Здравей Гост

Чистата любов

• 28 Отговора
  • 6063 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Чистата любов
« -: Юли 19, 2011, 08:47:48 pm »
какво разбирате под чиста любов?
Божествена, човешка, драматична, човешки чиста?
Да даваш без да взимаш?
Да бъдеш себе си без маски?
Да се раздаваш и да получаваш?
Кой отключва тази любов? - Сатурн, Нептун, Плутон?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Чистата любов
« Отговор #1 -: Юли 19, 2011, 08:57:53 pm »
НЕПТУН.... ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юли 19, 2011, 09:06:51 pm »
НЕПТУН.... ;D

Обаче ..., до него се стига след Сатурн...,Уран....и Плутон...,защото НЕПТУН е планета , която излиза извън орбиса.... отвъд Плутон

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Юли 19, 2011, 09:47:41 pm »
НЕПТУН.... ;D

Обаче ..., до него се стига след Сатурн...,Уран....и Плутон...,защото НЕПТУН е планета , която излиза извън орбиса.... отвъд Плутон

като едно малко дете аз искрено вярвам в истинската любов (тя за мен не е брак, нито условия), не е нужно да е и сексуална ;)

« Отговор #4 -: Юли 19, 2011, 10:14:56 pm »
Много ми харесва темата обаче за мен е малко трудно разбираема /имам предвид навършените ми години/. Много красиво нещо е чистата любов но човек с годините става малко  по "не чист". По някога завиждам на учениците които гледам хванати в парка защото и аз съм била като тях но никога няма да бъда вече. С голям риск да изместя малко темата искам да кажа че за мен чистата любов е кармичната. Двама души да се разбират без думи, да стоят да си мълчат и да си си достатъчни. За мен чистата любов е в най ранните години /ученическите/ и най-късните /пенсионерските/.
Мнение на жена която има съвпад Венера със Сатурн.

« Отговор #5 -: Юли 19, 2011, 10:19:21 pm »
А иначе планетите според мен са : венера, луна, нептун и лунни възли. Говорим са случаи в които виждаш някого и усещащ топлина в сърцето.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Юли 19, 2011, 10:23:35 pm »
 ;D на мен пък ми се струва, че става точно обратното - дори с риск да звуча "рептилски" все по-често намирам разлика между земната любов - битието, обкръжението, ежедневието и любовта към чистото и святото - към бялото, към светлината - обратно на общо приетото смятам, че тези две крайности могат да живеят успоредно една до друга :)

« Отговор #7 -: Юли 19, 2011, 10:41:19 pm »
;D на мен пък ми се струва, че става точно обратното - дори с риск да звуча "рептилски" все по-често намирам разлика между земната любов - битието, обкръжението, ежедневието и любовта към чистото и святото - към бялото, към светлината - обратно на общо приетото смятам, че тези две крайности могат да живеят успоредно една до друга :)
Може би имаш малко земя в хороскопа?

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Юли 19, 2011, 10:44:00 pm »
Може би имаш малко земя в хороскопа?
пълен втори и голям земен.... не е малко  ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #9 -: Юли 20, 2011, 09:34:59 am »

Хубаво нещо е чистата любов, трябва повече хора да я откриват, но тя върви ръка за ръка с игнорирането и загърбването на много други негативни човешки чувства, които все повече ми се струва, че в годините се увеличават сред масата хора :(

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Юли 20, 2011, 09:52:28 am »
не знам как ще ви прозвучи простия принцип
някои те ядосва, не го харесваш, изпитваш негативизъм към него - нормално и супер естествена човешка постъпка, уловката тук е да не се пренася този негативизъм в астрала и на горе - самото чувство да си седи само физическо - нещо подобно на изписването на числото 8 (долната нула е чисто материалното в това число материалните емоции), а горната е божественото, ангелското .. а свръзката е разграничаването им :) 

« Отговор #11 -: Юли 20, 2011, 10:18:11 am »
не знам как ще ви прозвучи простия принцип
някои те ядосва, не го харесваш, изпитваш негативизъм към него - нормално и супер естествена човешка постъпка, уловката тук е да не се пренася този негативизъм в астрала и на горе - самото чувство да си седи само физическо - нещо подобно на изписването на числото 8 (долната нула е чисто материалното в това число материалните емоции), а горната е божественото, ангелското .. а свръзката е разграничаването им :)

Напълно съм съгласна, Fairy,
Бих продължила темата - това, което те ядосва в другия е просто отражение на нещо, дълбоко скрито в самия теб. ;)
А може и всички тези хора, които предизвикват в нас такива емоции, са просто предизвикателство за овладяването на тези емоции. За трансформирането им... :P с любов..

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Юли 20, 2011, 10:21:19 am »
наистина всичко е предизвикателство - а овладяването на емоциите е част от него :)
къде ли е Сатурн да лисне една ледена кофа вода, върху емоционалната Луна  ;D  ;D ;D

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #13 -: Юли 20, 2011, 10:25:02 am »
НЕПТУН.... ;D
Защо нептун??? нали все пак го свързат и със заблудите, не е ли противоречиво??? И всъщност, ако казваш, нептун, кой е най- силният му, според теб аспект, проявяващ се в контекста на темата ;)

« Отговор #14 -: Юли 20, 2011, 10:44:35 am »
5 дом ;),  управителя му и планети в него. 5 дом е любовта която отдаваме , 11 дом- е любовта която получаваме. Според мен 5 дом ни дава информация по какъв начин отдаваме любовта и "чиста" ли е любовта ни ;). Аз се съмнявам, че много са хората достигнали до най- висшето ниво на преработка на Нептун - или до онази напълно безкористна, самопожертвователна любов характерна за Нептун, поради което Нептун по често ще дава илюзии и самозаблуди по отношение на любовта или за начина по който "си мислят,че обичат" този тип хора ....  Бе споменато в една тема тук във форума - за това ,че Нептуновите са способни "да си вярват" , да си мислят че са много милосърдни и обичащи, и неспособността им да вникват в собствените си мотиви... :P