Здравей Гост

Анкета

Посочете вашия лунен знак и споделете ревнувате ли? Какви аспекти прави луната..

овен
1 (8.3%)
телец
1 (8.3%)
близнаци
1 (8.3%)
рак
0 (0%)
лъв
1 (8.3%)
дева
3 (25%)
везни
2 (16.7%)
скорпион
1 (8.3%)
стрелец
0 (0%)
козирог
0 (0%)
водолей
0 (0%)
риби
2 (16.7%)

Общ брой гласове: 12

Гласуването приключено: Юли 27, 2011, 08:21:30 pm

Ревността ...,но онази любовната и знаците от зодиака

• 40 Отговора
  • 8194 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Ревността е емоция и типично се свързва с негативни мисли и чувство на несигурност, страх и притеснение относно нежелана загуба на нещо, което човек цени, като например любовна връзка. Ревността често е смес от други чувства като гняв, тъга и дори отвращение. Ревността се различава от завистта по това, че ревността се отнася за нещо, което човек се страхува да загуби, докато завистта представлява желание на човек да има нещо, което не притежава, или да попречи на някого другиго да го получи.
Ревността е често срещана емоция в човешките отношения. Тя е наблюдавана в бебета на пет месечна възраст. [1] [2] [3] [4] Твърди се, че ревността се среща във всяка култура [5] [6] [7], обаче други имат мнение, че ревността представлява феномен, възникнал в отделните култури като специфична характеристика [8].
Ревността като емоция или последиците от ревността са тема на много романи, песни, поеми, филми и други творби. Тя също представлява интересна тема за учени, хора на изкуството и теолози. Психолозите предлагат няколко модела на процесите, предизвикващи ревност. Те откриват фактори, които създават чувството ревност. Социолози демонстрират, че културните вярвания и ценности играят важна роля в определянето на това, което предизвиква ревността, и какво представляват социално приемливите изрази на ревност. Биолози определят фактори, които несъзнателно повлияват на изразяването на ревност. Хората на изкуството разглеждат темата за ревността в много свои творби, докато теолозите предлагат религиозни виждания за ревността, базирани на свещените книги на определените религии.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

Та...,ревнувате ли , ревнували ли сте...Какво е отношението Ви към ревността? :)

jealousy

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
луна в риби - ами не да си кажа :) имало е случаи разбира се, но ревност не в класическия и вид не

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
луна в риби - ами не да си кажа :) имало е случаи разбира се, но ревност не в класическия и вид не

Какво разбираш обаче под класика...и как се изразява в знака риби.....луницата... ;D

Бившия ми мъж е новолунна риба...повече от ревнив.. ???

*

Неактивен kokolino

• 1019
         Аз с моята натална и прогресивна Луна в Лъв трябва ли да коментирам или се подразбира  ;D   ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
         Аз с моята натална и прогресивна Луна в Лъв трябва ли да коментирам или се подразбира  ;D   ;D

Сподели опит де...,дай ни... ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019

То аз добре, че от своя опит си се уча, ама явно има още какво да уча в това направление  ;D  ;D
           Бива си ме по безразсъдните моменти  8) А понякога и крайностите са в центъра на обектива  :P

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

То аз добре, че от своя опит си се уча, ама явно има още какво да уча в това направление  ;D  ;D
           Бива си ме по безразсъдните моменти  8) А понякога и крайностите са в центъра на обектива  :P

В името на блсъка.... ;D ;D...казваш....

По отношение на творчеството нещо има ли? ::)

*

Неактивен kokolino

• 1019

За творчеството е трудно да се самоопределя спрямо Луната  :)

Но определено ми дава един такъв стремеж към власт, владение на ситуациите, според мен ме вади като реакции в тегави ситуации  ;D  ;D

Може би да играе роля по отношение изискванията към партньора до мен - малко по така hi, малко повечко да ми се показва любов... и доказва  :P
« Последна редакция: Юли 17, 2011, 09:18:31 pm от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

За творчеството е трудно да се самоопределя спрямо Луната  :)

Но определено ми дава един такъв стремеж към власт, владение на ситуациите, според мен ме вади като реакции в тегави ситуации  ;D  ;D

Може би да играе роля по отношение изискванията към партньора до мен - малко по така hi, малко повечко да ми се показва любов... и доказва  :P

Лъвската луна се свързва с творчеството , защото я приемам като 5-то домна...Безспорен феномен тук е и любовта без която не можем... ;D..,но и още нещо....силна ревност и желание за власт. И не на последно място притежание...

*

Неактивен kokolino

• 1019
         Мда,, ревнив съм си де  :-[

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

Винаги ли или само в определени ситуации? ::)

*

Неактивен kokolino

• 1019

Еее, чакай сега де - чак пък винаги  ;D Ако беше толкова постоянно и натрапчиво бих го изтъкнал може би в началото на темата   ;D  ;D
Ми не е да не ревнувам, но по-скоро понякога мога мнооого да подпаля ейй така, от мои си работи без повод дори или с най-малкия повод да речем - ама съвсем една такава безсмислена ревност  ;D  ;D
           Иначе се опитвам така да е в умерено темпо, за спорта и тонуса де  ;D  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

Еее, чакай сега де - чак пък винаги  ;D Ако беше толкова постоянно и натрапчиво бих го изтъкнал може би в началото на темата   ;D  ;D
Ми не е да не ревнувам, но по-скоро понякога мога мнооого да подпаля ейй така, от мои си работи без повод дори или с най-малкия повод да речем - ама съвсем една такава безсмислена ревност  ;D  ;D

Добре де...,не се изказах правилно с мажорно неаспектирания си ДУПитер... ;D ;D...Дай пример...,кога си излизал извън релсите....тутуф-тутуф.... ;D ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
не си спомням някога да съм ревнувала че еди кой си погледнал (говорил) еди кой си - ако нямам поне малко доверие, в някои едва ли ще държа на него и съответно едва ли ще имам чувства :)

не е по темата, но рядко навлизам в чуждо пространство и държа никои да не се рови в моето! (това май не е по луна) вбесяват ме въпроси от сорта "с кого пишеш сега", "кой ти се обади", ама защо.... това може да ме изкара извън релси, шпионирането, а не дай си боже и някои непознат... тогава се обажда скорпиона уп на 2-ри дом ;) - сигурно съм способна да убия ако се прекалява в шпионирането

споменахте 5-то домна луна .. да амбициозна съм си дори и да кажа стоп понякога за кратко то е само временно, по отношение материално не ме впечатлява дали някои носи ролекс или часовник от цветнозъб мургавелко.. няма да си изгоря къщата защото плевника на комшията е по-хубав ;) ама то това не е ревност

*

Неактивен kokolino

• 1019

Добре де...,не се изказах правилно с мажорно неаспектирания си ДУПитер... ;D ;D...Дай пример...,кога си излизал извън релсите....тутуф-тутуф.... ;D ;D

Хмм, за последно излезнах извън релсите около Великден, една вечер ходих да прибирам половинката си от някакво парти, от тези на които нямаше как да не отиде, че бизнесът го изисква  ;D

Та тогава се поналожи повечко да зачакам, след което вече можех да си подпаля и от най-малкото - а то се яви когато въпросната госпожица ми разказваше за еди кой си и еди кво си и как се забавила щото някой си разказвал страхотна история видиш ли и се поотнесла   >:( Е аз тогава си подпалих само както аз си знам  ;D  ;D Връщал съм се след това към случката и доста съм си се смял, надали в друга подобна ситуация бих постъпил така, даже ми е супер налудничаво, но може би мен много ме изкарва извънн релси няккава неточност, а в случая доооста позачаках  ;D Та в такива моменти освен, че ставам крайно заядлив, ревността и при най-малкия повод и без повод проговаря в мен  :P

Даам, глупаво, ама точно в някакви глупави ситуации ревнувам  ::)