Здравей Гост

Синастрия, комбин и композит - общи въпроси

• 27 Отговора
  • 11032 Прегледи
Re: Синастрия, комбин и композит - общи въпроси
« Отговор #15 -: Април 10, 2014, 09:44:22 am »
А какво ще кажете за следните аспекти в синастрия:
- съвпад на мъжко Слънце с женски Плутон, Сатурн и Юпитер;
- женско Слънце съвпад с мъжка Венера; Плутон, Меркурий, Ерос;
- мъжки Марс квадратура женска Венера;
- женска Венера секстил мъжки Марс;
- съвпад мъжка Луна с женски Марс и Луна;
Има усещане за нещо кармично, съдбовно, страст, прегради, спирачки.... ;D

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #16 -: Април 10, 2014, 08:02:40 pm »
  Мъжът има повече да преработва   ;) Тежките планети на жената трансформират Слънцето на мъжа , но  жената да не си мисли, че може лесно да си тръгне ;D
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

« Отговор #17 -: Април 10, 2014, 09:33:41 pm »
Точно това, че усещам, че няма да мога лесно да си тръгна ме притесняваше :))

Той има много точен съвпад на Плутон с Венера и Меркурий + Ерос в картата си и то в Скорпион, незнам да се радвам ли, да плача ли?
« Последна редакция: Април 10, 2014, 09:41:07 pm от norkata »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #18 -: Май 26, 2014, 04:04:54 pm »
;D Нормата, добре си извадила тази темичка :)

таман да питам :)
Според вас какви са аспектите/позициите на т.нар. платонична любов?

Липса на аспекти на Плутон от едната карта, към личните планети на другия Венера, Марс, Луна, и обратно. Не включвам Сатурн, защото той може да те прикове да присъстваш някаде, но по други причини, ако по -горните аспекти липсват.Тоест кармата да не е свързана с любов.  Липса на аспекти от осми дом, липса на планети  които попадат в осмия дом на другия. Неаспектиран пети дом, аспекти на Меркурий към Плутон,/могат да си мислят един за друг, колкото си искат, но до там/,  що не и много квадратури , които  са пречка за преодоляване на разстояния, обстоятелства. Не изключвам аспекти на Плутон към Слънцето, които да символизират интерес и страст към аза, но да не могат да се " проявят " на практика като нещо повече. Липса на аспектирани водни домове, а повече въздушни / всичко в сферата на "мисленето". Липса на аспекти на Слънцето  на единия към Марс, Венера, Луна на другия.  " Любовните планети" на единия в девети дом/ чужбина/,  а на другият в четвърти.  :) И никакви " любовни точки", звезди и астероиди , и тем подобни  да не влизат в аспекти с Марс, Венера ,Луна, Плутон. Опозициите могат да доведат т до разминаване, поради различното времево осъзнаване на чувствата .  Една опозиция на Марс/ Луна примерно може да се прояви като : едният имал страст и мерак , но другият не разбрал на време ;D Когато този с Луната разбрал , На другият / Марс / му минала страстта. ;D  Ако наблизо обаче е един Сатурн и влиза в аспект с Марс или Луна по някакъв начин и да искат да се разминат, е много вероятно пак ще се срещнат докато се осъзнаят .

леле, че много изчерпателно :) ;D

а според вас разменени хирони на асц?  ::)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #19 -: Май 26, 2014, 05:06:54 pm »
Е само Хирони ли имат в първи дом?  Знаци, асц- ти? :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #20 -: Май 27, 2014, 07:43:09 am »
 ;D хехе дам само Хирони, другото не е важно хаха - шегичка

ама и аз съм блей-чо

гледам Вертекси и си мисля за Хирони

единия - дамския хирон е на асц. на г-н (асц. Телец) м. Венра е дева (зата ми показва стационарна?) и е опасно близко да миролюбивия Марс на дамата :), то по-интересен е целия девешки стелиум де - започващ с Венера-Плутон-Уран-Луна пфуу твърде сметкаджийско и земно (хем е дразнещо за огнен Нептун, хем се одобрява от земна Венера)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #21 -: Февруари 18, 2015, 06:13:01 pm »
Знам, че на парче не става.. но ми е интересно какво бихте казали за съвпад на Слънце (женско) с мъжки десц.?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #22 -: Февруари 20, 2015, 04:49:56 pm »
Знам, че на парче не става.. но ми е интересно какво бихте казали за съвпад на Слънце (женско) с мъжки десц.?

