хъмм Марая, от време на време си играя с разни демо сметки.. странно но индексите са ми много по-интересни (и на демотата се справям по-добре), отколкото валутите

(call i put - са ми любимци - то това всъщност са опции де.. няма да задълбавам в терминологията).
Всъщност Ася, аз усещам друго... все повече разбирам, че за да се играе с темата пари (говорим за големи пари, който не са изкарани от работа в класическия й вид) се иска много повече от идея... Всичко е въпрос на силна ментална преработка (ако говорим с думите на Плутон - трансформация). Например дори и при демо сметките на форекс усещам, проблема "липса на търпение", от където са и повечето "грешки". Но друго имам предвид - подобно на абсолютно всеки наш стремеж и при парите се иска наистина задълбочено познаване на живота - в смисъла на неговата "метафизичност" (или каквото щете го наречете). Намиране на всички, абсолютно всички модели свързани с тази тема, които по някаква причина пречат - същото важи за всяка една друга житейска тема де. Дълбоко намиране на причинно-следствените принципи.. и най-вече ясна представа за това АЗ-а до къде е способен да стигне. За някои хора например приятелството е много след парите... задай им въпроса "Кое предпочиташ 1 000 000 $ или Иван?" - за много определено ценността е друга, не ХХ $, лева или евро... Напрегнатите аспекти всъщност създават трудност точно при екзистенциалните въпроси т.е. проблема сякаш тук е не дали Иван или парите, а трудността при взимането на решението. Човек с хармоничен аспект няма да се замисли и много по-лесно ще определи своят водещ мотив, който хармонизира неговата ценностна система, докато динамичния аспект сякаш всяко решение е трудно и по някакъв начин води до смут във вътрешния или външния му живот...
Та благодарение на Сатурн, все повече разбирам своите си мотиви и модели... някъде споменах, че от както навлезе във втори дом.. е няма такова чистене - партньори, работодатели, среда, мотиви, проекти, фалшиви и на ръба на законното проекти и т.н.

Но още по-странното (ако се погледна от преди 5-6г.), че много добре съм научила урока да отстоявам своята справедливост. И че всяко нещо си има стойност и цена

Иначе, за инвестициите, първоначално се хвърлих на познатия форекс (за който мисля, че ми липсва малко вода

- усещането на течението, разбира се бих пробвала с дребни суми от фонда ми "инвестиции"

- за незапознатите така наричам фонд, който се пълни от 10% от всички суми, които идват при мен - заплати, печалби и т.н., но за да е справедливо от този фонд се вадят разходите свързани с бизнес - купуване на домейни, платформи за сайтове, курсове за обучение и т.н.).
С оглед, че имам доста планети, които са във втори дом - странния Уран (който сякаш ми е най-труден за разбиране... понякога), Меркурий и Слънце (Нептун... е в трети... "ималото едно време" ... не знам дали да го включвам към групата, на пръв поглед няма нищо общо, но понякога ми се струва, че въпреки 10+ градуса от Слънцето именно той дърпа влакчето към себе си..).

Би било лъжа ако кажа, че търговията (не амбулантната, а тази, където иска дълги отношения с клиент или партньор) не ми върви..
Инвестициите са много широко понятие... инвестиция може да бъде недвижимия имот (за жалост моделът на Кийосаки не е много работещ у нас, но този на Тръмп хъмм може би), инвестиция може да бъде и усилията свързани с образование или нови технологични решения - носещи модерното име Зелена икономика (най-новия хит всъщност е Синята икономика де, чиято основа е в изработване на продукти с минимален ресурс), друг вид е информацията (за мен тя е новото злато) - умението да с борави с този ресурс може да се окаже най-ценното!

Всъщност информацията като ресурс можем ли да я поставим към втори дом? или трети? или може би трети от втори?