Здравей Гост

Чувството на вина - астрологическо обяснение

• 26 Отговора
  • 6601 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
От дълго време си мисля...,кое е онова в натала което кара индивида да усеща чувството на вина и да го проектира? Изследвам поведението на една жена...и меко казано съм изумена до каква степен това чувство може да създаде не само психо-соматични проблеми...,а и здравни...
Иска ми се да стане дискусия...Ако желаете и сте имали това чувство да го споделите...,ако познавате или имате контакт с такива хора да споделите...Да дадете Вашето мнение по отношение на астрологичните фактори , които според Вас биха могли да бъдат разгледани...И въобще не е нужно някой...някога да го е написал...Просто предположете..,да помислим и поразсъждаваме....
Моля Ви! :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Чувството на вина - астрологическо обяснение
« Отговор #1 -: Декември 26, 2011, 06:02:06 am »
Много сериозно се замислям тази сутрин в/у това.... :-[ ???...И си мисля, че това е един от най-големите грехове...Осъзнавам...,как всяко отрицание НЕ ...носи негативната енергия и вибрация....Защо не? Ами защото , ако започнем с религийте ще установим...,че християнската религия е начело в класацията на отрицанията и вменяването на чувството за вина.... ???
„Престани да се чувстваш абсолютно отговорен за абсолютно всичко през цялото време. Това все пак е моя работа.“ - Бог
Ето и причината вероятно поради която аз приемам всички религии ...уважавам традициите...,но уважавам една единствена религия...наречена любов!

Чувствата се свързват с Венера и Луната...Отговорностите със Сатурн.... ::)...Вероятно аспектите...понякога са провокирани....от гордост...или слаба самооценка... ::)
« Последна редакция: Декември 26, 2011, 06:05:28 am от Марая »

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #2 -: Декември 26, 2011, 09:49:43 am »
Мисля си дали в чувството за вина не  е намесен и Нептун?  Не е ли той онази сила, която те кара да страдаш за другите, да се чувстваш виновен, че ти имаш нещо, което много хора нямат, виновен за стъпканите цветя, за убитите птички, за прегазените хора.... че светът всъщност не е едно добро място за живеене за всеки?

*

akruks

« Отговор #3 -: Декември 26, 2011, 11:03:54 am »
защо липсва коментара ми- не е достатъчно астрологично обоснован или е прекалено религиозен, с цитираните слова "обичай ближния, както себе си"
Има цензура на коментарите ли? В случая не съм визирала и засегнала никой с нищо, а мисля че това трябва да е основно правило в един форум!

« Отговор #4 -: Декември 26, 2011, 01:20:01 pm »
За мен чувството за виновност идва на първо място от плутон - ЕМОЦИОНАЛНО ИЗНУДВАНЕ!
Думи като - ти ме нарани, от теб въобще не съм го очаквал, ас съм много разочарован от теб, както се държиш с мен е неприятно, ти ще ме заровиш в гроба, ако така правиш, итн.
Едно възможно решение да спечелите свободата си - Жалко че така виждаш нещата, аз не го правя за да те нараня.
или някоя друга форма на извинение. Особено квадратите на плутон с луна или със слънце, както и другите планети, имат предпоставки за тези механизми за вина, както към другите така и към себе си! :781m: :782m: :41: :1022:   
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

« Отговор #5 -: Декември 26, 2011, 01:27:48 pm »
OХ,много познато ми е това чувство,но не защото е при мен,а защото живея с човек,който постоянно   и за много неща изпитва чувство за вина.Мисля,че проблема идва от детството и родителите.........а в астрологичен план си мисля за Сатурн

« Отговор #6 -: Декември 26, 2011, 01:30:38 pm »
OХ,много познато ми е това чувство,но не защото е при мен,а защото живея с човек,който постоянно   и за много неща изпитва чувство за вина.Мисля,че проблема идва от детството и родителите.........а в астрологичен план си мисля за Сатурн

И са сатурн е също, но маистора е плутон! :051:

« Отговор #7 -: Декември 26, 2011, 01:35:39 pm »
При него има плутон каре венера и сатурн каре слънце.Незнам как се преработва това чувство,че то и за оконите е мъка

« Отговор #8 -: Декември 26, 2011, 01:57:49 pm »
При него има плутон каре венера и сатурн каре слънце.Незнам как се преработва това чувство,че то и за оконите е мъка

