Здравей Гост

Оргинални

• 15 Отговора
  • 3430 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Оргинални
« -: Декември 17, 2011, 12:24:08 pm »
Какви аспекти и планети свързваме с оргиналните решения , хора...събития?

Познавате ли интересни и оргинални хора....? Имате ли данни....Предлагам да качите някоя и друга карта и да разгледаме.... :-*

*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Оргинални
« Отговор #1 -: Декември 17, 2011, 02:15:45 pm »
Какви аспекти и планети свързваме с оргиналните решения , хора...събития?

Познавате ли интересни и оргинални хора....? Имате ли данни....Предлагам да качите някоя и друга карта и да разгледаме.... :-*

Марая, за начало може да разгледате моята карта  ;D Доста хора твърдят, че имам оригинален подход и решения, от малък ги правя нещата по различен начин в много отношения, работата ми до някаква степен също го изисква и там пак някакви различни подходи и гъвкави решения, както и от около 2 години се занимавам и с иновации в сферата ми на дейност - еее, не сме подкарали много нови решения, но все пак има някое и друго ефективно  ;)  ;D

« Отговор #2 -: Декември 17, 2011, 02:20:50 pm »
Оригинални ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Декември 17, 2011, 02:22:15 pm »
Уран- планета на иновациите и нестандартните подходи е в 10-ти дом... ;D Има тригон с Луна...и каре със Слънце...Действията са мотивирани заради квадрата...,за сметка на решенията и импулсите ...които са продиктувани от тригона с Луната...

Креативен си наистина много.... :-*...
Не ми допада колебанието ти...от време на време...Иска ми се...да имаш повече увереност...Ти просто го можеш...И не е нужно да търсиш винаги съмишленици...Понякога ти крадът идеите... :P

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Декември 17, 2011, 02:25:07 pm »
Оригинални ;D

Пасва на темата...дори и правописа.... :984:

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #5 -: Декември 17, 2011, 02:37:35 pm »
Уран- планета на иновациите и нестандартните подходи е в 10-ти дом... ;D Има тригон с Луна...и каре със Слънце...Действията са мотивирани заради квадрата...,за сметка на решенията и импулсите ...които са продиктувани от тригона с Луната...

Креативен си наистина много.... :-*...
Не ми допада колебанието ти...от време на време...Иска ми се...да имаш повече увереност...Ти просто го можеш...И не е нужно да търсиш винаги съмишленици...Понякога ти крадът идеите... :P

Благодаря ти, Марая :-*
            Ще се замисля над това, което ми казваш за колебанието специално не го споделяш за пръв път  :) -Не винаги може човек да се прецени изцяло от всички страни, така че аз обичам мнения и съвети, макар да виждам водещата ми колебливост само и единствено по отношение на затваряне финално на вратичките по отношение на една жена  ;D  ;D  А по повод на съмишлениците не знам защо, но съм свикнал да съм сред компания, различни хора, много хора, съратници... тук и сам си го знам, че го има този момент, който изтъкваш ;)
            Интересно ми е доколко Нептун бихме могли да го свържем с оригиналния подход в насока най-вече на гъвкави решения, лавиране в ситуации  ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Декември 17, 2011, 02:38:08 pm »
оригиналността не е ли по уран?

понякога се чудя дали да си особняк е оригиналност ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Декември 17, 2011, 02:41:24 pm »
оригиналността не е ли по уран?

понякога се чудя дали да си особняк е оригиналност ;)

Едва ли е нещо друго.... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Декември 17, 2011, 02:56:50 pm »
дааа а и още нещо оригиналността си е вид творчество така, че смятам, че и мерк би могъл да влезе в употреба  ;D

« Отговор #9 -: Декември 18, 2011, 06:35:47 pm »
Марая, за начало може да разгледате моята карта  ;D

Коко, ти за пример ли даваш твоята карта или искаш да се каже нещо по нея? Позволявам си да я коментирам, хем да ти върна жеста със солара.  :)

Според мен имаш добри заложби да работиш в екип, но би могъл да да се занимаваш с някакъв вид дейност или бизнес самостоятелно, макар че тя отново може да е свързана със създаване на някакъв продукт за групова консумация, ако мога така да се изразя.

Би могъл да бъдеш и добър консултант, да се занимаваш с дейност, която изисква по-нестандартен, творчески подход, теб те виждам като "криейтив мениджър" в екип от млади специалисти.

Във ведическата карта Слънцето, Марс и Сатурн са ти много силно поставени. Юпитер и Луна също минават в собствен знак.

Ако говорим за Марс, той е в доста силна позиция - хем се намира в собствен знак (сид. Скорпион), хем в 10 дом, където има дигбала, т.е. "сила на движение". Съвпадът с Кету го прави още по-силен. За Кету се казва, че ако съвпада с екзалтирала планета или планета на трон, нейното влияние става още по-силно (един от символите на Кету е "флаг"), по-концентирано. Имаш силни възли, които се падат по оста 4-10 дом в джйотиш картата, това е един от показателите за успех. Но имайки предвид съвпада на Кету с Марс в 10 дом, успехът може да дойде чрез някой марсов занаят или предприемачество. Също така съвпадът на Марс и Кету в Скорпион предполага умение да се борави с фини детайли, прецизност, сръчност, стратегически способности, бързи реакции.

Изгряващият знак минава във Водолей в сидералната карта, управителят му е много добре поставен - в знак на екзалтация и в 9 дом. Сатурн дава аспект на Луната (в Рак по сидерал), която попада в накшатра Ашлеша (управител Кету) - това дава отлични способности за концентрация при изпълняване на рутинна работа в сферата на твоята специализация. Марс/Кету в Скорпион също дава прецизност, особено при работа с дребни детайли или техника, инструменти ("аспектът на хирурга").

