Здравей Гост

Трети и девети дом в аспект

• 7 Отговора
  • 3074 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Трети и девети дом в аспект
« -: Март 11, 2013, 12:15:15 pm »
Управител на 3-ти в аспект с управител на 9-ти.

Имали сте предполагам такива транзити...  Без значение естеството на аспекта ...,споделете наблюдения и събития , ако има такива по аналогиите на домовете...

Приятно писане..
и хубава и усмихната седмица...  :-*

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Трети и девети дом в аспект
« Отговор #1 -: Март 11, 2013, 12:26:29 pm »
не съм засичала какво точно творят.., но мисля, че често правят аспекти

у3 е Юпитер
у9-ти е Меркурий

мисля, че нямат натален аспект, но скоро са били в кв. по прогросия, всяка година мерка си прави аспекти към н.Юпитер, а скоро тр. Юпитер е бил в опозиция с нат. Мерк... - като резултат предполагам е акцентът върху образованието - изпити, учене... ? но пък то така се очертава, че сферата на информацията и публикациите ми е близка (предполагам това е свързано с уран, мерк и слънце във втори и не само де;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Март 11, 2013, 12:48:30 pm »
При мен Уран управител на 3-ти ще направи точен тригон към Слънцето-упр. на 9-ти.... ::)

Оста е 3-9-ти..,аспекта е от 4-ти дом.... :o

9-ти Дом
Управител: Юпитер и Нептун (дневен господар). Зодиакален знак стрелец. Меркурий в заточение.
Основно значение: Философията, абстрактен интелект или разум; философски мироглед; духовната еволюция на родения; дългите пътувания в чужбина.
Други Значения: Религия, църква, църковна професия; изкуство, наука; талантите; светоглед; окултизъм, свръхсетивност, пророчество, видения, бяла магия; представи и мечти; интуиция и инспирация (вдъхновение); етика, морал, възпитание, житейски възгледи; стремежи към по-високо развитие; професия на една по-висока духовна основа (духовни учители, гуру); големи, морски и учебни пътешествия, експедиции; връзки с чужбина и с чужденци; болести, нещастия и наранявания по време на големи пътешествия и в чужбина; пребиваване или местоживеене в чужбина; душевни отклонения (дефекти в поведението), религиозно безумие, сектанство, безумие; литература, издателска дейност; зетове и зълви (зълва = сестра на мъжа ти), както и отношението към тях; свободни професии - художници и др.
Органи и части на тялото: Нерви, черен дроб, бедра.

Девиз: "Ние мислим"
Стрелец съдържа всички велики съвместни мисловни изграждания, такива като: философия, религия, правови системи, законите, висшите учебни заведения, накратко, всички институции, в които са въплатени основните идеи в продължение на развитието на цивилизацията. Стрелец е свързан също с учените, които изготвят наставленията за бъдещите поколения. Знанията, получени по време на пътувания, разширяват човешкия кръгозор. Некачественото формиране на знания би довело до хаос, затова е необходимо общо мислене за управлението на личните и обществените постъпки. Благодарение на висшето озарение, идващо от инстинктивните сили на Нептун и Юпитер се въплащават принципите на мировата любов и хората могат да се свързват с мировото съзнание. Това придава духовност за хармонично общуване с хората. Това вдъхновение се вижда навсякъде на Изток и в източниците на всички велики религии в света. Тълкуването на 9-ти дом - неговият господар, планетите в него и техните аспекти - позволява да се съди за способността на родения да достигне до някаква степен на духовност, развивайки своята мъдрост и колективно съзнание.

3-ти Дом
Управител: Меркурий. Зодиакален знак близнаци. Юпитер в заточение.

Основно значение: Интелигентността на родения, неговият разум, ума и творчеството.
Други Значения: Собствените братя и сестри, роднини, съседи, познати. Разсъдъчните сили, интелектът, писмената работа като кабинетен труд - писателство, следване в учебно заведение (не само висше), по-точно може ли да се учи или не. Вестникарско и издателско дело, печатарство, кореспонденцията - пощата, посещенията, ръкописи - калиграфия, кратки пътувания, чужди езици, смущения в здравето по време на пътуванията. Врагове и противници - тези, които са от семейството и сред роднините. Слаба волева сила. Пречки в издигането - служебно, обществено. Свободните професии. Склонност към болести, особено на духа (защото управител е Меркурий). Частна дейност. Обстоятелства около името - псевдоними, промени в името.
Органи и части на тялото: Белият дроб, нервите, крайниците - ръцете, раменете и дланите.

