О, да сигурна съм ще бъде така. :)Напоследък се опитвам да разбера по някакъв начин действието на Сатурн и Нептун, тяхното едновременно действие и как може да използваме транзитите им по правилния начин. Опозицията на Нептун към Слънцето ,като че ли ме сблъска с реалността, паднаха "розовите очила" и в същото време, като че ли се чувствам много слаба, объркана и безпомощна, което не мисля че отговоря на моята същност. Склонност да се поема пътя на най-малкото "съпротивление", което от своя страна прави нещата още по сложни и объркани. И едно лутане......
От друга страна Сатурн, който определено много повече ми допада, ме "притиска" да се взема в ръце и да преподредя живота си, да бъда по отговорна по отношение на личния живот ... Усещам че трябва да бъда по "твърда" , решителна и принципна - което Сатурн изисква от мен, но този Нептун отсреща....
Мисля, че проблемът идва и от това, че Сатурн и Нептун в картата ми са в квадрат. А и в момента транзитен Сатурн в квадрат с натален Марс - за 3 последен път - е това е човек да се чувства безсилен...Труден аспект на Сатурн и Нептун в картата - може ли да се отработва по някакъв начин?
Ако питаш мен...,това е най-трудния аспект...

Аз в момента имам нонагон на тр.сатурн с нат.нептун...
Първо и основно нещо е да бъде проследен дома който е въздействан от транзита...
Второ ,дома в който е самия транзит.
Трето кое по-малко зло да изберем , за да провокираме енергията на твърдия аспект...
По това време да погледнем какви други спомагателни транзити имаме към двете планети....
Нептун се отработва чрез музика , стихове , рисуване...или чрез творчество. А защо не и чрез алтернативни методи на психотерапия...етерични масла , цветотерапия...Сатурн е лесен в това отношение...той иска ред , дисциплина , отговорност към задълженията , които следва да поемем...
В твоя случай е добре...все пак карето е с еднозначно значение...-действие...
Виж при мен е зле...Говорим за нонагон...силно кармичен аспект..,аспект на смъртта...

Кой ще оцелее в моя случай Нептун или Сатурн е въпрос на избор.., а той ще е чсен когато Тр. сатурн застане в/у наталния Нептун...По-рано не...