Здравей Гост

Всичко астрологично за България. Възход и падение. Икономичеси растеж и упадък

• 20 Отговора
  • 6916 Прегледи
*

Неактивен milla_m

• 1060

Уважавам и двете мнения и Вашето и на Галилей, но определено  приемам последното за меродавно, независимо че е "обгорено на клада"  ;)

Аз набързо прегледах безспорни факти доказващи думите ми. Това за мене е достатъчно все пак не съм анализатор по проблемите на паранормалинете явления и те ме интересуват само доколкото може да се извлече някаква полза от тя. За съжаление фактически установих, следното: Астрологията не може да предсказва конкретни събития. Рядко хваща дори някакви тенденции, като времето за прогнозираното събитие се различава съществено от предсказаното. Най-лесният метод да се утвърдят подобни практики, е чрез елементарни тестове. Тестовете които намерих и са били проведени в Русия и Сащ не потвърждават категорично предсказателният характер на астрологията / само открити източници на информация/.
Не може да се отговори на елементарни въпроси, като:
1 Защо еднояйчни близнаци имат коренно различна съдба?
2 Нима всички лагеристи до един са имали еднакви звездни карти и транзитни аспекти / примерно Гулаг или Нацистките лагери/- Правено ли е подобно проучване ?
3 Защо Змиеносец не е включено като зодия ?
4 Защо астрономите не споделят методите на астрологията тъй като през годините постоянно се откриват нови звезди,
5 Защо нацистите разполгащи с най-съвременната база и секретни данни в сферата на паранормалното загубиха катастрофално войната. / Или просто са използвали астрологията и другите подобни практики просто като пропагадно или дезинформационно средство спрямо народонаселението или противника/
Ако разполагахте с подобен мощен инструмент, защо не сте вече мулти милионери?-/не просто милионери/
Само предскзването на катаклизма в Япония би Ви осигурил поне милион от борсата.
Иначе поздравления на всички, които се интересувате от астрологията. Тя е невероятно трудна дори и без освременяване, дори и чрез начертаването на картата от компютър. Продължавайте в същият дух щом Ви харесва.  :)
други угасват, а астрологията реално работи с някакви трохи от информация останали и от миналото.
Относно Галилей и Коперник, поздравления че познаваш тяхното дело. Там няма да коментирам, тъй като не съм запознат много много.

Астрологията може да предсказва събитията. Отделна тема ние доколко  разбираме астрологията, включвам и себе си. Не отричам съществуването на нещо, което не разбирам достатъчно добре. Астрономите пък не са открили всички звезди, но това далеч не означава, че звездите не ги е имало и преди астрономите. Човечеството е изучило 1/3 от мозъчните  функции, също  не означава , че останалата част от мозъка ни е излишна и не е на мястото си.

По първа точка  за сиамските близнаци: Първото което ми идва на ум е ,че няма как да се родят едновременно.  Най- малкото  АСЦЕНДЕНТА КАТО ГРАДУСИ Е РАЗЛИЧЕН  и поетата глътка въздух е по- различно време. Изреваването също. ;D Веднага получаваш някак си различни събития...

За лагеристите: - ами някои са оцеляли, други не, някъде цели семейства са избити, другаде не.  Общите транзити не съм ги разглеждала, нямам  познати лагеристи, но като душевно състояние , най -малкото са имали Луна в различен знак.Усещанията им за ужаса  са били различни. ;D

За нацистите и войната:  всяка агресорска война е увенчана с неуспех, защото в замисъла и има несправедливост.Доброто е повече и в крайна сметка рано или късно надделява.  Иначе света вече нямаше да го има. Паранормалното пък не се използва за война. Трябвало е да правят любов , не война...
От  предсказване на катаклизмите в Япония -   да се правят милиони  ми звучи някак си... меко казано брутално. ;D

За зодията Змиеносец: Не съм компетентна ;D и замълчавам.

За Русия и САЩ:  Те не са вся и всьо и техните тестове не са окончателни ;D Древна Персия  и древен Египет определено ще са били нещо повече... Най- малкото и Русия и Сащ  не могат да построят пирамида , която Слънцето да огрява по този начин ...
Може пък българин да докаже някой ден обратното;D

Иначе ми беше приятно да си побъбрим  в добрия тон, оставаме си всеки на неговото мнение. А Астрологията си е сложна и не до там изучена .  С това съм напълно съгласна. ;D Но ние това правим, мъчим се да я учим :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

Уважавам и двете мнения и Вашето и на Галилей, но определено  приемам последното за меродавно, независимо че е "обгорено на клада"  ;)

Аз набързо прегледах безспорни факти доказващи думите ми. Това за мене е достатъчно все пак не съм анализатор по проблемите на паранормалинете явления и те ме интересуват само доколкото може да се извлече някаква полза от тя. За съжаление фактически установих, следното: Астрологията не може да предсказва конкретни събития. Рядко хваща дори някакви тенденции, като времето за прогнозираното събитие се различава съществено от предсказаното. Най-лесният метод да се утвърдят подобни практики, е чрез елементарни тестове. Тестовете които намерих и са били проведени в Русия и Сащ не потвърждават категорично предсказателният характер на астрологията / само открити източници на информация/.
Не може да се отговори на елементарни въпроси, като:
1 Защо еднояйчни близнаци имат коренно различна съдба?
2 Нима всички лагеристи до един са имали еднакви звездни карти и транзитни аспекти / примерно Гулаг или Нацистките лагери/- Правено ли е подобно проучване ?
3 Защо Змиеносец не е включено като зодия ?