Девиз: "Аз мисля"
По пътя на точните възприятия човек е длъжен да избере метод, за да пусне в обръщение натрупаното във 2-ри дом и да определи за какви цели му са нужни тези средства. А за това е необходима яснота на мисленето, която е вече в сферата на 3-ти дом. Това е мислещото съзнание. То оценява и решава на какво да се обърне внимание и къде да се насочи душевната енергия. Ние постоянно осъзнаваме себе си на тази основа - към какво са насочени нашите мисли. Емоционалните реакции и действия автоматически следват основния кръгозор, заложен в архитектурата на мисленето, усилвайки го при това. Хората сами градят своята съдба, благодарение на основния кръгозор, строейки в себе си рай или ад. Меркурий владее фактора на разпознаването (различаването), за да предаде на мислите и действията положително направление.
3-ти дом има работа с преработката и предаването на информацията. Това е дом на практичния ум (хората с развит Меркурий са рационални), той също така изразява контактите с родните братя и сестри, родствениците, съседите, т.е. хората, с които човек ежедневно обменя мисли. 3-ти дом и неговият управител Меркурий, планетите в дома, аспектите към тях и към куспидата на дома, ни говорят за способността на човека да мисли и да изразява своите мисли, за неговата духовна реакция над обкръжението. Важни са също положението и аспектите на Меркурий.
Към 3-ти дом се отнасят вестниците, списанията, книгите, писмата, телефоните, телевизията и др. 3-ти дом показва какъв разум човек донася в този свят. Но тук се има предвид не практичният ум. Всеки е способен да се учи, опирайки се на висшата интуиция, която го свързва със Световното съзнание и може да прекрачи собственото си Аз. Тази способност на интуицията е свързана със съзнанието на целия обществен строй и се изразява с Юпитер, със зодиакалния знак стрелец. Разцветът на тази интуиция достига в зодиакалния знак риби в 12 дом, където Нептун дава висока интуиция. Духът на човека получава висше развитие и е готов за влиянието на висшата мъдрост.
Умният целеустремен труд е изразен от дева в 6-ти дом, в който Меркурий е също управител. 3-ти дом освен до началото на развитието на духа, се отнася и до ежедневните практични мисли. Но това не снижава значението му. Без ясната логика на възприятията и комуникациите ще затихнат интуитивните способности, а заблужденията ще се разрастнат. За това е нужно да се развиват логиката и разсъжденията, като необходими условия.

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #3 -: Март 11, 2013, 06:38:54 pm »
Управител на 3-и дом ми е  Сатурн/намира се също в 3-и дом във Водолей/, а на 9-и - Луната/в натала ми е в 6-и дом, в Телец/.  Съвсем скоро Сатурн беше опозиция на наталната ми Луна, но като че ли нямаше нещо по-специално. Може би пътуванията ми секнаха. Планирам, организирам и все нещо се случва в последния момент - или отпуска няма да ме пуснат, или ще се разболея, абе каръщина. За последно бях в Тасос в началото на октомври, точно преди Сатурн да нагази в Скорпион/ Луната ми е в 3-ия градус на знака/. И оттогава все нещо ми пречи да се махна от дома. Въпреки ретроградното си движение, гледам, че няма да се върне отново точно срещу Луната ми, така че се надявам да не се провалят бъдещите пътувания, които съм си организирала.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #4 -: Март 11, 2013, 10:08:20 pm »
Управител на 3-ти в аспект с управител на 9-ти.

Имали сте предполагам такива транзити...  Без значение естеството на аспекта ...,споделете наблюдения и събития , ако има такива по аналогиите на домовете...

