Марая, най-общо по твоята карта във връзка с темата може да отбележа следните моменти. При теб по натал има аспект между управителите на 3 и 9 дом, респективно Уран и Слънце при все, че с доста приличен орбис при включено светило, а именно 6 градуса е ъгълът на квадратурата. Е позната ми е и на мен тази конфигурация тъй като и аз я имам, но при мен домовете са 7ми и 9и - е както и да е, знаеш си й изявата особено като Уран е на MC! Видимо от транзитите е, че ти предстои тригон на транзитния Уран в Овен 4ти дом към натално Слънце - домовете в случая са 4ти и 1ви. Опции и за промени едни такива типично по Урански в домашната обстановка или свързани с дом, близки роднини, както и промяна при теб на личностно ниво ми се струва. А в момента си е 1 градус разходящ чудесният тригон на транзитния Уран към натален Мерк в 1ви - и все пак Меркурий е диспозитор в натала на Уран - цака ти акъла здравата мога да кажа, както и нестандартния подход и мислене са си в разцвета. А по повод на проблеми или трудно ориентиране с електрониката ама хич и не може да става на въпрос - току виж измислиш някой нов алтернативен тип джаджа или най-малкото безпроблемно си боравиш с всичко по Уран към момента
Така като се загледах в тежките транзити и най-вече към Уран или Слънце, които касаят като управители при теб 3/9 домове виждаме, че Нептун е доста далеч като годинки от опозето към Уран и Плуто на MC-то, ама е интересен транзитният Плутон - полусекстил към Слънцето и предстоящ след известно време тригон към Уран - при все че и в двата случая имаш натални аспекти ще да има изява и още как. Аз си мисля, че ще има положителен оттенък тази изява - най-малкото ще тригонира Плутон наталната си позиция и MC, а при все, че транзитира през 2ри дом при теб и същевременно в момента образува чудесен точен тригон към наталанта Луна в 6и, управител на 8ми. Бе неминуемо трябва да има финансово изражение възходящо смятам, може не само по 2ри, ами и по темите на 8ми - или някакви имоти ми се мъдрят като идея или капитали чужди / свои ще имат положително развитие и добре ще се справяш с тях!!
И като споменахме Уран и погледна прогресивната ти Луна в неговите водолейски доби и нагазила в 3ти натален вече смело - мобилност, предвижване насам - натам, ама не чак надалеч в чуждо, имрповизиране и нови свежи идеи, а като добавим гореописаната ситуация с Уран съвсем смятам, че можеш да реализираш нещо ново! И полусекстилът на прогресивната Луна към Сатурн в 3ти допълва гореразвитите ми идеи, а квадратурата на Луната към наталната й позиция смятам ще ти даде възможност за действие и да реализираш нещо ново - все пак квадратът е тип 10-и дом! А и все пак знакът в случая в Водолей в който се намира Луната по прогресия - показваш различния и индивидуалния си стил, макар, че аз като цяло изпитвам сериозни съмнения, че някога дори за малко си попадала под общия знаменател, Марая - определено си изявен индивидуалист със собствен почерк в живота и делата!

Бе транформация.... по Уран и по Плутон...