Здравей Гост

Сатурн +транзити + събития

• 202 Отговора
  • 82662 Прегледи
*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Сатурн +транзити + събития
« Отговор #30 -: Август 24, 2011, 11:51:37 pm »
Дано...
Но при първото преминаване зимата имаше неприятна случка, после тръгна ретрограден и по време на стационарната фаза, преди обръщането му пак директен, отново имаше повторение на същата неприятна тема.. Надявам се да не потрети - разбрах го, няма нужда.. :)
Номера е, че май ще продължи да ме измъчва ;) Няколко градуса след това му предстои да направи съвпад и с дирекционна луна..

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #31 -: Август 24, 2011, 11:55:04 pm »
Дано...
Но при първото преминаване зимата имаше неприятна случка, после тръгна ретрограден и по време на стационарната фаза, преди обръщането му пак директен, отново имаше повторение на същата неприятна тема.. Надявам се да не потрети - разбрах го, няма нужда.. :)
Номера е, че май ще продължи да ме измъчва ;) Няколко градуса след това му предстои да направи съвпад и с дирекционна луна..

Не ми припомняй , щото и аз така квадрата към Марс ме разби...чака ме повторение...Дано не се случи пак.... ::) ???

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #32 -: Август 25, 2011, 12:13:29 am »
И аз живо се интересувам от това на колко градуса разходящ е бил квадрата?  ::)
При мен имаше събития /неприятни/ при напълно точния съвпад със слънцето - точен градус.
Сега отново ще направи съвпад, и се чудя кога да очквам нова случка при точен съвпад или при няколко градуса след..
Всъщност, извинявам се - квадрата е точен почти до минута - 14*,  до 1, 2 дни трябва да стане разходящ  :-[ Но същевременно Сатурн прави и тригон към наталната си позиция на 14* Близнаци, предполагам и това е от значение

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #33 -: Август 25, 2011, 08:58:39 am »
Сатурн при мен е ретрограден и стационарен в натала, У4, в 11 дом в Дева. Преминаване през ДС - срещнах първия си съпруг, преминаване през МС - срещнах голямата си любов и започнах първата за мен значима работа ( стават и двете събития в рамките на месец),сатурново завръщане - развод, Сатурн в 12-ти смених апартамента и се застоях много в къщи покрай ремонта, Сатурн в 12-ти, кводрат със Слънцето - срещнах сегашния си партньор с когото живея, в момента е на 4 градуса от асцендента и сме разделени от месец почти. Ама си го чакам през асц да мине, щото ми е важен период за връзките - или ще се съберем или ще срещна друг - сигурна съм. Всичките партньори съм срещала вв приятелска компания - 11 дом, все пак той ми е диспозитор на слънцето. Чакам го да нагази Плутон на асц и да съвпадне с луната. Абе не мога да се оплача, не ми действа зле.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #34 -: Август 25, 2011, 08:59:27 am »
Има ли някой тук със стационарен Сатурн в натала?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #35 -: Август 25, 2011, 12:22:02 pm »
Имам стационарен директен Меркурий в натала.. Радвам се, че има още някой с натална стационарна планета, търсех такъв герой да сподели нещо по въпроса ;)
Иначе Сатурн ми е ретрограден.. Винаги съм се чудела по този повод - при натален ретрограден, дали транзитен ретрограден е  по-добре, повтаряйки наталната фаза, или още повече подсилва ретроградния ефект на планетата..?

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #36 -: Август 25, 2011, 12:34:59 pm »
Когато една планета е стационарна, според мен по-трудно усвояваме уроците и. Примера - при мен е У4 - винаги съм имала проблем с отговорности, дисциплина и изисквания, ако някой ми ги налага, особено в семейството ми. Ако сама го реша - все пак е в Дева , проблем няма, но дойде ли външен натиск - бягам. Когато по транзит е ретрограден някак си правя нещата, нямам проблеми, търпя много, ама обърне ли се директно и събитията едно след друго следват. Смятам, че при теб със стационарен Меркурий ти е трудно да приемаш начин на мислене, характерен за знака му и съответно домовата позиция. Стационарните планети най-общо казано се нуждаят от побутване. Много енергия трябва да вложиш, планетата е неподвижна, дали ще върви напред или назад, зависи от коя страна ще я побутнеш.