Приятно писане..
и хубава и усмихната седмица...  :-*

Е принципно калабалък е точната дума при мен в тия случаи по тази ос... няма какво сега точно да го коментирам което, аз твоята карта ще погледна, Марая и ще пиша да видим колко и доколко ги целвам нещата...  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Март 13, 2013, 09:06:15 am »
Всъщност Марая, от май миналата година до към януари 2014, Уран е в тригон към н.Меркурий, който управлява 9-ти ми дом (е и 12-ти де), уран пък е упр. на 5-ти, а аспектът засяга 2-6-ти дом (урп. на 2-ри е Юпитер в първи, които е упр. на 3-ти, а урп. на 6-ти приемам, че е и Нептун и Юпитер - наталния Нептун е в трети..).. в този смисъл макар и не чак толкова директно мисля, че въпросните домове са активирани.. всъщност идеята ми да запиша да уча се породи точно през май... миналата година (Юпитер), намерих сравнително рядка и не много популярна, но според мен адски перспективна специалност "информационен мениджмънт" - уран във втори натален, аспектът както писах е от към 6-ти. А работата ми е все по-тясно свързана с новите технологии и по-точно съдържание, маркетинг, управление.. а ако съм честна практически хобито ми се превръща в професия...

Всъщност надявам се резултатите от усилията, които никак не са малко (Сатурн все пак е транзитира в първия) да са явни, когато уран направи точен аспект към слънце (предполагам след 2014)...

