Здравей Гост

Слънчева революция - Солар

• 608 Отговора
  • 173308 Прегледи
*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Слънчева революция - Солар
« Отговор #405 -: Декември 29, 2011, 11:39:18 am »
Даа, интересен е притежателят й, вече го дискутирахме в някоя от темите  ;D 

Пак съм го пропуснала и този казус. В коя от темите сте го разглеждали и по какъв повод?  :)

Мерси, мерси за включването още снощи  :) Аз си мисля по солара освен споменатото, че има тенденция за съдебни и финансови проблеми, дано не съм прав обаче :)
            А иначе рождената карта я разглеждахме по повод на това, че притежателят й е с динамичен живот, доста силна личност и според мен тепърва ще успява да разгърне потенциала си. Смятам или в "Натални карти за начинаещи" или в "Практика" я разглеждахме... очаквах тогава включване и от теб, но ти сподели, че нещо ти било мързеливо май  да дълбаеш в натала му ;D 

« Отговор #406 -: Декември 29, 2011, 12:38:06 pm »
Аз си мисля по солара освен споменатото, че има тенденция за съдебни и финансови проблеми, дано не съм прав обаче :)

Първата половина на годината може да е по-спокойна.
По към края на годината има по-голяма вероятност за такива неща според мен - по-обтегнати отношения с партньори и съдружници (ако има такива), евентуално свързани с имотни въпроси.

Към края на годината ще има две по-напрегнати дирекции - дир. МС/ІС в квадрат към нат. Плутон в 7 дом и дир. Луна (У4) в опозиция към нат. Уран в 9 дом. След преминаването на транзитния Юпитер в Близнаци (и периодът на транз. Марс в Скорпион/Стрелец) ми се струва по-вероятно да има такива обстоятелства, пък от юни 2012 навлиза в антардаша на Слънце - Слънцето управлява 6 дом в сидералната карта (неприятели, спорове, разногласия), въпреки това периодът може да е свързан с професионални успехи - Слънцето е в един знак с Юпитер (сид. Стрелец), който управлява знака на Лагна (сид. Риби), двете планети са в 10 дом - много силна позиция (6 и 10 домове са "упачайа", т.е. домове на растежа).

Така че според мен е желателно да не извършва рисковани сделки (или със съмнителни партньори) през последните няколко месеца на 2012 година - прогресивната Луна в Телец първо ще направи тригон с нат. Юпитер (има тенденция към по-големи очаквания и подценяване на риска), а след това опозиция с нат. Сатурн в 8 дом, която може леко до му поизпразни кошничката.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #407 -: Декември 29, 2011, 02:32:50 pm »
         Поредния супер задълбочен анализ от твоя страна  :)  :clap:
         Което ме подсеща да те попитам как и къде си изучавала ведическата астрология, Лили? В чужбина, в БГ, курсове, практика, самообучение или самоусъвършенстване?  :)
         P.S. Разбира се ако прецениш може да си спестиш отговора по твои съображения или да го спестиш тук,  както прецениш :)
« Последна редакция: Декември 29, 2011, 02:42:55 pm от kokolino »

« Отговор #408 -: Декември 29, 2011, 02:45:40 pm »
Само чрез самообучение, изучавам я през последните 4 години. Преди броени години си казвах, че това не е за мен, че индийската астрология няма научаване. После се амбицирах и започнах да навлизам лека-полека.

Курсове по ведическа астрология в България почти не се организират, дори в по-големите градове. Дори ако случайно се организира нещо, в повечето случаи на ниво начинаещи, т.е. най-елементарната основа, която можеш да усвоиш и чрез самообучение. Тънкостите и техниките никой не ти ги дава наготово, а обучението трябва да се съчетава задължително с практически занимания, иначе рискуваме да познаваме астрологията само на теория, знаеш.  :)

И като се върнем към картата на младежа, тъкмо щях да допълня по-горния си пост относно изразените от теб съмнения за юридически и финансови спорове, че след преминаване на Марс във Везни има по-голяма вероятност. По-горе споменах за престоя на Марс в Скорпион/Стрелец, но сега погледнах и видях, че Марс дава най-много точки (7 от максимум 8 възможни) на знака Дева (по сидерал), т.е. на 7 дом спрямо Асцендента. В следващите два знака са доста по-малко - 2 и 3, а в сидерална Дева (тропически Везни) е пикът на марсова активност в хороскопа.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #409 -: Декември 29, 2011, 07:09:02 pm »
          Благодаря ти за задълбаването и споделянето на начина за трупане на знания, Лили :) Моите познания, както и практически опит са далеч по-малки на този етап от твоите, но с простите методи на гледане на соларна карта, натал, прогресии (дирекции по-малко засега) си правя подобни тълкувания за младежа - може да са само бегли предположения, но важното за мен е мисленето и постановката, сглобяването  ;D  ;D
          Наистина много ме печелиш и заслужаваш голяма доза поздравления от моя страна, а и не само, най-малкото от страна на всички съфорумци тук за това ти самообучение, самодисциплина, стремеж и упоритост, подробни интерпретации и практически дейности тук във форума  в нещо толкова специфично, слаборазпространено - аз се съмнявам, че някой организира курсове по ведическа астрология въобще в България, възможно е, но поне нямам подобни сведения :)
« Последна редакция: Декември 29, 2011, 07:10:57 pm от kokolino »

