Здравей Гост

Нептун и археологията

• 16 Отговора
  • 4862 Прегледи
*

Неактивен milla_m

• 1060
Нептун и археологията
« -: Февруари 10, 2012, 10:21:26 am »
  http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D1%83%D1%80%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE---%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D1%80%D1%83%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-news189406.html

Много ми е интересно, кои  са аспектите на Нептун които предизвикват тези открития  ;D И си мисля да сложим една карта от създаването на Бургас  ;) :)  И Уран в Овен  има отношение. В кой дом  картата на Бургас се намира Нептун, в какви аспекти е със Плутон. Кои са домовете , които участват. ???

След малко ще потърся карта на Бургас. Ако някой знае тази буря точно в колко часа е била, моля да сподели. :) за да сложим и карта на събитието.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

Re: Нептун и археологията
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2012, 02:55:09 pm »
По принцип Сатурн се свързва с археологията и разкопките.
Доколкото Нептун (Посейдон) символизира водната стихия, той може да има връзка с археологическите находки, погребани на дъното на някое море или океан, но самите артефакти са по Сатурн.  :)

Интересно съвпадение е, че древното селище се "показва" след ингреса на Нептун в Риби, но непосредствено преди този ингрес имаме мунданен тригон между Сатурн и Нептун. Сатурн застава стационарно и се обръща ретроградно, Нептун излиза от знака - броени дни след разпадане на аспекта водната стихия (Нептун) предизвиква свличане на земни маси (Сатурн), в резултат на което стават видими древните останки. Нептун влиза в знака на своето управление, придавайки повече сила и мощ на водната стихия, Сатурн се обръща и предизвиква "отдръпване" на земни маси от повърхността на терена.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2012, 03:49:25 pm »
         И според мен археологията като наука, която е свързана главно със земята ( в частност с морските басейни, но тук пак става въпрос за техните дънни повърхности), главно отношение има Сатурн. Изхождам и от позицията, че по Сатурн са всички професии и науки свързани със земята като агрономство, геология и минна дейност, фермерството също така. Би било интересно ако някой изнамери някоя карта на виден археолог да видим какво в натала показва афинитет към тази интересна наука.  :) Според мен пръст има и Плутон...

« Отговор #3 -: Февруари 12, 2012, 04:30:00 pm »
Според мен пръст има и Плутон...

Особено ако става въпрос за изследване на некрополи, погребални символики и обреди, а също и на мистичните култове, свързани с тях. Варненското златно съкровище трябва да е било открито от някой плутонианец.  :)

« Отговор #4 -: Февруари 12, 2012, 06:27:33 pm »
Би било интересно ако някой изнамери някоя карта на виден археолог да видим какво в натала показва афинитет към тази интересна наука.  :)

Мисля, че в картите на археолозите трябва да търсим указания за интерес към хуманитарните науки (Меркурий, Юпитер) и изследователски дух (Уран, Лунни възли), стремеж към разбулване на тайни и мистерии (Плутон, Нептун) и разбира се интерес към миналото (Луна, Сатурн). Някои от тях са водени от "иманярска страст", но не за собствена облага, а за благото на обществото, за идните поколения, затова евентуално бихме могли да намерим в картите им акцентирана земя и есенциално подчертана Венера (независимо дали в посока към "+" или към "-").

Прилагам картата на Petrie Flinders - "бащата на египетската археология".
Споменава се, че времето на раждане не е много точно и е било ректифицирано. Ако домификацията е съмнителна, можем да разгледам и аспектите, есенциалните достойнства, кои знаци са акцентирани.

Цитат
British archaeologist known as the "Father of Egyptian Archaeology," an unconventional workaholic.

Още един известен археолог, с по-точен час на раждане - Emmet Leslie Bennett.

Цитат
American archaeologist. Expert on Ancient Script.

Археолог и антрополог - Stephen Williams (точен час).