А точен ли е часа на ДСЦ? ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #23 -: Февруари 21, 2015, 07:02:43 pm »
 ;D ;D не е на 100%,

според теб кое по-"стресиращо" Уран, Слъцне или Нептун на десц?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #24 -: Февруари 22, 2015, 08:26:39 am »
;D ;D не е на 100%,

според теб кое по-"стресиращо" Уран, Слъцне или Нептун на десц?

Всичко може да бъде стресиращо...Уран на ДСЦ означава, че партньора търси повече свобода , Слънце на ДСЦ - блести чрез другите , като използва тях...,Нептун - манипулира , шантажира...,лъже.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2015, 07:25:31 am »
а възможно ли е този, които е с Нептун на десц. да хваща абсолютно всяка лъжа... като типичен асц. близнак и тоз може да разкаже, че е видял Алиса от страната на чудесата как вчера е чакала трамвай в Монатана...  ;D

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #26 -: Февруари 24, 2015, 01:22:54 am »
а възможно ли е този, които е с Нептун на десц. да хваща абсолютно всяка лъжа... като типичен асц. близнак и тоз може да разкаже, че е видял Алиса от страната на чудесата как вчера е чакала трамвай в Монатана...  ;D

Този с Нептун на асцендента има нюх, по-скоро е омагьосващ останалите. И всеки път, когато ти иде да го фраснеш, щото разбираш, че те будалка, той точно тогава успява да ти "обгази" мозъка колко не е  имал това наум, и колко е невинен, и колко нещо си друго. И успява така да направи нещата , че да се плъзне по тангентата невредим и прав. И така до следващия път когато ти идва да го фраснеш. Типично по Нептуновски .Знаеш, че нещо не е точно така, но няма факти, а убежденията му са като да го съжалиш. Така е за всичко което касае 7 дом - брак , партньорства всякакви, договори. Един брачен партньор от този сорт може да ти обясни колко е отговорен към семейството си при н на брой изневери, но това не влиза в отговорността. След време да чуеш, че не се е развел защото трябвало да си признае, че се е провалил/направил грешен избор/. Първо самият притежател на Нептун в 7 дом има невярна представа за самия себе си по отношение на самия 7 дом и на всички аспектирани неща и второ умее да заблуди околните как това не е така. Лъжата не знам  дали хваща , обаче хваща къде му минават номерата. А те минават по принцип - 7 дом е дома и на другите, и при откритите врагове минават. Защото при един съвпад на лична планета  с Нептун , Нептун ще си  моделира  личната планета , а личната планета на другия тъкмо ще и писне да прави нещо , и Нептун ще я убеди колко е  на зор и пак отново ще я задейства. И ако не се намеси Сатурн  с някой аспект да каже баста , доста  дълго е гъста  мъглата. ;D АС/DC  ако са много навързани за доста дълго време. Мисля, че не може  да хваща всяка лъжа. Има една "бляскава опаковка" по повод на знака - примерно ако е везни ще демонстрира светски качества,  в овен - изключителна борбеност,  и така и за другите знаци. Т.е ако му липсва някое качество- ще се прави, че точно него притежава в изобилие.

Такива наблюдения имам по повода. ;D ;D Внимавай  ;D Различна е и реакцията на женско и мъжко Слънце спрямо Нептун в 7 дом. Не знам защо . ::)

Мъжките Слънца не понасят много  мъжки Нептун в 7 дом наблюдавам, по-скоро Нептун в 7 дом умее да омагьосва женки Слънца. Луната в Риби да внимава ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #27 -: Февруари 24, 2015, 01:07:26 pm »
Тук има няколко слънчеви стрелчета и те да кажат, но определено ако искаш да разгневиш едно стрелче започни да го лъжеш...  ::) ::) при другите може и да минават тия.. но не и тук :)) .. да се надяваме.. пък и тоз горкия слънце в Дева (чудесни приятели с тези мъже), но за друго не стават.. уф много комплексирани  ;D

ако на някои му се занимава да си гледка .. но мисля, че е най-разумно, колкото може по-бързо и по-далеч от тоз.. единственото ми опасение е, че това чудо няма да остави нещата току така :)))

* асц. се знае със сигурност, но не и точния градус...
« Последна редакция: Февруари 24, 2015, 01:11:41 pm от Fairy »