Здравей Гост

Хореография, балет, сценично изкуство - къде ги откриваме?

• 32 Отговора
  • 6982 Прегледи
Пренасям тук въпроса на Фейри, за което пускам отделна тема.

всъщност т.н. съвременен балет с всичките му под жанрове - от хипи, рок, класика къде са изписани натално?

Преди месец-два правих хороскоп на момиченце, което тренира художествена гимнастика.
Майка й е филолог и се чудеше дали да подготвя детето за езикова гимназия и по-нататък за преводаческа кариера.
В картата на детето показатели за кариера в сферата на езикознанието и лингвистиката не намерих, за сметка на това имаше заложен потенциал да се занимава със сценично изкуство и някой ден да стане талантлив хореограф.

Потърсих информация в интернет и попаднах на карта, с която имат изключително много прилики.
Картата е на Пина Бауш - известен немски хореограф.

Прилагам още една карта - на талантливия френски хореограф Морис Бежар.

За съжаление и двамата вече не са сред живите, починали са сравнително наскоро (2009 и 2007).

Втората поред карта е на момиченцето гимнастичка.  :)

« Последна редакция: Юни 20, 2011, 08:24:08 pm от my`temptation »

Поставям още една карта, на Айседора Дънкан - известна американска танцьорка, която се счита за основоположник на модерния балет.

През 1922 сключва брак с руския поет Сергей Есенин и става руска гражданка, през 1924 се завръща в САЩ.
Последната връзка в живота й е била с голяма разлика във възрастта, с младия руски пианист Виктор Серов (тя - на 40, той - на 25). Изживява драматично отношенията с него и прави опит за самоубийство.

Впоследствие загива неочаквано и при много нелепи обстоятелства - задушава се с шала си, докато кара кола на разходка в Ница (14.09.1927). Животът на Сергей Есенин също приключва трагично - след системни злоупотреби с алкохола си прерязва вените и се обесва (28.12.1925).

Имала е двe деца, които също загиват в автомобилна катастрофа.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Търсим ги по Нептун и Венера....,защото без Нептун...това изкуство е невъзможно.... ;)

Но и акцентиран Марс (с есенциално качество в посока "+" или "-"), разположен някъде на видно място в хороскопа - за издръжливост... И може би в аспект със Сатурн, Плутон или Уран, за да издържа на по-интензивно натоварване (в балета). Докато Марс/Нептун ще даде пластичност, гъвкавост, ако добавим и Меркурий - подвижност, бързина, добра жестикулация.

Статия на български за Айседора Дънкан: http://www.libvar.bg/art/52008.html

ПП. Ако знаете откога ме "сърби" да повдинга тази тема, още в другия форум исках, така и не се случи... Но се радвам, че нейното място е тук.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Но и акцентиран Марс (с есенциално качество в посока "+" или "-"), разположен някъде на видно място в хороскопа - за издръжливост... И може би в аспект със Сатурн, Плутон или Уран, за да издържа на по-интензивно натоварване (в балета). Докато Марс/Нептун ще даде пластичност, гъвкавост, ако добавим и Меркурий - подвижност, бързина, добра жестикулация.

Статия на български за Айседора Дънкан: http://www.libvar.bg/art/52008.html

ПП. Ако знаете откога ме "сърби" да повдинга тази тема, още в другия форум исках, така и не се случи... Но се радвам, че нейното място е тук.

Радвам се...,само ДА КАЖА...В ТОЗИ ФОРУМ МОЖЕШ ДА СЕ ЧУВСТВАШ У ДОМА...И МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ЗА ВСИЧКО....ТУК ТЕМИ ТАБУ  НЯМА.... ;D....

*

Неактивен Antena

• 1189
Нептун, Венера имат значение определено. Също така луна в 7 ми дом.
И ако детето действително има талант, то го знае. Няма как да сбърка.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Нептун, Венера имат значение определено. Също така луна в 7 ми дом.
И ако детето действително има талант, то го знае. Няма как да сбърка.

Защо в 7-ми? ::)

Не е ли в 5-ти или 10-ти...Важен е 2-ри дом...,тук е енергията...
Много ми е любопитно ,защо 7-ми...Ще се рдвам да прочета... :-*

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
леле чудесна тема :)  :)

аз съм голям любител на балета, възхищавам се на хората, които го създават.

за да си добър спортист (все пак танците са си спорт) определено си трябва енергия и издръжливост - Марс, но при Боксьорите също имаме силен Марс ;), значи търсим и други неща - като чувство за ритъм, гъвкавост, все пак танците са и изкуство, а балета, ами той не е за всеки. Съгласна съм, че Нептун-Марс дава гъвкавост. Грацията Венера?
Според мен една прима балерина, би трябвало да има изявена горна част на хороскопа си - все пак прожекторите обичат този тип карти. Балетът е спорт, но на нивото на театъра ако мога така да се изразя.

Добавям и картата на Мадона, която не е хореограф, нито балерина, но на сцената изнася цял спектакъл, танцово шоу.
Навремето четох една нейна биографична книга, в която се разказва, че започва кариерата си първо като танцьорка, впоследствие решава и да пее.

~Vogue~

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
ами то в такъв случай и на М. Джексън - той почина но все пак е легенда

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Този 12-то домен стелиум...,много съм го мислила...Велика певица е...Невероятна в танца...Провакативна и интересна жена...,сексапил, присъствие...харизма.... ;D Много я харесвам...

http://www.youtube.com/watch?v=qqIIW7nxBgc

аз съм голям любител на балета, възхищавам се на хората, които го създават.

Можех да стана и танцьорка, ако животът ми беше протекъл по друг начин и при други обстоятелства...
Моята карта сигурно я знаеш: Нептун в края на първи дом,  в тригон с Меркурий и Венера в пети, ретроградна Венера в съвпад с ЮЛВ, Марс  Риби в долна кулминация, в тригон с Луна и Уран.  :)

Цитат
Според мен една прима балерина, би трябвало да има изявена горна част на хороскопа си - все пак прожекторите обичат този тип карти

Така е. Или силен първи дом (акцентирана зона от двете страни на АС), или акцент върху източната хемисфера.

« Последна редакция: Юни 20, 2011, 10:37:57 pm от my`temptation »

*

Неактивен Divna

• 277
Аз не мога да приема 100%, че данните на Мадона са верни. Някак много неща не ми се връзват, като слабата Венера например.  :-[

*

Неактивен Antena

• 1189
7-ми дом е публиката и луната поствена там се свързва с популярността и изявите пред публика.
(разбира се дали ще са успешни или не зависи от всичко останало в картата, аспекти и тн..)

Since the 7th house also relates to dealings with the public, natal or progressed placements like the Moon in the 7th house can indicate popularity with the public, particularly if other items in the chart reinforce that theme. It can also indicate a spouse who is popular with the public.

7-ми дом е публиката и луната поствена там се свързва с популярността и изявите пред публика.
(разбира се дали ще са успешни или не зависи от всичко останало в картата, аспекти и тн..)

Да, и аз това предположих.
По принцип в който ъглов дом да се намира Луната, може да даде контакт с публика, аудитория.
Луна по оста 5/11 дом също може да бъде по-експресивна, но зависи как е поставена  по знак, аспекти, както и от останалите фактори в радикса.