкс на Плутон към Марс и прогресивна Луна, токущо навлязла в Скорпион  :)

*

Неактивен teia

• **
  • 74
« Отговор #4 -: Декември 10, 2011, 10:09:17 am »
Имам двама много близки хора до мен с квадрат Марс /Сатурн , които са  много нежните същества и бях особено учудена когато видях тези квадрати .

Ще следя темата с голям интерес .

« Отговор #5 -: Декември 10, 2011, 12:22:49 pm »
За Рибите (нептуновите типове) също имам наблюдения, че могат да бъдат изключително жестоки, понякога и Скорпионът бледнее пред тях. Но тяхната жестокост е друг тип - неосъзната, насилие на психологическо ниво, което се изразява или в незачитане на личното ти пространство/граници, или в постоянно вменяване на вина и натрапване, психологически натиск чрез негативни емоционални модели, могат да бъдат и много манипулативни. Именно към такъв тип "насилие" съм най-чувствителна (такова беше и обкръжението ми).

Така че съм съгласна с Марая за водните знаци. Сред тях има и изключително силни личности, но по-слабите от тях могат да бъдат много жестоки. Именно слабостта, съчетана с огромна (но нереализирана) амбиция, прави човека жесток.
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 12:25:12 pm от my`temptation »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Декември 10, 2011, 12:25:12 pm »
Марс/Сатурн дават голяма издръжливост...,това е аспект , който преди всичко има цикличност...От агресия през жестокост...до апатия....При тези хора , често има проблеми във връзките и в отношението им...,страха  от отхвърляне е водещ....Това са изключително несигурни хора...,особено ако има аспект на планетите с Луната....

« Отговор #7 -: Декември 10, 2011, 12:33:51 pm »
И, да, страхът от отхвърляне също може да прави човека да изглежда жесток в очите на близките му. Тук търсим  специфично поставена Луна.

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #8 -: Декември 10, 2011, 12:38:07 pm »
Марс/Сатурн дават голяма издръжливост...,това е аспект , който преди всичко има цикличност...От агресия през жестокост...до апатия....При тези хора , често има проблеми във връзките и в отношението им...,страха  от отхвърляне е водещ....Това са изключително несигурни хора...,особено ако има аспект на планетите с Луната....
Позволи ми да се съглася само...отчасти ;)При мен марс сатурн и луна са в съвпад, но струва ми се, че проблемите ми във връзките и отношенията са не толкова от страх от отхвърляне, а от силен уран /ДСЦ, точен хармоничен аспект с луната и др./ с всичките му свободолюбиви и непредвидими последствия...За жестокост обаче изобщо не мога да говоря при себе си, но пък за сметка на това съм забелязала, че хора, в чиито хороскопи са силно изразени телец и овен /едновременно, равнопоставено и често- дисхармонично/, могат да бъдат наистина много жестоки.Имам конкретен пример много ярък.... ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Декември 10, 2011, 12:42:58 pm »
В конкретиката...пропуснах да кажа , че става дума за квадрата Марс/Сатурн... ;D

Като знаци водните знаци според мен са по склонни на жестокост.... ::)

Това за телеца обаче ме изумява.... ??? Имаме ли карта...за пример...Просто да я погледнем...

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #10 -: Декември 10, 2011, 12:43:59 pm »
В конкретиката...пропуснах да кажа , че става дума за квадрата Марс/Сатурн... ;D

Като знаци водните знаци според мен са по склонни на жестокост.... ::)

Това за телеца обаче ме изумява.... ??? Имаме ли карта...за пример...Просто да я погледнем...
Чакай, ще се пробвам да кача...защото на мен също ми е любопитно от къде идват тук нещата...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Декември 10, 2011, 01:02:09 pm »
Само да вмъкна нещо... ;D
Моя Вуте има Марс в скорпион ,но ретро...и е на 135 * от Слънце и Луна...Сатурна му е в критичен 0-ев гр. на овена...аспект м/у Марс и Сатурн.../широк/...при това несъвпад или с модерното име куинконс....много е жесток... ???

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #12 -: Декември 10, 2011, 01:04:48 pm »
Моя Вуте има Марс в скорпион ,но ретро...и е на 135 * от Слънце и Луна...Сатурна му е в критичен 0-ев гр. на овена...аспект м/у Марс и Сатурн.../широк/...при това несъвпад или с модерното име куинконс....много е жесток... ???
Аспекта- ясно, обаче хубаво са се "замесили"- овен и скорпион ;D...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #13 -: Декември 10, 2011, 01:09:39 pm »

Новолунна риба е... ??? ::).. АСЦ-то е Лъв...,макар , че според хора от форума по приличал на Дева... ::)
По принцип жестоките хора според мен са слаби...склонни са да наранят и себе си в името на неудовлетворените си потребности.... ::)

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #14 -: Декември 10, 2011, 01:11:48 pm »

Новолунна риба е... ??? ::).. АСЦ-то е Лъв...,макар , че според хора от форума по приличал на Дева... ::)
По принцип жестоките хора според мен са слаби...склонни са да наранят и себе си в името на неудовлетворените си потребности.... ::)

По- скоро са по особен начин изпити... ;D
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 01:18:36 pm от Марая »