elfidka,
благодаря за разясненията!
Предишният ти пост наистина ме поизплаши,и реагирах прибързано,преди да ми “светне“,че под “ежедневие“ имаш предвид 6 дом... Реакцията е характерна за мен,все пак съм Близнаци,с Асц.Дева! Така е,нервозна съм,холерична,припряна,вечно съм в движение,вечно бързам,суетя се,все нещо правя...Обсебваща- може би заради Луната в Рак? Марс пък ми е в Овен...

Детето ми,от друга страна,наистина е нестандартно,оригинално,трудно може да бъде вкарано в някакви рамки,или режим,не подлежи на контрол,своеволно,агресивно също...Вярно е и това,че попива настроенията ми,което веднага се отразявав поведението му.Пример:ядосал ме е за нещо,направо ме е вбесил,карам му се,повишавам тон.Когато го прибирам от градината,разбирам,че цял ден е бил нервен, сърдит,и е биел децата...
С всичко написано дотук искам да кажа,че много добре осъзнавам недостатъците си като майка,и се опитвам да ги превъзмогна,но е много трудно....Чета много литература относно психология на възпитанието,и на теория знам перфектно какво трябва да се прави,и какво не. На практика обаче,когато при отглеждането на детето си сам,без да има кой да ти помогне,когато няма на кого да го оставиш за 10 мин.дори,тогава съветите от книгите са безполезни... И, въпреки че се стреснах в началото,твоето мнение ми беше полезно,защото ме накара да се замисля за отговорността ми като родител!

А нали децата са тези,които избират родителите си...