« Отговор #410 -: Декември 29, 2011, 09:34:26 pm »
Привет и от мен! Както писах на едно друго място - почти нищо от солара ми за отиващата си вече година не се случи :/ . Надявах се да си намеря постоянна работа, но колкото и да се опитвах, всичко оставаше на халос. В личен план нещата за мен не стоят по-различно. Срещнах една девойка, която не искаше нищо друго, освен кратка авантюра и това си беше с нея... Явно късмета ми изневерява във всичко   . Надявам се през следващата година нещата да се оправят поне малко. Поствам си солара за следващата година, с надеждата, че все нещо ще се случи през новата година и усилията ми да открия работа и нова, дълготрайна любов, няма да са напразни. Според вас, има ли надежда за мен в тези две отношения?
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 06:21:38 pm от Tornquist »

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #411 -: Декември 29, 2011, 10:00:42 pm »
Моля някой да хвърли едно оченце на този солар...Please!!!  ::)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #412 -: Януари 02, 2012, 01:25:19 pm »
Моля някой да хвърли едно оченце на този солар...Please!!!  ::)

Любов  :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #413 -: Януари 02, 2012, 05:32:12 pm »
Дай боже повече любов и светлина.... :-*

« Отговор #414 -: Януари 02, 2012, 06:57:39 pm »
Марая, ще ти се занимава ли да хвърлиш едно око на моя солар по-горе?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #415 -: Януари 02, 2012, 07:01:53 pm »

Ще...разбира се... ;D Ама утре...Вече съм на маса...с приятел от форума... :-*

Честита Нова Година...Tornquist  :-* ,Бъди жив и здрав...и обичаЙ...,за да бъдеш обичан...

Утре ще погледна.... ;)

« Отговор #416 -: Януари 02, 2012, 08:09:18 pm »

Ще...разбира се... ;D Ама утре...Вече съм на маса...с приятел от форума... :-*

Честита Нова Година...Tornquist  :-* ,Бъди жив и здрав...и обичаЙ...,за да бъдеш обичан...

Утре ще погледна.... ;)

ЧНГ и на теб! Благодаря за пожеланията, пожелавам ти и на теб всичко най-хубаво през новата година и дано всяка набелязана от теб цел стане реалност!

« Отговор #417 -: Януари 04, 2012, 02:45:53 pm »
Марая, ти ме забрави. :(

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #418 -: Януари 05, 2012, 10:57:43 am »
Привет и от мен! Както писах на едно друго място - почти нищо от солара ми за отиващата си вече година не се случи :/ . Надявах се да си намеря постоянна работа, но колкото и да се опитвах, всичко оставаше на халос. В личен план нещата за мен не стоят по-различно. Срещнах една девойка, която не искаше нищо друго, освен кратка авантюра и това си беше с нея... Явно късмета ми изневерява във всичко   . Надявам се през следващата година нещата да се оправят поне малко. Поствам си солара за следващата година, с надеждата, че все нещо ще се случи през новата година и усилията ми да открия работа и нова, дълготрайна любов, няма да са напразни. Според вас, има ли надежда за мен в тези две отношения?

Привет и от мен, Tornquist!
            Относно това, което си писал на друго място, надявам се там да си получиш отговорите на интересуващите те въпроси  ;) Тук сме това място и искрено се надявам да не ни приемаш като барометър за възможно събитие или sms оракул относно това, което може или не може да ти се случи. И не знам какво визираш с израза "почти нищо" не се било случило - соларът по своята същност очертава основната сцена на действие в дадени аспекти, оттам нататък чрез други способи може да се изследва по-задълбочено възможността за реализация на даден процес ил житейско събитие   :)
           А относно последния ти въпрос - според мен има надежда в тези две отношения за теб, в голяма степен от теб самия си зависи осъществяването и на двете  ;) Човек трябва да се бори, да дерзае, да се усеща жив дори когато е в дълбока криза или емоционална депресия :) Пожелавам ти всичко най-хубаво  :)
« Последна редакция: Януари 05, 2012, 11:37:42 am от kokolino »

« Отговор #419 -: Януари 05, 2012, 12:30:20 pm »

Привет и от мен, Tornquist!
            Относно това, което си писал на друго място, надявам се там да си получиш отговорите на интересуващите те въпроси  ;) Тук сме това място и искрено се надявам да не ни приемаш като барометър за възможно събитие или sms оракул относно това, което може или не може да ти се случи. И не знам какво визираш с израза "почти нищо" не се било случило - соларът по своята същност очертава основната сцена на действие в дадени аспекти, оттам нататък чрез други способи може да се изследва по-задълбочено възможността за реализация на даден процес ил житейско събитие   :)
           А относно последния ти въпрос - според мен има надежда в тези две отношения за теб, в голяма степен от теб самия си зависи осъществяването и на двете  ;) Човек трябва да се бори, да дерзае, да се усеща жив дори когато е в дълбока криза или емоционална депресия :) Пожелавам ти всичко най-хубаво  :)

Споменах това с "другото място", защото много от посетителите на този форум тук, може да са попаднали на поста ми и там. Тъй като тук всичко е въпрос на добра воля и както казваш ти - не е sms оракул, където отговор задължително получаваш, постнах солара си на две места, с надеждата въпроса ми да стигне до повече хора. Не става дума за барометри, сравнения и т.н.
 Що се отнася до значението на соларите, да знам, че става въпрос за така да се каже "дадени възможности". Все пак не съм толкова наивен да мисля, че са своеобразно "меню за годината", от което ще се поднасят разнообразни събития. Думите ми, че почти нищо не се е случило, по-скоро се отнасяха до това, че въпреки усилията ми да насоча енергията и вниманието си върху дадени области, в които според стария ми солар, има шанс да постигна нещо, нещата не вървяха просто.