Здравей Гост

Богатство и астрология

• 10 Отговора
  • 3532 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Богатство и астрология
« -: Януари 24, 2014, 08:56:12 am »
Благодаря ти за прекрасните материали, Марая,

Богатство и астрология

С транзите Сатурн във втори дом, от известно време върпосите за богатството и по-скоро ценностите като стойност още по-силно ме вълнуват. Разбира се класика! След опита (надявам се успешен) да се намери АЗ-а, той да слезе в сегашното АЗ като бъде устойчив, непоколебин, намерил перспективите за развитие е редно да се замислим върху донякъде плашещите въпрос "ОК. А сега на къде?", "Кое е наистина стойностно?" "Кое е ценно?", "Кое си струва", "Как мога да контролирам - материята" (разбира се имаме един плутон, който коореспондира със Сатурн - той не е самотен кооуправител на натала).

Имали сме много теми по-въпроса с парите..., но аз все още не разбирам къде да търсим нашето богатство. Напоследък се убеждавам, че новата валута в света е Информацията - точната, навременната, вярната, тази, която е без призми, лещи и опити за манипулиране. Информацията е ценност, която може да даде свобода, робство, вяра ... и пари (ако се оформи и продаде... ).

Ето често се чудя.. с управители к2-к8 (Плутон/Марс и Венера - аспект каре Плутон-Венера, но тригон Венера-Марс) къде е ключа от палатката? Да не пропусна Хрион на к8 и хвърчилото включващи материалните домове?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Богатство и астрология
« Отговор #1 -: Януари 24, 2014, 12:58:31 pm »
Мдааа....В ден на Венера подходяща тема за размисъл.... :)
В астрологията с парите и богатството се свързват Венера и Юпитер /спред класиците/.
Според Ураническата астрология Плутон и Нептун...както и транссплутоновите.
Имам наблюдения в/у Луната и Лилит и смятам,че те имат огромно значение...

А за информацията...ДА!Без нея няма как да се правят пари. Тя е в основата на всичко!
Меркурий - преноса на информацията...Уран свръхсъзнанието....Нептун ,Плутон и Луна интуицията....

Един уникален сайт за финансова астрология...http://www.magiastrology.com/index.php

http://www.youtube.com/watch?v=qK3ULAxYzt8
« Последна редакция: Януари 24, 2014, 01:01:35 pm от Марая »

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #2 -: Януари 24, 2014, 08:57:55 pm »
и някой пробвал ли е софтуера за инфо кога да играе на тото или на стоковата борса?  :)
малко се шегувам, но иначе въпросът си е истински..
ето сега виждам, че печеля цели 25 лв от тотото например  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Януари 25, 2014, 08:55:10 am »
Антена, има си специална финансова астрология, предназначена да прогнозира индексите и пазарите  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Януари 25, 2014, 04:44:22 pm »
Не съм го пробвала..,но все си мисля,че не е зле да се опита... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Януари 31, 2014, 12:12:46 pm »
От спекулации (игри) по логиката на последния материал, който Марая сподели с нас не е ли 6-ти дом?

а иначе силно се впечатлих и изненадах от тази част

"Разбира се, всички ние имаме в картата си Плутон, но не всеки от нас става богат като Рокфелер. Силата на Плутон е насочена да привлича богатства само в случаи, когато той непосредствено е включен в паричния потенциал на картата и тази негова роля се потвърждава от основните астрологични данни. Активизиращите аспекти към него- такива като съединения, квадрати, опозиции и полуквадрати, отключват акумулиращата способност да натрупваме пари. Съвсем естествено е, че с увеличаване на енергията /особено при съвпад и квадратура/ нарастват и нашите възможности да печелим пари. Тук забелязваме връзката между нашия максимален потенциал и уникална надареност и така наречените "тежки" аспекти."

Мислите ли, че отработването на квадрат Венера-Плутон би могло да е "парично"? Може би по-дълбоко (различно) разбиране за материята де...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Януари 31, 2014, 02:55:17 pm »
От спекулации (игри) по логиката на последния материал, който Марая сподели с нас не е ли 6-ти дом?

а иначе силно се впечатлих и изненадах от тази част

"Разбира се, всички ние имаме в картата си Плутон, но не всеки от нас става богат като Рокфелер. Силата на Плутон е насочена да привлича богатства само в случаи, когато той непосредствено е включен в паричния потенциал на картата и тази негова роля се потвърждава от основните астрологични данни. Активизиращите аспекти към него- такива като съединения, квадрати, опозиции и полуквадрати, отключват акумулиращата способност да натрупваме пари. Съвсем естествено е, че с увеличаване на енергията /особено при съвпад и квадратура/ нарастват и нашите възможности да печелим пари. Тук забелязваме връзката между нашия максимален потенциал и уникална надареност и така наречените "тежки" аспекти."

Мислите ли, че отработването на квадрат Венера-Плутон би могло да е "парично"? Може би по-дълбоко (различно) разбиране за материята де...

Защо да не може?! ::) Венера е финансова планета- упр.мунданен 2-ри дом,знак телец.
Плутон е големия мащаб упр.8-ми...точно оста на притежанията.
В кои домове се случва квадратурата..,има ли лунации които да отключат действието на квадратурата?

При мен Плутон е на МЦ в участие с уран и съответно част от голям земен тригон в знаците козирог и телец и 2-ри и 8-ми дом.Има точен транзит към нат.Луна и нат.Сатурн,които управляват оста 2-8ми в натала ми...Тук имаше новолуние ..чакам проявлението на секстила...