*

Неактивен sindi

• **
  • 61
« Отговор #37 -: Август 25, 2011, 12:57:46 pm »
Транзитен Сатурн в момента ми е на 14* в 9 дом и в точен квадрат с  натална Венера.Провалиха ми се всички планове,отложиха ми отпуска  >:(,неприятности с колежки ,пълна бъркотия :'(

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #38 -: Август 25, 2011, 12:59:50 pm »
Има значение дали е стационарно директна или стационарно ретроградна планетата. Но и в двата случая акцента е върху градусите на които се намира.. От особено значение е тази точка в картата и тя сякш иска специално внимание.. Трябва да се види и в кой decanat и  dwad попада и т.н..

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #39 -: Август 25, 2011, 03:38:13 pm »
Елфи , нали Сатурн ще прави тригон с наталния.... ::) Това как го усещаш...

В момемента съм в много гаден период, Незнам дали е от Сатурн или от Плутон, но не мога да спра емоцията.

Елфи, не се отчайвай! Всичко ще премине. Когато тр. Сатурн ми "помете" стелиума и тр.Плутон ми квадратираше нат. Слънце, а пр. Луна ми влезе в Овен имах чувството, че не е възможно да оцелея. В момента при теб нещата са сходни: тр. Сатурн преминава през стелиума ти, тр. Плутон квадратира наталното ти Слънце, а прогр. Луна преминава през Скорпион ....  :-[. Труден период, но най хубавото е, че скоро ще премине. Стискай зъби още малко (пр. Луна да смени знака). Като влезе в Стрелец ще се чувстваш като преродена. Предстоят ти хубави аспекти, така че горе главата момиче! С теб съм.  :-*

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #40 -: Август 25, 2011, 10:22:48 pm »
Днес се видях с един познат, който има много точен съвпад на Слънце / Луна / Плутон във Везни ( 9*, 10*, 11* ). Каза ми, че напуснал работа. Интересното е, че транзита на Сатурн се проявява на цели 4, 5 градуса след точния аспект. Той от доста време е обхванат от песимизъм, но конкретно събитие е имало едва днес.  ??? Каза ми, че никога при живота си не се е влюбвал, даже ме пита, какво е усещането да си влюбен ( а е на 36г. ) Предстои му опозиция на Нептун към натална Венера - чудя се дали ще се влюби или това си е заложено в натала  ???

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #41 -: Август 25, 2011, 10:25:04 pm »
Днес се видях с един познат, който има много точен съвпад на Слънце / Луна / Плутон във Везни ( 9*, 10*, 11* ). Каза ми, че напуснал работа. Интересното е, че транзита на Сатурн се проявява на цели 4, 5 градуса след точния аспект. Той от доста време е обхванат от песимизъм, но конкретно събитие е имало едва днес.  ??? Каза ми, че никога при живота си не се е влюбвал, даже ме пита, какво е усещането да си влюбен ( а е на 36г. ) Предстои му опозиция на Нептун към натална Венера - чудя се дали ще се влюби или това си е заложено в натала  ???

По-добре да качиш картата.... ::)

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #42 -: Август 25, 2011, 10:32:54 pm »

По-добре да качиш картата.... ::) Ти си му разглеждала картата в една друга тема, само че тогава не знаех часа  ;D И сега може да е с половин час отклонение - каза ми между 4 и 5 сутринта

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #43 -: Август 25, 2011, 10:47:58 pm »
Уран трихон венера в 12-ти...Мацката е обвързана...,влюбен е...и то направо загубен...Промяна в 7-ми...там танцува Уран.... ;D

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #44 -: Август 26, 2011, 01:22:16 am »
Уран трихон венера в 12-ти...Мацката е обвързана...,влюбен е...и то направо загубен...Промяна в 7-ми...там танцува Уран.... ;D

Значи може и да ме е излъгал  ;D Може да става дума за *невъзможна любов*, за това да е в депресия  ::) То и при Нептун в опозиция към Венера  ::)