Здравей Гост

Ретрограден Меркурий в натала...

• 18 Отговора
  • 4742 Прегледи
*

Неактивен dima

• *
  • 24
Ретрограден Меркурий в натала...
« -: Юни 21, 2012, 12:30:05 am »
Здравейте!

Мислите ли,че ретрограден натален Меркурий може да бъде индикатор за забавено проговаряне в хороскопа на дете? Моето “чудо на дивата природа“ ;), е на 2г.и 9 мес.,и все още не може да говори...По-точно,говори,но съвсем бебешорски,сравнено с връстниците му,които говорят почти перфектно. Качвам картата, за всеки случай.Какво ще кажете?

Re: Ретрограден Меркурий в натала...
« Отговор #1 -: Юни 21, 2012, 11:14:21 am »
Мисля, че в тези градуси меркурий се води изгорен, но не е той причината. По-скоро проверете слуха на детето, както и лицевата структура-да не би зъбите да пречат

« Отговор #2 -: Юни 21, 2012, 02:38:26 pm »
Проговарянето зависи от отношението на майката към детето или иначе казано на Луната в картата. Неговата е доста напрегната. Преразгледайте си отношението към него и не бъдете така раздразнителна в ежедневието. Имате склоност да сте обсебваща също към него и да изисквате много.
Не е виновен ретро Мерка. Дано да ме разберете правилно  ;)

Нещо се случва в ежедневието на това дете .... Вижте У2 Марс е в квадратура с У6 Луната . Луната това сте вие .......осмодомна част от сложен осмодомен стелиум ...
« Последна редакция: Юни 21, 2012, 02:43:55 pm от elfidka »

*

Неактивен dima

• *
  • 24
« Отговор #3 -: Юни 21, 2012, 03:53:47 pm »
Благодаря Аника!

Всичко,което ми препоръчвате,съм го направила! Включително,е прегледан от логопед! Той твърди,че за момента всичко се развива нормално,няма нищо обезпокоително! Всъщност,проблема не е толкова сериозен,детето ми говори много,голям бъбривец е,много общителен,но не му се разбира какво казва!

По-скоро ме интересуваше астрологичната страна на въпроса! :)

Цитат
Мисля, че в тези градуси меркурий се води изгорен, но не е той причината. По-скоро проверете слуха на детето, както и лицевата структура-да не би зъбите да пречат

*

Неактивен dima

• *
  • 24
« Отговор #4 -: Юни 21, 2012, 04:35:17 pm »
elfidka,

благодаря за отговора и на вас!

Права сте,не е виновен никой,освен мен,за всичко,свързано с моето дете! Явно не сте ме разбрали,или пък аз лошо съм се изразила- детето ми може да говори,но говори много неразбрано. И в никакъв случай това не ми е фикс-идея-ако това имате предвид като казвате,че съм взискателна и обсебваща,по скоро ме интересуваше чисто астрологичната страна на въпроса...

Всъщност,преди да  прочета вашия пост,нямах никакви притеснения! Четейки ви,обаче,усетих как кръвта нахлува в главата ми,как ми причернява пред очите,и изпаднах в паника!!!!!!!!!!!!!!!!
Цитат
Нещо се случва в ежедневието на това дете .... Вижте У2 Марс е в квадратура с У6 Луната . Луната това сте вие .......осмодомна част от сложен осмодомен стелиум ...

Моля,обяснете ми какво означава това,какво се случва :'(? :(

« Отговор #5 -: Юни 21, 2012, 05:05:41 pm »
Според мен нищо страшно не се случва. Тия "новите" деца често са с такива аспекти. Необичайно чувствителни и интелигентни са, нищо, че не им се разбира  :)

При различните хора езикът е различно дълъг, както и тази "юздичка" отдолу. Не съм лекар, но съм чела някъде, че артикулацията зависи и от свободната (подвижна) част на езика. Например при хора, които говорят бързо, тази част е по-къса.

