за мен лесен път е да се метнеш за богат чичка и да си послушно дИте, а трудния сам да си сътвориш света и тогава да търсиш достоен чичка - има разлика нали?
[/quote
Много интересно, че и в двата варианта има чичка. Наскоро гледах карти на жени които никога не са се омъжвали /имат предвид не само законен брак/, на това казвам аз силни жени статистиката показва неаспектиран марс, дева и овен в слънца или асц
Зависи...,Силна жена , която никога не се е омъжвала...в смисъл в кое и е силата? 
А дали не е силна тази жена, която сама иска да върви по своя житейски път, да прави и действа по начина, който вътрешно усеща в себе си, да не се съобразява с общоприетите норми и правила - нито богат чичко, нито стара мома 
Сама да дерзае по стъпалата на успеха, да знае какво иска, да избира между спътници в живота, дори и да не се получават нещата с някого и без да се съобразява експанзивно да се впусне... ако прецени в нов брак или ново предизвикателство с кардинална промяна 
И да се чувства щастлива раазбира се, да се чувства дерзаеща и можеща 
Уау...,доста силно прозвуча, през погледа на мъж...

..
За мен силната жена е тази , която умее , знае , може , допуска , иска , реализира , мисли, твори...Жената , която не се страхува...от промените , а ги прегръща...Тази , която е готова да прости и прощава...,и пак продължава...Жената светица и жената грешница...
Мисля , че сама в живота не се свързва със сила , а по-скоро със страх...