Здравей Гост

Марс и енергията

• 15 Отговора
  • 4756 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Марс и енергията
« -: Март 04, 2012, 10:05:33 am »
Посочете къде е марс в наталната Ви карта...и как е ситуиран спрямо останалите планети.
Кажете през кои периоди енергията Ви е била активна...и кога сте усещали липса на енергия?

Ако по прогресия е сменил знака си , мислите ли , че има различна изява и с какво бихте я свързали?

Приятно писане... :-*

Re: Марс и енергията
« Отговор #1 -: Март 04, 2012, 09:13:22 pm »
Много обичам теми за Марс ;)

При мен е в 10-ти в Лъв, съвпад с МЦ. Управлява 6-ти и 7-ми, най-издигнатата планета в радикса.

Ами първо и най-вече, направо кипя от енергия, все напред-назад, все имам нещо което искам да свърша, мира нямам! Много лесно се засягам, искам да се отнасят подобаващо към мен. Действам импулсивно в повечето случаи, много съм борбена, не се предавам лесно. Марс е много определящ за характера ми, понеже имам Луна в Овен. Енергията ми идва в повече и понякога наистина я разпилявам. Кариерата винаги е била номер едно за мен, но няма нищо общо с военни или с хирургия, а за спорт да не говоря, дори във фитнес зала не съм стъпвала досега, не обичам спорта.

Марс секстил Венера: определено харесвам физически красиви мъже, всъщност това е задължително условие, трябва да е много Марсов тип -властен и много респектиращ;D

Марс квадрат Слънце: този аспект нит съм го отработила, нито знам как да го направя! Марс е диспозитор на Слънцето ми в 7-ми, а пък Слънце на Марс в 10-ти >:( Става една, харесвам силни мъже, обаче понеже и аз не съм от слабите характери, кой ще командва и ще се налага в къщи?! За по-малко амбициозните и огнените съм заплаха и твърде независима, а с другите като мен стават сблъсъци, златна среда не съм намерила, нито пък постоянен партньор ;D

Марс има още тригон Луна, тригон Меркурий, квадрат Уран, тригон Нептун, секстил Плутон.

При възвратите на Марс винаги отчитам събитийност на физическо ниво, например имах възврат преди няколко месеца, направих служебно пътуване в друга страна. Чувствам го зле сега, като е в Дева, сякаш някой ми взе енергията, това не съм аз, нямам желание за действие.
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #2 -: Март 04, 2012, 10:43:02 pm »
Марс...съвпад с К4- IC, днес транзитен Марс в точен съвпад с натален Плутон, прогресивен Марс точен съвпад с К5, dir. Марс съвпад с натален ЮЛв ситуиран в 5 дом...От днес съм в нов дом. Трябваше ми огромна енергия при смяната на дома ми и я имах, понякога се чувствах на края на силите си, но след минута отново бях зареждана с енергия и така продължавах. Но има и друго, мисля си, че е кaрмично да се върна да живея в този град където дойдох за първи път когато пристигнах в Италия. Винаги нещо се случваше, което ме караше да дойда тук. Истината е, че търсех жилище в друго населено място, различно от това с цел да съм по-близо до работата ми и да е удобно за дъщеря ми за училище..., но това жилище сякаш намери мен и ни хареса. Марая ти какво би казала по въпроса? ???
« Последна редакция: Март 05, 2012, 10:09:06 am от danni »

« Отговор #3 -: Март 05, 2012, 08:33:16 am »
Марс в 12 дом в съвпад с Луна и АСЦ в Дева - натал. Прогресивна карта - Марс 12 дом, почти в съвпад с АСЦ във Везни, но 2-3 градуса са в повече :).

« Отговор #4 -: Март 05, 2012, 10:07:14 am »
Моят е в 9-ти, Лъв, управлява 5-ти.

Ами първо и най-вече, направо кипя от енергия, все напред-назад, все имам нещо което искам да свърша, мира нямам! Много лесно се засягам, искам да се отнасят подобаващо към мен. Действам импулсивно в повечето случаи, много съм борбена, не се предавам лесно. Марс е много определящ за характера ми, понеже имам Луна в Овен. Енергията ми идва в повече и понякога наистина я разпилявам.

Чувствам го зле сега, като е в Дева, сякаш някой ми взе енергията, това не съм аз, нямам желание за действие.

Написаното от mayflower много точно ме описва мен самата.

Харесвам и властни и респектиращи мъже. Щедри, най-вече. Но моят Марс няма точен аспект със Слънцето.

Другите аспекти са: тригони с Луна и Нептун, квинтили с Меркурий и Уран, квадрат с Юпитер, полусекстил с МЦ.

Транзитен Марс в Лъв ми беше супер - имах сили за трима. Спорта е важен за мен, любителски, но винаги съм била спортна натура. А с Марс в Лъв се наложи да се израходва тази енергия спешно. ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Март 05, 2012, 01:48:03 pm »
Аз имам супер аспектиран Марс с всички достойнства... ;D
Имам много енергия...,сякаш произвеждам електричество за 2 континента...
Аспекта на Марс към Слънцето ми го приемам за полу-секстил. Когато транзитния Марс е в квадратура със Слънцето...енергията ми сякаш бива изсмуквана...