Асцендентът попада в една по-специална накшатра - Сатабхиша, нейни управители са Сатурн и Раху. Това е една от накшатрите, които често се срещат в картите на астролози, лечители, алхимици, консултанти в някоя по-нетрадиционна сфера. Свързва се също така с алтернативната медицина - например Аюрведа и хомеопатия. Дава стремеж да се помага на хората, затова нативът може да работи и в сферата на консултантските услуги, но също така мисля, че би могъл да бъдеш и добър маркетолог.  :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #10 -: Декември 18, 2011, 09:02:29 pm »
          Благодаря ти за задълбочената и подробна интерпретация, Лили  :)  :) Както и за масата положителни характеристики, които ми направи, но ще се радвам и да споделиш някой път когато имаш време да погледнеш и някои мои негативни страни  ;D
          Принципно наистина сложих като пример картата ми тъй като тези, които ме познават добре твърдят, че съм много оригинален  ;D  ;D

« Отговор #11 -: Декември 18, 2011, 09:21:05 pm »
...но ще се радвам и да споделиш някой път когато имаш време да погледнеш и някои мои негативни страни  ;D

Мрънкало ли си?  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Декември 19, 2011, 06:31:17 am »
...но ще се радвам и да споделиш някой път когато имаш време да погледнеш и някои мои негативни страни  ;D

Мрънкало ли си?  ;D

ааа мрън-мрън си ми е запазена територия и на никого не си я давам  :902: ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #13 -: Декември 19, 2011, 08:39:55 am »

Мрънкало ли си?  ;D

Има го и този момент понякога силно изразен  ;D Но принципно не съм, когато влезна в такава фаза обаче мога да стопя и най-устойчивите нечии нерви  ;D

« Отговор #14 -: Декември 19, 2011, 01:22:22 pm »

Мрънкало ли си?  ;D

Има го и този момент понякога силно изразен  ;D Но принципно не съм, когато влезна в такава фаза обаче мога да стопя и най-устойчивите нечии нерви  ;D

Коко, в интерес на истината, като ти гледам картата почти не намирам никакви недостатъци, а като те чета - изобщо.  :) То е ясно, че всеки си има и по-силни, и по-слаби страни, изживява някакви противоречия, но при теб последното някак не го усещам. Изгледаш като човек, който е в хармония със себе си, дори и относителна, съвършена хармония трудно се постига... Но това впечатление го имам не толкова от хороскопа ти, колкото от начина, по който се изразяваш, и от твоето участие във форума.

Иначе по хороскопа ти мога да изсмуча няколко реда от пръстите, но това и ти трябва да го знаеш.  ;D

Струпването на планети в 7 дом (в мутабелен знак) в съчетание с АС Риби може да  допринася за това, че понякога прекалено много очакваш от другите, искаш да разчиташ на някой, а би могъл да действаш и самостоятелно, да се занимаваш с някаква индивидуална работа. От друга страна, стремежът към взаимодействие с обкръжението ти дава едно от качествата, които в днешни времена много се ценят, това е умението за екипна работа. Според мен имаш и способност за бърза адаптация в динамична среда, да вземаш корективни мерки още в процеса на разработката на даден проект или продукт, а не да чакаш крайният резултат да те изненада неприятно и да се налага тогава да оптимизираш свършената работа.

Акцентът върху знака Дева предполага по-високи изисквания и в отношенията с хората, и в професията, особено спрямо постигнатите резултати. Отстрани това може да се възприема като повишена критичност, а ретро Меркурий в Дева в квадрат с Марс и Уран може да даде и по-остър изказ, ако някой силно те подразни, но тук по-скоро става въпрос за ирония, като ужилване от оса. Някой, който се взема по-насериозно, може по някой път да се засегне от чувството ти за хумор, защото иронизирайки, често попадаш право в целта, а това хората рядко го харесват (казвам го от личен опит  ;D). От време на време може да ставаш доста бъбрив, но това не го отчитам като недостатък. Имаш силно изразена потребност от общуване и обмен на идеи, но понякога на някой може да му се сториш малко прилепчив, това важи най-вече за по-близките ти отношения. Съвпадът на Марс и Уран в Стрелец върху Южния възел внася елемент на непредсказуемост, може да работиш на високи обороти, особено когато трябва да се постигне максимум ефективност за кратък срок.

Луна в Лъв по принцип си е ларж, не е от дребнавите, но тази позиция в 6 дом предполага, че много държиш приносът ти в ежедневната работа и въобще във всяко нещо, с което се занимаваш, да бъде оценяван адекватно. Не ти е приятно да те игнорират. Луната има квадрат със Сатурн, който още повече вдига летвата, т.е. завишава изискванията в отношенията като цяло и при работа в екип. Но позицията й в 6 дом дава стремеж към оптимизация на резултатите - имаш вътрешна потребност във всичко, което правиш, да си най-добър, да се оценява професионализмът ти. Ако държиш да го представим като недостатък, не са й чужди тщеславието и претенциозността на тази Луна, това идва от аспекта със Сатурн най-вече, не само от позицията в знака Лъв. Както казах вече, не обичаш да те пренебрегват, държиш на лоялността и взаимната подкрепа в отношенията.  АС Риби в съчетание с три планети в Дева и силния 7 дом доста смекчава влиянието на квадрата Луна/Сатурн. А и знаеш, че от всяка квадратура или опозиция може да се извлече положителен резултат, ако използваме енергията й в правилната насока (Луната има тригон с МС, доколкото виждам).  :)

« Последна редакция: Декември 19, 2011, 01:25:27 pm от my`temptation »