Ами на някой АС на мъките е много голямо и затова може би издържат, пък и от друга страна ги е сигурно страх да загубят мъките си!В ролята на жертвата има винаги някакви предимства, които те карат да е търпиш. Други пък трябва да срещнат такива забавни мазохисти, са да се терапират от тях! Както и да е ти си го избрала, нали така. :wink2:

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #9 -: Декември 26, 2011, 02:02:17 pm »
За мен чувството за виновност идва на първо място от плутон - ЕМОЦИОНАЛНО ИЗНУДВАНЕ!
Думи като - ти ме нарани, от теб въобще не съм го очаквал, ас съм много разочарован от теб, както се държиш с мен е неприятно, ти ще ме заровиш в гроба, ако така правиш, итн.

Едно възможно решение да спечелите свободата си - Жалко че така виждаш нещата, аз не го правя за да те нараня.
или някоя друга форма на извинение. Особено квадратите на плутон с луна или със слънце, както и другите планети, имат предпоставки за тези механизми за вина, както към другите така и към себе си! :781m: :782m: :41: :1022:   

Това съм го чувала много пъти от майка ми, когато бях дете и не само. Доста успешно ми вменяваше чувство за вина и по този начин ме манипулираше.. до врме, разбира се.Дали има връзка с това, че Плутон ми е в10-и дом, според мен дома на майката в женска карта? То и Уран ми е нам в съвпад с Плутон, така че....::)

« Отговор #10 -: Декември 26, 2011, 02:11:28 pm »

Това съм го чувала много пъти от майка ми, когато бях дете и не само. Доста успешно ми вменяваше чувство за вина и по този начин ме манипулираше.. до врме, разбира се.Дали има връзка с това, че Плутон ми е в10-и дом, според мен дома на майката в женска карта? То и Уран ми е нам в съвпад с Плутон, така че....::)

Урана помага да се освободиш от този капан, ако започнеш да се извиняваш на маика си, че много съжаляваш, че не си такава, както очаква маика ти, и съжаляваш много за това!  :x_70:

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #11 -: Декември 26, 2011, 02:17:15 pm »
Прав си. В това отношение вече съм взела нещата в свои ръце, а и през много неща преминах успешно, което недвусмислено показа на всички около мен колко и какво мога. Мисля си, че и за двате ни/с майка ми/ беще урок и се радвам, че не тръгнах по нейните стъпки, защото и аз имам дъщеря и сега 3-те - баба, майка и внучка - се радваме на чудесни взаимоотношения. Благодаря ти за подробните разяснения!:)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Декември 26, 2011, 04:07:28 pm »
защо липсва коментара ми- не е достатъчно астрологично обоснован или е прекалено религиозен, с цитираните слова "обичай ближния, както себе си"
Има цензура на коментарите ли? В случая не съм визирала и засегнала никой с нищо, а мисля че това трябва да е основно правило в един форум!

Кой коментар липсва? ::)

« Отговор #13 -: Декември 26, 2011, 10:03:36 pm »
Свързвам чувството на вина и нейното вменяване (вкл. емоционално изнудване) със Сатурн, Нептун и Плутон.

« Отговор #14 -: Декември 26, 2011, 11:18:47 pm »
Много интересна тема и кои са обичайните и необичайните заподозряни не веднъж съм се питала и търсила логиката на нещата, та според мен логиката е такава :
 1. Кой създава комплекса за вина? Много често единия родител който манипулира детето, това свързвам с  напрегнатите аспекти на Луната и Слънцето или проблем с  четвърти дом.
Аз лично имам квадрат Луна Слънце, а на върха на четвърти дом имам Лилит
 2. Сатурн и той според мен е в списъка с обичайните заподозрени. Той не позволява фриволния начин на живот, той е аскет, хората със силен Козирог са научени че трябва само да работят, те се чувстват виновни като се развличат, особено с аспект Венера-Сатурн.
 3. Нептун, заради това че е планета на психическото здраве, а също и на тайния 12 дом.
Чувството за вина с подривната си дейност става автоагресор.
 4. Плутон заради манипулацията
В графа необичайни заподозряни слагам:
Асц Дева,  в миналото знаете че този дом е за робството, и в такъв аспект мисля че вината е свързана с робското мислене.