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Март 05, 2012, 08:19:37 pm »
 Прогресивният ми Марс ще смени знака  през 2016 г.  и ще навлезе във Водолей. Не знам какво ще се промени. И тогава ще е в 4 дом.  Когато е влязал  в Козирог и като върна годините , мога да кажа, че е бил много активен. В момента Прогресивния ми Марс е в тригон с натален Уран.

Имам секстил на Слънце с Марс в натала. Марс в Стрелец, в  тригон с Юпитер. Квадратура на Марс с Уран и Плутон. За Плутон по не мога да кажа, но Уран не го оставя на мира, направо е като зарядно. ;D Т.е имам  "невротизиран" Марс.  :)

Когато минава  през Дева много му се дразня. :) Идва ми в повече. Иначе съм свикнала на енергията му , намирам го  за добре поставен в натала. Динамичен е.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #7 -: Март 05, 2012, 10:51:16 pm »
Аспекта на Марс към Слънцето ми го приемам за полу-секстил. Когато транзитния Марс е в квадратура със Слънцето...енергията ми сякаш бива изсмуквана...

Имам Марс на 26* в скорпион и Слънце на 26* във Везни...точен полусекстил :) Денят ми започва в 6 и свършва много често в 24...енергията е неизчерпаема. ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #8 -: Март 05, 2012, 11:27:27 pm »
в момента прогресивен марс прави точен полусекстил към наталното си положение.
не мога да определя точно влиянието на тази планета в картата ми..
при мен енергията е силно полияна от някои чисто абстрактни идейни стимули.., без тях енергия  някак не бих казала че имам.

« Отговор #9 -: Март 06, 2012, 07:40:56 am »
при мен прогресивния е в почти точен съвпад с наталното слънце (и квадрат с луната). усещам, че ми дава сила и упоритост ли да го нарека да преследвам целите на слънцето си. лошото в момента е че тр. марс е в опозиция, разходяща вече но пак я усещам.

при мен марс е в 7-ми, нужна ми е енергия от партньора а в добавка и със слънцето в риби съм все отстъпчива...

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Март 06, 2012, 03:47:54 pm »
ох, ох. Марс.... това ми е малко като мръсна дума  :P Понякога много го харесвам Марса ми в Дева, друг път едвам го дишам - един мислещ, премислящ... ако може и енциклопедия британика да изчете преди да действа... няма да му се цупя много.. де :))) в крайна сметка с толкова подвижен огън и толкова въздух един земен Марс не е трагедия  ::)

Прогресивния Марс е сменил знака си преди доста години смятам го около 94-95г. Сега е във Везни в 12-ти дом и прави секстил към Слънце и да съм по-точно към Меркурий  8)

« Отговор #11 -: Март 13, 2012, 01:00:23 pm »
как бихте тълкували най-общо един неаспектиран Марс, при все че се намира в козирог...моя близка е с такава конфигурация,намирам я за много силна и борбена личност, намира се в Д5 и е У9

« Отговор #12 -: Април 29, 2012, 09:42:10 pm »

Имам Марс на 26* в скорпион и Слънце на 26* във Везни...точен полусекстил :) Денят ми започва в 6 и свършва много често в 24...енергията е неизчерпаема. ;D
Моя е на 22 Скорпион на върха на К4 Слънце Везни на 28 и при мен излишъка от енергия е диагноза но когато има ситуации в които не мога да постигна каквото искам обръщам енергията навътре и започвам да си вредя

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #13 -: Април 30, 2012, 10:26:42 am »
Моя Марс е в Стрелец, в 1-и дом, в тригон и взаимна рецепция с Юпитер в 5-и дом, в квадратура с Уран в 10-и дом и куинконкс с Луната в 6-и дом. Физически съм много издръжлива, много спортувам, издържам много на натоварване, не понасям авторитети, обичам да работя сама, мразя да ме контролират. Много бързам и имам белези по главата от падания в ранна детска възраст, миналата година си потроших няколко ребра, но се оправих на крак, т.е. възстанвявам се изключително бързо. Марс управлява 6-и дом при мен и ако приемем, че е съуправител на Скорпион,  то и хороскопа ми заедно с Плутон.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #14 -: Май 01, 2012, 09:55:57 am »
          И аз съм с Марс в Стрелец, съвпад с Уран в 9и. Физически винаги съм бил доста издръжлив, откакто се помня спортувам активно. Травми не сам ми липсвали, но мога да кажа, че винаги леко и без много усложнения се отървавам. А в последните дни определено имам занижен прилив на енергия - отдавам го на транзитният Марс, който пак ще си мине през DC и е в квадратура с наталната си позиция. Не че нямам енергия, но по-скоро усещам натрупана умора. Бе скоро ще се променят нещата, въпрос на дни е, а и при все се чудя когато в близко време дирекционният Марс направи секстил с наталното Слънце как ще се разгърна още повече... или както се казва в една хубава българска фраза "луд умора нема"  ;D