Относно ушите-понякога обикновен лекар, пък и някои унг, не виждат проблем, а може да има (не казвам, че при вас е така). Има си специално изследване, което установява колко децибела чува човек.
Като цяло "говоренето" често е наследствено обусловено.
« Последна редакция: Юни 21, 2012, 05:46:49 pm от аника »

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #6 -: Юни 21, 2012, 09:58:51 pm »
         Дима, малкият няма нито и един неблагоприятен мидпойнт по натал на чувствителни места по интересуващия те въпрос за да бъде като цяло повреден говора или слуха, а това е изключително важно!! Осмодомен ретрограден Мерк в съвпад Луна и Слънце, макар и на трон в декадата на Венера и с доста напрегнати аспекти като цяло, особено с тежки планети. Наистина подобни напрегнати аспекти, както и ретроградността на тази планета биха могли да дадат начален или последствен проблем в говора, разбира се всичко което казвам не е страшно, а просто обяснявам астрологично ситуацията, както и ще обясня, че смятам за въпрос на време членоразделното и правоговорно изговаряне на думите от детенцето! Мога да дам самия себе си за пример - аз също съм с ретро Меркурий в Дева, много аспектиран, както и с някои напрегнати аспекти, много силен и чувствителен - изключително бързо говоря като цяло, а мисълта ми тече и в пъти по-бързо от говора, като малък стигах до логопед, имам и в момента интересно произношение на "л" и "р", макар и значително подобрено.  :)
         За мен всичко е въпрос на време и смятам ще се нормализира!
« Последна редакция: Юни 21, 2012, 10:01:40 pm от kokolino »

« Отговор #7 -: Юни 21, 2012, 10:47:07 pm »
И аз мисля, че е въпрос на време
Иначе мидпойнтите са добър метод, стига да имаш с какво да ги смяташ :)

Относно ретро меркурий в тази конфигурация-те сумати деви през тази година трябваше да са с проблеми в говора
И като се има предвид, че меркурий се върти около 4 пъти по-бързо от земята около слънцето, значи и не само деви

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #8 -: Юни 21, 2012, 11:15:35 pm »
И аз мисля, че е въпрос на време
Иначе мидпойнтите са добър метод, стига да имаш с какво да ги смяташ :)Относно ретро меркурий в тази конфигурация-те сумати деви през тази година трябваше да са с проблеми в говора
И като се има предвид, че меркурий се върти около 4 пъти по-бързо от земята около слънцето, значи и не само деви

Иначе казано ползвам по въпроса най-доброто...  8)

« Отговор #9 -: Юни 21, 2012, 11:30:20 pm »
Хубаво  :)

Реагирам най-вече на стандартното меркурий-сатурн

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #10 -: Юни 21, 2012, 11:34:08 pm »

Е тук интуитивно ще предположа, Аника - огнен AC?  ::)

« Отговор #11 -: Юни 21, 2012, 11:39:53 pm »

Е тук интуитивно ще предположа, Аника - огнен AC?  ::)
Хехе-не  :)
Ще ми бъде приятно да початим за мен...но -в друга тема?

*

Неактивен dima

• *
  • 24
« Отговор #12 -: Юни 22, 2012, 12:18:37 am »
аника,
кokolino,

много ви благодаря за отговорите,почувствах се по-добре!

И,все пак,бих искала да разбера какво е имала предвид elfidka...

« Отговор #13 -: Юни 22, 2012, 07:51:08 am »
аника,
кokolino,

много ви благодаря за отговорите,почувствах се по-добре!

И,все пак,бих искала да разбера какво е имала предвид elfidka...

Добро утро Дима,
Непременно ще се включа, за да дам разяснения какво точмо имам предвид. 
3 дом е дома на комуникацията , а неговия управител марс е в квадрат с Луната, У6 - ежедневието на детето. А оста 6/12 се свързва с кармата.
Не се шашкай толкова. Квадратурата Луна - Марс я имам и аз в моята карта, и съм изчела много за нейното значение, като разбира се трябва да спомена, че при мен се засягат други сфери на живота, т.е Луна и Марс са управители на други домове.
За Луната се знае  че дава описание на майката, а при напрегнат аспект с Марса дава една неврозна майка. Живота е доста напрегнат и погледнато реално всички сме се изнервили и това го показват нашите карти, от къде идва напрежението и т.н...., като всичките тези емоции ги предаваме без да искаме на децата си. А децата са чувствителни, като попивателна са и всичко им се отразява. 
На малкия, ще му бъде трудно да те преглътне като отношение в ежедневието, независимо колко огромно количество любов влагаш в отглеждамето му. Това е върпос на пасване или не на  темперамента както и на вашата съвместимост...... Но за това трябва да се погледне синастрията ви. 
Ретро Мерка е показател за нестандартно мислене и въобще не е причина за мълчание, напротив после няма да може да му затвориш устата  ;D
Не знам дали знаеш, но Айнщай е проговорил на 4 годинки  :)
« Последна редакция: Юни 22, 2012, 09:05:33 am от elfidka »