Могат да се намерят още карти в астрокомската база, но мисля, че като за начало и тези са достатъчни.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2012, 08:01:58 pm »
 Благодаря за интересните неща  my`temptation  и Коко. В заглавието на темата имах предвид точно " разбулването", "отмиването" в случая с Бургас и намесата на Нептун. Щях да качвам карта на  Бургас, но града е много древен и като, че ли няма да е точна датата. Като селище се споменава много, много отдавна.

Но така ако разгледаме археолози също е много интересно. Качвам  картата и на Китов. Да видим и него, след  като разгледаме другите. Картата няма точен час  :)

СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2012, 10:46:51 am »
        Супер си, Лили.  :) Сега малко ще ги поразнищим качените от теб карти...

Започвам с Флиндърс Петри - доста планети в мутабелни знаци, фиксиран земен елемент също така с на практика стелиум в Телец, липса на планети в кардинални знаци, почти всички планети без Венера в едната хемисфера. Тронови ретро Юпитер на AC, Нептун и Меркурий, като последният е диспозитор на Венера, която е в тао-квадратура с Юпи и Нептун като Нептун е на върха. Добре балансира този Нептун според мен със секстилите към Луна, Марс и Уран, а този съвпад на тримцата е показателен за качества на натива като дързост, находчивост, понякога безразсъдност може би... Показва за мен и възможност за ръководене, дава силна интуиция и импулс на емоциите към новаторство, открития, стремеж към промяна. По-интересно е, че Марс е в полусекстил към върха на 4и, който и дом управлява - за мен 4и дом има отношение към археологията, като в този дом намираме и Плутон в Телец в широк съвпад с Луната и Уран.  На Луната в Телец хич не и е чуждо земното, притежанието, идеята да има повече вещи и предмети ( все неща, които можем да свържем с археологията), още повече че тук е не къде да е, а в знака на своята екзалтация. :) И наред с новаторството и дръзкия стремеж към нещо ново, отркивателско, Сатурн в Телец дава един преценен донякъде ход, последователност на действията, голямо упорство и неотказване от идеите и следвания процес ( все съществени качества и показатели за един археолог си мисля)...
« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 12:29:47 pm от kokolino »

« Отговор #7 -: Февруари 13, 2012, 12:34:32 pm »
Да ти кажа, и аз като малка имах силно изразена иманярска страст (неаспектиран Юпитер в последните градуси на Телец в 7 дом, управлява 2ри  ;D). Мечтаех да намеря златно съкровище и да го запазя за себе си и за идните поколения (Луна в Рак/8 дом), т.е. целта не е директно материално облагодетелстване (да го продам), а притежанието.  ;D
В нашето семейство по майчина линия имахме няколко реликви с антикварна стойност, но попаднаха в ръцете на някои комерсиално настроени роднини.
Между другото, археологията е една от науките, които ме привличат силно, наред с античната история и митологията на древните народи. Ти си ми знаеш картата, можеш да видиш какви констелации обуславят този афинитет.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2012, 04:03:48 pm »
Да ти кажа, и аз като малка имах силно изразена иманярска страст (неаспектиран Юпитер в последните градуси на Телец в 7 дом, управлява 2ри  ;D). Мечтаех да намеря златно съкровище и да го запазя за себе си и за идните поколения (Луна в Рак/8 дом), т.е. целта не е директно материално облагодетелстване (да го продам), а притежанието.  ;D
В нашето семейство по майчина линия имахме няколко реликви с антикварна стойност, но попаднаха в ръцете на някои комерсиално настроени роднини.
Между другото, археологията е една от науките, които ме привличат силно, наред с античната история и митологията на древните народи. Ти си ми знаеш картата, можеш да видиш какви констелации обуславят този афинитет.

