Здравей Гост

Бизнеса не е нищо повече от игра на БЛЕКДЖЕК и ПОКЕР

• 30 Отговора
  • 5280 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

Игра...,една красива игра...която носи възможност да се забавляваш....САМО ЕДИН ХОД Е НУЖЕН ПОНЯКОГА....И МАЛКО СМЕЛОСТ...ИЛИ ДА СИ ЛУД ДА ПОИСКАШ КАРТА , КОГАТО В РЪКАТА ТИ ИМА 16 Е БЕЗУМИЕ....,НО И ТРЪПКА.... :57:...Последната ръка е от значение- ВИНАГИ!!!

МОЖЕ И РУСКА РУЛЕТКА

Ааа, и без ПЛУТОН....няма бизнес.... :P

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
и информацията!

хората обичат другите да се държат глупаво и наивно, но когато в крайна сметка се окаже, че им знаеш всички карти се изумяват :) - така е по-интересно ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
и информацията!

хората обичат другите да се държат глупаво и наивно, но когато в крайна сметка се окаже, че им знаеш всички карти се изумяват :) - така е по-интересно ;)

Инфото...колкото повече толкова повече..,но на мен ми е тръпка с малко инфо и няколко хода с които масата е объркана да направя ход , който допада на човека срещу мен....Обичам да ме ***клатят*** и двата смисъла на думата...,но ми допада преди мига в който поемам последна глътка въздух...да направя едно друго бързо движение...,лекичко но бързо да завъртя.....ситуацията на 180....и да изтласкам точно с Плутонова енергия насъбраната маса.... ;D , без значение от какво се състои.....В такива моменти изпадам в мощен оргазъм.... :-[ ;D...,и усещам как същия тоя ***огразъм*** възбужда партньора....и той еякулира ...понякога ....прекалено бързо....

В големия бизнес не приемат наивни и глупави поведения...търсят се тръпки.... ;D ;D ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
 ;D човек занимаващ се с голям бизнес не се опира само до РК ;) и не цикли само върху него

навремето един приятел винаги ми казваше - аз имам моя начин, а ти твоя (с него бяхме "конкуренция" между впрочем - сега ме пита защо се "отказах")
урановата мисъл - колкото и проблеми да създава, рано или късно се плаща цената ;) и тогава е мазало :)

между впрочем, Марая, винаги съм се чудила възможно ли при някои хора по-активно да работят висшите планети за сметка на личните?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
;D човек занимаващ се с голям бизнес не се опира само до РК ;) и не цикли само върху него

навремето един приятел винаги ми казваше - аз имам моя начин, а ти твоя (с него бяхме "конкуренция" между впрочем - сега ме пита защо се "отказах")
урановата мисъл - колкото и проблеми да създава, рано или късно се плаща цената ;) и тогава е мазало :)

между впрочем, Марая, винаги съм се чудила възможно ли при някои хора по-активно да работят висшите планети за сметка на личните?

При всички.... ;D..,проблема е в друго...,не всички са интегрирани..... ;D Стискай палци....отивам на една важна среща...

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net

При всички.... ;D..,проблема е в друго...,не всички са интегрирани..... ;D Стискай палци....отивам на една важна среща...

aaa стискам с две ръце и две лапи :)

днес моите ги завърших със съксес (реалните и си ги празнувам с реално удоволствие) ... почна се :) за лошо или добро  ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
         Има си и някои различия бизнеса от тези две прекрасни игри, но не са многозначителни  ;D  ;D
         А колкото и голям да си, колкото и да опитваш да диферсифицираш риска все ще си буксуваш или окопаваш без нови, иновативни и непредвидени ходове  8) А тези ходове носят риск, носят огромен риск, който малцина поемат, малцина сред масата имат правилния начин на мислене в тази насока  ;D В противен случай би следвало, че от всеки закоренял комарджия ще излезе прекрасна бизнес машинка  ;D
         Наред с многото други качества за да стигнеш и да се задържиш сред големите трябва да рискуваш, трябва да имаш не малък усет и нюх, трябва да се мяташ на дълбоко  8)
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 09:43:45 am от kokolino »

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
и по-скоро да рискуваш разумно ;)

*

Неактивен kokolino

• 1019

Тук идва момента на гледната точка - за едни разумно е едно, а за други това, което е разумно като риск е съвсем откачено за останалите  8)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net

Тук идва момента на гледната точка - за едни разумно е едно, а за други това, което е разумно като риск е съвсем откачено за останалите  8)
точно де :) "разумно" е когато знаеш какво може да се очаква, винаги се процедира като с писане на б. план:
предвижда се максимално най-лошия изход,
най-добрият при супер късмет
и най-реалистичния :) очаквания
логично е, че трите вариант да са по 33% за всеки, но не е задължително % могат да се колебаят - например се задава 50% за средния вариант, другите два са по 25... ;) - тук пиша съвсем хипотетично нещата далеч не са чак толкова прости и често се появяват фактори (конкурентен фул), които объркват плановете ;)
знаейки тези варианти най-добре се преценява кое е рисково и кое не е, а и човекът е подготвен за всички варианти :) - колкото са повече разбира се толкова по реалистична е преценката
всеки иска да си намери златно ковчеже на улицата, но там между плочките само четирилистни детелинки и то понякога се намират :) ;D

и още бонуса е не стандартния подход! а той не винаги е обратното на очакваното.
Имам една любима книга "Училище за идеи" - та книгата учи към нестандартен подход към решаване на всевъзможни задачи. Книгата започва със следната задача "да се изброят максимално повече приложения на една тухла" време 20 минути. ;) ако някои иска нека да се пробва .. после ще напиша насоките
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 10:12:25 am от Fairy »

*

Неактивен kokolino

• 1019
         Fairy, аз ще дам един прост пример - игра на шах - винаги трябва да мислиш няколко хода напред, винаги трябва да мислиш за действието на противника, а ако той те изненада и нямаш подготвен ход трябва да отреагираш бързо - времето за реакция в такъв случай е от основно значение :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
         Fairy, аз ще дам един прост пример - игра на шах - винаги трябва да мислиш няколко хода напред, винаги трябва да мислиш за действието на противника, а ако той те изненада и нямаш подготвен ход трябва да отреагираш бързо - времето за реакция в такъв случай е от основно значение :)
да, (никога не съм харесвала шах-а... много ми е безсмислен :) там няма място за блъфове, поне аз не съм ги намерила), шаха е значително по-просто, а времето е доста субективно - понякога работи за нас, друг път против ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

Всъщност то е най-важното.... :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
но времето трябва да е Точното нито - нито +  ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
         Понеже днес попроклинах малко едни софтуерни продукти, от тези най-маовите операционни системи... които ме изтормозиха сериозно, както и една камара народ при мен и ще попредизвикат последици с работна събота в сферата ми, но без да се впускам в повече подробности по същество - сетих се за чичко Бил, техния баща :)
        Предлагам да обсъдим картата му и да помислим дали е играл блекджек, шах или нещо от сорта някога.... и продължава ли да играе, което е по-важното  8)