Астрологията може да предсказва събитията. Отделна тема ние доколко  разбираме астрологията, включвам и себе си. Не отричам съществуването на нещо, което не разбирам достатъчно добре. Астрономите пък не са открили всички звезди, но това далеч не означава, че звездите не ги е имало и преди астрономите. Човечеството е изучило 1/3 от мозъчните  функции, също  не означава , че останалата част от мозъка ни е излишна и не е на мястото си.

По първа точка  за сиамските близнаци: Първото което ми идва на ум е ,че няма как да се родят едновременно.  Най- малкото  АСЦЕНДЕНТА КАТО ГРАДУСИ Е РАЗЛИЧЕН  и поетата глътка въздух е по- различно време. Изреваването също. ;D Веднага получаваш някак си различни събития...

За лагеристите: - ами някои са оцеляли, други не, някъде цели семейства са избити, другаде не.  Общите транзити не съм ги разглеждала, нямам  познати лагеристи, но като душевно състояние , най -малкото са имали Луна в различен знак.Усещанията им за ужаса  са били различни. ;D

За нацистите и войната:  всяка агресорска война е увенчана с неуспех, защото в замисъла и има несправедливост.Доброто е повече и в крайна сметка рано или късно надделява.  Иначе света вече нямаше да го има. Паранормалното пък не се използва за война. Трябвало е да правят любов , не война...
От  предсказване на катаклизмите в Япония -   да се правят милиони  ми звучи някак си... меко казано брутално. ;D

За зодията Змиеносец: Не съм компетентна ;D и замълчавам.

За Русия и САЩ:  Те не са вся и всьо и техните тестове не са окончателни ;D Древна Персия  и древен Египет определено ще са били нещо повече... Най- малкото и Русия и Сащ  не могат да построят пирамида , която Слънцето да огрява по този начин ...
Може пък българин да докаже някой ден обратното;D

Иначе ми беше приятно да си побъбрим  в добрия тон, оставаме си всеки на неговото мнение. А Астрологията си е сложна и не до там изучена .  С това съм напълно съгласна. ;D Но ние това правим, мъчим се да я учим :)
За съжаление нито едно от моите констатации не беше оборена прадободобно.  :)
1, Всяка агресорска война се увенчава с неуспех - Контра аргумент Войните водени от Рим столетия, войните водени от Византия столетия, войните водени от Османскта империя столетия. В новата история Сащ и СССР - са били абсолютно успешни и са се основавали на агресията, омразата, алчонстта.
2, Лагеристите - това би могло да се проучи и да се използва под формата на експеримент.
3, Японците- Ако съществуваше способ за прогнозиране то щеше да излезе поне един гадател да го каже, да ама не. Също щеше да се разчуе за безбожно забогатели астролози точно около това събитие.
4, Близнаците- По същата логика никой не знае точността на минутата на раждане итн. от там цялата прогностика отива на вятъра-
Заключение: Логиката подсказва, че други методики, като таро, руни,гледане на чай и други тем подобни би имали много хо-голяма степен на познаваемост. Друг е въпроса, че ако съществуват хора по света, които ги практикуват с успех те биха били малцина и никой по тези географски ширини не само че няма да ги види някога, но и въобще и не би чул че съществуват или са съществували.
Иначе успех с хобито  :) :)
« Последна редакция: Август 26, 2013, 01:59:06 pm от sio1922 »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
не ми се иска да влизам в спор, но бих искала да споделя относно борсата има много методи за прогнозиране http://forexsurvey.blogspot.com/2013/08/25-eurusd.html?spref=fb и познавам човек, който занимавайки се с това печели добре :) (астро+форекс)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
малко за нацистите http://astrogalaxy.info/adolf-hitler/ http://www.skyscript.co.uk/wulffF.html

всъщност има мит, че самият Хитлер е знае за неуспеха си именно чрез астрологията

не защитава астрологията, нито твоята теза... (има неща, които и мен ме карат да се съмнявам дали наистина астрологията е това, което е, но те са много по-различни от твоите аргументи)

Сиамските близнаци - да раждат се едновременно, често обаче самата им съдба е свързана до края на живота им. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8 - По късно медицината се намесва. Ако отидем към един от класиците на Руската школа Подводни ще видим, че астрологията има различно влияние според нивото, до което е стигнал индивида. Дори и да звучи малко садистично, някои сиамски близнаци, които не са разделени явно не са "получили" правото да се радват на свободен живот.

Относно концлагеристите - сигурно си чувал за понятието обща карма? И както Мила, казва има хора, който са се измъквали, други, които са страдали повече и т.н. А транзитните аспекти са само прашинка в прогностиката... на въпроса кое точно "отключва" събитие не мога да дам отговор.

*

Неактивен milla_m

• 1060
 На доста хора  им е "хоби" астрологията :) Само, че зведите  са най -близо до звездите, какво да се прави..?

http://www.politika.bg/article?id=26864 ;)
« Последна редакция: Август 27, 2013, 03:08:48 pm от milla_m »

*

Неактивен milla_m

• 1060
  Интересното е ,че  в а3буката на дедите ни има,- знак за  СЛВ и ЮЛВ, венера ,знак подобен на знака на  Плутон, Сатурн, Уран. Нептун. Обозначението на планетите присъства в древната ни азбука  или сме дали обозначенията?.

:)ниhttp://sparotok.blog.bg/politika/2011/05/24/tainata-na-nasheto-znanie.752849