Здравей Гост

Сатурн - Силен или слаб...Как го определяме?

• 52 Отговора
  • 9735 Прегледи
Re: Сатурн - Силен или слаб...Как го определяме?
« Отговор #45 -: Септември 12, 2011, 04:55:12 pm »
Аз също в радикса имам съвпад Сатурн-Марс в Д10....досега съм намирала разяснения единствено свързани с търпението...сега се питам дали Марс прави по-силен Сатурн или Сатурн спира енергията на Марс  ;)
и още един въпрос.
ако сатрурн е ретрограден в натала, но пък иначе хармонично аспектиран и в голям тригон с участието на едно от светилата тогава - хармоничен ли е или не е ? :)
тоест искам да кажа, че може по един показател да изглежда хармоничен, но по друг да не е, и тогава кое има превес?  ::)

Аз имам по различно мнение по отношение на ретро планетите...в това число и Сатурн.Смятам , че са по-силни от директните....
Аспектирания Сатурн е силен и е без значение какви са аспектите му...По-скоро е важен дома на изявата му....,за да се определи силата на планетата...,както и знака...
Споделям мнението за ретро планетите, от личен опит.По себе си сякаш най- силно го усещам това с уран.Иначе за сатурн, защо да е недостатък силният сатурн??? Моят е в съвпад с луната и марс, както много пъти съм казвала, мисля, че е силен и мисля, че това ми носи качествени позитиви ::)

« Отговор #46 -: Септември 12, 2011, 05:16:05 pm »
Сетих се за една книга на Дона Кънингам,мисля ,че се казваше "Как да тълкуваме хороскопа си" Там има една глава за доминантите в хороскопа или как да разберем какъв тип сме.Плутонианец,сатурнианец и т.н. Според нея една планета придобива особено значение в хороскопа когато е:

1.Планета в съвпад с осите.
 2.Планета в аспект със Слънце,Луна Асц.
 3.Планета на трон или в екзалтация.
 4 Планети  в знака управляван от тази планета.
 5.Повече от две от две планети в дома управляван от тази планета.
 6.Планета с най-много аспекти.

Това е по памет.Може и да пропускам нещо ,но трябва да са налице няколко фактора едновременно.

В моя хороскоп определям Сатурн за силен.Транзитите му също са ми много показателни.
Намира се в съвпад с МЦ от съм 9-ти.Съвпад със Слънце,квадрат с АСЦ.
  Имам 4 планети в 10 дом и планета в Козирог.
  Мисля,че съвпада му със Слънцето на МС и квадрата с АСЦ ми придават много силно Сатурново излъчване когато работя нещо и съм се концентрирала.Много обичам точността и не обичам да закъснявам и ценя това качество във другите.Стигала съм до рев от нерви,че ще закъснея за работа поради независещи от мен фактори.Луда работа :)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #47 -: Септември 12, 2011, 06:10:00 pm »
 Моя си Сатурн го усещам като  силен ,макар е ми е в Овен .
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #48 -: Септември 12, 2011, 09:22:19 pm »
Абе уж е силен - в 11 дом е добре поставен, според индийската астрология Сатурн е по-добре във Водолея, отколкото в Козирога. В Дева - там не го харесвам, подтиква ме към ред, пък аз обичам Плутона - да си правя както си знам нещата. Диспозитор ми е на Слънцето, все пак съм Козирог влие ми винаги при транзити - събития, относно партньорство. Широк съвпад с Раху - ща не ща ще трябва да се съобразявам с него.

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #49 -: Септември 12, 2011, 09:25:04 pm »
И моя Сатурн е във Водолей и си го обичам. Не ме  подвеждал досега, за разлика от големия благодетел Юпитер.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #50 -: Септември 12, 2011, 09:26:13 pm »
Чудесно е поставен там :)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #51 -: Септември 12, 2011, 10:52:03 pm »
Моят е в Близнаци и не го обичам.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #52 -: Септември 12, 2011, 10:59:49 pm »
Моят е в Близнаци и не го обичам.

При теб Плутон  компенсира и ти дава сила :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.