Проблемите с работа най-силно се проявяват по време на ретро мерк... всъщност ми се струва, че имам за задача да разчупя някаква повтаряемост, ама нали съм русо не зацепвам къде е проблема.. но все повече ми се мотае идеята крачка по крачка да се отделям като соло играч ;)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #6 -: Март 13, 2013, 11:17:06 pm »
         Марая, най-общо по твоята карта във връзка с темата може да отбележа следните моменти. При теб по натал има аспект между управителите на 3 и 9 дом, респективно Уран и Слънце при все, че с доста приличен орбис при включено светило, а именно 6 градуса е ъгълът на квадратурата. Е позната ми е и на мен тази конфигурация тъй като и аз я имам, но при мен домовете са 7ми и 9и - е както и да е, знаеш си й изявата особено като Уран е на MC! Видимо от транзитите е, че ти предстои тригон на транзитния Уран в Овен 4ти дом към натално Слънце - домовете в случая са 4ти и 1ви. Опции и за промени едни такива типично по Урански в домашната обстановка или свързани с дом, близки роднини, както и промяна при теб на личностно ниво ми се струва. А в момента си е 1 градус разходящ чудесният тригон на транзитния Уран към натален Мерк в 1ви - и все пак Меркурий е диспозитор в натала на Уран - цака ти акъла здравата мога да кажа, както и нестандартния подход и мислене са си в разцвета. А по повод на проблеми или трудно ориентиране с електрониката ама хич и не може да става на въпрос - току виж измислиш някой нов алтернативен тип джаджа или най-малкото безпроблемно си боравиш с всичко по Уран  към момента ;D
         Така като се загледах в тежките транзити и най-вече към Уран или Слънце, които касаят като управители при теб 3/9 домове виждаме, че Нептун е доста далеч като годинки от опозето към Уран и Плуто на MC-то, ама е интересен транзитният Плутон - полусекстил към Слънцето и предстоящ след известно време тригон към Уран - при все че и в двата случая имаш натални аспекти ще да има изява и още как. Аз си мисля, че ще има положителен оттенък тази изява - най-малкото ще тригонира Плутон наталната си позиция и MC, а при все, че транзитира през 2ри дом при теб и същевременно в момента образува чудесен точен тригон към наталанта Луна в 6и, управител на 8ми. Бе неминуемо трябва да има финансово изражение възходящо смятам, може не само по 2ри, ами и по темите на 8ми - или някакви имоти ми се мъдрят като идея или капитали чужди / свои ще имат положително развитие и добре ще се справяш с тях!!
        И като споменахме Уран и погледна прогресивната ти Луна в неговите водолейски доби и нагазила в 3ти натален вече смело - мобилност,  предвижване насам - натам, ама не чак надалеч в чуждо, имрповизиране и нови свежи идеи, а като добавим гореописаната ситуация с Уран съвсем смятам, че можеш да реализираш нещо ново! И полусекстилът на прогресивната Луна към Сатурн в 3ти допълва гореразвитите ми идеи, а квадратурата на Луната към наталната й позиция смятам ще ти даде възможност за действие и да реализираш нещо ново - все пак квадратът е тип 10-и дом! А и все пак знакът в случая в Водолей в който се намира Луната по прогресия - показваш различния и индивидуалния си стил, макар, че аз като цяло изпитвам сериозни съмнения, че някога дори за малко си попадала под общия знаменател, Марая - определено си изявен индивидуалист със собствен почерк в живота и делата!  ;D Бе транформация.... по Уран и по Плутон...  ::)
« Последна редакция: Март 13, 2013, 11:21:08 pm от kokolino »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Март 13, 2013, 11:59:05 pm »
         Марая, най-общо по твоята карта във връзка с темата може да отбележа следните моменти. При теб по натал има аспект между управителите на 3 и 9 дом, респективно Уран и Слънце при все, че с доста приличен орбис при включено светило, а именно 6 градуса е ъгълът на квадратурата. Е позната ми е и на мен тази конфигурация тъй като и аз я имам, но при мен домовете са 7ми и 9и - е както и да е, знаеш си й изявата особено като Уран е на MC! Видимо от транзитите е, че ти предстои тригон на транзитния Уран в Овен 4ти дом към натално Слънце - домовете в случая са 4ти и 1ви. Опции и за промени едни такива типично по Урански в домашната обстановка или свързани с дом, близки роднини, както и промяна при теб на личностно ниво ми се струва. А в момента си е 1 градус разходящ чудесният тригон на транзитния Уран към натален Мерк в 1ви - и все пак Меркурий е диспозитор в натала на Уран - цака ти акъла здравата мога да кажа, както и нестандартния подход и мислене са си в разцвета. А по повод на проблеми или трудно ориентиране с електрониката ама хич и не може да става на въпрос - току виж измислиш някой нов алтернативен тип джаджа или най-малкото безпроблемно си боравиш с всичко по Уран  към момента ;D
         Така като се загледах в тежките транзити и най-вече към Уран или Слънце, които касаят като управители при теб 3/9 домове виждаме, че Нептун е доста далеч като годинки от опозето към Уран и Плуто на MC-то, ама е интересен транзитният Плутон - полусекстил към Слънцето и предстоящ след известно време тригон към Уран - при все че и в двата случая имаш натални аспекти ще да има изява и още как. Аз си мисля, че ще има положителен оттенък тази изява - най-малкото ще тригонира Плутон наталната си позиция и MC, а при все, че транзитира през 2ри дом при теб и същевременно в момента образува чудесен точен тригон към наталанта Луна в 6и, управител на 8ми. Бе неминуемо трябва да има финансово изражение възходящо смятам, може не само по 2ри, ами и по темите на 8ми - или някакви имоти ми се мъдрят като идея или капитали чужди / свои ще имат положително развитие и добре ще се справяш с тях!!
        И като споменахме Уран и погледна прогресивната ти Луна в неговите водолейски доби и нагазила в 3ти натален вече смело - мобилност,  предвижване насам - натам, ама не чак надалеч в чуждо, имрповизиране и нови свежи идеи, а като добавим гореописаната ситуация с Уран съвсем смятам, че можеш да реализираш нещо ново! И полусекстилът на прогресивната Луна към Сатурн в 3ти допълва гореразвитите ми идеи, а квадратурата на Луната към наталната й позиция смятам ще ти даде възможност за действие и да реализираш нещо ново - все пак квадратът е тип 10-и дом! А и все пак знакът в случая в Водолей в който се намира Луната по прогресия - показваш различния и индивидуалния си стил, макар, че аз като цяло изпитвам сериозни съмнения, че някога дори за малко си попадала под общия знаменател, Марая - определено си изявен индивидуалист със собствен почерк в живота и делата!  ;D Бе транформация.... по Уран и по Плутон...  ::)

Е...,ее..мноооого благодаря.... :902: :58: :kiss2: