Аз съм супер шокирана от престоя на прогресивната си Луна в 4 дом. Очаквах някаква форма на семейно усещане за сигурност в къщи, дори желание за заседяване а то 
Никога не съм предполагала, че ще се разведа именно в този период. Още повече че и на Муньо пр. Луна е също в 4 дом.....
Къде го чукаш - къде се пука ...... 
Четвърти дом е край и начало...Напротив доста показателно е това..,за промяна в социалния статус...Нещо повече ос 4-10....
При Муньо има ли интересен аспект ПР.Луна? 
Присъединявам се към мнението на Марая.
Престоят на прогр. Луна в 4 дом ще постави на фокус всички и всякакви въпроси, свързани със семейното огнище и домашното обкръжение, вкл. и собственост, имотни въпроси.
Освен това оста МС-ІС се свързва със статуса и позицията ни в обществото, така че има логика при транзити и прогресии през тези домове да има промяна в статуквото.
Когато прогресивната Луна ми направи съвпад с МС, нямаше издигане в работата, а точно обратното. Напуснах и се затворих вкъщи, минах на свободна практика. Защото тогава реших, че съм достигнала тавана на възможностите на работното си място и оттам нататък не предстои никакво развитие, никакъв напредък. Тогава ескалираха и проблемите вкъщи - прогресивната Луна на МС направи опозиция с наталния Марс на ИЦ, трябваше да се взема бързо и адекватно решение с оглед ситуацията.
Та такива ми ти работи с прогресивната Луна.