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #14 -: Юни 22, 2012, 10:52:26 am »
Dima ще си позволя лек коментар за детето/ не би трябвало да се притесняваш за нищо, а и да не приемаш на сто процента,написаното . Защото един аспект може да се прояви по много начини .
Луната на детето се намира във Везни, тя е чувствителна и понякога нерешителна. На нея и трябват винаги логични алгументи. Слънцето е в Дева. Прецизно със стремеж към анализ и перфектност, точност.  Муркурий е в съвпад с двете планети , а той е планета която е " хермафродит"/ преносно казано/  и винаги има окраска на планетата с която влиза в аспект. Тоет понякога се чуди дали да си прояви това което чувства или това което иска. Едното се прелита с другото.  Да е Луна и Слънце, и как да ги обедини двете планети. Муркурий е  в средата мужду двете и може би от там да идва забавеният изказ  и нерешителност на Везни./ дали ще се изкаже правилно/  В случая имаме съвпади и със Слънцето и Луната.  Луната и Слънцето са в различни знаци и все едно /според мен/ Меркурий трявба да изрази характеристиките на двете планети и да ги обедини. От друга страна Сатурн в съвпад със Слънцето и въобще стелиума води до забавяне.и"омесване" на характеристиката на планетите в съвпад. Сатурн е планетата на ограничението, леко подтиска, най- вече изявата на Слънцето. Детето е отговорно  според мен.Тя е и бащата. Бащата строг ли е/ доста/. ? Квадратурата на Луната на детето с Марс и Плутон, говори за борба и трансформация, веднъж като изява / Марс/ ,веднъж като трансформация / Плутон/ . Детето е сложно , умно и  аналитично. На него му са нужни обяснения. Луната във Везни както ти казах се двоуми. Значи примерно слагаш му да яде супа, основно ястие и десерт. Не го притискаш да бърза, защото ще се изнерви.  Везната мрази да и "клатят блюдата". Обясняваш първо супата, защото..., логично,второ това и т.н. Излизаме за да... и т.н. Не просто направи това.  Детето ще се почувства уверено и ще се отвори да се изразява., според мен . Най- вече аргументи за да си проработи квадратурата на Луна и Марс , да чувства защо прави дадено нещо. Въздушните знаци са логични, трябва да знаят защо да направят дадено нещо/" научно обяснение все едно"/ Това е практично като отговор не върши работа. Трябва да се знае защо е практично ;D ;D С много любов и търпение. За да може спокойно да започне да си изразява и чувствата и да действа спокойно, осъзнало Луна / чувства/ Марс действие/ в 6 дом ежедневие. Детето е силен характер с нестандартно мислене, Уран във 2 дом, /ценностната система.изисква нестандартен подход според мен./ Водолей е итерпритиран във 1 дом./ не е необходимо да проявява и големи свояволия/ . Но ако детето  има по- разумен аргумент, ще се трябва да се съобразиш. :) Северен възел във 1 дом, трябва да се научи да осъзнава отношенията по остта 1/7 дом аз и другите. Детето е борбенно също. За да не се проектират в бъдеще агресия , заради неосъзнати аспекти на време. Важно е спокойното детство за правилното развитие. В противен случай остават комплекси и те се проектират в последствие ,във връзките ни като големи. Всички работим върху собствените си комплекси/ и аз също в това число/ и всички най- вече се учим от грешките си и опита. Детото  е със силен характер, не всеки има такива квадратури, защото трябва да могат да бъдат понесени. Важно е  да се насочат в правилната посока. , чрез много любов и търпимост. :) :-*

P.S. Важно  според мен е да се научи да си изразява уверено чувствата. Луната е в кардинален знак и е важно те да не остават подтиснати.  :)  Не се притеснявай. :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.