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #7 -: Януари 31, 2014, 04:00:48 pm »
като управители са на 2 (Плутон)/8 (Венера, която е и упр. на 1-ви)

квадратурата е съответно от 1-ви (Плутон - Везни) и 4-ти (Венера - Коза - Сатурн е също в квадратура с Венера от към 1/12 дом - тук знаеш, че драмата е специална  ;D). За лунации не се сещам.. но ще раззгледам

Явно и определени транзити (или други отключващи фактори) са от значение..

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Януари 31, 2014, 05:14:59 pm »
като управители са на 2 (Плутон)/8 (Венера, която е и упр. на 1-ви)

квадратурата е съответно от 1-ви (Плутон - Везни) и 4-ти (Венера - Коза - Сатурн е също в квадратура с Венера от към 1/12 дом - тук знаеш, че драмата е специална  ;D). За лунации не се сещам.. но ще раззгледам

Явно и определени транзити (или други отключващи фактори) са от значение..

Що не пробваш нещо в сферата на инвестицийте? ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #9 -: Януари 31, 2014, 07:26:05 pm »
Ами.. аз да си призная съм лек песимист относно напрегнатите аспекти на така наречените парични планети и втори - осми домове и техните управители..
Не бих разчитала на големи печалби при такива аспекти..
Вярно е, че квадратурите и опозициите понякога действат като двигатели на събития, но събития заложени, като потенциал в картата.. Другото просто няма как да се случи..

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2014, 10:17:09 am »
хъмм Марая, от време на време си играя с разни демо сметки.. странно но индексите са ми много по-интересни (и на демотата се справям по-добре), отколкото валутите  ::) (call i put - са ми любимци - то това всъщност са опции де.. няма да задълбавам в терминологията).

Всъщност Ася, аз усещам друго... все повече разбирам, че за да се играе с темата пари (говорим за големи пари, който не са изкарани от работа в класическия й вид) се иска много повече от идея... Всичко е въпрос на силна ментална преработка (ако говорим с думите на Плутон - трансформация). Например дори и при демо сметките на форекс усещам, проблема "липса на търпение", от където са и повечето "грешки". Но друго имам предвид - подобно на абсолютно всеки наш стремеж и при парите се иска наистина задълбочено познаване на живота - в смисъла на неговата "метафизичност" (или каквото щете го наречете). Намиране на всички, абсолютно всички модели свързани с тази тема, които по някаква причина пречат - същото важи за всяка една друга житейска тема де. Дълбоко намиране на причинно-следствените принципи.. и най-вече ясна представа за това АЗ-а до къде е способен да стигне. За някои хора например приятелството е много след парите... задай им въпроса "Кое предпочиташ 1 000 000 $ или Иван?" - за много определено ценността е друга, не ХХ $, лева или евро... Напрегнатите аспекти всъщност създават трудност точно при екзистенциалните въпроси т.е. проблема сякаш тук е не дали Иван или парите, а трудността при взимането на решението. Човек с хармоничен аспект няма да се замисли и много по-лесно ще определи своят водещ мотив, който хармонизира неговата ценностна система, докато динамичния аспект сякаш всяко решение е трудно и по някакъв начин води до смут във вътрешния или външния му живот...

Та благодарение на Сатурн, все повече разбирам своите си мотиви и модели... някъде споменах, че от както навлезе във втори дом.. е няма такова чистене - партньори, работодатели, среда, мотиви, проекти, фалшиви и на ръба на законното проекти и т.н.  :97: Но още по-странното (ако се погледна от преди 5-6г.), че много добре съм научила урока да отстоявам своята справедливост. И че всяко нещо си има стойност и цена ;)

Иначе, за инвестициите, първоначално се хвърлих на познатия форекс (за който мисля, че ми липсва малко вода ;) - усещането на течението, разбира се бих пробвала с дребни суми от фонда ми "инвестиции"  ;) - за незапознатите така наричам фонд, който се пълни от 10% от всички суми, които идват при мен - заплати, печалби и т.н., но за да е справедливо от този фонд се вадят разходите свързани с бизнес - купуване на домейни, платформи за сайтове, курсове за обучение и т.н.).

С оглед, че имам доста планети, които са във втори дом - странния Уран (който сякаш ми е най-труден за разбиране... понякога), Меркурий и Слънце (Нептун... е в трети... "ималото едно време" ... не знам дали да го включвам към групата, на пръв поглед няма нищо общо, но понякога ми се струва, че въпреки 10+ градуса от Слънцето именно той дърпа влакчето към себе си..).  ::) Би било лъжа ако кажа, че търговията (не амбулантната, а тази, където иска дълги отношения с клиент или партньор) не ми върви..

Инвестициите са много широко понятие... инвестиция може да бъде недвижимия имот (за жалост моделът на Кийосаки не е много работещ у нас, но този на Тръмп хъмм може би), инвестиция може да бъде и усилията свързани с образование или нови технологични решения - носещи модерното име Зелена икономика (най-новия хит всъщност е Синята икономика де, чиято основа е в изработване на продукти с минимален ресурс), друг вид е информацията (за мен тя е новото злато) - умението да с борави с този ресурс може да се окаже най-ценното! :)

Всъщност информацията като ресурс можем ли да я поставим към втори дом? или трети? или може би трети от втори?