а възможно ли е този, които е с Нептун на десц. да хваща абсолютно всяка лъжа... като типичен асц. близнак и тоз може да разкаже, че е видял Алиса от страната на чудесата как вчера е чакала трамвай в Монатана... 
Този с Нептун на асцендента има нюх, по-скоро е омагьосващ останалите. И всеки път, когато ти иде да го фраснеш, щото разбираш, че те будалка, той точно тогава успява да ти "обгази" мозъка колко не е имал това наум, и колко е невинен, и колко нещо си друго. И успява така да направи нещата , че да се плъзне по тангентата невредим и прав. И така до следващия път когато ти идва да го фраснеш. Типично по Нептуновски .Знаеш, че нещо не е точно така, но няма факти, а убежденията му са като да го съжалиш. Така е за всичко което касае 7 дом - брак , партньорства всякакви, договори. Един брачен партньор от този сорт може да ти обясни колко е отговорен към семейството си при н на брой изневери, но това не влиза в отговорността. След време да чуеш, че не се е развел защото трябвало да си признае, че се е провалил/направил грешен избор/. Първо самият притежател на Нептун в 7 дом има невярна представа за самия себе си по отношение на самия 7 дом и на всички аспектирани неща и второ умее да заблуди околните как това не е така. Лъжата не знам дали хваща , обаче хваща къде му минават номерата. А те минават по принцип - 7 дом е дома и на другите, и при откритите врагове минават. Защото при един съвпад на лична планета с Нептун , Нептун ще си моделира личната планета , а личната планета на другия тъкмо ще и писне да прави нещо , и Нептун ще я убеди колко е на зор и пак отново ще я задейства. И ако не се намеси Сатурн с някой аспект да каже баста , доста дълго е гъста мъглата.

АС/DC ако са много навързани за доста дълго време. Мисля, че не може да хваща всяка лъжа. Има една "бляскава опаковка" по повод на знака - примерно ако е везни ще демонстрира светски качества, в овен - изключителна борбеност, и така и за другите знаци. Т.е ако му липсва някое качество- ще се прави, че точно него притежава в изобилие.
Такива наблюдения имам по повода.

Внимавай

Различна е и реакцията на женско и мъжко Слънце спрямо Нептун в 7 дом. Не знам защо .

Мъжките Слънца не понасят много мъжки Нептун в 7 дом наблюдавам, по-скоро Нептун в 7 дом умее да омагьосва женки Слънца. Луната в Риби да внимава