Даа, ще погледна по-късно да видя аз какво диктува тези ти влечения.  8) А ти когато имаш време може да метнеш някой и друг поглед върху една друга карта...  ;D

« Отговор #9 -: Февруари 13, 2012, 04:35:16 pm »
Ако остане време, след празниците съм с доста плътна заетост. Напоследък ангажиментите не ми позволяват да участвам активно, а и съм доста разпиляна, рядко имам вдъхновение за хороскопи (надявам се скоро да свърши "яловия" период, че и на мен ми втръсна вече).

Любимият ми предмет в училище беше история, между другото, но само на античния свят (Египет, Гърция, Рим), от средновековието нататък не ми харесваше.
« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 04:37:41 pm от my`temptation »

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2012, 08:21:12 am »
        Ще видим какво толкова те е привличала античната история.  ;D
        Но първо ще видя картата на г-н Бенет и показателите, които указват влечението му към археологията....

« Отговор #11 -: Февруари 14, 2012, 01:13:51 pm »
Но първо ще видя картата на г-н Бенет и показателите, които указват влечението му към археологията....

Покрай тази тема взе, че ми дойде една идея, после ще ви дам линк към анализа, ако ви е интересно, но той ще е по ведическите правила.  :)

ПП. Оказа се, че г-н Бенет е бил повече лингвист (и криптолог), отколкото археолог.
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 01:15:46 pm от my`temptation »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2012, 01:26:28 pm »
Стойностна тема...,невероятно дълбока... :-*

Какво бих казала...Коко вече е споменал Сатурн... ;D. Тук бих допълнила не само като планета свързана със земята...,а и като сигнификатор на гробници ...
Според мен важна за археологията е и Луната...-сигнификатор на паметта ...,на миналото /мунданен 4-ти -ИЦ...края и началото/.
Особено значение тук има и Нептун :)...,защото той е планетата която грижливо пази тайните и мистериите/мунданен 12-ти дом/...
Връзката м/у Луна-Сатурн и Нептун в картата на археолозите би следвало да бъде акцентирана...доста солидно.
Има и още една планета...Плутон...без която би било невъзможно да открием потъналите в мистерии /Нептун/ акрополи/Сатурн/ ,за които си спомняме/Луна/....

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2012, 02:18:40 pm »
        Този г-н Бенет като че ли да е бил чаровник май, любовник, но това е извън идеята на темата все пак  ;D На пръв поглед ми се набива само една Луна в Дева и никаква друга земя, но все пак в домовете на материята има планети, които по някакъв начин компенсират, така че не е чак дотам голям въздухар, за когото парите са абстрактно понятие. ;D Уран е доста силен, на трон и най-високо поставената планета в 10и, синглетон при което - опозе на Луната на куспидата на 5и. Лъвски стелиум, този съвпад на Нептун с Меркурий и Сатурн по-скоро би ме навявал на мисълта за артистични заложби или човек с афинитет към изкуството... Меркурий на IC, управител на AC в секстил към куспидата на 1ви и при все,ч е в 3ти дом, който го свързваме с Близнаци, диспозитор на Луна и Венера по знак... хмм, комуникацията, говоренето са били добре развити тук си мисля, все пак както Лили спомена човекът е бил и лингвист. :) А и съответно Меркурий и Нептун правят най-точни аспекти към MC, което също се явява от значение тук; Сатурн в 4и дом също е значим за мен, както и акцентът в Рак - все пак можем да го вържем с археологията този знак. А Сатурн и Козирог на върха на 9и, земната Луна, оригиналният подход към ситуациите идващ откъм Уран, както и подчертаният мисловен елемент, находчив, идващ и от върховете на 2ри, 6и и 10и дом във въздушните знаци...
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 02:23:09 pm от kokolino »

« Отговор #14 -: Февруари 15, 2012, 11:35:29 pm »

Покрай тази тема взе, че ми дойде една идея, после ще ви дам линк към анализа, ако ви е интересно, но той ще е по ведическите правила.  :)

Ето го анализа, който ви обещах.  :)